I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
iśka wrote:Gratulacje!!!
Dziewczyny wróciłam ze spaceru, 20 min z psem i czuję się jakbym sport ekstremalny uprawiała! HI! HI! Pod drzewkiem w parku małe hawtowanko... Po prostu super! A tu jeszcze i miesiąc tak może być... A jak Wy się czujecie?
powiem Tobie, że do wczoraj miałam straszne mdłości, a dzisiaj po herbatce z imbirkiem i cytrynką jak ręką odjął 80% mniej.a tak to ból piersi zmęczenie, zmeczenie i jeszcze raz zmęczenie :)no i hormonkowe wahania nastroju.Nina82 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wróciłam ze spaceru, 20 min z psem i czuję się jakbym sport ekstremalny uprawiała! HI! HI! Pod drzewkiem w parku małe hawtowanko... Po prostu super! A tu jeszcze i miesiąc tak może być... A jak Wy się czujecie?
U mnie też zmęczenie straszne, ból piersi a mdłości mam delikatne tylko wieczorami, ale nie są one uciążliwe... -
fifi wrote:Helooo muszę się pochwalić troszkę, dziś miałam długo wyczekiwaną wizytę no i w końcu ujrzałam moją dzidzię 0,75cm i pięknie bijące serduszko - przeżycie nie do opisania kolejna wizyta za miesiąć i kolejne wyczekiwania
Ja mam jutro wizytę i też czekam z utęsknieniem na bijące serduszkofifi lubi tę wiadomość
-
U mnie samopoczucie różne. Jestem bardzo zmęczona najlepiej mi na kanapie pod kocykiem. Od wczoraj wieczór czuję kłucia, kolki i ciągnięcia w dole brzucha - dobrze,że jutro już wizyta. Poza tym duże , wrażliwe piersi i zaczynam widzieć chyba troszkę powiększający się brzuszek, jest zupełnie inny niż zawsze. Ogromna wrażliwość na zapachy , dziwny posmak w ustach, parcie na pęcherz ,zaparcia, których nigdy nie miałam, a dziś z rana po raz pierwszy zrobiło mi się niedobrze po śniadaniu, ale to chyba normalne objawy ciążowe.Nina82 lubi tę wiadomość
-
angela wrote:fifi wrote:Helooo muszę się pochwalić troszkę, dziś miałam długo wyczekiwaną wizytę no i w końcu ujrzałam moją dzidzię 0,75cm i pięknie bijące serduszko - przeżycie nie do opisania kolejna wizyta za miesiąć i kolejne wyczekiwania
Ja mam jutro wizytę i też czekam z utęsknieniem na bijące serduszko
Napewno je zobaczysz, jesteśmy na tym samym etapie (7t 4d) więc serducho będzie mocno biłoangela lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, dziś z rana poszłam prywatnie na badania krwi- morfologię zrobiłam, TSH i FT4 na zlecenie endokrynolog, no i mocz zaniosłam do analizy- jutro odbiorę wyniki i będę miała komplet badań na poniedziałkową wizytę u ginekologa Toxoplazmozę i inne badania miałam robione w styczniu, więc chyba na razie nie będę ich powtarzać...chyba że inaczej zleci gin. W poniedziałek będzie 6 tydz i 4 dzień ciąży- mam nadzieję że serduszko już zobaczymy
Nina82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny mialabym mala prozbe oczywiscie dla tych co maja chec i ochote
ponizej wklejam wam linka do postu "3 slowa o nas" bylo by fajnie jakbyscie sie wpisaly
Wiekszosc z nas ktore czynnie uczestincza na forum opisaly sie
https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/3-slowa-o-nas,218.html
W ten sposob mozna by bylo wiedziec z kim sie pisze,choc tak troszke
pozdrowionkaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 08:55
-
Smutas wrote:Cześć dziewczyny, mam taki problem który mnie dręczy. Przyrost hcg po 48h powinien wynosić od 66% do 100%. A mi przyrosło prawie 200%
w srode 113 a w piatek 322 czy to źle?
Proszę pomózcie, martwie sie bardzo
SmutaS UŚMIECHNIJ SIĘ
Ja w pierwszym badaniu miałam betę 163 a 2 dni później 476,30, czyli zamiast być 2 razy taka, była 3 razy taka a wszystko gra i buczy
A dziecinkę mam jedną. Po prostu masz ładny przyrost - ciesz się kobieto -
U mnie I beta 1080 , za dwa dni 2514 , a za kolejne 3 dni 9635 - też duża a gin powiedział,że wygląda super - głowa do góry, ja też przestałam siedzieć w necie , bo można oszaleć...
-
Dziewczynki jestem już po wizycie. Cytuję gina - "ciąża piękna", słyszałam bijące serduszko , zresztą mój mąż też - oczywiście bardzo się wzruszyliśmy. Dostałam skierowanie na podstawowe badania, gin zmniejszył dawkę duphastonu i luteiny, odstawił estrofem. Za 2 tygodnie kolejna wizyta , dalej zalecane dbanie o siebie i spokojny tryb życia.
Miłego wieczorku i spokojnej nocy!alexis, Rika, darijka, iśka lubią tę wiadomość
-
angela wrote:Dziewczynki jestem już po wizycie. Cytuję gina - "ciąża piękna", słyszałam bijące serduszko , zresztą mój mąż też - oczywiście bardzo się wzruszyliśmy. Dostałam skierowanie na podstawowe badania, gin zmniejszył dawkę duphastonu i luteiny, odstawił estrofem. Za 2 tygodnie kolejna wizyta , dalej zalecane dbanie o siebie i spokojny tryb życia.
Miłego wieczorku i spokojnej nocy!
super gratulacje tez bardzo bym chciała coś takiego usłyszeć... a tu jeszcze tydzień do wizyty pozdrawiamangela lubi tę wiadomość
-
Odebrałam dziś wyniki morfologii, moczu, TSH i FT4- wszyściuteńko w normie...chyba jeszcze tak nie miałam nigdy...zawsze jakaś strzałeczka przy morfologii była, że albo czegoś za dużo albo za mało...a teraz wszystko idealnie...
I już prawie weekend a po weekendzie pierwsze USG...jestem pełna obaw ale i nadziei...Rika, angela, anilorak lubią tę wiadomość