I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana27 wrote:Nie jestem lekarzem więc najlepiej zapytać jego jesli ma się jakieś obawy:))
Ja brałam własnie i jod i wit. A i żyję <jupi> i w dodatku właśnie pare dni temu robiłam kontrolne badania bo jutro mam wizytę i morfologia itp itd cała w normie, nawet jak w ciąży nie byłam nigdy nie miałam tak dobrych wyników:P
Powodzonka Selena:) Tylko pamiętaj, że w 2trym brać witaminki z zawartością kwasów Omega III (albo dostarczać ich organizmowi w pokarmie:)))Ana27 lubi tę wiadomość
-
witajcie kochane co prawda do testowania zostało mi troszkę ale od wczoraj (jestem tydzień po owulacji-wg usg)bolą mnie plecy w dole pleców, krzyże jak położę się bardziej odczuwam ten ból, mam nadzieje że nie jest to zły znak, bo naczytałam się że to źle itd
-
fifi ja do tej pory biorę tylko kwas foliowy i Jodid od lekarza, powiedział, ze suplementy dla kobiet w ciąży dopiero w drugim trymestrze...a co do wzdęć brzucha, to może być tak na początku ciąży i jest to normalne, może staraj się jeść regularnie i pić dużo wody niegazowanej oczywiście:-)
-
ovu wyznaczyło mi niby na 5 lutego termin ale jak byłam na pierwszej wizycie u gina to on powiedział że dzidzia jest mniejsza jak na 8 tydzień i powiedział że poród będzie okolo 15-20 a wynika z tego że jest teraz jakiś 8 tydz to serduszko juz powinnam słyszeć robiłam badania i wszystkie mam w normie nic tylko sie cieszyc jedynie co zapomniał dać mi na Bete i nie wiem jaki mam wynik może da mi jutro zobaczymy a Ty który masz tydzień ??
-
;oniqa wrote:ovu wyznaczyło mi niby na 5 lutego termin ale jak byłam na pierwszej wizycie u gina to on powiedział że dzidzia jest mniejsza jak na 8 tydzień i powiedział że poród będzie okolo 15-20 a wynika z tego że jest teraz jakiś 8 tydz to serduszko juz powinnam słyszeć robiłam badania i wszystkie mam w normie nic tylko sie cieszyc jedynie co zapomniał dać mi na Bete i nie wiem jaki mam wynik może da mi jutro zobaczymy a Ty który masz tydzień ??
Ja mam dopiero 4 tydzień i 5 dzień ale ovu pokazuje 4 tydz i 6 dzień chciałabym miec za sobą ten I trymestr już...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 11:16
-
;oniqa wrote:jakies problemy masz ja póki co narazie nic jedynie spiąca jestem
ja też senna jestem no i mam wrażliwe piersi i brzuch jak na @ boli momentami a czasmi tak jakby mnie cos tam ciągneło lekko chwile;)
robisz coś innego od początku ciąży w dbaniu o siebie? -
;oniqa wrote:mi na szczeście ból piersi przeszedł a było tak źle że musiałam spac w staniku ale juz mam nadzieje że to za mną częście ja balsamuje ciało kremem na rozstępy i tyle w sumie nie pije gazowanych napojów tylko soki i wode lekko gazowaną
pozostaje nam dbać o siebie i byc dobrej myśli;)
jak Ci tak szybko zleciało do prawie 8 tyg;) -
;oniqa wrote:strasznie szybko kurcze wkońcu super pogoda zaraz trzeba iśc na świeże powietrze
no musimy skorzystać z pogody;)
ogólnie badania krwi odbierał przyszły tatuś i pani w laboratorium mówi do niego czy ma być ten dzidziuś a on,że no chciałby żeby był i jak dostał wynik to dosłownie przybiegł do mnie;) -
Hej dziewczyny
Fajnie Wam, że możecie chodzić, ja muszę leżeć, a powietrze dzisiaj jest naprawdę sympatyczne
Mi dokuczają bolące piersi - najgorzej jest rano i swędzenie całego ciała, to akurat nie wiem od czego.
Ja na razie niczym się nie kremuję na rozstępy, muszę zacząć coś czytać na ten temat , bo czas rzeczywiście szybko leci. Jem wszystko, przestałam tylko pić kawę
W czwartek mam kolejną wizytę z usg i mam nadzieję, że zobaczę już coś więcejMama najcudowniejszych skarbów -
Matylda36 wrote:Hej dziewczyny
Fajnie Wam, że możecie chodzić, ja muszę leżeć, a powietrze dzisiaj jest naprawdę sympatyczne
Mi dokuczają bolące piersi - najgorzej jest rano i swędzenie całego ciała, to akurat nie wiem od czego.
Ja na razie niczym się nie kremuję na rozstępy, muszę zacząć coś czytać na ten temat , bo czas rzeczywiście szybko leci. Jem wszystko, przestałam tylko pić kawę
W czwartek mam kolejną wizytę z usg i mam nadzieję, że zobaczę już coś więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 11:36
;oniqa lubi tę wiadomość