X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    mnie też odzuciło całkowicie od Kawy przykro mi Matylda że musisz leżeć no ale jak ma Wam to pomóc to oszczędzaj sie jak najwięcej :) ja tez się już jutrzejszej wizyty nie umie doczekac jestem jakas cała w skowronkach :P
    ja kawy też nie pije i jakoś mnie nie ciągnie a jestem kawoholiczką;)
    słodycze to samo;) zawsze przed @ miałam ogromna ochotę a teraz nie;)

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy być dobrej myśli i nastawiać się pozytywnie ;-)
    Koniecznie chwalcie się po wizytach jak się maleństwa rozwijają :-) Dobrze, że jest nas więcej, zawsze można wymienić się spostrzeżeniami i sugestiami :-D

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • ;oniqa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula będzie wszystko ok :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Musimy być dobrej myśli i nastawiać się pozytywnie ;-)
    Koniecznie chwalcie się po wizytach jak się maleństwa rozwijają :-) Dobrze, że jest nas więcej, zawsze można wymienić się spostrzeżeniami i sugestiami :-D

o tak jedna drugiej sie doradzi;)
    Matyldo nas dzielą tylko 2 tyg ciąży;)
    oniqa musi być ok;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 11:40

lprktv73nye615w2.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje Matylda mój gin jest od 14 do 18 a więc pod wieczór napewno dam znać a zaraz zbieram się na działeczkę do Cioci mam taką straszną ochote na grilla że będe go dzisiaj robic :) mniam mniam :) 61wakacje.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 11:42

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dam znać co lekarz mówił także pod wieczór w piątek bo wizyte mam na 14:30 ;)

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiedziałam, że jak zajdę w ciążę będę musiała leżeć i tak naprawdę to psychicznie jestem na to przygotowana. A zrobię wszystko by donosić tę ciążę i dzidziuś był zdrowy :-)
    Dopóki mogę leżeć w domu, a nie w szpitalu i mogę wstawać do łazienki to uważam, że mam niebywały komfort w swojej sytuacji :-D
    Na razie też nie mam mdłości, więc to też ułatwia sprawę ;-)

;oniqa lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja także zrobię wszystko żeby donosić tą ciąże;)
    Matyldo a czemu musisz leżeć? coś jest nie tak?
    Przepraszam ale nie widziałam jeszcze wątku jeśli pisałaś bo nie zdąrzyłam tylu stron prześledzić

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny, korzystajcie ze świeżego powietrza i grilka.
    Też zdam relację ze swojej wizyty i fajnie, że tu jesteście ;-)

;oniqa lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez lekarz chciał dać L4 leżące ze względu na lekkie plamienie na początku , ale poprosiłam go i powiedział że będe dbać o siebie i dał chodzące a plamienia ustąpiły po 2 dniach i jest póki co ok :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    mi tez lekarz chciał dać L4 leżące ze względu na lekkie plamienie na początku , ale poprosiłam go i powiedział że będe dbać o siebie i dał chodzące a plamienia ustąpiły po 2 dniach i jest póki co ok :)
    a kiedy pojawiły się u Ciebie plamienia?

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czas leci jak głupi, ja też nie wierzyłam a tu już za raz koniec I trymestru.
    Życzę aby i Wam zleciało szybciutko i bez problemów.

Matylda skóra moze swędzić bo się rozciąga :)

;oniqa lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    Dziewczyny czas leci jak głupi, ja też nie wierzyłam a tu już za raz koniec I trymestru.

pewnie szybko leci ale ten I trymestr to chyba każda taka niespokojna;)
    no nic ja lece robić obiadek;) miłego południa Wam życzę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 11:53

lprktv73nye615w2.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam zaraz na poczatku tak jak bym miała normalnie @ i to dlatego minimalnie plamiłam ale to było tylko zaraz jak wstałam po nocy i tylko raz na dzień biore luteine i póki co nic nie mam narazie :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa to trzymam kciuki, żeby już wszystko było tylko dobrze.

Ja mam wadę rozwojową macicy, jestem też po operacjach i dwóch poronieniach plus przyplątały się plamienia. Jest zagrożenie osłabieniem szyjki jak tylko macica i brzuch zaczną się bardziej powiększać. Dlatego przygotowując się do tej ciąży lekarze mieli już na mnie plan :-) Przypadek naukowy. Ale po latach analizowania i leczenia mojego przypadku przez wielu lekarzy wiem, że dziewczyny z gorszymi rokowaniami rodziły zdrowe dzieci.

Powiem Wam, że jestem tak dobrze psychicznie przygotowana, że nie wyobrażam sobie innego zakończenia niż różowiutki, mięciutki, zdrowy dzidziuś urodzony najwcześniej w 37 tc :-)

;oniqa lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    ja mialam zaraz na poczatku tak jak bym miała normalnie @ i to dlatego minimalnie plamiłam ale to było tylko zaraz jak wstałam po nocy i tylko raz na dzień biore luteine i póki co nic nie mam narazie :)
    mi do tej pory się nie pojawiło, 3 dni temu powinnam mieć @

lprktv73nye615w2.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    oniqa to trzymam kciuki, żeby już wszystko było tylko dobrze.

Ja mam wadę rozwojową macicy, jestem też po operacjach i dwóch poronieniach plus przyplątały się plamienia. Jest zagrożenie osłabieniem szyjki jak tylko macica i brzuch zaczną się bardziej powiększać. Dlatego przygotowując się do tej ciąży lekarze mieli już na mnie plan :-) Przypadek naukowy. Ale po latach analizowania i leczenia mojego przypadku przez wielu lekarzy wiem, że dziewczyny z gorszymi rokowaniami rodziły zdrowe dzieci.

Powiem Wam, że jestem tak dobrze psychicznie przygotowana, że nie wyobrażam sobie innego zakończenia niż różowiutki, mięciutki, zdrowy dzidziuś urodzony najwcześniej w 37 tc :-)
    Wszystkie tutaj trzymamy kciuki za Nas i nasze maleństwa;) będzie dobrze;)

;oniqa, Matylda36 lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane było miło ale trzeba uciekać za ładna pogoda na siedzenie w domu uciekam na działeczkę do usłyszenia i zycze miłoego dnia :) :* <3

Matylda36 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:

kasiaks szczęściara z Ciebie, że kończysz I semestr :-D Fajnie Ci.

Kurczę, ale w każdym miejscu mnie swędzi, nawet na szyi ;-) Chyba strasznie gruba będę, ha ha :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda też się cieszę, choć nie sądzę że stres będzie mniejszy. Tym bardziej, że końcówka I daje mi nieźle popalić :)

Tak będziesz mieć brzuch na szyi :D

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ