I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana27 wrote:Nie jestem lekarzem więc najlepiej zapytać jego jesli ma się jakieś obawy:))
Ja brałam własnie i jod i wit. A i żyję <jupi> i w dodatku właśnie pare dni temu robiłam kontrolne badania bo jutro mam wizytę i morfologia itp itd cała w normie, nawet jak w ciąży nie byłam nigdy nie miałam tak dobrych wyników:P
Powodzonka Selena:) Tylko pamiętaj, że w 2trym brać witaminki z zawartością kwasów Omega III (albo dostarczać ich organizmowi w pokarmie:)))jak skończę ten prenatal to sobie kupie coś z kwasami
dziękuje za pomoc
Ana27 lubi tę wiadomość
-
witajcie kochane co prawda do testowania zostało mi troszkę ale od wczoraj (jestem tydzień po owulacji-wg usg)bolą mnie plecy w dole pleców, krzyże jak położę się bardziej odczuwam ten ból, mam nadzieje że nie jest to zły znak, bo naczytałam się że to źle itd
-
fifi ja do tej pory biorę tylko kwas foliowy i Jodid od lekarza, powiedział, ze suplementy dla kobiet w ciąży dopiero w drugim trymestrze...a co do wzdęć brzucha, to może być tak na początku ciąży i jest to normalne, może staraj się jeść regularnie i pić dużo wody niegazowanej oczywiście:-)
-
ovu wyznaczyło mi niby na 5 lutego termin ale jak byłam na pierwszej wizycie u gina to on powiedział że dzidzia jest mniejsza jak na 8 tydzień i powiedział że poród będzie okolo 15-20 a wynika z tego że jest teraz jakiś 8 tydz to serduszko juz powinnam słyszeć
robiłam badania i wszystkie mam w normie nic tylko sie cieszyc jedynie co zapomniał dać mi na Bete i nie wiem jaki mam wynik może da mi jutro zobaczymy
a Ty który masz tydzień ??
-
;oniqa wrote:ovu wyznaczyło mi niby na 5 lutego termin ale jak byłam na pierwszej wizycie u gina to on powiedział że dzidzia jest mniejsza jak na 8 tydzień i powiedział że poród będzie okolo 15-20 a wynika z tego że jest teraz jakiś 8 tydz to serduszko juz powinnam słyszeć
robiłam badania i wszystkie mam w normie nic tylko sie cieszyc jedynie co zapomniał dać mi na Bete i nie wiem jaki mam wynik może da mi jutro zobaczymy
a Ty który masz tydzień ??
Ja mam dopiero 4 tydzień i 5 dzieńale ovu pokazuje 4 tydz i 6 dzień
chciałabym miec za sobą ten I trymestr już...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 11:16
-
;oniqa wrote:jakies problemy masz ja póki co narazie nic
jedynie spiąca jestem
ja też senna jestem no i mam wrażliwe piersi i brzuch jak na @ boli momentami a czasmi tak jakby mnie cos tam ciągneło lekko chwile;)
robisz coś innego od początku ciąży w dbaniu o siebie? -
;oniqa wrote:mi na szczeście ból piersi przeszedł a było tak źle że musiałam spac w staniku ale juz mam nadzieje że to za mną
częście ja balsamuje ciało kremem na rozstępy i tyle w sumie nie pije gazowanych napojów tylko soki i wode lekko gazowaną
pozostaje nam dbać o siebie i byc dobrej myśli;)
jak Ci tak szybko zleciało do prawie 8 tyg;) -
;oniqa wrote:strasznie szybko
kurcze wkońcu super pogoda zaraz trzeba iśc na świeże powietrze
no musimy skorzystać z pogody;)
ogólnie badania krwi odbierał przyszły tatuś i pani w laboratorium mówi do niego czy ma być ten dzidziuś a on,że no chciałby żeby był i jak dostał wynik to dosłownie przybiegł do mnie;) -
Hej dziewczyny
Fajnie Wam, że możecie chodzić, ja muszę leżeć, a powietrze dzisiaj jest naprawdę sympatyczne
Mi dokuczają bolące piersi - najgorzej jest rano i swędzenie całego ciała, to akurat nie wiem od czego.
Ja na razie niczym się nie kremuję na rozstępy, muszę zacząć coś czytać na ten temat, bo czas rzeczywiście szybko leci. Jem wszystko, przestałam tylko pić kawę
W czwartek mam kolejną wizytę z usg i mam nadzieję, że zobaczę już coś więcejMama najcudowniejszych skarbów -
Matylda36 wrote:Hej dziewczyny
Fajnie Wam, że możecie chodzić, ja muszę leżeć, a powietrze dzisiaj jest naprawdę sympatyczne
Mi dokuczają bolące piersi - najgorzej jest rano i swędzenie całego ciała, to akurat nie wiem od czego.
Ja na razie niczym się nie kremuję na rozstępy, muszę zacząć coś czytać na ten temat, bo czas rzeczywiście szybko leci. Jem wszystko, przestałam tylko pić kawę
W czwartek mam kolejną wizytę z usg i mam nadzieję, że zobaczę już coś więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 11:36
;oniqa lubi tę wiadomość