I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Racja. Stres podczas całej ciąży będzie nam towarzyszył. Wierzę, że będzie dobrze
Zaskoczyło mnie to swędzenie, bo w dwóch poprzednich ciążach nie miałam takich akcji i nawet nie słyszałam, że może mnie calutkie ciało tak bardzo swędzieć, no ale wiadomo, każda ciąża jest innaMama najcudowniejszych skarbów -
Cześć dziewczyny
Wyczytałam kilka stron temu, że używacie już balsamów na rozstępy - powiedzcie mi jakie? Ja ostatnio byłam w rossmanie i na każdym pisało, że stosowanie dozwolone od 4 miesiąca, nie kupiłam więc nic. Mi już brzuchol zaczął rosnąć więc wolałabym czymś smarować zapobiegawczo.
Co do bólu piersi to jak zaczęły mnie boleć jeszcze przed zrobieniem testu ciążowego tak przestały boleć dopiero kilka dni temu. Ulga niesamowita!
-
Matylda pamietam swojego czasu ze na poczatku mialam straszne swedzenia calego ciala a w szczegolnosci plecy..cale..masakra bylo..no i czasem jest swedzenie i uczulenie na bokach brzucha i z tylu w pasie na plecach od duphastonu..ale to mija i schodzi
-
A co do balsamow to wlasnie od poczatku uzywalam babyderm z rossmana ale trzeba powachac na skorze bo specyficznie pudrowo pachnie i nie kazdemu odpowiada.jego poerwsze 3miesiace a pozniej wprowadzilam Pharmaceris dr.Eris dla kobiet w ciazy i do teraz go uzywam z balsamem garniera i oliwka z rossmana..na razie brzusio wyglada dobrze ale mam malutkie rozstepiki na biodrze wiec zadne smarowidla nie pomoga..wszystko zalezy od genetyki..ale lepoej sie smarowac oczywiscie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 16:52
;oniqa lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Matylda pamietam swojego czasu ze na poczatku mialam straszne swedzenia calego ciala a w szczegolnosci plecy..cale..masakra bylo..no i czasem jest swedzenie i uczulenie na bokach brzucha i z tylu w pasie na plecach od duphastonu..ale to mija i schodzi
Wszystko już podejrzewam, duphaston też, chociaż w poprzedniej ciąży też go brałam i nic mnie nie swędziało. Ale jeśli też tak miałaś i piszesz, że przeszło, to dajesz mi nadzieję, że jeśli to duphaston to u mnie też minie i nie zadrapię się na śmierć
pasia27 lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
aher wrote:Cześć dziewczyny
Wyczytałam kilka stron temu, że używacie już balsamów na rozstępy - powiedzcie mi jakie? Ja ostatnio byłam w rossmanie i na każdym pisało, że stosowanie dozwolone od 4 miesiąca, nie kupiłam więc nic. Mi już brzuchol zaczął rosnąć więc wolałabym czymś smarować zapobiegawczo.
Co do bólu piersi to jak zaczęły mnie boleć jeszcze przed zrobieniem testu ciążowego tak przestały boleć dopiero kilka dni temu. Ulga niesamowita!
Ja jestem na samym początku ale ost będąc w rossmannie kupiłam oliwkę babydream dla mam taką różową jest podobno na rozstępy;) -
witam serdecznie, dołączam do grona przyszłych mam:) co prawda, o tym, że jestem w ciąży wiem już od ponad miesiąca, ale cały czas było coś nie tak...dlatego wolałam się upewnić, i dopiero dziś wiem, że mogę tutaj nieśmiało się udzialić według USG jestem moja ciąża ma 9 tygodni i 1 dzień. Tydzień temu było 7 tygodni i 2 dni. NIe mogę wieku ciąży ustalić od dnia miesiączki bo jej nie miałam- poroniłam i od razu po tym zaszłam w ciąże- stąd brak wiedzy na ten temat. Ale jedno jest pewne- progres w rozwoju jest- człowieczek mieszkający we mnie ma 2,3cm i pięknie bijące serduszko:) Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:)
;oniqa, Kropka, Selena lubią tę wiadomość
-
teraz już wszystko się wyjaśniło- wcześniej moja ciąża była za młoda w stosunku do "miesiączki"...ale po trzech badaniach usg okazało się, że ona rozpoczęła się po prostu później. A lekarze nie byli pewni tego. Teraz już wszystko jest tak jak powinno być. Jeszcze wczoraj niepokoiło mnie małe plamienie- ale dziś po wizycie wiem,że Fasolinka rozwija się dobrze. Byle ten I tymestr przeszedł już spokojnie- tego życzę wszystkim forumowiczkom tutejszym:)
-
Perełka wrote:teraz już wszystko się wyjaśniło- wcześniej moja ciąża była za młoda w stosunku do "miesiączki"...ale po trzech badaniach usg okazało się, że ona rozpoczęła się po prostu później. A lekarze nie byli pewni tego. Teraz już wszystko jest tak jak powinno być. Jeszcze wczoraj niepokoiło mnie małe plamienie- ale dziś po wizycie wiem,że Fasolinka rozwija się dobrze. Byle ten I tymestr przeszedł już spokojnie- tego życzę wszystkim forumowiczkom tutejszym:)
-
W takim razie jak będę niebawem w rossmanie to poszukam tej oliwki, olejku i zakupię Dzięki dziewczyny za informację
W ten piątek mam wizytę u ginka, pewnie zrobi mi USG genetyczne bo to będzie już 13 tydzień. Troszkę zaczynam się denerwować, ale też jednocześnie nie mogę się doczekać - strasznie lubię podglądać maluszkapasia27 lubi tę wiadomość
-
ania_mr wrote:dobrze mieć siostrę w diagnostyce:) odebrała wynik to 653 mIU/ml
Ktoś coś wie?? -
aher wrote:Cześć dziewczyny
Co do bólu piersi to jak zaczęły mnie boleć jeszcze przed zrobieniem testu ciążowego tak przestały boleć dopiero kilka dni temu. Ulga niesamowita! -
nick nieaktualny
-
nezumi wrote:u mnie wyszło 155,00 mlU/ml czyli wg zakresu referencyjnego 2-3 tydzień... ale to fizycznie nie możliwe dlatego się zastganawiam czy to tc czy wiek płodu ? bo licząc od pierwszej miesiączki to tc jest 6.
Ktoś coś wie?? -
pasia27 wrote:Dokladnie ten z babyderm z rosmana z rozowa nakretka jest od poczatku i bardzo wydaj y i cena tez przustepna ale uwaga na zapach a ta oliwka ma fioletowa zakretke i tez nawilza natluszcza i jest ok.lubie sie nawet naoliwic w dzien hihi