I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Spokojnie mozecie farbowac wlosy w ciazy, kazdy fryzjer to powie... Moja siostra jest naturalna brunetka i cala ciaze farbowala wlosy na blond, raz u fryzjera raz sama garnierem i nie raz ja jej farbowalam. Z dzidzia wszystko OK. Raczej fryzjerki ktore sa w ciazy i przez kilka godz. dziennie maja kontakt z ta chemia powinny sie niepokoic i przerwac wg mnie prace.
-
bylam u lekarza i mam zwolnienie do pt ..rozlozylo mnie na calego drugi raz w ciagu tygodnia.mam nadzieje ze dobrze sie to zakonczy . paracetamol moge brac ale postaram sie unikac ..im mniej tym lepiej.herbatki z cytryna czosnek mleko miod wyprobowalam juz doslownie wszystko :)nawet chrzan wachalamhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
rubi67 wrote:darijka wrote:rubi67 wrote:Darijka, trzeba byc dobrej mysli O, ja tez we wtorek mam wizyte, ale niestety nie u mojego gina tylko u jakiegos innego ;/ Do mojego jestem zapisana dopiero na 12 kwietnia. We wtorek pojde sie upewnie czy oby wszystko gra. 1000 zl w sumie to duzo i nie duzo, zalezy jak na to patrzec. W zasadzie to moze i ja rozwaze taka opcje
ja jak byłam w 5 tygodniu u ginka to był tylko malutki pęcherzyk 4,5 mm. daj znac jak tam u Ciebie po wizycie.
dam znac na pewno, darijka a mialas USG w 5 tyg, bo sama chcialas czy dr po prostu postanowil sam zrobic z wlasnej woli ?
dam na pewno znać, a gin mi sam zrobił usg. -
xcarolinex wrote:Hej darijka, mieszkam w UK, wiec u nas te badania sa oferowane kazdej kobiecie w kazdym wieku, za darmo. Z tego co wyczytalam na internecie to w PL to sa badania prenatalne? Ale moge sie mylic, szukalam tego w internecie wiec nie jestem pewna, ale mysle, ze sa tu Dziewczyny, ktore o tym wiedza wiecej Jesli sie nie myle, to w ktoryms watku ktos napisal, ze takie mial;) Polozna nie jest prywatna, w UK to ona prowadzi Ci cala ciaze-nie lekarz czy ginekolog- wizyty z lekarzem tylko w razie jakis komplikacji itp.
Vivien - to ze wzgledu na martwy poród, w pazdz. 2012, nie pozwola nam dobic do 40tc lub dalej - w sumie sie z tego ciesze, a zreszta chwile przed pozytywnym testem, dowiedzialam sie, ze mam GBS, wiec dobrze sie sklada-nic nie bedzie na szybko+dostane antybiotyki
a tutaj link do zdjecia (nie mam pojecia czy dziala, pierwszy raz zdjecie wrzucilam )
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa3e31a8cd10887b.html
dzięki za wyczerpującą odp. ja właśnie też sie wybiorę na takie badania
a dzidzia supr i ja już też chce takie usg -
Zaczynam 2 trymestr (suwaczek zle mam ustawiony) a czolo nadal w krostkach, nigdy nie mialam tradziku nawet jako nastolatka mialam ladna cere.
Dzisiaj ide do fryzjera, chyba poprosze go zeby mi grzywke wyczarowal, zeby troche czolo zaslonic.
Z jedzieniem nadal kiepsko, a nigdy nie bylam niejadkiem, wczoraj zamowilam sushi (z avocado) i zupe, zjadlam sushi zupe zotawilam bo juz nie moglam zmiescic.
Trzymajcie sie forumki cieplo, odganiajcie chorobskavivien lubi tę wiadomość
-
Ella wrote:Zaczynam 2 trymestr (suwaczek zle mam ustawiony) a czolo nadal w krostkach, nigdy nie mialam tradziku nawet jako nastolatka mialam ladna cere.
Dzisiaj ide do fryzjera, chyba poprosze go zeby mi grzywke wyczarowal, zeby troche czolo zaslonic.
Z jedzieniem nadal kiepsko, a nigdy nie bylam niejadkiem, wczoraj zamowilam sushi (z avocado) i zupe, zjadlam sushi zupe zotawilam bo juz nie moglam zmiescic.
Trzymajcie sie forumki cieplo, odganiajcie chorobska
Ella ciesze sie ze znowu jestes,tak patrzylam na liste ciezaroweczek i zastanawialam sie co u Ciebie
Czemu mowisz ze suwaczek ci zle chodzi??
Powiem ci ze co strona to inny termin jest kiedy zaczyna sie II Trymestr
Z tego co sie orjentuje to chyba po 13 tyg??Albo??
Ella ja tez problemow z cera nie mialam,teraz dostalam delikatne krosteczki ale nie zauwazalne hak ktos nie wie.To tylko ja taka pedantyczna jestem ;(
Jedz male porcje zeby dzidzia miala co jesc;)
I BARDZO wazna rzecz z tego co ja wiem Sushi w ciazy NIE wolno ;(
Ogolnie surowych ryb i miesa.
Pozdrowionka
Ella lubi tę wiadomość
-
Hej Vivien
Lekarz mi wyliczyl w piatek, 13td 6 dzien, wiec suwaczek pokazuje 3 dni wiecej, wiec niby nic. Powiedzial nam tez ze pewnie bedzie chlopak.
Sushi jadlam wegetarianskie, ryz nadziewany avocado, bo wiem ze w ciazy nie polecaja surowego miesa.
Jak u Ciebie leci?
vivien lubi tę wiadomość
-
Z tego co pamietam mamy zaledwie kilka dni roznicy w rozwiazaniu
A na suwaczku tydzien ale pewnie co lekarz to inne zdanie.U nas nie zmieniaja terminow porodu wyliczyli mi na 25.09 i jak bedzie szybciej to cool a jak nie to tez poczekam
Ja wlasnie dokladnie w 12+0 tyg robilam badanie prenatalne i z dzidziom wszystko ok w tym tyg tylko musze zadzwonic z wynikami krwi czy sa ok.Nam pani dr.powiedziala ze jest bardzo wczesnie i narazie miedzy nogami nic nie widzi..
To znaczy ze moze dziewczynka...
Wnaszej rodzince to by nie bylo nic nowego bo u nas sam babiniec
Jak tam brzusio u ciebie?U mnie juz lekko widoczny
No to sushi wegetarjanskie to inna bajka jedz kochana jedz zeby twoj mezczyzna zdowo roslElla lubi tę wiadomość
-
Vivien u mnie w sumie nic nie widac, tzn ja widze, bo przed ciaza mialam plaski brzuch a teraz to juz nie wciagne na plasko, ale w ciuchy spokojnie sie mieszcze.
Moi znajomi jeszcze nic nie podejzewaja, musze w koncu powiedziec. W sumie tylko jedna przyjaciolka wie, no i rodzina.
W styczniu zaczelam detox po swietach i przestalam pic alkohol, a teraz juz ciezko mi znalezc wymowke, czemu nie pije, nawet jazda samochodem nie przekonuje. Tutaj wszyscy pija i kazdy mi powtarza ze jeden drink mi nie zaszkodzi i moge potem prowadzic. W weekend znajomi mileli cygara przywiezione z Kuby i wszyscy palili i mnie tez namawiali, no spobuj przeciez nie music sie zaciagac. Wymowka goni wymowke .
Ciesze sie ze wszystko u Ciebie w porzadku, trzymaj sie cieplo, bo w Europie chyba nadal zimno.
vivien lubi tę wiadomość
-
Ella No to juz niedlugo bedziecie musieli powiedziec co w trawie piszczy
Kurcze poprostu powiedz ze abstynentka sie stalas
My tez w swieta najparwdopodobniej bedzeimy mowic rodzinie o naszym szczesciu... bo tez trzeba klamac i ukrywac sie na kazdym kroku..
A no jeszcze zimnica,slonce swieci ale ledwo co ponad zero temperatura brrrr.A u ciebie juz wiosna zawiltala??
Pozdrowionka -
MADZIULA13 wrote:pod względem alkoholu mam łatwiej, bo rzadko kiedy piję i nikogo nie dziwi, że odmawiam:)do świąt pozostało parę dni i już niedługo oznajmię im świetną wiadomość:)aż mnie nosi
madziula to ja mam tez tak samo,zadko co pijea wiec z tym problemu nie mam
i tak jak ty rodzince w swieta tez chcemy oznajmic dobra nowinke -
alexis wrote:Cześć dziewczyny...jestem teraz na weekendzie u teściów dlatego nie odzywam się zbyt często...jutro pierwsza wizyta u ginekologa ależ jestem podekscytowana...ale boję sie troszkę...także bardzo proszę, zebyście kciuki trzymały...napiszę co i jak w poniedziałek późnym wieczorem albo we wtorek z rana...
hej alexis i jak tam po pierwszej wizycie wszystko okalexis lubi tę wiadomość