I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Zmartwilam sie troche odebralam dzisiaj wyniki badan. Morfologia i mocz ok. Ale tsh z 2.23 robione 17.05 wzroslo do 3.67. Jak bylam u gina to powiedzial ze w ciazy mam utrzymywac tsh ponizej 3 caly czas biore letrox 50. Czy takie tsh jest grozne? Przypomne ze mam hashimoto i strasznie sie martwie ze cos zlego sie stanie. Pomozcie
-
Zmartwilam sie troche odebralam dzisiaj wyniki badan. Morfologia i mocz ok. Ale tsh z 2.23 robione 17.05 wzroslo do 3.67. Jak bylam u gina to powiedzial ze w ciazy mam utrzymywac tsh ponizej 3 caly czas biore letrox 50. Czy takie tsh jest grozne? Przypomne ze mam hashimoto i strasznie sie martwie ze cos zlego sie stanie. Pomozcie
-
Madziunia no tsh w ciąży powinno być ok 2 (lub mniej). Ja w ciązy zwiększyłam dawkę Eutyroxu do 100 (też mam Hashimoto). Nie ma co panikować ale zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj co robić teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 19:38
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, chciałam was zapytać jak u was jest z bólem piersi? cały czas bolą was tak samo?ja zauważyłam że bolały mnie bardziej i miałam bardzo wrażliwe sutki, teraz mniej...może schizuję, wiem, ale jestem po trzech stratach i po prostu się martwię.
-
magdziunia111123 wrote:MNie bolały na początku bardziej. teraz tylko troche przy dotyku. Dziś do ginki idę zobaczyć moje serduszko i załozyc karte ciąży. Powiedzcie mi w którymj tyg usg jest robione przez brzuch?
-
Też już chciałabym mieć kolejną wizytę u lekarza za sobą ... a to dopiero za dwa tygodnie
Dziewczyny ciągle się łapię na tym, że myślę czy wszystko z dzieckiem będzie ok, czy będzie zdrowe itp. itd. Co chwile pojawia mi się w głowie ten temat.
To tylko ja mam takie paranoje czy to norma u kobiet w ciąży? -
w tej dziedzinie jestem mistrzynią, ale to ze względu na moje niepowodzenia.myśle o tym non stop i nie pomaga mi samo tłumaczenie sobie ze nie mam wpływu na bieg zdarzeń i co ma być to będzie.jest mi z tym strasznie ciężko..
-
Ja nie mam takich złych doświadczeń - to moja pierwsza ciąża, czuję się całkiem dobrze, nie ma żadnych niepokojących objawów, a mimo to jak durna zastanawiam się i gdybam "a co będzie jeżei...."
Nic tylko strzelić się w ten pusty łeb !!!
Przecież ma być dobrze i tyledeJzi lubi tę wiadomość