X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Nie jestem lekarzem więc najlepiej zapytać jego jesli ma się jakieś obawy:))
    Ja brałam własnie i jod i wit. A i żyję <jupi> i w dodatku właśnie pare dni temu robiłam kontrolne badania bo jutro mam wizytę i morfologia itp itd cała w normie, nawet jak w ciąży nie byłam nigdy nie miałam tak dobrych wyników:P
    Powodzonka Selena:) Tylko pamiętaj, że w 2trym brać witaminki z zawartością kwasów Omega III (albo dostarczać ich organizmowi w pokarmie:)))
    No będe brać :) jak skończę ten prenatal to sobie kupie coś z kwasami :) dziękuje za pomoc :)

Ana27 lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czw. mam wizytę u lekarza to go spytam o suplementy - narazie nie biorę nic poza kwasem foliowym.

Powiedzcie mi jak sobie poradzić z dużymi wzdęciami?? Nigdy takich problemów nie miałam a teraz brzuchol twardy i napuchnięty :/

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane co prawda do testowania zostało mi troszkę ale od wczoraj (jestem tydzień po owulacji-wg usg)bolą mnie plecy w dole pleców, krzyże jak położę się bardziej odczuwam ten ból, mam nadzieje że nie jest to zły znak, bo naczytałam się że to źle itd

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi ja do tej pory biorę tylko kwas foliowy i Jodid od lekarza, powiedział, ze suplementy dla kobiet w ciąży dopiero w drugim trymestrze...a co do wzdęć brzucha, to może być tak na początku ciąży i jest to normalne, może staraj się jeść regularnie i pić dużo wody niegazowanej oczywiście:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam test z krwi i HCG wynosi 635,17mU/ml ;)

a @ która miała być w niedziele nie ma;)
    w piątek mam wizyte u lekarza;)

Nina, Selena lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super paula22 gratuluje :) ja do lekarza ide jutro i mam nadzieje że usłysze juz serduszko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 11:15

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    super pauta gratuluje :) ja do lekarza ide jutro i mam nadzieje że usłysze juz serduszko :D

No ja też chciałabym juz usłyszeć;)
    zobaczymy co mi lekarz powie w piątek;)
    powodzenia oniqa;)

lprktv73nye615w2.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovu wyznaczyło mi niby na 5 lutego termin ale jak byłam na pierwszej wizycie u gina to on powiedział że dzidzia jest mniejsza jak na 8 tydzień i powiedział że poród będzie okolo 15-20 a wynika z tego że jest teraz jakiś 8 tydz to serduszko juz powinnam słyszeć :) robiłam badania i wszystkie mam w normie nic tylko sie cieszyc jedynie co zapomniał dać mi na Bete i nie wiem jaki mam wynik może da mi jutro zobaczymy :) a Ty który masz tydzień ?? :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    ovu wyznaczyło mi niby na 5 lutego termin ale jak byłam na pierwszej wizycie u gina to on powiedział że dzidzia jest mniejsza jak na 8 tydzień i powiedział że poród będzie okolo 15-20 a wynika z tego że jest teraz jakiś 8 tydz to serduszko juz powinnam słyszeć :) robiłam badania i wszystkie mam w normie nic tylko sie cieszyc jedynie co zapomniał dać mi na Bete i nie wiem jaki mam wynik może da mi jutro zobaczymy :) a Ty który masz tydzień ?? :)

Ja mam dopiero 4 tydzień i 5 dzień;) ale ovu pokazuje 4 tydz i 6 dzień;) chciałabym miec za sobą ten I trymestr już...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 11:16

lprktv73nye615w2.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakies problemy masz ja póki co narazie nic :) jedynie spiąca jestem :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    jakies problemy masz ja póki co narazie nic :) jedynie spiąca jestem :)

ja też senna jestem no i mam wrażliwe piersi i brzuch jak na @ boli momentami a czasmi tak jakby mnie cos tam ciągneło lekko chwile;)
    robisz coś innego od początku ciąży w dbaniu o siebie?;)

lprktv73nye615w2.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na szczeście ból piersi przeszedł a było tak źle że musiałam spac w staniku ale juz mam nadzieje że to za mną :) częście ja balsamuje ciało kremem na rozstępy i tyle w sumie nie pije gazowanych napojów tylko soki i wode lekko gazowaną :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    mi na szczeście ból piersi przeszedł a było tak źle że musiałam spac w staniku ale juz mam nadzieje że to za mną :) częście ja balsamuje ciało kremem na rozstępy i tyle w sumie nie pije gazowanych napojów tylko soki i wode lekko gazowaną :)
    no to tak jak ja;)
    pozostaje nam dbać o siebie i byc dobrej myśli;)
    jak Ci tak szybko zleciało do prawie 8 tyg;)

lprktv73nye615w2.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie szybko :) kurcze wkońcu super pogoda zaraz trzeba iśc na świeże powietrze :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    strasznie szybko :) kurcze wkońcu super pogoda zaraz trzeba iśc na świeże powietrze :)

no musimy skorzystać z pogody;)
    ogólnie badania krwi odbierał przyszły tatuś i pani w laboratorium mówi do niego czy ma być ten dzidziuś a on,że no chciałby żeby był i jak dostał wynik to dosłownie przybiegł do mnie;)

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Fajnie Wam, że możecie chodzić, ja muszę leżeć, a powietrze dzisiaj jest naprawdę sympatyczne :-)
    Mi dokuczają bolące piersi - najgorzej jest rano i swędzenie całego ciała, to akurat nie wiem od czego.
    Ja na razie niczym się nie kremuję na rozstępy, muszę zacząć coś czytać na ten temat :-), bo czas rzeczywiście szybko leci. Jem wszystko, przestałam tylko pić kawę :-)
    W czwartek mam kolejną wizytę z usg i mam nadzieję, że zobaczę już coś więcej ;-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh super :) mój M tez siestrasznie cieszy całuje mnie cały czas i mówi non stop ( Kocham Was ) :D

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Hej dziewczyny :-)
    Fajnie Wam, że możecie chodzić, ja muszę leżeć, a powietrze dzisiaj jest naprawdę sympatyczne :-)
    Mi dokuczają bolące piersi - najgorzej jest rano i swędzenie całego ciała, to akurat nie wiem od czego.
    Ja na razie niczym się nie kremuję na rozstępy, muszę zacząć coś czytać na ten temat :-), bo czas rzeczywiście szybko leci. Jem wszystko, przestałam tylko pić kawę :-)
    W czwartek mam kolejną wizytę z usg i mam nadzieję, że zobaczę już coś więcej ;-)
    to wizyty widzę dzien po dniu, ja mam w piątek;) ale ja dopiero ide na pierwszą to ciekawe co lekarz mi powie;) oby wszystko było ok;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 11:36

;oniqa lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    heheh super :) mój M tez siestrasznie cieszy całuje mnie cały czas i mówi non stop ( Kocham Was ) :D
    hehe to takie miłe;)

;oniqa lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też odzuciło całkowicie od Kawy przykro mi Matylda że musisz leżeć no ale jak ma Wam to pomóc to oszczędzaj sie jak najwięcej :) ja tez się już jutrzejszej wizyty nie umie doczekac jestem jakas cała w skowronkach :P

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ