X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezus dziewczyny jak ja się zdenerwowałam teraz ciśnienie to chyba mam z 200... Coś mi ćwierka nie mowie może ptaszki przyleciały na balkon.. Ja patrze a w sypialni na rolecie siedzi ptak... Ja się boje ptaków... Musiałam sąsiada poprosić o pomoc. I chyba z 4min go wyganiał z mieszkania.
    Już nigdy nie otworze balkonu....

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow lalita ty masz ostatnio na prawde emocje jak nie piesek i smutek to ten ptak i stres ;-)mnie ostatnio kolezanka dzwonila ze ma mysz w domu i sie boi a jej facia nie ma.he.troche za pozno bylo zebym do niej pojechala ale dzisiaj mi dzwonila ze szukaja nowego mieszkanka do wynajecia hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No naprawdę.. Życie na wariackich papierach. Mam nadzieję że mój bobuś sobie śpi ,kiedy ja przechodzę krytyczne momenty. Ja dziś jak wparowałam do sąsiada to chyba byłam sino blada.
    Ja tak myślę że tą traumę do ptaków mam z dzieciństwa. Mój wujek kiedyś miał rożne ptaki, hodował domowe ,ale kolorowe różne rodzaje i kiedyś tam przyszliśmy i on kilka wypuścił. OF curse nic nikomu nie zrobiły ale latały i pamiętam do dziś schowałam się pod stołem. Mój mąż mówi wpuść tam szonke (mojego psiaka) i wejść miotłę popukaj mu sam odleci ... yhy... na bank szonka uciekła a moje pukanie odbyło się tak że on poleciał jeszcze wyżej na karnisz i do drugiego okna... (a mam stare mieszkanie więc jest wysoko w górę ...

dqprepoku4out2uw.png

• patti Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Lalita, nie denerwuj się, nie chce cię krytykować, ale jesli nie jesteś lekarzem to nie dawaj takich rad, oni radza i oni biorą za te rady odpowiedzialność i to ich trzeba pytać. Ciąża ciąży nierówna, łożyska potrafią rozwijać się w róznym czasie. Piszesz " zminiejszaj" a nie "ja zmniejszałam" nie wiesz jak to przeczyta, jak zrozumie ktoś inny, nawet nie werulka, jaki ma rozum i jakie wnioski wyciągnie :/ mimo ze wiadomo ze forum nie jest najlepszym miejscem na takie pytania...

dziewczyny, kazdy przypadek jest inny i to ,ze Lalita brala cos nie znaczy ,ze Wy mozecie brac badz nie brac.mozna spytac ,ale w tak waznych lekach nalezy konsultowac sie z lekarzem ,a nie brac tabletke za rada kogos z forum- wiele z Was chodzi prywatnie do ginekologow ,sa telefony ,sms ,trzeba do nich dzwonic i pytac.
    inna sprawa gdy np chodzi o plasterek apap na bol glowy ,ktory nie wyrzadzi nikomu krzywdy w razie zastosowania -wtedy mozna wziac.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    dokładnie, lekarka powiedziała conajmniej do 12 tyg. aktualnie jej nie ma, a wizyta którą miałam mieć wczoraj została przełożona na za tydzień, wieć po prostu zapytałama tu znowu afera :P
    ZAdna afera, poprostu wszyscy dobrze sobie tu zyczą :)

W temacie inwazji zwierząt na mieszkania do nas przez drzwi balkonowe nie tak dawno wpadł szczur, a ja na 10 minut przed wyjsciem na ważne spotkanie, odstawiona, męza w domu nie ma, zastanawiam się co mam zrobić przecież w domu go z psem nie zostawie, masakra jakimś cudem udało mi sie go zagonić do transporterki i wywieżć i wypuścić w szerym polu po drodze na spotkanie. ... ciut stresujące doświadczenie,

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    dziewczyny, kazdy przypadek jest inny i to ,ze Lalita brala cos nie znaczy ,ze Wy mozecie brac badz nie brac.mozna spytac ,ale w tak waznych lekach nalezy konsultowac sie z lekarzem ,a nie brac tabletke za rada kogos z forum- wiele z Was chodzi prywatnie do ginekologow ,sa telefony ,sms ,trzeba do nich dzwonic i pytac.
    inna sprawa gdy np chodzi o plasterek apap na bol glowy ,ktory nie wyrzadzi nikomu krzywdy w razie zastosowania -wtedy mozna wziac.
    Patti naprawdę nikt nie neguje lekarzy. Gdy ktoś pyta odpowiada każdy za siebie. Dziewczyny z II trymestru też nie raz mają problem ktoś przepisuję im lek i nie widzą czy brać. Piszą to po to żeby np ktoś powiedział. Nie martw się brałam go w ciąży i nic się nie stało. Mimo zbędnych opinii i składu danego leku ,więc naprawdę. Nikt nie robi sobie na złość. Ani krzywdy nie chcę zrobić. Każdy wypowiada się za siebie. Welurka też nie posłuchała pani dr gdy powiedziała jej że do 12 tyg ma brać. I brała do teraz. I fakt to jej nic nie zaszkodziło. Ale zapytała tylko czy brać dalej. Itd po prostu zwykłe pytanie ,a nie porada lekarska.

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą jak to świadczy o naszym zaufaniu do lekarzy i służby zdrowia... niestety ehh... ale w porówaniu z innyi krajamiu nas i tak jest calkiem nieżle. Ja uwielbiam moją pania ginekolog, święto, niedziela, środek nocy, mam dzwonić na komórkę (czasem mi głupio bo to np sobota po 17 i pisze smsa, zawsze odpowiada, uspokaja i ekspresowo wyznacza wizyte jesli jest to konieczne. Nie ma czegos takiego ze zostaje sama sobie bo kolejna wizyta za tydzień i mam przykazane po pierwsze spokój po drugie nie bagatelizowanie niczego. Najmniejsze plamienie mam dzwonić. Bardzo chciałabym zeby tobył standard leczenia.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem na pewno nie mozna od razu odstwic luteiny/duphastony jak sie bralo 3x dziennie. Ja tak brałam duphaston 3xdziennie, ptem 2 x dziennie przez 2 tygodnie i lekarz powiedzial jesli plamien nie bedzie dalej to odstawic i jakby sie cos działo dzwonic.. na szczescie plamienia nie wrocly i nie biore juz duphastonu:P

zsxuot7.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz jestem gotowa i czekam jeszcze chwile i jadę po wizytę mam na 18 takie mam nerwy kochane masakra trzymajcie kciuki kochane.

Ana27 lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy Marzycielko ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane juz po strachu dzidzius zdrowy Lobuz cały czas pupa sie obracal i za głowę sie łapał :) dostałam skierowanie na prenatalne i póki co dupka jeszcze mam brać do kolejnej wizyty potem go odstawimy :). No i jestem juz duzo spokojniejsza :).

Nina, Lalita2710, Ana27, michaela, MamaMadzia lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Dziewczyny juz jestem gotowa i czekam jeszcze chwile i jadę po wizytę mam na 18 takie mam nerwy kochane masakra trzymajcie kciuki kochane.
    Ja tez mocno trzymam kciuki!!! będzie dobrze:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka to super, bardzo się cieszę, że z dzidziusiem wszystko ok:-) nasz wczoraj miał chyba czkawkę, bo tak skakał w pewnym momencie i wkładał sobie palce do buzi- niesamowite co już potrafi taki człowieczek!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz ci los. Po pond 30 latach zycia dowiaduję się że mam Rh - i znowu będe zawracać lekarzowi głowe aghrrr... Byłoby cudownie gdyby mąż miał też Rh -, tylko to chyba nie za czeste...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• karoam Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poczytałam o duphastonie tutaj i zaczęłam się zastanawiać- ja biorę od 5t- nie z powodu plamień tylko profilaktycznie 2x1 (tak jak lekarz kazał), teraz ten sam lekarz kazał nadal brać do kolejnej wizyty (za 3tyg) a inny u którego byłam kazał odstawić...co lekarz to inna wersja ;) W każdym razie chciałam Was podpytać czy przy dawce 2x1 również powinno się najpierw ograniczyć dawkę przed całkowitym odstawieniem czy jest to zbędne? Oczcywiście zapytam również lekarza, ale chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat?

marzycielko- super wieści
    michaela- kurczę nie bardzo się orientuje w tym temacie ale chyba są jakieś środki zapobiegawcze w przypadku konfliktu serologicznego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 18:07

1usaej28ly44zrzp.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konflikt Serologiczny - podobno przy pierwszym dziecku nie ma powodów do zmartwienia, przy drugim moze być kłopot, oczywiście jęsli ojciec ma grupę Rh+ i dziecko Rh+, uff, do 72 h po urodzeniu, mam nadzieję tylko, ze to nie wyklucza porodu domowego wolałabym mieć możliwość wyboru.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko super wieści :)

Karoam ja tez profilaktycznie biorę duphaston 2x1 i od poniedziałkowej wizyty zaczęłam odstawiać, przez 5 dni mam jeść po 1tabletce

karoam lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na zakupach kupiłam dla bobunia skarpetki i love my mom and ded i body granatowe proste 10zł było w H&M trochę większe. Były przeceny i nie potrafiłam się powstrzymać. Bo ogólnie moja mama już nakupowała śpioszki body itd dla małego jak się urodzi. W Holandii nowiuteńkie na takim targu za 1 ,2 euro nawet oryginalne z Kubusia Puchatka. U nas mało takich sklepów z takimi tanimi rzeczami ,a prześlicznymi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 18:33

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dzieckiem konfliktu serologicznego ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konflikt jest zawsze gdy matka ma - bo wtedy jest mozliwosc tylko z dzieckiem miec konflikt jezeli babas by mial +.z tego co wiem to od razu przy pierwszej ciazy a nawet jak sie poroni to podawana jest immunoglobina na przyszlosc ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ