WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja byłam wczoraj na wizycie bo zlapałam zapalenie i podejrzeliśmy moje słoneczko. Ma 8 mm i jest tętno;):):)kawał człowieka;p

Nina, Mikusia2 lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizytę idę dziś i też może podpatrze maleństwo :)

• Nina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sia.s trzymam kciuki za pomyślna wizytę i bijące serduszko, bo już powinno być widać :-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę dopiero za 2,5 tygodnia...jeszcze musze poczekać.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Nina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miola86 trzymaj się dzielnie do tego czasu i myśl pozytywnie!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj byłam na usg i bylo widac juz zarodek i bijace serduszko a gin mówiła że mozliwe że nawet dwa ale jeszcze nie jest pewna i 27 czerwca ide na kolejne usg sprawdzajace czy jest jedno czy dwa.

i z usg wychodzi u mnie 6tyg wiec jeszcze wczesniejsza ciaza niż na suwaczku mam

Lalita2710, Ana27, Suzy Lee, yennefer lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro badanie prenatalne i bardzo się go boję już nawet mam jakieś dziwne sny mam nadzieję,że będzie wszystko dobrze ale pewnie taką nerwówkę każda z nas miała.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Ja mam jutro badanie prenatalne i bardzo się go boję już nawet mam jakieś dziwne sny mam nadzieję,że będzie wszystko dobrze ale pewnie taką nerwówkę każda z nas miała.
    Ja jakoś do tych badań podeszłam z dziwnym sobie spokojem i dobrze, bo okazało się wszystko dobrze! trzymam kciuki za dobre wieści z wizyty!!!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie śpię dziś od 4 rano :/
    przebudziłam się i przez godzinę próbowałam zasnąć - a że nic z tego nie wyszło to teraz jestem już po kąpieli, wybalsamowana, kończę śniadanie i mam wysprzątaną kuchnię ;)
    pewnie koło południa padne jak mucha ;)

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wczoraj nadal niepokoiły te bóle brzucha, zadzwoniłam do swojego lekarza i kazał mi przyjechać, okazało się, że z dzidzią wszystko ok, tylko ja mam dużo leżeć i odpoczywać( w sumie cały czas to robię), bo szyjka ok, ale mam 3 mm rozwarcie i mam nie ryzykować, nie podnosić niczego itd, dodatkowo dał mi duphaston i aspargin i za tydz do kontroli. Więc leżę grzecznie i nic nie robię, ale troszkę się zmartwiłam...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi ja jestem rodzajem mega śpiocha. Czyli jeśli nie pracowałam w życiu to najchętniej śpię jak naj dłużej. Jak pracowałam a miałam na rano ,to ciężko było mi wstać ,ale jak wstałam to już się ogarniałam.
    Na początku ciąży od 3-tyg do 7 tyg. Godzina 21-22 głowa mi leciała w dół.
    Budziłam się 6-7 z reguły. Czasem 5 i już nie umiałam spać. A drzemki dziennie to był 2-3 ...Jak masz sposobność spać to śpij ile wlezie;))

Oj Nina teraz przeczytałam twój post. Odpoczywaj dużo moja droga. Aspargin bierz ja też biorę od początku ciąży (bo zawsze go brałam) Mnie ten magnez z potasem najbardziej organizm przyswaja ,ze wszystkich magnezów na rynku.
    Nic nie dźwigaj!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 07:16

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie nic nie dźwigam, mąż mi zabrania:-) będę cały dzień leżeć i chyba nadrobię zaległości w czytaniu:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.Leniuchowanie Ci pomoże;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Ma ja Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane... wczoraj byłam na najważniejszych dla nas badaniach... genetycznych! Umierałam ze strachu... (W grudniu zeszłego roku... straciliśmy naszego aniołka własnie z przyczyn genetycznych).

Jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie! Nasza kruszynka rośnie idealnie, prawdopodobieństwo wad (na podstawie usg genetycznego, wieku, histori i testu Papa) wyznaczyli mi na 1: 11 000! To suuuper!
    Widziałam nasze maleńkie serduszko.. a dokładnie dwie komory i dwa przedsionki! Zołądek, jelitka, krew pąpowaną z mojego organizmu.. rany co za aparatura!
    A maleństwo robiło koziołki, machało rączkami i nóżkami... i ziewało!!!
    No i jeszcze jedno... lekarz z przekonaniem stwierdził, że nasz skarb.. to dziewczynka! Nie potrafię jeszcze tak do końca w to uwierzyć ( to dopiero koniec 13 tygodnia).. ale on raczej wątpliwości nie miał!... Niesamowite... rany jak my się cieszymy!

Czy któraś z Was zna historię, że lekarz tak wcześnie był w stanie określić płeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 09:22

Kropka, MamaMadzia, Lalita2710, Mikusia2, pasia27, vivien lubią tę wiadomość

7v8r90bvus29kyhn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ja wrote:

Czy któraś z Was zna historię, że lekarz tak wcześnie był w stanie określić płeć?
    ja mam prenatalne za tydzień i moja ginka powiedziała, że jak tylko dzieciak pozwoli to płeć będzie się dało określić :)
    Gratuluje dobrych wyników :)

Ma ja lubi tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja gratulacje, to teraz spokojnie możesz cieszyć się ciążą :)
    Lekarze już u wielu dziewczyn rozpoznawali płeć tak wcześnie, więc jeszcze raz gratulacje :)

Ma ja lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju :*** nawet nie wiesz jak sie ciesze :) super ze córeczka ma się dobrze :) teraz czekamy tylko do grudnia :)!!! zobaczysz jak szybko zleci:*

Ma ja lubi tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się dowas po malutku dopisuję :) wizytę mam 5 lipca dopiero, ale długo......

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja jak dobrze czytać takie wieści!!!

U nas lekarz też na badaniach prenatalnych stwierdził, ze chyba będziemy mieli synka, ale potwierdzi to za miesiąc:-)

Ma ja lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam badania prenatalne ( u mnie wg usg jest 12tc i 4 dzień) i też lekarz powiedział,że na 80% synek będzie :) Za miesiąc mam nadzieję,że się potwierdzi :)

Ana27, Nina, Ma ja lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ