I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ma ja wrote:
Czy któraś z Was zna historię, że lekarz tak wcześnie był w stanie określić płeć?
Mnie tez lekarz powiedział jakoś w 10tc!!! wtedy powiedział, że chłopiec ale stwia duy znac zapytnia potem w 12tc znow potwierdził ale ne na 100% i w 14tc powiedział ze ma pewność 100%. Z chłopcami wcześnniej mają tę pewność bo albo widać filuska albo nie:P Gorzej z dziewczynką, bo u niej nage może się pjawić filuusek dlatego z dziewcyznkami z ereguły zwklekają -
Nina wrote:A mnie wczoraj nadal niepokoiły te bóle brzucha, zadzwoniłam do swojego lekarza i kazał mi przyjechać, okazało się, że z dzidzią wszystko ok, tylko ja mam dużo leżeć i odpoczywać( w sumie cały czas to robię), bo szyjka ok, ale mam 3 mm rozwarcie i mam nie ryzykować, nie podnosić niczego itd, dodatkowo dał mi duphaston i aspargin i za tydz do kontroli. Więc leżę grzecznie i nic nie robię, ale troszkę się zmartwiłam...
O kurcze, to można w ogole mieć rozwarcie tak wczęsnie???:P Myślalam, że to przed pordem sie pojawia:P
Oszczedzaj się i delektuj spokojem bo za pare misiecy nie beddziesz miala kiedy hehehe:P:P -
Nina wrote:Maja jak dobrze czytać takie wieści!!!
U nas lekarz też na badaniach prenatalnych stwierdził, ze chyba będziemy mieli synka, ale potwierdzi to za miesiąc:-) -
Mnie w ogóle nic nie powiedział na badani prenatalnym a byłam w 12 tyg i 5 dniu. Powiedział że na połówkowym powie. Więc nie wiem czy była " dziewczynka " a nagle potem może kusiek urosnąć i woli nie zapeszać dlatego nie mówił nic;P albo nie wiem haha
-
Lalita2710 wrote:Ja też mówię na on:P ale psikus będzie jak będzie dziewczynka;) Oczywiście obojętne mi to. Ale wszyscy ze będzie chłopak będzie chłopak i mi się udzieliło. Ale i tak ciekawa jestem hihii...
-
W poniedziałek byłam na wizycie:) Karta ciąży założona dzidziuś sie super rozwija ma już 9mm. Serduszko biło pięknie aż się popłakałam ze szczęścia. Ginka przepisała mi jeszcze luteine dopochwowo z powodów delikatnych bólów brzucha ale wszystko jest w jak najlepszym porządeczku. następną wizyte mam dopiero 15.07 a już się nie mogę doczekać. Cały czas patrzę na zdjęcie maluszka i nie wierzę że jest:)
Nina, marzenurek, yennefer, Ma ja lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny... ja też zawsze myślałam, że płeć można określić.. jak widać siusiaczka, albo go nie widać... Ale na ostatniej wizycie lekarz wyjaśnił, że teraz płeć można określić na podstawie ułożenia wyroska płciowego. Wyrostek płciowy jest dokładnie widoczny (mam nawet na zdjęciach) ... i ten wyrostek jeżeli jest ułożony wzdłuż osi ciała to będzie dziewczynka, jeżeli prostopadle to będzie chłopak...
Po wizycie 6.06... lekarz dał nam zadanie domowe... polecił zakup ekierki, cyrkla... i mieliśmy sami spróbowac określić! Oczywiście to był bardziej żart... i absolutnie nie odważyłam się sama oceniać... ale na następnej wizycie czyli 18.06 - wyraźnie, zdecydowanie okreslił, że to dziewczynka!
Szczerze jest mi zupełnie wszystko jedno... ale bardzo bym chciała wiedzieć jak najszybciej, żeby móc się psychicznie nastawić i zwracać odpowiednio do naszego maleństwa... No i najtrudniejsze... wybrać wkońcu imię! Póki co walczymy -
Lalita na tym wydrukowanym zdjęciu usg ciężko zauważyć ten wyrostek płciowy U mnie lekarz pokazywał go podczas badania usg jak maluch dobrze się ułożył
Zaraz pokażę dobre zdjęcie usg, na którym dobrze widać ten wyrostek płciowy u chłopca:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 15:00
-
Aha ok bo ja na tym zdjęciu na żywo widzę coś , Na tym przeskanowanym tak nie widać. Tylko zastanawiałam się nad tym wzdłuż osi ,a prostopadle... heh
No cuż myślałam że coś dojrzymy. Trzeba czekać dalej ))))
Większość dziewczynom lekarz coś mówił na prenatalnych. Mnie nie powiedział nic powiedział że poczekamy i przy następnym badaniu sprawdzimy...)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 15:15
-
Lalita tu z kolei są pokazane zdjęcia usg wyrostków płciowych u dziewczynek:
http://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/czy-mozna-i-jak-zaplanowac-plec-dziecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4756.html
Poprostu u dziewczynek jakby leżał ten wyrostek płciowy