I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Kambel:) O przeciwwskazania musisz zapytać bezpośrednio swojego lekarza.
Przeciwwskazania istnieją ,np jeśli ktoś miał tendencję do infekcji pochwy lub cewki moczowej. Można się zarazić. Tak niby baseny mają filtrowaną wodę itd itp. Ale wszystko może się zdarzyć.
Ja też uwielbiam pływać. Ale jakoś póki co nie mam zamiaru ryzykować ,bo jeśli dostane jakieś infekcji(mimo że nigdy nie miałam) to musiałabym brać globulki a te z reguły są jak antybiotyk więc nie są dobre dla ciąży ,a w niektórych przypadkach kobiety muszą je brać bo nie ma innej możliwości.
-
Jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań to możesz iść.Ja chodzę z synkiem od czasu do czasu od początku ciąży i w pierwszej też chodziłam. Ale odpukać, nie miałam w żadnej ciąży żadnych problemów i infekcji nigdy też nie złapałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 18:27
-
paula22 wrote:no dokładnie;)
za badania ze skierowaniem od lekarza prywatnego sie płaci czy normalnie mogę sie zapisac bezplatnie?)
mam zleconą:morfologię,Wr,p.glukozy,grupa krwi(chociaż znam),Toxoplazmoza IgG+IgM,Anty-HIV,anty-HCV, mocz i stomatologa. -
Blondi22 wrote:klaraM gratuluje
a co do gin moja przyjmuje prywatnie i na NFZ też pierwsze dwie wizyty bylam prywatnie teraz juz 23 lipca ide do niej na NFZ bo w szpitalu pzyjmuje
powiedziła że bedzie dzidziusia mierzyc już tak dokladnie na usg -
nick nieaktualny
-
kambel wrote:Ja chcę iść na pojedynczą sesję. Tak żeby się zrelaksować po całym tygodniu w pracy. W sumie basen dobrze wpływa na kręgosłup więc chyba nie powinno być przeciwwskazań.
jeśli dobrze pamiętam to chyba mówiłaś, że plamisz.myślę że w tym wypadku basen trzeba sobie odpuścić.. -
nick nieaktualny
-
kambel wrote:Hej dziewczyny. Co powiecie o chodzeniu na basen? Czytałam kilka opinii i są podzielone zdania na ten temat i nie wiem już sama czy można czy nie.
byłam wczoraj - fajosko
Ja tam się nie przejmuję zarazkami bo bardzo rzadko zdarzają się zakażenia - raczej już w tych czasach baseny są dość czyste.
A im więcej ruchu tym lepiej (oczywiście jak można) -
paula22 wrote:dziekuję
tak własnie myslalam, ciekawe ile mnie ten komplet wyniesie
no mnie cały komplet wyniósł 400zł ale ja miałam chyba więcej - nie wiem czy jest w Twoim spisie cytomegalia i różyczka, wzw typu b no i tsh tarczyca
Lekarze na kolejnych badaniach przepisują konkretne badania (czasem wszystkie na początku a czasem nieco później) ja ufam lekarzom że przepisują tyle badań ile jest niezbędne. dobrze będzie -
ania_mr wrote:Pęcherzyk piękny jest jak to pani dr powiedziała, już tam coś powoli zaczyna się kształtować. Następna wizyta 19.07 godz.20 i czekamy na bicie serduszka;)
Nawet zdjęcie dostałam -
paula22 wrote:Dziewczyny jestem już po wizycie u lekarza;)
na razie wszystko jest ok;)
lekarz powiedział,że to wcale nieprawda,że tyłozgięcie przeszkadza w ciąży.
widziałam tylko ciałko ciążowe wielkości 5mm;) ciąża jest oceniana na 4/5tydz.
nast wizytę mam 26.07;) na wtedy mam zrobić komplet badań z krwi moczu itd i będę mieć wtedy cytologie też. lekarz był bardzo fajny, płaciłam 130zl;)paula22 lubi tę wiadomość
-
co do basenu - to też się do niego przymierzam
na pierwszej wizycie spytałam lekarza co o tym sądził i powiedział, że jest jak najbardziej za - gdy ciąża przebiega prawidłowo to nawet wskazane, żeby się jak najwięcej ruszać i ćwiczyć, a basen jest idealny w tym przypadku -
ania_mr wrote:Pęcherzyk piękny jest jak to pani dr powiedziała, już tam coś powoli zaczyna się kształtować. Następna wizyta 19.07 godz.20 i czekamy na bicie serduszka;)
Nawet zdjęcie dostałam
A najbardziej mnie zdziwiło że nic nie płaciłam za wizytę, a chodzę prywatnie -
nick nieaktualny