X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:20

Stokrotka84, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie mozecie farbowac wlosy w ciazy, kazdy fryzjer to powie... Moja siostra jest naturalna brunetka i cala ciaze farbowala wlosy na blond, raz u fryzjera raz sama garnierem i nie raz ja jej farbowalam. Z dzidzia wszystko OK. Raczej fryzjerki ktore sa w ciazy i przez kilka godz. dziennie maja kontakt z ta chemia powinny sie niepokoic i przerwac wg mnie prace.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mysle dziewczyny. W sumie nhie ma co panikowac, rozmawialam z fryzjerka i mowila, ze napewno farba nie zaszkodzi ciazy.

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja farbowalam :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam u lekarza i mam zwolnienie do pt ..rozlozylo mnie na calego drugi raz w ciagu tygodnia.mam nadzieje ze dobrze sie to zakonczy . paracetamol moge brac ale postaram sie unikac ..im mniej tym lepiej.herbatki z cytryna czosnek mleko miod wyprobowalam juz doslownie wszystko :)nawet chrzan wachalam :D

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • darijka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie kobitki wyjęłyście mi to z ust z tym farbowaniem, bo też czytałam różne opinie a mój mi mówi, że nie mam farbować narazie więc po pierwszym trymestrze sbie włośki ufarbuje a odrost już jest 4 cm

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • darijka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    darijka wrote:
    rubi67 wrote:
    Darijka, trzeba byc dobrej mysli :) O, ja tez we wtorek mam wizyte, ale niestety nie u mojego gina tylko u jakiegos innego ;/ Do mojego jestem zapisana dopiero na 12 kwietnia. We wtorek pojde sie upewnie czy oby wszystko gra. 1000 zl w sumie to duzo i nie duzo, zalezy jak na to patrzec. W zasadzie to moze i ja rozwaze taka opcje ;)

ja jak byłam w 5 tygodniu u ginka to był tylko malutki pęcherzyk 4,5 mm. daj znac jak tam u Ciebie po wizycie.

dam znac na pewno, darijka a mialas USG w 5 tyg, bo sama chcialas czy dr po prostu postanowil sam zrobic z wlasnej woli ?

dam na pewno znać, a gin mi sam zrobił usg.

• darijka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Hej darijka, mieszkam w UK, wiec u nas te badania sa oferowane kazdej kobiecie w kazdym wieku, za darmo. Z tego co wyczytalam na internecie to w PL to sa badania prenatalne? Ale moge sie mylic, szukalam tego w internecie wiec nie jestem pewna, ale mysle, ze sa tu Dziewczyny, ktore o tym wiedza wiecej ;) Jesli sie nie myle, to w ktoryms watku ktos napisal, ze takie mial;) Polozna nie jest prywatna, w UK to ona prowadzi Ci cala ciaze-nie lekarz czy ginekolog- wizyty z lekarzem tylko w razie jakis komplikacji itp.

Vivien - to ze wzgledu na martwy poród, w pazdz. 2012, nie pozwola nam dobic do 40tc lub dalej - w sumie sie z tego ciesze, a zreszta chwile przed pozytywnym testem, dowiedzialam sie, ze mam GBS, wiec dobrze sie sklada-nic nie bedzie na szybko+dostane antybiotyki :)

a tutaj link do zdjecia (nie mam pojecia czy dziala, pierwszy raz zdjecie wrzucilam ;) )

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa3e31a8cd10887b.html

dzięki za wyczerpującą odp. ja właśnie też sie wybiorę na takie badania :)
    a dzidzia supr i ja już też chce takie usg :)

• Ella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam 2 trymestr (suwaczek zle mam ustawiony) a czolo nadal w krostkach, nigdy nie mialam tradziku nawet jako nastolatka mialam ladna cere.
    Dzisiaj ide do fryzjera, chyba poprosze go zeby mi grzywke wyczarowal, zeby troche czolo zaslonic.
    Z jedzieniem nadal kiepsko, a nigdy nie bylam niejadkiem, wczoraj zamowilam sushi (z avocado) i zupe, zjadlam sushi zupe zotawilam bo juz nie moglam zmiescic.
    Trzymajcie sie forumki cieplo, odganiajcie chorobska

vivien lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Zaczynam 2 trymestr (suwaczek zle mam ustawiony) a czolo nadal w krostkach, nigdy nie mialam tradziku nawet jako nastolatka mialam ladna cere.
    Dzisiaj ide do fryzjera, chyba poprosze go zeby mi grzywke wyczarowal, zeby troche czolo zaslonic.
    Z jedzieniem nadal kiepsko, a nigdy nie bylam niejadkiem, wczoraj zamowilam sushi (z avocado) i zupe, zjadlam sushi zupe zotawilam bo juz nie moglam zmiescic.
    Trzymajcie sie forumki cieplo, odganiajcie chorobska

Ella ciesze sie ze znowu jestes,tak patrzylam na liste ciezaroweczek i zastanawialam sie co u Ciebie ;)
    Czemu mowisz ze suwaczek ci zle chodzi??
    Powiem ci ze co strona to inny termin jest kiedy zaczyna sie II Trymestr
    Z tego co sie orjentuje to chyba po 13 tyg??Albo??
    Ella ja tez problemow z cera nie mialam,teraz dostalam delikatne krosteczki ale nie zauwazalne hak ktos nie wie.To tylko ja taka pedantyczna jestem ;(

Jedz male porcje zeby dzidzia miala co jesc;)
    I BARDZO wazna rzecz z tego co ja wiem Sushi w ciazy NIE wolno ;(
    Ogolnie surowych ryb i miesa.
    Pozdrowionka

Ella lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Vivien

Lekarz mi wyliczyl w piatek, 13td 6 dzien, wiec suwaczek pokazuje 3 dni wiecej, wiec niby nic. Powiedzial nam tez ze pewnie bedzie chlopak.
    Sushi jadlam wegetarianskie, ryz nadziewany avocado, bo wiem ze w ciazy nie polecaja surowego miesa.
    Jak u Ciebie leci?

vivien lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam mamy zaledwie kilka dni roznicy w rozwiazaniu ;)
    A na suwaczku tydzien ;) ale pewnie co lekarz to inne zdanie.U nas nie zmieniaja terminow porodu wyliczyli mi na 25.09 i jak bedzie szybciej to cool a jak nie to tez poczekam ;)

Ja wlasnie dokladnie w 12+0 tyg robilam badanie prenatalne i z dzidziom wszystko ok w tym tyg tylko musze zadzwonic z wynikami krwi czy sa ok.Nam pani dr.powiedziala ze jest bardzo wczesnie i narazie miedzy nogami nic nie widzi..
    To znaczy ze moze dziewczynka...
    Wnaszej rodzince to by nie bylo nic nowego bo u nas sam babiniec :D :P

Jak tam brzusio u ciebie?U mnie juz lekko widoczny ;)
    No to sushi wegetarjanskie to inna bajka ;) jedz kochana jedz zeby twoj mezczyzna zdowo rosl ;)

Ella lubi tę wiadomość

• Ella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien u mnie w sumie nic nie widac, tzn ja widze, bo przed ciaza mialam plaski brzuch a teraz to juz nie wciagne na plasko, ale w ciuchy spokojnie sie mieszcze.
    Moi znajomi jeszcze nic nie podejzewaja, musze w koncu powiedziec. W sumie tylko jedna przyjaciolka wie, no i rodzina.
    W styczniu zaczelam detox po swietach i przestalam pic alkohol, a teraz juz ciezko mi znalezc wymowke, czemu nie pije, nawet jazda samochodem nie przekonuje. Tutaj wszyscy pija i kazdy mi powtarza ze jeden drink mi nie zaszkodzi i moge potem prowadzic. W weekend znajomi mileli cygara przywiezione z Kuby i wszyscy palili i mnie tez namawiali, no spobuj przeciez nie music sie zaciagac. Wymowka goni wymowke :-).

Ciesze sie ze wszystko u Ciebie w porzadku, trzymaj sie cieplo, bo w Europie chyba nadal zimno.

vivien lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pod względem alkoholu mam łatwiej, bo rzadko kiedy piję i nikogo nie dziwi, że odmawiam:)do świąt pozostało parę dni i już niedługo oznajmię im świetną wiadomość:)aż mnie nosi

anetta28 lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella No to juz niedlugo bedziecie musieli powiedziec co w trawie piszczy ;)
    Kurcze poprostu powiedz ze abstynentka sie stalas ;)
    My tez w swieta najparwdopodobniej bedzeimy mowic rodzinie o naszym szczesciu... bo tez trzeba klamac i ukrywac sie na kazdym kroku..

A no jeszcze zimnica,slonce swieci ale ledwo co ponad zero temperatura brrrr.A u ciebie juz wiosna zawiltala??
    Pozdrowionka

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    pod względem alkoholu mam łatwiej, bo rzadko kiedy piję i nikogo nie dziwi, że odmawiam:)do świąt pozostało parę dni i już niedługo oznajmię im świetną wiadomość:)aż mnie nosi

madziula to ja mam tez tak samo,zadko co pijea wiec z tym problemu nie mam ;)
    i tak jak ty rodzince w swieta tez chcemy oznajmic dobra nowinke ;)

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak zareagują;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    ciekawe jak zareagują;)

Madziula napewno beda sie Bardzo cieszyc!!! :) :D

• anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Cześć dziewczyny...jestem teraz na weekendzie u teściów dlatego nie odzywam się zbyt często...jutro pierwsza wizyta u ginekologa :) ależ jestem podekscytowana...ale boję sie troszkę...także bardzo proszę, zebyście kciuki trzymały...napiszę co i jak w poniedziałek późnym wieczorem albo we wtorek z rana...

hej alexis i jak tam po pierwszej wizycie :) wszystko ok

alexis lubi tę wiadomość

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki mnie dzisaj troche kuję lewy jajnik jutro sie zacznię 8 tydzień i sie martwie :( czy to nic powaznego

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ