I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezus dziewczyny jak ja się zdenerwowałam teraz ciśnienie to chyba mam z 200... Coś mi ćwierka nie mowie może ptaszki przyleciały na balkon.. Ja patrze a w sypialni na rolecie siedzi ptak... Ja się boje ptaków... Musiałam sąsiada poprosić o pomoc. I chyba z 4min go wyganiał z mieszkania.
Już nigdy nie otworze balkonu.... -
Wow lalita ty masz ostatnio na prawde emocje jak nie piesek i smutek to ten ptak i stres ;-)mnie ostatnio kolezanka dzwonila ze ma mysz w domu i sie boi a jej facia nie ma.he.troche za pozno bylo zebym do niej pojechala ale dzisiaj mi dzwonila ze szukaja nowego mieszkanka do wynajecia hehe
-
No naprawdę.. Życie na wariackich papierach. Mam nadzieję że mój bobuś sobie śpi ,kiedy ja przechodzę krytyczne momenty. Ja dziś jak wparowałam do sąsiada to chyba byłam sino blada.
Ja tak myślę że tą traumę do ptaków mam z dzieciństwa. Mój wujek kiedyś miał rożne ptaki, hodował domowe ,ale kolorowe różne rodzaje i kiedyś tam przyszliśmy i on kilka wypuścił. OF curse nic nikomu nie zrobiły ale latały i pamiętam do dziś schowałam się pod stołem. Mój mąż mówi wpuść tam szonke (mojego psiaka) i wejść miotłę popukaj mu sam odleci ... yhy... na bank szonka uciekła a moje pukanie odbyło się tak że on poleciał jeszcze wyżej na karnisz i do drugiego okna... (a mam stare mieszkanie więc jest wysoko w górę ... -
michaela wrote:Lalita, nie denerwuj się, nie chce cię krytykować, ale jesli nie jesteś lekarzem to nie dawaj takich rad, oni radza i oni biorą za te rady odpowiedzialność i to ich trzeba pytać. Ciąża ciąży nierówna, łożyska potrafią rozwijać się w róznym czasie. Piszesz " zminiejszaj" a nie "ja zmniejszałam" nie wiesz jak to przeczyta, jak zrozumie ktoś inny, nawet nie werulka, jaki ma rozum i jakie wnioski wyciągnie mimo ze wiadomo ze forum nie jest najlepszym miejscem na takie pytania...
dziewczyny, kazdy przypadek jest inny i to ,ze Lalita brala cos nie znaczy ,ze Wy mozecie brac badz nie brac.mozna spytac ,ale w tak waznych lekach nalezy konsultowac sie z lekarzem ,a nie brac tabletke za rada kogos z forum- wiele z Was chodzi prywatnie do ginekologow ,sa telefony ,sms ,trzeba do nich dzwonic i pytac.
inna sprawa gdy np chodzi o plasterek apap na bol glowy ,ktory nie wyrzadzi nikomu krzywdy w razie zastosowania -wtedy mozna wziac. -
welurka wrote:dokładnie, lekarka powiedziała conajmniej do 12 tyg. aktualnie jej nie ma, a wizyta którą miałam mieć wczoraj została przełożona na za tydzień, wieć po prostu zapytałama tu znowu afera
W temacie inwazji zwierząt na mieszkania do nas przez drzwi balkonowe nie tak dawno wpadł szczur, a ja na 10 minut przed wyjsciem na ważne spotkanie, odstawiona, męza w domu nie ma, zastanawiam się co mam zrobić przecież w domu go z psem nie zostawie, masakra jakimś cudem udało mi sie go zagonić do transporterki i wywieżć i wypuścić w szerym polu po drodze na spotkanie. ... ciut stresujące doświadczenie, -
patti wrote:dziewczyny, kazdy przypadek jest inny i to ,ze Lalita brala cos nie znaczy ,ze Wy mozecie brac badz nie brac.mozna spytac ,ale w tak waznych lekach nalezy konsultowac sie z lekarzem ,a nie brac tabletke za rada kogos z forum- wiele z Was chodzi prywatnie do ginekologow ,sa telefony ,sms ,trzeba do nich dzwonic i pytac.
inna sprawa gdy np chodzi o plasterek apap na bol glowy ,ktory nie wyrzadzi nikomu krzywdy w razie zastosowania -wtedy mozna wziac. -
Swoją drogą jak to świadczy o naszym zaufaniu do lekarzy i służby zdrowia... niestety ehh... ale w porówaniu z innyi krajamiu nas i tak jest calkiem nieżle. Ja uwielbiam moją pania ginekolog, święto, niedziela, środek nocy, mam dzwonić na komórkę (czasem mi głupio bo to np sobota po 17 i pisze smsa, zawsze odpowiada, uspokaja i ekspresowo wyznacza wizyte jesli jest to konieczne. Nie ma czegos takiego ze zostaje sama sobie bo kolejna wizyta za tydzień i mam przykazane po pierwsze spokój po drugie nie bagatelizowanie niczego. Najmniejsze plamienie mam dzwonić. Bardzo chciałabym zeby tobył standard leczenia.
-
Moim zdaniem na pewno nie mozna od razu odstwic luteiny/duphastony jak sie bralo 3x dziennie. Ja tak brałam duphaston 3xdziennie, ptem 2 x dziennie przez 2 tygodnie i lekarz powiedzial jesli plamien nie bedzie dalej to odstawic i jakby sie cos działo dzwonic.. na szczescie plamienia nie wrocly i nie biore juz duphastonu:P
-
Kochane juz po strachu dzidzius zdrowy Lobuz cały czas pupa sie obracal i za głowę sie łapał dostałam skierowanie na prenatalne i póki co dupka jeszcze mam brać do kolejnej wizyty potem go odstawimy . No i jestem juz duzo spokojniejsza .
Nina, Lalita2710, Ana27, michaela, MamaMadzia lubią tę wiadomość
-
Tak poczytałam o duphastonie tutaj i zaczęłam się zastanawiać- ja biorę od 5t- nie z powodu plamień tylko profilaktycznie 2x1 (tak jak lekarz kazał), teraz ten sam lekarz kazał nadal brać do kolejnej wizyty (za 3tyg) a inny u którego byłam kazał odstawić...co lekarz to inna wersja W każdym razie chciałam Was podpytać czy przy dawce 2x1 również powinno się najpierw ograniczyć dawkę przed całkowitym odstawieniem czy jest to zbędne? Oczcywiście zapytam również lekarza, ale chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat?
marzycielko- super wieści
michaela- kurczę nie bardzo się orientuje w tym temacie ale chyba są jakieś środki zapobiegawcze w przypadku konfliktu serologicznego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 18:07
-
Konflikt Serologiczny - podobno przy pierwszym dziecku nie ma powodów do zmartwienia, przy drugim moze być kłopot, oczywiście jęsli ojciec ma grupę Rh+ i dziecko Rh+, uff, do 72 h po urodzeniu, mam nadzieję tylko, ze to nie wyklucza porodu domowego wolałabym mieć możliwość wyboru.
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj na zakupach kupiłam dla bobunia skarpetki i love my mom and ded i body granatowe proste 10zł było w H&M trochę większe. Były przeceny i nie potrafiłam się powstrzymać. Bo ogólnie moja mama już nakupowała śpioszki body itd dla małego jak się urodzi. W Holandii nowiuteńkie na takim targu za 1 ,2 euro nawet oryginalne z Kubusia Puchatka. U nas mało takich sklepów z takimi tanimi rzeczami ,a prześlicznymi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 18:33
Ana27 lubi tę wiadomość