X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Gratulacje:) Ania_mr
    Paula ja zrobiłam test 11 dni po owulacji (jeden jedyny ) były 2 kreski. To również moja 1 ciąża wyczekiwana. Byłam wówczas w Holandii u rodziców na świętach Wielkanocnych. Jak wróciłam do Polski 3 kwietnia zrobiłam bete pierwsza wyniosła 748 5 dni później zrobiłam wyszła już ponad 8 tysięcy... Nie nakręcaj się na testy tylko na spokojnie zrób betę. Przyjmuj kwas foliowy.
    Ja osobiście już od około 9 dnia po owulacji byłam bardzo senna (czułam że to jest to) Zasypiałam o 21-22 wstawałam 5-6 rano ,a przez dzień miewałam 2 drzemki:) bolały mnie piersi. I to chyba na tyle z objawów.

kwas foliowy przyjmuje już od wcześniejszych cykli;) nie nakręcam się tak bardzo, nawet swoim rodzicom jeszcze nie mówiłam.. wiedzą tylko przyszli teściowie i narzeczony... Gratuluję innym przyszłym mamusiom;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście pozostałym ciężarówką też gratuluję i życzę spokojnych miesiecy :)

Matylda36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam napisać, jestem po prenatalnych wyszło wszystko ok, teraz tylko czekam na wyniki z krwi.

Kropka, Lalita2710, Matylda36 lubią tę wiadomość

• milola86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w podobnej sytuacji co Matylda, mam za sobą trzy poronienia i zgadzam się z tym co napisała.Ciszcie się dziewczyny, wszystkie wierzymy że każda urodzi zdrowego dzidziusia i zapewne jeden test zrobiony więcej czy mniej nie będzie miał na to wpływu.
    Racja z pierwszą wizytą- nie ma co aż tak się śpieszyć.Moim zdaniem jęsli wcześniej nie leczyłyście się na nic i nie macie za sobą niepowodzeń, najlepiej iść 6-7 tydzień, aby można już było zobaczyć serduszko-potwierdzenie ze ciąża rozwija się prawidłowo.
    Ja na pierwsze usg idę za tydzień, wiem jak trudno wytrzymać tak długo.Mam ogromną nadzieję że wszystko do tego czasu będzie dobrze.
    Dbajcie o siebie;)

Kropka, paula22, Matylda36 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka kazała się pokazać tydzień po uzyskaniu testu pozytywnego.

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom :) :) :)
    Cieszcie się i nie martwcie się na zapas :)

paula22, Matylda36 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nadal chodzisz do dr Paligi?

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież nie dramatyzujmy. Ja nie podchodzę chłodno do tematu. Tylko chcę żeby każdy w swoim szczęściu był też realistą.
    Ja tylko napisałam iż na spokojnie z wszystkim jeśli nie ma plamień to na spokojnie.
    I również wszystkim życzę jak najlepiej.
    Nie straszę poronieniami. Tylko obserwuję jak jest w tym świecie.
    Człowiek chcę dobrze zawsze wychodzi najgorzej ;] I love theme.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 20:36

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ja rozumię Twoje podejście, tylko z drugiej strony jak ma się coś stac to niestety umiarkowana radość na początku nie uchroni nas od tego. Ja byłam bardzo wcześnie na pierwszej wizycie, nie miałam wcześniej złych doświadczeń w postaci poronienia, nie miałam plamienia, ale walczyliśmy z mężem o tą ciążę 6lat. I pomimo że na pierwszej wizycie zobaczyłam "tylko" pęcherzyk to dla mnie była to najważniejsza rzecz w tym czasie, nie zależnie od tego co stałoby się później.
    Strach o to co będzie z dzieckiem będzie nam już towarzyszysz do końca naszych dni i nie da się tego wyeliminować.

Matylda36, Nina lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Kasia chodzi o to że radość i w ogóle tak super cudownie.
    Tylko wiesz nie nakręcać się boże boże zrobiłam test ale słaba kreska. Byłam u lekarza ale nie było pęcherzyka i co teraz. Stres w ciąży jest barddzo złym doradcą. Wszystko powinno być na spokojnie. O ile nie ma jakichś problemów.
    Cieszyć się nie stresować się. Tak jak napisałam wszystko jest w rękach Boga i z góry zapisane nam. Dla nikogo nie chciałam źle. Chcę tylko zdrowego podejścia.

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Cię naprawdę doskonale rozumiem :) I chyba zazdroszczę takiego podjeścia :)
    Jak się czujesz, bo czytałam na II że bolał Cię brzuch w boku, przeszło?

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham mojego bobula w brzuchu. Ale nie chciałam się rozczarować i dlatego uznałam takie podejście jest dobre.
    U mnie nigdy nie był to ból. A kłucie.... kluło mnie w lewej stronie i kłuje dalej ,ale nie non stop czasem jak np idę to czuję że mnie kluje.
    Pewnie to tylko więzadła ,które się rozluźniają ,a macica powiększa.

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa widzisz coś mi się pomieszało, że Cię bolało :) pewnie jest tak z tymi wiązadłami, mnie dziś przeokropnie złapał ból w pachwinach.
    Idę do wyrka, spokojnej nocki :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale nowosci ;-)witam wszystkie nowe kobietki :-)
    Co moge doradzic ze swojego doswiadczenia to ja zrobilam3testy z czego wyszedl.jeden 4dni po spodziewanej @ no i od razu umowilam sie do lekarza no i nic nie zobaczylam na tym usg ale kilka dni pozniej dostalam plamienia wiec szybciutko zadzwonilam do doktorka i polecialam na wizyte i na szczescie nic sie nie stalo i dalej poprowadzil moja ciaze :-) co odradzam to robienie bety bo to szkoda kasy jak dla mnie i niepotrzebny stres czy wynik dobry,czy przyrost odpowiedni czy cos..lepiej do lekarza ;-)

Matylda36 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    Ania nadal chodzisz do dr Paligi?

jak na razie tak

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam do was pytanko otóż jestem na początku 6 tygodnia i dziś wzięła bądź i jeszcze bierze grypa :( wszystko mnie boli głowa gardło ręce plecy. I do tego 37,1 temp. Wzięłam już paracetamol ale brak rezultatów. Możecie coś poradzić??

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel jeśli to wirus, to najlepiej domowe sposoby, jest o tym wątek, poszukaj sobie:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłaś poczekać Kambel i robić wszystko domowymi sposobami! niż brać od razu paracetamol. Temperatura może być taka z początku ciąży. Gorączka zaczyna się od ok 37,5 lub 37,6 C
    Ciepła herbata ,albo ciepły sok z malin , ciepłe mleko z miodem.
    Oprócz tego pij dużo wody ,żebyś nawadniała organizm. Nie masz jeszcze wysokiej temp. Sam stan podgorączkowy. I okłady na głowę.
    Leż w łóżku odpoczywaj. I co jakiś czas wietrz pomieszczenie ,i posiedź na chwile w innym pokoju.

Ja też byłam chora w 11 tyg i wzięłam paracetamol (apap) i to pół ale po 6 dniach od złego samopoczucia. Niby ten lek jest nie szkodliwy. Ale wszystko z głową. A jutro do lekarza idź.

Z naturalnych rzeczy dobrych kup sobie syrop http://images.sklepy24.pl/40881201/760/large/prenalen-syrop-dla-kobiet-w-ciazy-150g.jpg jest specjalnie dla kobiet w ciąży.

dqprepoku4out2uw.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odradzam robienie bety, szkoda kasy. Noo chyba, ze ktos jest bardzo niecierpliwy i chce potwierdzenia ciazy od razu:) mi wyszedl test pozytywny w 13 dpo, wiec tez cierpliwie czekalam do terminu przyjscie miesiaczki. Potem zrobilam kolejny po kilku dniach i nastepny po tygodniu. Pierwszy test pokazal ciaza 2-3tyg, Tten kolejny zrobiony po tygodniu pokazal ciaza 3-4 tyg, takze wiedzialam, ze wszystko ok. Do lekarza poszlam dopiero w 8tyg, bo chcialam zobaczyc serduszko. Naczytalam sie tez, ze dziewczyny chodzily w 5-6 tyg i czasem nie bulo widac pecherzyka, lub byl za maly, lub w zly miejscu i takie tam a potem sie okazywalo, ze wszystko jednak ok. Nie chcialam sie niepotrzebnie nakrecac i cierpliwie czekalam do 8 tyg. Wtedy tez Zobaczylismy i uslyszelismy serduszko i dzieciak mial 1.58cm:) naprawde warto cierpliwie czekac i sie nie stresowac:)

Lalita2710, pasia27 lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel -na przeziebienie tylko lezenie w domu, picie duzej ilosci plynow, plukanie gardla szalwia itp i na pewno przejdzie ,w razie duzej goraczki paracetamol :-)ja pierwszy trymestr przechorowalam na gardlo, katar itp- akurat byl taki sezon listopad -styczen prawie wszyscy nosili wirusa ,a kobiecie w ciazy ciezko sie uchronic szzcegolnie na poczatku, bo i organizm oslabiony ciaza dodatkowo -wiadomo jest sie zmeczonym ,a wtedy latwo o infekcje.
    jedz domowy rosolek,zupki rozgrzeaajace i dobrze sie odzywiaj ,a choroba przejdzie.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ