X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę iść na pojedynczą sesję. Tak żeby się zrelaksować po całym tygodniu w pracy. W sumie basen dobrze wpływa na kręgosłup więc chyba nie powinno być przeciwwskazań.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel:) O przeciwwskazania musisz zapytać bezpośrednio swojego lekarza.
    Przeciwwskazania istnieją ,np jeśli ktoś miał tendencję do infekcji pochwy lub cewki moczowej. Można się zarazić. Tak niby baseny mają filtrowaną wodę itd itp. Ale wszystko może się zdarzyć.

Ja też uwielbiam pływać. Ale jakoś póki co nie mam zamiaru ryzykować ,bo jeśli dostane jakieś infekcji(mimo że nigdy nie miałam) to musiałabym brać globulki a te z reguły są jak antybiotyk więc nie są dobre dla ciąży ,a w niektórych przypadkach kobiety muszą je brać bo nie ma innej możliwości.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań to możesz iść.Ja chodzę z synkiem od czasu do czasu od początku ciąży i w pierwszej też chodziłam. Ale odpukać, nie miałam w żadnej ciąży żadnych problemów i infekcji nigdy też nie złapałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 18:27

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    no dokładnie;)
    za badania ze skierowaniem od lekarza prywatnego sie płaci czy normalnie mogę sie zapisac bezplatnie?)
    mam zleconą:morfologię,Wr,p.glukozy,grupa krwi(chociaż znam),Toxoplazmoza IgG+IgM,Anty-HIV,anty-HCV, mocz i stomatologa.
    od lekarza prywatnego placi sie za badania

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    klaraM gratuluje

a co do gin moja przyjmuje prywatnie i na NFZ też pierwsze dwie wizyty bylam prywatnie teraz juz 23 lipca ide do niej na NFZ bo w szpitalu pzyjmuje ;)

powiedziła że bedzie dzidziusia mierzyc już tak dokladnie na usg ;)
    Też mam 23 wizytę:) Tylko nie wiem, czy będzie robione badanie prenatalne, bo mój gin ma urlop i idę do innego w zastępstwie. A mój gin na ostatniej wizycie nie wspomniał mi o tym badaniu i powiem szczerze, ze nie wiem co teraz zrobić.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    od lekarza prywatnego placi sie za badania
    dziekuję;)
    tak własnie myslalam, ciekawe ile mnie ten komplet wyniesie

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    dziekuję;)
    ja miałam mniej więcej to samo i płaciłam 200zł

i oczywiście witam nowe ciężarówki i cieszę się z pozytywnych wizyt :)

paula22 lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    ja miałam mniej więcej to samo i płaciłam 200zł

i oczywiście witam nowe ciężarówki i cieszę się z pozytywnych wizyt :)

te badania oprócz oczywiście stomatologa zrobią mi za jednym zamachem?

lprktv73nye615w2.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Ja chcę iść na pojedynczą sesję. Tak żeby się zrelaksować po całym tygodniu w pracy. W sumie basen dobrze wpływa na kręgosłup więc chyba nie powinno być przeciwwskazań.

jeśli dobrze pamiętam to chyba mówiłaś, że plamisz.myślę że w tym wypadku basen trzeba sobie odpuścić..

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 tak pobiorą krwi dużo i zrobią razem badania :)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    paula22 tak pobiorą krwi dużo i zrobią razem badania :)
    uff to dobre i to,że za jednym razem;)
    to zostanie stomatologa tak to załatwienie jak to zrobie;) mam na to ok 3 tyg do nast wizyty;)

lprktv73nye615w2.png
  • as Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Hej dziewczyny. Co powiecie o chodzeniu na basen? Czytałam kilka opinii i są podzielone zdania na ten temat i nie wiem już sama czy można czy nie.

byłam wczoraj - fajosko
    Ja tam się nie przejmuję zarazkami bo bardzo rzadko zdarzają się zakażenia - raczej już w tych czasach baseny są dość czyste.

A im więcej ruchu tym lepiej (oczywiście jak można)

• as Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    dziekuję;)

no mnie cały komplet wyniósł 400zł ale ja miałam chyba więcej - nie wiem czy jest w Twoim spisie cytomegalia i różyczka, wzw typu b no i tsh tarczyca

Lekarze na kolejnych badaniach przepisują konkretne badania (czasem wszystkie na początku a czasem nieco później) ja ufam lekarzom że przepisują tyle badań ile jest niezbędne. dobrze będzie :-)

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk piękny jest jak to pani dr powiedziała, już tam coś powoli zaczyna się kształtować. Następna wizyta 19.07 godz.20 i czekamy na bicie serduszka;)
    Nawet zdjęcie dostałam ;)

paula22, Matylda36, Blondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Pęcherzyk piękny jest jak to pani dr powiedziała, już tam coś powoli zaczyna się kształtować. Następna wizyta 19.07 godz.20 i czekamy na bicie serduszka;)
    to super:) fasoleczka już się kształtuje zatem na pewno zobaczysz serduszko 19 lipca- tego Ci życzę:) pozdrawiam

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny jestem już po wizycie u lekarza;)
    na razie wszystko jest ok;)
    lekarz powiedział,że to wcale nieprawda,że tyłozgięcie przeszkadza w ciąży.
    widziałam tylko ciałko ciążowe wielkości 5mm;) ciąża jest oceniana na 4/5tydz.
    nast wizytę mam 26.07;) na wtedy mam zrobić komplet badań z krwi moczu itd i będę mieć wtedy cytologie też. lekarz był bardzo fajny, płaciłam 130zl;)
    no to moje gratulacje kochana :) trzymaj się zdrowo :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do basenu - to też się do niego przymierzam :)
    na pierwszej wizycie spytałam lekarza co o tym sądził i powiedział, że jest jak najbardziej za - gdy ciąża przebiega prawidłowo to nawet wskazane, żeby się jak najwięcej ruszać i ćwiczyć, a basen jest idealny w tym przypadku

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:

A najbardziej mnie zdziwiło że nic nie płaciłam za wizytę, a chodzę prywatnie ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr no to super, ja już wskoczyłam na cennik wizyt dla ciężarnych i płacę 160zł co niestety nie jest mała kwotą :/

• paula22 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    no to moje gratulacje kochana :) trzymaj się zdrowo :)
    dziękuję;)
    juz nie moge doczekać się kolejnej wizyty;)

;oniqa lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ