X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wczoraj byłam u gin i widziłam moja fasolinke ;)Dzidziuś ok naszczescie jeden serduszko bije to juz 8tyg

zdjecia nie mam bo kolega gin co dzieli z nia pokoj coś z usg zrobił i nie mogła wydrukowac zdjecie ale widzialam na monitorze malutkie zarysy człowieczka
    Wyniki badan super tylko cytologia 2stopnia i mam globulki dopochwowe przepisane na grzybka . nastepna wizyta 23lipca i usg tez tym razem z fotka już i na 11 rano bo juz zaczynam chodzic na nfz karte ciazy tez mam zalozona;D

Matylda36, pasia27 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że wszystko u was w porządku i widziałaś już maleństwo.Ja muszę poczekać jeszcze tydzien i mam nadzieje ze też zobaczę bijące serduszko...Moje objawy ciążowe zmizerniały i troche mnie to martwi...

Blondi22 lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wydaje mi się, że nie masz co martwić się słabszymi objawami, u mnie jest identycznie :-) na początku były silniejsze, teraz ciut słabsze.

Blondi22 gratulacje!

Ja wczoraj też byłam na usg i na razie wszystko rozwija się jak powinno.
    Ja mam ciąże wysokiego ryzyka, więc usg mam co tydzień na razie i jest to dla mnie trochę stresujące. Mam plamienia, co też nie jest komfortowe, no i muszę cały czas leżeć, tylko ze wstawaniem do toalety.

Staram się wyciszyć, myśleć pozytywnie i walczyć o mojego dzidziusia :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda wiem co czujesz.Moja ciąża również z automatu jest wysokiego ryzyka ze względu na trzy kolejne poronienia.Biorę leki, ale usg nie muszę mieć tak często.Na tym etapie poza suplementacją lekami i oszczędnym trybem życia niewiele można zrobić.Ostatnio u mnie pojawiły sie też takie brązowe grudki/strzępki w śluzie i bardzo mnie to zaniepokoiło.Wzięłam urlop i leże w łóżku.Tylko możemy czekać i mieć nadzieję.
    Czemu twoja ciąża jest zagrożona?

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 2 poronienia. Jestem po metroplastyce z usunięciem przegrody całkowitej w macicy, mam dwurożność i tyłozgięcie. Poza tym miałam problem z endometrium, więc przyjmowałam hormony i analogi.
    Organizm mam zdrowy tylko wady w budowie macicy są problemem, stąd te wszystkie środki bezpieczeństwa i częste monitoringi.
    Masz rację, my tylko możemy czekać, odpoczywać i stosować się do zaleceń lekarzy, którzy przynajmniej w moim bardzo niestandardowym przypadku robią co mogą.
    Dobrze, że wzięłaś urlop. Trzymam za Ciebie kciuki ;-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za Ciebie również miejmy nadzieję, że tym razem nam się uda

Matylda36 lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• Kocur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miola i Matylda 3 mam mocno kciuki żeby wszytsko było okej, musi być. Dbajcie o siebie dziewczyny i dużo odpoczywajcie :) Blondi rozumiem, że Twoja pierwsza wizyta? To Ci powiem, że długo wytrzymałaś, ja jak tylko wyszedł mi pozytywny teścior poleciałam do lekarza hehe ( a to dopiero 4 tydzień był) na USG widać było tylko kropeczkę, wg USG 4 tydzień i 5 dzień a kropeczka 8 mm , na serduszko jeszcze było za wcześnie, ale i tak wyfrunęłam jak na skrzydłach, teraz idę za ok 10 dni- jak porobię wszytskie badania- już nie mogę się doczekać :) A jeżeli mogę zapytać jakie globułki dostałaś? Mi przepisała nystatyne, ale po tym jak przeczytałam ulotkę kilka dni się zastanawiałam czy brać ( jest wzmianka o tym, ze nie zaleca się w ciąży chyba ze na wyraźne polecenie lekarza)jednak się przemogłam w końcu po przetrzepaniu wzdłuż i wszerz internetu i już kończ opakowanie - mam tylko nadzieję, ze wszystko jest ok. Choć nie przestaję się martwić każdego dnia ..

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Miola i Matylda 3 mam mocno kciuki żeby wszytsko było okej, musi być. Dbajcie o siebie dziewczyny i dużo odpoczywajcie :) Blondi rozumiem, że Twoja pierwsza wizyta? To Ci powiem, że długo wytrzymałaś, ja jak tylko wyszedł mi pozytywny teścior poleciałam do lekarza hehe ( a to dopiero 4 tydzień był) na USG widać było tylko kropeczkę, wg USG 4 tydzień i 5 dzień a kropeczka 8 mm , na serduszko jeszcze było za wcześnie, ale i tak wyfrunęłam jak na skrzydłach, teraz idę za ok 10 dni- jak porobię wszytskie badania- już nie mogę się doczekać :) A jeżeli mogę zapytać jakie globułki dostałaś? Mi przepisała nystatyne, ale po tym jak przeczytałam ulotkę kilka dni się zastanawiałam czy brać ( jest wzmianka o tym, ze nie zaleca się w ciąży chyba ze na wyraźne polecenie lekarza)jednak się przemogłam w końcu po przetrzepaniu wzdłuż i wszerz internetu i już kończ opakowanie - mam tylko nadzieję, ze wszystko jest ok. Choć nie przestaję się martwić każdego dnia ..
    to juz 3 wizyta była ;) pislam o poprzednich tu juz ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też Nystacyne dostalam i w pierwszej ciazy tez brałam i pytałam wtedy i mozna brac w końcu to gin przepisuje to wie co ;) spokojnie nie zaszkodzi

a.png
    a.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tak doczytałam później, przepraszam :) strasznie panikuję... pewnie najlepiej byłoby w ogóle bez leków, ale cóż- racja- lekarze chyba wiedzą co robią :) będę już dużo bardziej spokojna po następnej wizycie mam nadzieję ;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    tak, tak doczytałam później, przepraszam :) strasznie panikuję... pewnie najlepiej byłoby w ogóle bez leków, ale cóż- racja- lekarze chyba wiedzą co robią :) będę już dużo bardziej spokojna po następnej wizycie mam nadzieję ;)
    no ja w pierwszej ciazy brałam to ;)

kiedy masz nastepna wizyte ?

a.png
    a.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie!! :)
    Cieszę się że jest takie miejsce jak to forum. Dwa dni temu zrobiłam test ciążowy i pokazały się II upragnione kreseczki.... zajęło nam to 3 cykle. Na drugi dzień dla pewności powtórzyłam test (znów II kr.) byłam też na badaniu krwi wyniki w poniedziałek :) jak wszystko będzie OK to się od razu zapisuję do lekarza. Zatem jestem w 6 tygodniu ciąży! Moja radość jest ogromna!!!! Ale towarzyszą jej obawy.... boli mnie brzuch i już sama nie wiem czy to normalne. Czytałam że raczej tak, ale mimo to się martwię. Żadnych mdłości, apetyt spory, senność umiarkowana (zawsze byłam śpiochem ;)) tylko ten brzuch...

ckaihqvkyff06q81.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 10:07

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy;)
    Bóle brzucha podobne do miesiączkowych to raczej norma, nie przejmuj się tym a raczej traktuj jako objaw ciążowy;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• nezumi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola - no tak traktuję ale serio boli. siedzenie, leżenie, jeszcze najlepiej to mi się chodzi. ale jakoś się boję. miałam ostatnio bardzo duży stres. kąpiel w ciepłej (nie gorącej) wodzie będzie OK? czy lepiej nie ryzykować?

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie ja kolejną wizyte u gina mam na środe i wtedy mam nadzieje usłysze serduszko :) juz się nie umie doczekać :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa ja mam dzień przed Tobą i też nie mogę się doczekać :D

• nezumi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam umówionej wizyty a też się nie mogę doczekać. :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe ciężarówki:)

Każde bóle brzucha trzeba skonsultować z lekarzem. Mnie w I trymestrze ból brzucha miałam przez 30 sek-1 min i raz dziennie ,a czasem raz na kilka dni.
    Więc każdy ból trzeba skonsultować. A jeśli boli jeśli ktoś nie pracuję starać się, dużo odpoczywać. Dużo wody pić ,brać kwas foliowy. Odpoczynek i nie stresować się! Ale z lekarzem porozmawiać ,bo każdy organizm jest inny mogą być bóle, ale trzeba na wszystko brać przymrużenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 12:48

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę w piątek.trzymam kciuki zeby były same dobre wieści;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• milola86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    milola - no tak traktuję ale serio boli. siedzenie, leżenie, jeszcze najlepiej to mi się chodzi. ale jakoś się boję. miałam ostatnio bardzo duży stres. kąpiel w ciepłej (nie gorącej) wodzie będzie OK? czy lepiej nie ryzykować?

ja z kąpieli zrezygnowałam, a już szczególnie z gorących czy b. ciepłych.szybki prysznic i po sprawie.W ciąży kąpiele w temp. zbliżonej do temp ciała i do 15 minut.Ja zrezygnowałam nawet z tego, ale tylko ze względu na moje wcześniejsze niepowodzenia i dmucham na zimne

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ