X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja. Stres podczas całej ciąży będzie nam towarzyszył. Wierzę, że będzie dobrze :-)

Zaskoczyło mnie to swędzenie, bo w dwóch poprzednich ciążach nie miałam takich akcji i nawet nie słyszałam, że może mnie calutkie ciało tak bardzo swędzieć, no ale wiadomo, każda ciąża jest inna ;-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze mieć siostrę w diagnostyce:) odebrała wynik to 653 mIU/ml

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Wyczytałam kilka stron temu, że używacie już balsamów na rozstępy - powiedzcie mi jakie? Ja ostatnio byłam w rossmanie i na każdym pisało, że stosowanie dozwolone od 4 miesiąca, nie kupiłam więc nic. Mi już brzuchol zaczął rosnąć więc wolałabym czymś smarować zapobiegawczo.

Co do bólu piersi to jak zaczęły mnie boleć jeszcze przed zrobieniem testu ciążowego tak przestały boleć dopiero kilka dni temu. Ulga niesamowita!

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda pamietam swojego czasu ze na poczatku mialam straszne swedzenia calego ciala a w szczegolnosci plecy..cale..masakra bylo..no i czasem jest swedzenie i uczulenie na bokach brzucha i z tylu w pasie na plecach od duphastonu..ale to mija i schodzi ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do balsamow to wlasnie od poczatku uzywalam babyderm z rossmana ale trzeba powachac na skorze bo specyficznie pudrowo pachnie i nie kazdemu odpowiada.jego poerwsze 3miesiace a pozniej wprowadzilam Pharmaceris dr.Eris dla kobiet w ciazy i do teraz go uzywam z balsamem garniera i oliwka z rossmana..na razie brzusio wyglada dobrze ale mam malutkie rozstepiki na biodrze wiec zadne smarowidla nie pomoga..wszystko zalezy od genetyki..ale lepoej sie smarowac oczywiscie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 16:52

;oniqa lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Matylda pamietam swojego czasu ze na poczatku mialam straszne swedzenia calego ciala a w szczegolnosci plecy..cale..masakra bylo..no i czasem jest swedzenie i uczulenie na bokach brzucha i z tylu w pasie na plecach od duphastonu..ale to mija i schodzi ;-)

Wszystko już podejrzewam, duphaston też, chociaż w poprzedniej ciąży też go brałam i nic mnie nie swędziało. Ale jeśli też tak miałaś i piszesz, że przeszło, to dajesz mi nadzieję, że jeśli to duphaston to u mnie też minie i nie zadrapię się na śmierć :-D

pasia27 lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Wyczytałam kilka stron temu, że używacie już balsamów na rozstępy - powiedzcie mi jakie? Ja ostatnio byłam w rossmanie i na każdym pisało, że stosowanie dozwolone od 4 miesiąca, nie kupiłam więc nic. Mi już brzuchol zaczął rosnąć więc wolałabym czymś smarować zapobiegawczo.

Co do bólu piersi to jak zaczęły mnie boleć jeszcze przed zrobieniem testu ciążowego tak przestały boleć dopiero kilka dni temu. Ulga niesamowita!

Ja jestem na samym początku ale ost będąc w rossmannie kupiłam oliwkę babydream dla mam taką różową;) jest podobno na rozstępy;)

lprktv73nye615w2.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie, dołączam do grona przyszłych mam:) co prawda, o tym, że jestem w ciąży wiem już od ponad miesiąca, ale cały czas było coś nie tak...dlatego wolałam się upewnić, i dopiero dziś wiem, że mogę tutaj nieśmiało się udzialić;) według USG jestem moja ciąża ma 9 tygodni i 1 dzień. Tydzień temu było 7 tygodni i 2 dni. NIe mogę wieku ciąży ustalić od dnia miesiączki bo jej nie miałam- poroniłam i od razu po tym zaszłam w ciąże- stąd brak wiedzy na ten temat. Ale jedno jest pewne- progres w rozwoju jest- człowieczek mieszkający we mnie ma 2,3cm i pięknie bijące serduszko:) Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:)

;oniqa, Kropka, Selena lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Perełka i trzymamy kciuki, żeby wszystko teraz ułożyło się dobrze :-)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Perełko;) Wszystko będzie dobrze;)

lprktv73nye615w2.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz już wszystko się wyjaśniło- wcześniej moja ciąża była za młoda w stosunku do "miesiączki"...ale po trzech badaniach usg okazało się, że ona rozpoczęła się po prostu później. A lekarze nie byli pewni tego. Teraz już wszystko jest tak jak powinno być. Jeszcze wczoraj niepokoiło mnie małe plamienie- ale dziś po wizycie wiem,że Fasolinka rozwija się dobrze. Byle ten I tymestr przeszedł już spokojnie- tego życzę wszystkim forumowiczkom tutejszym:)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    teraz już wszystko się wyjaśniło- wcześniej moja ciąża była za młoda w stosunku do "miesiączki"...ale po trzech badaniach usg okazało się, że ona rozpoczęła się po prostu później. A lekarze nie byli pewni tego. Teraz już wszystko jest tak jak powinno być. Jeszcze wczoraj niepokoiło mnie małe plamienie- ale dziś po wizycie wiem,że Fasolinka rozwija się dobrze. Byle ten I tymestr przeszedł już spokojnie- tego życzę wszystkim forumowiczkom tutejszym:)
    I wzajemnie;) jesteś już blisko końca I trymestru;)

lprktv73nye615w2.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie jak będę niebawem w rossmanie to poszukam tej oliwki, olejku i zakupię :) Dzięki dziewczyny za informację :)

W ten piątek mam wizytę u ginka, pewnie zrobi mi USG genetyczne bo to będzie już 13 tydzień. Troszkę zaczynam się denerwować, ale też jednocześnie nie mogę się doczekać - strasznie lubię podglądać maluszka :)

pasia27 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    dobrze mieć siostrę w diagnostyce:) odebrała wynik to 653 mIU/ml
    u mnie wyszło 155,00 mlU/ml czyli wg zakresu referencyjnego 2-3 tydzień... ale to fizycznie nie możliwe dlatego się zastganawiam czy to tc czy wiek płodu ? bo licząc od pierwszej miesiączki to tc jest 6.
    Ktoś coś wie?? :)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:

Cześcja właśnie kupiłam z rossmana babydream fur mama Pflegelotion i na nim pisze że jest od pierwszego miesiąca ciąży 2-3 razy dziennie do 3 miesiąca po porodzie :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ten z babyderm z rosmana z rozowa nakretka jest od poczatku i bardzo wydaj y i cena tez przustepna ale uwaga na zapach a ta oliwka ma fioletowa zakretke i tez nawilza natluszcza i jest ok.lubie sie nawet naoliwic w dzien hihi ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w piątek mam tą wizyte u ginekologa, myślicie,że będzie coś widać?:) będę wtedy w 6 tygodniu;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher ja używałam na początku tego z rossmana, ale od jakiegoś czasu zaczął mi przeszkadzać zapach i przerzuciłam się na mustelę i jestem bardzo zadowolona :)

Perełko witaj :)

• Nina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    u mnie wyszło 155,00 mlU/ml czyli wg zakresu referencyjnego 2-3 tydzień... ale to fizycznie nie możliwe dlatego się zastganawiam czy to tc czy wiek płodu ? bo licząc od pierwszej miesiączki to tc jest 6.
    Ktoś coś wie?? :)
    Beta hcg pokazuje który to tydzień od zapłodnienia, a wiadomo, że średnio dodajesz 2 tyg, więc jest ok:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Dokladnie ten z babyderm z rosmana z rozowa nakretka jest od poczatku i bardzo wydaj y i cena tez przustepna ale uwaga na zapach a ta oliwka ma fioletowa zakretke i tez nawilza natluszcza i jest ok.lubie sie nawet naoliwic w dzien hihi ;-)
    ja mam balsam i nakretke mam fioletową a co do sapachu na szczęście mi odpowiada :) a po 4 miesiącu chciałam sobie kupic z ziaji on jest taki jasno zielony :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ