X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • darijka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też kłuje czasami, nie wiem czy to jajnik czy macica się powieksza, myślę, że to normalne :) no właśnie gdzie jest alexis i jej nowiny po wizycie, czekamy na jakieś newsy z niecierpliwością.

anetta28, vivien, alexis lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

40932.png

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula pewnie wszyscy beda sie cieszyc:))) fajna wiadomosc na Swieta:)
    Lilka mam nadzieje, ze szybko sie uporasz z choroba. Dzis wyslalam jedna dziewczyne z pracy do domu, przyszla strasznie przeziebiona, ledwo na nogach stala:( od razu po przyjsciu do domu zaczelam wode z cytryna pic i pod kocyk, nie chce niczego zalapac:(

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette ja mam czasami takie skurcze, jakby na okres, tylko slabsze. Poboli przez kilka minut i przechodzi. Tez sie zastanawialam, czy to normalne, ale w sumie nic groznego sie nie dzieje, nie mam plamien, nic innego mnie nie boli a skurcze przechodza po kilku minutach. Do tej pory mialam moze 3 dni, kiedy tak mnie pobolewalo. Miejmy nadzieje, ze to normalne:)

anetta28 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka Dzieki :)) wiesz jaka mamy pogode :( trudno nie chorowac :) w pracy prawie wszyscy na zwolnieniu :P ..zastanawiam sie czy juz im powiedziec o ciazy czy jeszcze poczekac....niechce tego zalatwiac przez telefon.i spuchlam cala jakos tak maz na mnie mowi Bunia :D

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian ja mieszkam w cieplym klimacie, wiec caly rok mam cieplo.
    Woda w morzu i basenie jest juz cieplutka, wiec zabieram sie za plywanie, w weekend bylam sie troche opalac.
    Nigdy nie lubilam sie "smazyc" wiec wychodze na slonce okolo 16 i smaruje sie mocymi filtrami.
    Mam nadzieje, ze wiosna juz niedlugo do Was zawita i Swieta beda bez balwana.

Q82doi09kub0318v3.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella zazdroszcze :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • alexis Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    mnie też kłuje czasami, nie wiem czy to jajnik czy macica się powieksza, myślę, że to normalne :) no właśnie gdzie jest alexis i jej nowiny po wizycie, czekamy na jakieś newsy z niecierpliwością.

Cześć dziewczynki :) Wczoraj bardzo późno wróciłam do domu i już nie chciało mi się komputera odpalać...
    No więc...przepisze Wam chyba po prostu opis usg...:
    "W jamie macicy pojedynczy pęcherzyk ciążowy z widocznym pojedynczym, żywym zarodkiem. Wymiar zarodka CRL - 7,32 mm, co odpowiada ciąży 6/3 Hbd (wg OM- 6/4 Hbd). Widoczny pojedynczy pęcherzyk żółtkowy o prawidłowym kształcie i średnicy 3,5 mm. Akcja serca miarowa, ok. 120 uderzeń/min. Kosmówka bez cech odklejania. Jajnik prawy o prawidłowej budowie i wymiarach. W jajniku lewym torbiel o średnicy 60 mm"

I to wszystko, także widziałam fasolinkę z bijącym serduszkiem :) ginekolog powiedział, że jest narazie 120 uderzeń na minutę i jak na 6 tyg i 4dni to jest okej...ale już za 2 tygodnie 120 to by było za mało...poza tym tą torbiel mam 6cm na jajniku...nie wiem skąd i dlaczego...ale też ginekolog powiedział, żeby się tym nie przejmować, że jak będzie jajnik bolał to nospe brać i już. Poza tym nagadał mi żebym nie czytała o złych rzeczach w necie, tylko żebym książkę sobie kupiła o rozwoju ciąży i to czytała hehe bo tylko weszłam do niego i od razu zaczęłam gadać o pęcherzykach pustych itp...
    Poza tym wczoraj po raz pierwszy wymiotowałam hehe jechalismy z mężem do domku samochodem, on prowadził, a ja mówię do niego, że niedobrze mi...powtórzyłam to ze 2 razy a mój maż dla jaj dał mi reklamóweczkę jednorazową...a ja wiele nie myśląc...zwymiotowałam w nią hehehhe

Acha no i fajnie bo mój ginekolog na początku kwietnia położy mnie do szpitala na jakieś 2 dni i przebada mnie od stóp do głów-także będę miała to z głowy...dzięki, że kciuki trzymałyście...buziaki

MADZIULA13, Stokrotka84, anilorak, anetta28, rubi67, angela, iśka, ann2224, xcarolinex, jatoja25, maja2024 lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się, że z maleństwem wszystko w porządku. najważniejsze, że mogłaś już zobaczyć tą fasolinkę:) oby dalej zdrowo rosła

alexis lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, ze juz jestes po wizycie alexis. Wszystko jest ok, teraz sie relaksuj i odpoczywaj:)

alexis lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotko, a jak twoje badanie?

• Smutas Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje alexin, ja idę w czwartek i chciałabym też już zobaczyć zarodka i może serduszko bijące zobacze, ale u mnie będzie troche wcześniej niż u Ciebie.

alexis lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Vivian ja mieszkam w cieplym klimacie, wiec caly rok mam cieplo.
    Woda w morzu i basenie jest juz cieplutka, wiec zabieram sie za plywanie, w weekend bylam sie troche opalac.
    Nigdy nie lubilam sie "smazyc" wiec wychodze na slonce okolo 16 i smaruje sie mocymi filtrami.
    Mam nadzieje, ze wiosna juz niedlugo do Was zawita i Swieta beda bez balwana.

Ella to tylko ci pozazdroscic ze mnie taki zmarzluch ze duzo bym dala zeby troche witaminy D nabyc ;)
    A gdzie mieszjasz jak moge spytac ? ;)
    Kurcze u mnie sloneczko swieci ale jakos ta temperatura nie chce sie piac do gory :(

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis super ze u ciebie i u dzidzi wszystko ok;)
    Teraz tylko niech zdrowo dalej rosnie ;)

alexis lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:20

alexis lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis, dziekujemy za dobra wiadomosc :) Dziewczeta, oby wszystkie od nas takie byly ! Trzymam kciuki.

alexis lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis piękny opis USG :) Cieszę się że z fasolką wszystko w porządku :) Widzisz, opłacało się poczekać chwilę z wizytą :)
    Ech, też już chciałabym usłyszeć serduszko.
    Mi też wyszła jakaś torbiel na jajniku i też usłyszałam, że często się to w ciąży zdarza i powinno się wchłonąć po jakimś czasie.

Odnośnie tego czytania, to niestety w internecie jest za dużo informacji... Znaczy fajnie, że są strony gdzie np można zobaczyć jak dziecko wygląda w danym tygodniu albo co kiedy się rozwija. Ale z drugiej strony czytając te wszystkie sprzeczne opinie na forach, to można zwariować.
    Ja pożyczyłam ostatnio książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i staram się tam szukać informacji :) Generalnie książka jest super, wiele moich koleżanek zresztą też ją polecało :)

alexis lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Gratuluje alexin, ja idę w czwartek i chciałabym też już zobaczyć zarodka i może serduszko bijące zobacze, ale u mnie będzie troche wcześniej niż u Ciebie.

ja też idę w czwartek :) mam nadzieję że obie zobaczymy bijące serduszka :)

alexis lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratulacje:) poczatki sa najgorsze i to ciagle oczekiwanie a to na 2kreski,pozniej pierwsza wizyta,czy jest bijace serduszko,pozniej pierwsze ruchy i ciagle sie czeka na swoje szczescie az bedzie mozna je przytulic.trzymam za wszystkie kciuki:)

alexis, iśka lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Alexis piękny opis USG :) Cieszę się że z fasolką wszystko w porządku :) Widzisz, opłacało się poczekać chwilę z wizytą :)
    Ech, też już chciałabym usłyszeć serduszko.
    Mi też wyszła jakaś torbiel na jajniku i też usłyszałam, że często się to w ciąży zdarza i powinno się wchłonąć po jakimś czasie.

Odnośnie tego czytania, to niestety w internecie jest za dużo informacji... Znaczy fajnie, że są strony gdzie np można zobaczyć jak dziecko wygląda w danym tygodniu albo co kiedy się rozwija. Ale z drugiej strony czytając te wszystkie sprzeczne opinie na forach, to można zwariować.
    Ja pożyczyłam ostatnio książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i staram się tam szukać informacji :) Generalnie książka jest super, wiele moich koleżanek zresztą też ją polecało :)

Też mam tą książkę i ją polecam...nawet mój ginekolog powiedział, że jest bardzo dobra bo piszą dużo o rozwoju dziecka i ciąży a bardzo mało o złych rzeczach, które mogą się wydarzyć w ciąży...teraz ja za Was kciuki trzymam, żeby czwartkowe wizyty skończyły się pozytywnie :)

km5shdges7mhg8ze.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ