I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
no wiec pasuje jak od zapłodnienia to moze być 3 tydz ALE SIĘ CIESZĘ!!!
-
Ja też od początku używam tej oliwki z Rossmana, o której piszą dziewczyny. Zapach narazie mi odpowiada Ja w poprzedniej ciąży smarowałam się od początku tą samą oliwką i nie miałam żadnych rozstępów.Mam nadzieję,że w tej ciąży też nic się nie pojawi Dziewczynki czas naprawdę szybko mija,mimo,że na początku wydaje się inaczej..U mnie dziś wywaliło brzuch i każdy już widzi,że jestem w ciąży...Nie jest ogromny ale naprawdę widoczny i każdy sąsiad, panie w osiedlowym sklepie mi gratulują
;oniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
paula22 wrote:dziewczyny w piątek mam tą wizyte u ginekologa, myślicie,że będzie coś widać? będę wtedy w 6 tygodniu;)
paula22, Selena lubią tę wiadomość
-
Perełka wrote:Mam nadzieję, że będzie już coś widać- to Cię uspokoi:) Ale jeśli nie będzie,to też się nie martw- u mnie długo nie było widać nic oprócz pęcherzyka...i stresowałam się bardzo...a teraz mam 2,3 cm szczęście w brzuszku:)pozdrawiam;)
ja wiem,że może nie być jeszcze widać ale fakt bardziej spokojna będę jeśli coś już zobaczę zacznę w piątek akurat 6 tydzień więc może może;) -
Asi wrote:Paula22 myslę ,że ból kolan może dokuczać Ci teraz mocniej no i niestety może sie nasilać . Im większy brzuszek i waga tym kolana będą bardziej obciążone. Ja mam problem z biodrem i też ból staje się coraz bardziej intensywny.
Selena to będzie równo mój 6 tydzien ale liczę,że cos usłysze;) -
Nina wrote:Usłyszeć , to pewnie nie, bo ja usłyszałam ok. 10 tyg, bo nie chca maluszka obciążać doplerem, ale zobaczyć to na bank zobaczysz!
-
Witam wszystkich bardzo serdecznie,
postanowiłam dołączyć do Waszego grona bo fajnie jest się czasem poradzić i pogadać.
Właśnie zaczynam swoją drugą ciążę. Pierwsza była absolutnie idealna - być może dlatego że byłam 4 lata młodsza i 10 kilo lżejsza .
Teraz mimo że to dopiero początek mam niesamowite zmiany nastrojów, piersi (to akurat fajny objaw) już mam o rozmiar większe (choć trochę bolą)i co niesamowite mam tak wzdęty brzuch że wyglądam jak w poprzedniej ciąży przynajmniej w 5 miesiącu. Obecnie jestem 6 tygodniu, ale właściwie od zapłodnienia to w 4. Zobaczymy co to będzie dalej, planowaliśmy drugą ciążę i bardzo się cieszę bo narodziny przypadają na koniec lutego - początek marca - fajowo.;oniqa, Selena lubią tę wiadomość
-
byłam już raz u ginekologa aby zrobić w pierwszej kolejności cytologię (bo już z rok minął od ostatniej) i lekarz jeszcze wówczas nie potwierdził ciąży - ale stwierdził że to bardzo możliwe (mam pewność po testach), ale piszę o nim bo wiecie co mi powiedział
"proszę się jeszcze nie cieszyć bo to może być ciąża pozamaciczna"
- pomyślałam sobie osz ty... więcej do Ciebie nie przyjdę jak Ty od pierwszej wizyty mnie straszysz.
Ja tam wierzą że wszystko będzie oki
Kolejną wizytę mam w przyszłym tygodniu już u innego ginekologa.