X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wczoraj byłam u gin i widziłam moja fasolinke ;)Dzidziuś ok naszczescie jeden serduszko bije to juz 8tyg

zdjecia nie mam bo kolega gin co dzieli z nia pokoj coś z usg zrobił i nie mogła wydrukowac zdjecie ale widzialam na monitorze malutkie zarysy człowieczka
    Wyniki badan super tylko cytologia 2stopnia i mam globulki dopochwowe przepisane na grzybka . nastepna wizyta 23lipca i usg tez tym razem z fotka już i na 11 rano bo juz zaczynam chodzic na nfz karte ciazy tez mam zalozona;D

Matylda36, pasia27 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że wszystko u was w porządku i widziałaś już maleństwo.Ja muszę poczekać jeszcze tydzien i mam nadzieje ze też zobaczę bijące serduszko...Moje objawy ciążowe zmizerniały i troche mnie to martwi...

Blondi22 lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wydaje mi się, że nie masz co martwić się słabszymi objawami, u mnie jest identycznie :-) na początku były silniejsze, teraz ciut słabsze.

Blondi22 gratulacje!

Ja wczoraj też byłam na usg i na razie wszystko rozwija się jak powinno.
    Ja mam ciąże wysokiego ryzyka, więc usg mam co tydzień na razie i jest to dla mnie trochę stresujące. Mam plamienia, co też nie jest komfortowe, no i muszę cały czas leżeć, tylko ze wstawaniem do toalety.

Staram się wyciszyć, myśleć pozytywnie i walczyć o mojego dzidziusia :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda wiem co czujesz.Moja ciąża również z automatu jest wysokiego ryzyka ze względu na trzy kolejne poronienia.Biorę leki, ale usg nie muszę mieć tak często.Na tym etapie poza suplementacją lekami i oszczędnym trybem życia niewiele można zrobić.Ostatnio u mnie pojawiły sie też takie brązowe grudki/strzępki w śluzie i bardzo mnie to zaniepokoiło.Wzięłam urlop i leże w łóżku.Tylko możemy czekać i mieć nadzieję.
    Czemu twoja ciąża jest zagrożona?

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 2 poronienia. Jestem po metroplastyce z usunięciem przegrody całkowitej w macicy, mam dwurożność i tyłozgięcie. Poza tym miałam problem z endometrium, więc przyjmowałam hormony i analogi.
    Organizm mam zdrowy tylko wady w budowie macicy są problemem, stąd te wszystkie środki bezpieczeństwa i częste monitoringi.
    Masz rację, my tylko możemy czekać, odpoczywać i stosować się do zaleceń lekarzy, którzy przynajmniej w moim bardzo niestandardowym przypadku robią co mogą.
    Dobrze, że wzięłaś urlop. Trzymam za Ciebie kciuki ;-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za Ciebie również miejmy nadzieję, że tym razem nam się uda

Matylda36 lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• Kocur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miola i Matylda 3 mam mocno kciuki żeby wszytsko było okej, musi być. Dbajcie o siebie dziewczyny i dużo odpoczywajcie :) Blondi rozumiem, że Twoja pierwsza wizyta? To Ci powiem, że długo wytrzymałaś, ja jak tylko wyszedł mi pozytywny teścior poleciałam do lekarza hehe ( a to dopiero 4 tydzień był) na USG widać było tylko kropeczkę, wg USG 4 tydzień i 5 dzień a kropeczka 8 mm , na serduszko jeszcze było za wcześnie, ale i tak wyfrunęłam jak na skrzydłach, teraz idę za ok 10 dni- jak porobię wszytskie badania- już nie mogę się doczekać :) A jeżeli mogę zapytać jakie globułki dostałaś? Mi przepisała nystatyne, ale po tym jak przeczytałam ulotkę kilka dni się zastanawiałam czy brać ( jest wzmianka o tym, ze nie zaleca się w ciąży chyba ze na wyraźne polecenie lekarza)jednak się przemogłam w końcu po przetrzepaniu wzdłuż i wszerz internetu i już kończ opakowanie - mam tylko nadzieję, ze wszystko jest ok. Choć nie przestaję się martwić każdego dnia ..

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Miola i Matylda 3 mam mocno kciuki żeby wszytsko było okej, musi być. Dbajcie o siebie dziewczyny i dużo odpoczywajcie :) Blondi rozumiem, że Twoja pierwsza wizyta? To Ci powiem, że długo wytrzymałaś, ja jak tylko wyszedł mi pozytywny teścior poleciałam do lekarza hehe ( a to dopiero 4 tydzień był) na USG widać było tylko kropeczkę, wg USG 4 tydzień i 5 dzień a kropeczka 8 mm , na serduszko jeszcze było za wcześnie, ale i tak wyfrunęłam jak na skrzydłach, teraz idę za ok 10 dni- jak porobię wszytskie badania- już nie mogę się doczekać :) A jeżeli mogę zapytać jakie globułki dostałaś? Mi przepisała nystatyne, ale po tym jak przeczytałam ulotkę kilka dni się zastanawiałam czy brać ( jest wzmianka o tym, ze nie zaleca się w ciąży chyba ze na wyraźne polecenie lekarza)jednak się przemogłam w końcu po przetrzepaniu wzdłuż i wszerz internetu i już kończ opakowanie - mam tylko nadzieję, ze wszystko jest ok. Choć nie przestaję się martwić każdego dnia ..
    to juz 3 wizyta była ;) pislam o poprzednich tu juz ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też Nystacyne dostalam i w pierwszej ciazy tez brałam i pytałam wtedy i mozna brac w końcu to gin przepisuje to wie co ;) spokojnie nie zaszkodzi

a.png
    a.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tak doczytałam później, przepraszam :) strasznie panikuję... pewnie najlepiej byłoby w ogóle bez leków, ale cóż- racja- lekarze chyba wiedzą co robią :) będę już dużo bardziej spokojna po następnej wizycie mam nadzieję ;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    tak, tak doczytałam później, przepraszam :) strasznie panikuję... pewnie najlepiej byłoby w ogóle bez leków, ale cóż- racja- lekarze chyba wiedzą co robią :) będę już dużo bardziej spokojna po następnej wizycie mam nadzieję ;)
    no ja w pierwszej ciazy brałam to ;)

kiedy masz nastepna wizyte ?

a.png
    a.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie!! :)
    Cieszę się że jest takie miejsce jak to forum. Dwa dni temu zrobiłam test ciążowy i pokazały się II upragnione kreseczki.... zajęło nam to 3 cykle. Na drugi dzień dla pewności powtórzyłam test (znów II kr.) byłam też na badaniu krwi wyniki w poniedziałek :) jak wszystko będzie OK to się od razu zapisuję do lekarza. Zatem jestem w 6 tygodniu ciąży! Moja radość jest ogromna!!!! Ale towarzyszą jej obawy.... boli mnie brzuch i już sama nie wiem czy to normalne. Czytałam że raczej tak, ale mimo to się martwię. Żadnych mdłości, apetyt spory, senność umiarkowana (zawsze byłam śpiochem ;)) tylko ten brzuch...

ckaihqvkyff06q81.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 10:07

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy;)
    Bóle brzucha podobne do miesiączkowych to raczej norma, nie przejmuj się tym a raczej traktuj jako objaw ciążowy;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• nezumi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola - no tak traktuję ale serio boli. siedzenie, leżenie, jeszcze najlepiej to mi się chodzi. ale jakoś się boję. miałam ostatnio bardzo duży stres. kąpiel w ciepłej (nie gorącej) wodzie będzie OK? czy lepiej nie ryzykować?

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie ja kolejną wizyte u gina mam na środe i wtedy mam nadzieje usłysze serduszko :) juz się nie umie doczekać :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa ja mam dzień przed Tobą i też nie mogę się doczekać :D

• nezumi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam umówionej wizyty a też się nie mogę doczekać. :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe ciężarówki:)

Każde bóle brzucha trzeba skonsultować z lekarzem. Mnie w I trymestrze ból brzucha miałam przez 30 sek-1 min i raz dziennie ,a czasem raz na kilka dni.
    Więc każdy ból trzeba skonsultować. A jeśli boli jeśli ktoś nie pracuję starać się, dużo odpoczywać. Dużo wody pić ,brać kwas foliowy. Odpoczynek i nie stresować się! Ale z lekarzem porozmawiać ,bo każdy organizm jest inny mogą być bóle, ale trzeba na wszystko brać przymrużenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 12:48

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę w piątek.trzymam kciuki zeby były same dobre wieści;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• milola86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    milola - no tak traktuję ale serio boli. siedzenie, leżenie, jeszcze najlepiej to mi się chodzi. ale jakoś się boję. miałam ostatnio bardzo duży stres. kąpiel w ciepłej (nie gorącej) wodzie będzie OK? czy lepiej nie ryzykować?

ja z kąpieli zrezygnowałam, a już szczególnie z gorących czy b. ciepłych.szybki prysznic i po sprawie.W ciąży kąpiele w temp. zbliżonej do temp ciała i do 15 minut.Ja zrezygnowałam nawet z tego, ale tylko ze względu na moje wcześniejsze niepowodzenia i dmucham na zimne

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ