X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:20

Stokrotka84, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie mozecie farbowac wlosy w ciazy, kazdy fryzjer to powie... Moja siostra jest naturalna brunetka i cala ciaze farbowala wlosy na blond, raz u fryzjera raz sama garnierem i nie raz ja jej farbowalam. Z dzidzia wszystko OK. Raczej fryzjerki ktore sa w ciazy i przez kilka godz. dziennie maja kontakt z ta chemia powinny sie niepokoic i przerwac wg mnie prace.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mysle dziewczyny. W sumie nhie ma co panikowac, rozmawialam z fryzjerka i mowila, ze napewno farba nie zaszkodzi ciazy.

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja farbowalam :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam u lekarza i mam zwolnienie do pt ..rozlozylo mnie na calego drugi raz w ciagu tygodnia.mam nadzieje ze dobrze sie to zakonczy . paracetamol moge brac ale postaram sie unikac ..im mniej tym lepiej.herbatki z cytryna czosnek mleko miod wyprobowalam juz doslownie wszystko :)nawet chrzan wachalam :D

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • darijka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie kobitki wyjęłyście mi to z ust z tym farbowaniem, bo też czytałam różne opinie a mój mi mówi, że nie mam farbować narazie więc po pierwszym trymestrze sbie włośki ufarbuje a odrost już jest 4 cm

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • darijka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    darijka wrote:
    rubi67 wrote:
    Darijka, trzeba byc dobrej mysli :) O, ja tez we wtorek mam wizyte, ale niestety nie u mojego gina tylko u jakiegos innego ;/ Do mojego jestem zapisana dopiero na 12 kwietnia. We wtorek pojde sie upewnie czy oby wszystko gra. 1000 zl w sumie to duzo i nie duzo, zalezy jak na to patrzec. W zasadzie to moze i ja rozwaze taka opcje ;)

ja jak byłam w 5 tygodniu u ginka to był tylko malutki pęcherzyk 4,5 mm. daj znac jak tam u Ciebie po wizycie.

dam znac na pewno, darijka a mialas USG w 5 tyg, bo sama chcialas czy dr po prostu postanowil sam zrobic z wlasnej woli ?

dam na pewno znać, a gin mi sam zrobił usg.

• darijka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Hej darijka, mieszkam w UK, wiec u nas te badania sa oferowane kazdej kobiecie w kazdym wieku, za darmo. Z tego co wyczytalam na internecie to w PL to sa badania prenatalne? Ale moge sie mylic, szukalam tego w internecie wiec nie jestem pewna, ale mysle, ze sa tu Dziewczyny, ktore o tym wiedza wiecej ;) Jesli sie nie myle, to w ktoryms watku ktos napisal, ze takie mial;) Polozna nie jest prywatna, w UK to ona prowadzi Ci cala ciaze-nie lekarz czy ginekolog- wizyty z lekarzem tylko w razie jakis komplikacji itp.

Vivien - to ze wzgledu na martwy poród, w pazdz. 2012, nie pozwola nam dobic do 40tc lub dalej - w sumie sie z tego ciesze, a zreszta chwile przed pozytywnym testem, dowiedzialam sie, ze mam GBS, wiec dobrze sie sklada-nic nie bedzie na szybko+dostane antybiotyki :)

a tutaj link do zdjecia (nie mam pojecia czy dziala, pierwszy raz zdjecie wrzucilam ;) )

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa3e31a8cd10887b.html

dzięki za wyczerpującą odp. ja właśnie też sie wybiorę na takie badania :)
    a dzidzia supr i ja już też chce takie usg :)

• Ella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam 2 trymestr (suwaczek zle mam ustawiony) a czolo nadal w krostkach, nigdy nie mialam tradziku nawet jako nastolatka mialam ladna cere.
    Dzisiaj ide do fryzjera, chyba poprosze go zeby mi grzywke wyczarowal, zeby troche czolo zaslonic.
    Z jedzieniem nadal kiepsko, a nigdy nie bylam niejadkiem, wczoraj zamowilam sushi (z avocado) i zupe, zjadlam sushi zupe zotawilam bo juz nie moglam zmiescic.
    Trzymajcie sie forumki cieplo, odganiajcie chorobska

vivien lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Zaczynam 2 trymestr (suwaczek zle mam ustawiony) a czolo nadal w krostkach, nigdy nie mialam tradziku nawet jako nastolatka mialam ladna cere.
    Dzisiaj ide do fryzjera, chyba poprosze go zeby mi grzywke wyczarowal, zeby troche czolo zaslonic.
    Z jedzieniem nadal kiepsko, a nigdy nie bylam niejadkiem, wczoraj zamowilam sushi (z avocado) i zupe, zjadlam sushi zupe zotawilam bo juz nie moglam zmiescic.
    Trzymajcie sie forumki cieplo, odganiajcie chorobska

Ella ciesze sie ze znowu jestes,tak patrzylam na liste ciezaroweczek i zastanawialam sie co u Ciebie ;)
    Czemu mowisz ze suwaczek ci zle chodzi??
    Powiem ci ze co strona to inny termin jest kiedy zaczyna sie II Trymestr
    Z tego co sie orjentuje to chyba po 13 tyg??Albo??
    Ella ja tez problemow z cera nie mialam,teraz dostalam delikatne krosteczki ale nie zauwazalne hak ktos nie wie.To tylko ja taka pedantyczna jestem ;(

Jedz male porcje zeby dzidzia miala co jesc;)
    I BARDZO wazna rzecz z tego co ja wiem Sushi w ciazy NIE wolno ;(
    Ogolnie surowych ryb i miesa.
    Pozdrowionka

Ella lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Vivien

Lekarz mi wyliczyl w piatek, 13td 6 dzien, wiec suwaczek pokazuje 3 dni wiecej, wiec niby nic. Powiedzial nam tez ze pewnie bedzie chlopak.
    Sushi jadlam wegetarianskie, ryz nadziewany avocado, bo wiem ze w ciazy nie polecaja surowego miesa.
    Jak u Ciebie leci?

vivien lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam mamy zaledwie kilka dni roznicy w rozwiazaniu ;)
    A na suwaczku tydzien ;) ale pewnie co lekarz to inne zdanie.U nas nie zmieniaja terminow porodu wyliczyli mi na 25.09 i jak bedzie szybciej to cool a jak nie to tez poczekam ;)

Ja wlasnie dokladnie w 12+0 tyg robilam badanie prenatalne i z dzidziom wszystko ok w tym tyg tylko musze zadzwonic z wynikami krwi czy sa ok.Nam pani dr.powiedziala ze jest bardzo wczesnie i narazie miedzy nogami nic nie widzi..
    To znaczy ze moze dziewczynka...
    Wnaszej rodzince to by nie bylo nic nowego bo u nas sam babiniec :D :P

Jak tam brzusio u ciebie?U mnie juz lekko widoczny ;)
    No to sushi wegetarjanskie to inna bajka ;) jedz kochana jedz zeby twoj mezczyzna zdowo rosl ;)

Ella lubi tę wiadomość

• Ella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien u mnie w sumie nic nie widac, tzn ja widze, bo przed ciaza mialam plaski brzuch a teraz to juz nie wciagne na plasko, ale w ciuchy spokojnie sie mieszcze.
    Moi znajomi jeszcze nic nie podejzewaja, musze w koncu powiedziec. W sumie tylko jedna przyjaciolka wie, no i rodzina.
    W styczniu zaczelam detox po swietach i przestalam pic alkohol, a teraz juz ciezko mi znalezc wymowke, czemu nie pije, nawet jazda samochodem nie przekonuje. Tutaj wszyscy pija i kazdy mi powtarza ze jeden drink mi nie zaszkodzi i moge potem prowadzic. W weekend znajomi mileli cygara przywiezione z Kuby i wszyscy palili i mnie tez namawiali, no spobuj przeciez nie music sie zaciagac. Wymowka goni wymowke :-).

Ciesze sie ze wszystko u Ciebie w porzadku, trzymaj sie cieplo, bo w Europie chyba nadal zimno.

vivien lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pod względem alkoholu mam łatwiej, bo rzadko kiedy piję i nikogo nie dziwi, że odmawiam:)do świąt pozostało parę dni i już niedługo oznajmię im świetną wiadomość:)aż mnie nosi

anetta28 lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella No to juz niedlugo bedziecie musieli powiedziec co w trawie piszczy ;)
    Kurcze poprostu powiedz ze abstynentka sie stalas ;)
    My tez w swieta najparwdopodobniej bedzeimy mowic rodzinie o naszym szczesciu... bo tez trzeba klamac i ukrywac sie na kazdym kroku..

A no jeszcze zimnica,slonce swieci ale ledwo co ponad zero temperatura brrrr.A u ciebie juz wiosna zawiltala??
    Pozdrowionka

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    pod względem alkoholu mam łatwiej, bo rzadko kiedy piję i nikogo nie dziwi, że odmawiam:)do świąt pozostało parę dni i już niedługo oznajmię im świetną wiadomość:)aż mnie nosi

madziula to ja mam tez tak samo,zadko co pijea wiec z tym problemu nie mam ;)
    i tak jak ty rodzince w swieta tez chcemy oznajmic dobra nowinke ;)

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak zareagują;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    ciekawe jak zareagują;)

Madziula napewno beda sie Bardzo cieszyc!!! :) :D

• anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Cześć dziewczyny...jestem teraz na weekendzie u teściów dlatego nie odzywam się zbyt często...jutro pierwsza wizyta u ginekologa :) ależ jestem podekscytowana...ale boję sie troszkę...także bardzo proszę, zebyście kciuki trzymały...napiszę co i jak w poniedziałek późnym wieczorem albo we wtorek z rana...

hej alexis i jak tam po pierwszej wizycie :) wszystko ok

alexis lubi tę wiadomość

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki mnie dzisaj troche kuję lewy jajnik jutro sie zacznię 8 tydzień i sie martwie :( czy to nic powaznego

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ