X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • darijka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też kłuje czasami, nie wiem czy to jajnik czy macica się powieksza, myślę, że to normalne :) no właśnie gdzie jest alexis i jej nowiny po wizycie, czekamy na jakieś newsy z niecierpliwością.

anetta28, vivien, alexis lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

40932.png

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula pewnie wszyscy beda sie cieszyc:))) fajna wiadomosc na Swieta:)
    Lilka mam nadzieje, ze szybko sie uporasz z choroba. Dzis wyslalam jedna dziewczyne z pracy do domu, przyszla strasznie przeziebiona, ledwo na nogach stala:( od razu po przyjsciu do domu zaczelam wode z cytryna pic i pod kocyk, nie chce niczego zalapac:(

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette ja mam czasami takie skurcze, jakby na okres, tylko slabsze. Poboli przez kilka minut i przechodzi. Tez sie zastanawialam, czy to normalne, ale w sumie nic groznego sie nie dzieje, nie mam plamien, nic innego mnie nie boli a skurcze przechodza po kilku minutach. Do tej pory mialam moze 3 dni, kiedy tak mnie pobolewalo. Miejmy nadzieje, ze to normalne:)

anetta28 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka Dzieki :)) wiesz jaka mamy pogode :( trudno nie chorowac :) w pracy prawie wszyscy na zwolnieniu :P ..zastanawiam sie czy juz im powiedziec o ciazy czy jeszcze poczekac....niechce tego zalatwiac przez telefon.i spuchlam cala jakos tak maz na mnie mowi Bunia :D

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian ja mieszkam w cieplym klimacie, wiec caly rok mam cieplo.
    Woda w morzu i basenie jest juz cieplutka, wiec zabieram sie za plywanie, w weekend bylam sie troche opalac.
    Nigdy nie lubilam sie "smazyc" wiec wychodze na slonce okolo 16 i smaruje sie mocymi filtrami.
    Mam nadzieje, ze wiosna juz niedlugo do Was zawita i Swieta beda bez balwana.

Q82doi09kub0318v3.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella zazdroszcze :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • alexis Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    mnie też kłuje czasami, nie wiem czy to jajnik czy macica się powieksza, myślę, że to normalne :) no właśnie gdzie jest alexis i jej nowiny po wizycie, czekamy na jakieś newsy z niecierpliwością.

Cześć dziewczynki :) Wczoraj bardzo późno wróciłam do domu i już nie chciało mi się komputera odpalać...
    No więc...przepisze Wam chyba po prostu opis usg...:
    "W jamie macicy pojedynczy pęcherzyk ciążowy z widocznym pojedynczym, żywym zarodkiem. Wymiar zarodka CRL - 7,32 mm, co odpowiada ciąży 6/3 Hbd (wg OM- 6/4 Hbd). Widoczny pojedynczy pęcherzyk żółtkowy o prawidłowym kształcie i średnicy 3,5 mm. Akcja serca miarowa, ok. 120 uderzeń/min. Kosmówka bez cech odklejania. Jajnik prawy o prawidłowej budowie i wymiarach. W jajniku lewym torbiel o średnicy 60 mm"

I to wszystko, także widziałam fasolinkę z bijącym serduszkiem :) ginekolog powiedział, że jest narazie 120 uderzeń na minutę i jak na 6 tyg i 4dni to jest okej...ale już za 2 tygodnie 120 to by było za mało...poza tym tą torbiel mam 6cm na jajniku...nie wiem skąd i dlaczego...ale też ginekolog powiedział, żeby się tym nie przejmować, że jak będzie jajnik bolał to nospe brać i już. Poza tym nagadał mi żebym nie czytała o złych rzeczach w necie, tylko żebym książkę sobie kupiła o rozwoju ciąży i to czytała hehe bo tylko weszłam do niego i od razu zaczęłam gadać o pęcherzykach pustych itp...
    Poza tym wczoraj po raz pierwszy wymiotowałam hehe jechalismy z mężem do domku samochodem, on prowadził, a ja mówię do niego, że niedobrze mi...powtórzyłam to ze 2 razy a mój maż dla jaj dał mi reklamóweczkę jednorazową...a ja wiele nie myśląc...zwymiotowałam w nią hehehhe

Acha no i fajnie bo mój ginekolog na początku kwietnia położy mnie do szpitala na jakieś 2 dni i przebada mnie od stóp do głów-także będę miała to z głowy...dzięki, że kciuki trzymałyście...buziaki

MADZIULA13, Stokrotka84, anilorak, anetta28, rubi67, angela, iśka, ann2224, xcarolinex, jatoja25, maja2024 lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się, że z maleństwem wszystko w porządku. najważniejsze, że mogłaś już zobaczyć tą fasolinkę:) oby dalej zdrowo rosła

alexis lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, ze juz jestes po wizycie alexis. Wszystko jest ok, teraz sie relaksuj i odpoczywaj:)

alexis lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotko, a jak twoje badanie?

• Smutas Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje alexin, ja idę w czwartek i chciałabym też już zobaczyć zarodka i może serduszko bijące zobacze, ale u mnie będzie troche wcześniej niż u Ciebie.

alexis lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Vivian ja mieszkam w cieplym klimacie, wiec caly rok mam cieplo.
    Woda w morzu i basenie jest juz cieplutka, wiec zabieram sie za plywanie, w weekend bylam sie troche opalac.
    Nigdy nie lubilam sie "smazyc" wiec wychodze na slonce okolo 16 i smaruje sie mocymi filtrami.
    Mam nadzieje, ze wiosna juz niedlugo do Was zawita i Swieta beda bez balwana.

Ella to tylko ci pozazdroscic ze mnie taki zmarzluch ze duzo bym dala zeby troche witaminy D nabyc ;)
    A gdzie mieszjasz jak moge spytac ? ;)
    Kurcze u mnie sloneczko swieci ale jakos ta temperatura nie chce sie piac do gory :(

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis super ze u ciebie i u dzidzi wszystko ok;)
    Teraz tylko niech zdrowo dalej rosnie ;)

alexis lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:20

alexis lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis, dziekujemy za dobra wiadomosc :) Dziewczeta, oby wszystkie od nas takie byly ! Trzymam kciuki.

alexis lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis piękny opis USG :) Cieszę się że z fasolką wszystko w porządku :) Widzisz, opłacało się poczekać chwilę z wizytą :)
    Ech, też już chciałabym usłyszeć serduszko.
    Mi też wyszła jakaś torbiel na jajniku i też usłyszałam, że często się to w ciąży zdarza i powinno się wchłonąć po jakimś czasie.

Odnośnie tego czytania, to niestety w internecie jest za dużo informacji... Znaczy fajnie, że są strony gdzie np można zobaczyć jak dziecko wygląda w danym tygodniu albo co kiedy się rozwija. Ale z drugiej strony czytając te wszystkie sprzeczne opinie na forach, to można zwariować.
    Ja pożyczyłam ostatnio książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i staram się tam szukać informacji :) Generalnie książka jest super, wiele moich koleżanek zresztą też ją polecało :)

alexis lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Gratuluje alexin, ja idę w czwartek i chciałabym też już zobaczyć zarodka i może serduszko bijące zobacze, ale u mnie będzie troche wcześniej niż u Ciebie.

ja też idę w czwartek :) mam nadzieję że obie zobaczymy bijące serduszka :)

alexis lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratulacje:) poczatki sa najgorsze i to ciagle oczekiwanie a to na 2kreski,pozniej pierwsza wizyta,czy jest bijace serduszko,pozniej pierwsze ruchy i ciagle sie czeka na swoje szczescie az bedzie mozna je przytulic.trzymam za wszystkie kciuki:)

alexis, iśka lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Alexis piękny opis USG :) Cieszę się że z fasolką wszystko w porządku :) Widzisz, opłacało się poczekać chwilę z wizytą :)
    Ech, też już chciałabym usłyszeć serduszko.
    Mi też wyszła jakaś torbiel na jajniku i też usłyszałam, że często się to w ciąży zdarza i powinno się wchłonąć po jakimś czasie.

Odnośnie tego czytania, to niestety w internecie jest za dużo informacji... Znaczy fajnie, że są strony gdzie np można zobaczyć jak dziecko wygląda w danym tygodniu albo co kiedy się rozwija. Ale z drugiej strony czytając te wszystkie sprzeczne opinie na forach, to można zwariować.
    Ja pożyczyłam ostatnio książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i staram się tam szukać informacji :) Generalnie książka jest super, wiele moich koleżanek zresztą też ją polecało :)

Też mam tą książkę i ją polecam...nawet mój ginekolog powiedział, że jest bardzo dobra bo piszą dużo o rozwoju dziecka i ciąży a bardzo mało o złych rzeczach, które mogą się wydarzyć w ciąży...teraz ja za Was kciuki trzymam, żeby czwartkowe wizyty skończyły się pozytywnie :)

km5shdges7mhg8ze.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ