X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda, Ty masz motywacje ,bo wiesz ,ze lezenie dla dobra maluszka ,wiec na pewno dasz rade.ja ostatnio tez musialam lezec i zero seksu i jakos to przebolalam ,bo strach o maluszka ,ze cos by moglo mu sie stac jest silniejszy :-) gorzej chyba radza sobie faceci, chociaz sa i tacy ,ktorzy nie chca zaszkodzic malemu -kolezanak byla w ciazy z blizniakami i jej maz wrecz sam nalegal ,zeby ograniczyc, bo nie chce ich skrzywdzic

Matylda36 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja chodzę na NFZ do lekarza. I jestem z Pani dr bardzo zadowolona.
    Rodzić chcę gdzie indziej ,ale tylko dlatego że mam bliżej.
    Ja jestem z Katowic ,chodzę do Mysłowic do lekarza. Jeśli ktoś z tych okolic to mogę polecić do kogo.
    Są lekarze na NFZ którzy są bardzo dobrzy. Na wszystkie badania mi zawsze skierowanie daję więc za nic nie płacę.
    Jeśli ciąża nie jest zagrożona w żaden sposób , nie ma potrzeby częstych wizyt kontrolnych to warto iść na nfz o ile jest w porządku lekarz.

Strach w ciąży towarzyszy do samego końca. Ja np w poniedziałek byłam w szpitalu zostawili mnie na jeden dzień. Miałam silne bóle po lewej stronie że kulałam podczas chodzenia. Na szczęście wyniki badań bardzo dobre , i z bobasem wszystko ok.

Nie stresujcie się będzie wszystko dobrze. Odpoczywajcie, zdrowo jedźcie wodę pijcie;) i musi być ok:))
    ja mam pytanko gdzie robiłas prenatalne ja mieszkam w tychach a chciałabym rodzić albo na łubinowej albo w mysłowicach :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam prenatalne w Novo medice w mysłowiach. Jestem zadowolona.
    Dobre podejście. Leżałam słuchałam ,pan dr spokojnie sobie wszystko oglądał (mówią żeby w takim momencie nie przeszkadzać) A potem mówił co i jak sam.
    Więc ja cierpliwie czekałam:)
    Ja chce rodzić u siebie w Katowicach na Markieffik:) Ale ja miałam laparoskpie w M-ce. Siostry bardzo fajne tam ,na części ginekologi ,więc pewnie na położnictwie też. :) Bloku porodowego nie widziałam ,operacyjny bardzo dobry.

;oniqa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na drugiej wizycie - dokładnie 9 tydzień :)
    Dzieciaczek rośnie tak jak trzeba - 2,33cm, serduszko bije równo i miarowo, machał rączkami jak szalony, ale nie chciał się odwrócić do nas przodem.
    Wyniki wszystkich badań ok - muszę tylko zrobić jakieś szczegółowe badanie dot. toksoplazmozy, żeby przekonać się czy przeciwciała są stare czy nowe.

Kolejna wizyta za miesiąc - będę miała robione badania prenatalne.

Lalita2710, paula22, kasiaks, Selena, KlaraM, Blondi22 lubią tę wiadomość

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa mnie prenatalne robił lekarz pracujący na Łubinowej

;oniqa lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa :) większości miejsc jest ok. Zależy od cen:)

Ja nic nie płaciłam ,miałam skierowanie.

eedcbbb063e48500med.jpg Moje foto z 12 tygodnia :)) z badań prenatalnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 19:26

kasiaks, ;oniqa, paula22, Selena lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie własnie musze zapisac gdzieś tez mam skierowanie a więc nie będe płacić tylko zastanawiam się gdzie iść :) jak macie dziewczyny to piszcie namiary okoloce katowic, Mysłowic, Tychy :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi: na toksoplazmoze morfologie robi sie zawsze dwa razy w ciazy :) Bez obaw, to standardowe badanie. Takjak strasznie brzmi badanie w kierunku hiv, czy kiły, a też sie je bada w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa ja robiłam w Katowicach w klinice, tylko ja tam chodzę do gina, ale nie sądzę że to problem, żeby zrobić tylko prenatalne. Robiłam w Provicie u dr Nowosielskiego

;oniqa lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa zobacz to jest w M-ce ja tam robiłam.
    http://www.novomedica.pl/ Klinika teraz nawet dostała możliwość In vitro:)
    Są bardzo dobrzy specjaliści przeczytaj sobie o personelu mi robił dr Łukasik. On nawet z tego robił doktorat z badań usg...

dqprepoku4out2uw.png

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam pierwszą wizytę u lekarza, dość późno bo o 20.50 ale ważne że pani dr mnie przyjmie ;)

paula22, ;oniqa, Blondi22 lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Dziś mam pierwszą wizytę u lekarza, dość późno bo o 20.50 ale ważne że pani dr mnie przyjmie ;)
    ja mam wizytę po południu i już lekki stres;)

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana_mr, paula22 czekamy na relacje po wizytach.
    Trzymam kciuki, żeby było wszystko cudownie ;-)

paula22 lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    ana_mr, paula22 czekamy na relacje po wizytach.
    Trzymam kciuki, żeby było wszystko cudownie ;-)
    zdam relacje jak tylko wrócę;) tak po południu;)
    jak samopoczucie dzis?:)

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję, czuję się bardzo dobrze i oby tak najdłużej zostało :-)

paula22 lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was dziewczyny- czy badanie prenatalne jest obowiązkowe? Wcześniej czytałam, że kobiety różnie do tego podchodzą i jak nie są w grupie ryzyka to nawet nie robią.Chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat. I Ile kosztuje takie badanie? Bo ja w grupie ryzyka chyba nie jestem ( nie wiem kto się kwalifikuje), a chciałabym je zrobić, ale gin nic mi o nim nie wspomniał ostatnio. Pozdrawiam

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Mam pytanie do Was dziewczyny- czy badanie prenatalne jest obowiązkowe? Wcześniej czytałam, że kobiety różnie do tego podchodzą i jak nie są w grupie ryzyka to nawet nie robią.Chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat. I Ile kosztuje takie badanie? Bo ja w grupie ryzyka chyba nie jestem ( nie wiem kto się kwalifikuje), a chciałabym je zrobić, ale gin nic mi o nim nie wspomniał ostatnio. Pozdrawiam
    Perełko wydaje mi sie że jest obowiazkowe..jak byłam ostatnio u gina to własnie mi mowił ze w I trymestrze podstawowych i obowiązkowych badań brakuje nam właśnie tego usg prenatalnego :) i mam je 19 lipca :) zastanawiam sie tylko czy to to samo co usg genetyczne....bo jesli nie to genetyczne tez bym chciała sobie zrobić :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badania prenatalne nie są obowiązkowe, choc lekarze cotraz częściej je zalecają badanie prenatalne (usg 4 d, pomiary dziecka, sprawdzenie serca płodu , przezierności karkowej, obliczenie wieku płodu itp) kosztuje 200 zł. badanie z krwi kosztuje 150 zł.

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    badania prenatalne nie są obowiązkowe, choc lekarze cotraz częściej je zalecają badanie prenatalne (usg 4 d, pomiary dziecka, sprawdzenie serca płodu , przezierności karkowej, obliczenie wieku płodu itp) kosztuje 200 zł. badanie z krwi kosztuje 150 zł.
    Welurka o widzisz :) czyli nie jest obowiązkowe..a powiedz to prenatalne to zawsze na usg 4 d ?? bo ja to w sumnie niewiem jaki sprzęt ma mój gin...chociaż na 4 d chcemy isc razem z m ale to troche później koło 20 tc :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak pisze welurka nie jest obowiązkowe. Co do skierowania na NFZ to chyba zależy od lekarza u mnie nie było wskazań, a dostałam skierowanie na takie właśnie badania.

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ