I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
jak ja robiłam prenatalne to lekarka powiedziała że zrobienie samych prenatalnych bez badania krwi to tak jakbym połowe badania wykonała, więc zrobiłam tez badanie z krwi. Pozatym te kobiety które mają na nfz to te badanie tez mają refundowane, a co jak co ale nasz rząd nie jest skłonny wydawać kase na coś niepotrzebnego wieć chyba te badania faktycznie są ważne.
-
Ja czytalam na prpzeróżnych forach o dziewcznach ktore wykonywaly test PAPP-A - robiły to wtedy kiedy wyszło im NT powyzej 3mm (nie tak o bez powodu), i wszedzie gdzie mozna przeczytac o wynikach tego testu to fora gdzie kobety piszą, że test wyszedł np. z wielkim prawdopodobienstiwem wystapienia wady , robia aminopunkcje i nie wychodzi NIC. To tylk statystyka, i ten test PAPP-A sam w sobie jest mało wiarodajny. Mnie np NT wyszlo 1,1mm to po co mam robić ten test?:
michaela, Nina lubią tę wiadomość
-
A ja dziś już po pierwszej wizycie.Podobno wyniki dobre jak na mnie.Musze kontynuować leczenie i zobaczymy.Jak wszystko będzie dobrze, to za trzy tygodnie pierwsze USG;)
Ana27, Lilka, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
milola86 wrote:A ja dziś już po pierwszej wizycie.Podobno wyniki dobre jak na mnie.Musze kontynuować leczenie i zobaczymy.Jak wszystko będzie dobrze, to za trzy tygodnie pierwsze USG;)
-
Ja dziś rano słabo się czułam. Ale fakt byłam dziś na II trymestrze. Byłam dziś w smyku pooglądać porozglądać się co jeszcze jakie ceny.
Szafkę (przewijak ) już mam ( of curse ) nie u siebie u rodziców w Holandi. łóżeczko mama jutro kupi. Teraz mam tyle wydatków na zęby ,że bym nie dała rady jeszcze pokupować. Najgorzej że to łóżeczko co chciałam nie da się kupić bo koleś ,który je sprzedaje nie odbiera. Więc wybrałam inne. -
Fifi, jak najbardziej mozesz wziac znieczulenie u dentysty jesli ciaza nie jest zagrozona i nie ma przeciwskazan ze str ginekologa. Warto chodzic do stomatologa w ciazy, nie bac sie i korzystac rowniez z NFZ jesli nie ma sie kasy ( mam tu na mysli leczenie, a nie grubsze sprawy typu korony, odbudowy itp)
-
nick nieaktualny