I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
matylda, Ty masz motywacje ,bo wiesz ,ze lezenie dla dobra maluszka ,wiec na pewno dasz rade.ja ostatnio tez musialam lezec i zero seksu i jakos to przebolalam ,bo strach o maluszka ,ze cos by moglo mu sie stac jest silniejszy gorzej chyba radza sobie faceci, chociaz sa i tacy ,ktorzy nie chca zaszkodzic malemu -kolezanak byla w ciazy z blizniakami i jej maz wrecz sam nalegal ,zeby ograniczyc, bo nie chce ich skrzywdzic
Matylda36 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Ja chodzę na NFZ do lekarza. I jestem z Pani dr bardzo zadowolona.
Rodzić chcę gdzie indziej ,ale tylko dlatego że mam bliżej.
Ja jestem z Katowic ,chodzę do Mysłowic do lekarza. Jeśli ktoś z tych okolic to mogę polecić do kogo.
Są lekarze na NFZ którzy są bardzo dobrzy. Na wszystkie badania mi zawsze skierowanie daję więc za nic nie płacę.
Jeśli ciąża nie jest zagrożona w żaden sposób , nie ma potrzeby częstych wizyt kontrolnych to warto iść na nfz o ile jest w porządku lekarz.
Strach w ciąży towarzyszy do samego końca. Ja np w poniedziałek byłam w szpitalu zostawili mnie na jeden dzień. Miałam silne bóle po lewej stronie że kulałam podczas chodzenia. Na szczęście wyniki badań bardzo dobre , i z bobasem wszystko ok.
Nie stresujcie się będzie wszystko dobrze. Odpoczywajcie, zdrowo jedźcie wodę pijcie;) i musi być ok:)) -
Ja robiłam prenatalne w Novo medice w mysłowiach. Jestem zadowolona.
Dobre podejście. Leżałam słuchałam ,pan dr spokojnie sobie wszystko oglądał (mówią żeby w takim momencie nie przeszkadzać) A potem mówił co i jak sam.
Więc ja cierpliwie czekałam:)
Ja chce rodzić u siebie w Katowicach na Markieffik:) Ale ja miałam laparoskpie w M-ce. Siostry bardzo fajne tam ,na części ginekologi ,więc pewnie na położnictwie też. Bloku porodowego nie widziałam ,operacyjny bardzo dobry.;oniqa lubi tę wiadomość
-
Byłam na drugiej wizycie - dokładnie 9 tydzień
Dzieciaczek rośnie tak jak trzeba - 2,33cm, serduszko bije równo i miarowo, machał rączkami jak szalony, ale nie chciał się odwrócić do nas przodem.
Wyniki wszystkich badań ok - muszę tylko zrobić jakieś szczegółowe badanie dot. toksoplazmozy, żeby przekonać się czy przeciwciała są stare czy nowe.
Kolejna wizyta za miesiąc - będę miała robione badania prenatalne.Lalita2710, paula22, kasiaks, Selena, KlaraM, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam pytanie do Was dziewczyny- czy badanie prenatalne jest obowiązkowe? Wcześniej czytałam, że kobiety różnie do tego podchodzą i jak nie są w grupie ryzyka to nawet nie robią.Chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat. I Ile kosztuje takie badanie? Bo ja w grupie ryzyka chyba nie jestem ( nie wiem kto się kwalifikuje), a chciałabym je zrobić, ale gin nic mi o nim nie wspomniał ostatnio. Pozdrawiam
-
Perełka wrote:Mam pytanie do Was dziewczyny- czy badanie prenatalne jest obowiązkowe? Wcześniej czytałam, że kobiety różnie do tego podchodzą i jak nie są w grupie ryzyka to nawet nie robią.Chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat. I Ile kosztuje takie badanie? Bo ja w grupie ryzyka chyba nie jestem ( nie wiem kto się kwalifikuje), a chciałabym je zrobić, ale gin nic mi o nim nie wspomniał ostatnio. Pozdrawiam
-
badania prenatalne nie są obowiązkowe, choc lekarze cotraz częściej je zalecają badanie prenatalne (usg 4 d, pomiary dziecka, sprawdzenie serca płodu , przezierności karkowej, obliczenie wieku płodu itp) kosztuje 200 zł. badanie z krwi kosztuje 150 zł.
-
welurka wrote:badania prenatalne nie są obowiązkowe, choc lekarze cotraz częściej je zalecają badanie prenatalne (usg 4 d, pomiary dziecka, sprawdzenie serca płodu , przezierności karkowej, obliczenie wieku płodu itp) kosztuje 200 zł. badanie z krwi kosztuje 150 zł.
-
nick nieaktualny