X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi bardzo mi przykro :(

• as Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Nezumi i innych dziewczyn "po przejściach"

Życie wystawia nas czasem na bardzo ciężkie próby. Jest mi bardzo przykro.
    Pragnę jednak podtrzmać Was na duchu i starajcie się myśleć pozytywnie.
    Wiem to bardzo trudne, dlatego opowiem Wam pewną historię, która mówi sama za siebie.

Moja Kuzynka z mężem starali się o dziecko 10lat. 10 lat to bardzo długo...
    Ta presja ich samych, rodziców i rodziny...
    Próbowali wszystkiego, wszelkie badania, miliony lekarzy różnych maści, uleczaczy. Mieli za sobą kilka prób in vitro i chyba z 5 poronień...

Aż w końcu 3 lata temu udało im się przetrwać najtrudniejszy czas ciąży, reszta jakoś poszła i urodziło im się upragnione dziecko. Radość była tak wielka że niezwykle pozytywnie wpłynęła na nich samych i ich związek. Stres przeszedł.
    Właśnie niedawno dowiedziałam się że spodziewają się 3 dziecka (tak 3)
    Ciąża (podobnie jak poprzednia) nie jest zagrożona i wszystko ok.

Tak więc życzę wszystkim aby mimo przeciwności losu MYŚLEĆ POZYTYWNIE.

Selena, Oleńka, nezumi lubią tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie, bardzo mi miło. Mam nadzieje że już niebawem znów odezwę się z dobrymi wiadomościami :)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi, strasznie Ci współczuję, ale wierzę, że niedługo szczęście znowu się do Ciebie uśmiechnie i zobaczysz II kreseczki. :)

Dziewczyny, mam takie pytanie odnośnie badań, bo dostałam skierowanie na gr. krwi, USR, morfologia, mocz, glukoza, toksoplazmoza (IgG, IgM), różyczka, HIV i HCV, w jakim czasie dostanę wynik? Zaraz na drugi dzień, czy dłużej trzeba czekać?

qb3ci09kgez1zp78.png
  • as Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam wyniki badań na drugi dzień.
    Ale może na wszelki wypadek zrób sobie troszkę wcześniej - bo być może zależy od przychodni (ile czasu zajmuje im dowiezienie wyników :-))

• Selena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Nezumi, strasznie Ci współczuję, ale wierzę, że niedługo szczęście znowu się do Ciebie uśmiechnie i zobaczysz II kreseczki. :)

Dziewczyny, mam takie pytanie odnośnie badań, bo dostałam skierowanie na gr. krwi, USR, morfologia, mocz, glukoza, toksoplazmoza (IgG, IgM), różyczka, HIV i HCV, w jakim czasie dostanę wynik? Zaraz na drugi dzień, czy dłużej trzeba czekać?
    Ja z tych badań miałam robione tylko grupe krwi morfologie mocz :) i wyniki miałm w ten sam dzień :) a na różyczke jak kiedys sama robiłam to chwile czekałam :) ale to dlatego ze wysyłali do innego lab..a niewiem jak u Ciebie jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 09:02

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:49

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno wysyłają do laboratorium, bo tam gdzie muszę zrobić jest tylko punkt pobrań. w takim układzie pójdę jutro na badania, wizytę mam na 17 lipca ustaloną.

dzięki wielkie ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny idąc za Waszą radą kupiłam sobie ten balsam z Rossmana, zapach faktycznie specyficzny, bardzo pudrowy, ale na szczęście narazie mój węch nie jest tak wyczulony więc mi to nie przeszkadza :)

Byłam niedawno na USG i widziałam mojego Maluszka :) powiem Wam, że to zadziwiające, że z każdą wizytą jest tak duża różnica w jego rozwoju! Śmiesznie było bo odbijał się nóżkami i kołysał w pęcherzyku :) później położył rączki na karku, nogi skrzyżowane i leżał jak na leżaku :D

Co do wyników badań laboratoryjnych - ja czekałam na nie 4 dni w tym weekend. Podzieliłam sobie te badania i na HIV itd. zrobiłam kilka dni wcześniej, a morfologię i mocz ogólny na dzień przed wizytą aby wynik był jak najświeższy.

Perełka, ;oniqa, Selena, paula22, KlaraM lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher fajnie, że maluszek rośnie, a poza, którą przyjął chyba świadczy o tym, że jest mu u Ciebie w brzuszku tak dobrze, jak na najlepszych wakacjach :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja też po licznych badaniach, miałam usg, Maluch ma 9mm i bije serce więc tym razem jestem spokojniejsza
    a jak tam u Was pogoda? podobno ma dziś padać w całym kraju ale u mnie narazie słonecznie

paula22 lubi tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży juz ten Twój maluszek KlaraM :-)
    Gratulacje!!!
    Ja mam wizytę jutro i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

KlaraM lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Duży juz ten Twój maluszek KlaraM :-)
    Gratulacje!!!
    Ja mam wizytę jutro i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Zdaj koniecznie jutro relację jak było u lekarza;)
    musi byc dobrze;)

Matylda36, Mikusia2 lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nudy, nudy, nudy, czas mi się wlecze o jeja zanudze sie no....

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj u mnie też jeszcze daleko do wizyty ...

a.png
    a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza wizyta zaliczona do pozytywnych :-)
    Dzidziuś urósł półtorej raza więcej od ostatniego usg. Serduszko nadal pięknie bije :-)
    Leki mam utrzymane te same plus witaminy muszę zacząć przyjmować ze względu na to, że leżę cały czas.

Jestem bardzo szczęśliwa :-)

Selena, pasia27, Blondi22, fifi83, paula22, milola86 lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Dzisiejsza wizyta zaliczona do pozytywnych :-)
    Dzidziuś urósł półtorej raza więcej od ostatniego usg. Serduszko nadal pięknie bije :-)
    Leki mam utrzymane te same plus witaminy muszę zacząć przyjmować ze względu na to, że leżę cały czas.

Jestem bardzo szczęśliwa :-)
    Matylda super wiesci :) oby tak dalej :) ja mam wizyte za tydzień 18 lipca:)i wkońcu mi gin karte ciaży załozy..bo jeszcze nie mam..on jest ostrożny i zaklada dopiero po 11 tc :) ale dane wpisze wszystkie od pierwszej wizyty :) a 19 lipca mam usg :) i może juz sie dowiem kto tam we mnie mieszka ;) mojej siostrze udało sie własnie płec poznać w 13 tc wiec i ja na to licze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2013, 13:12

Matylda36 lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę się martwię dziś mam biegunkę zauważyłam troszkę ciemniejszego śluzu...mam nadzieje że wszystko w porządku...

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Matylda super wiesci :) oby tak dalej :) ja mam wizyte za tydzień 18 lipca:)i wkońcu mi gin karte ciaży załozy..bo jeszcze nie mam..on jest ostrożny i zaklada dopiero po 11 tc :) ale dane wpisze wszystkie od pierwszej wizyty :) a 19 lipca mam usg :) i może juz sie dowiem kto tam we mnie mieszka ;) mojej siostrze udało sie własnie płec poznać w 13 tc wiec i ja na to licze ;)
    może ja 23 lipcasie dowiem kto u mnie mieszka fajnie by było ;)

Selena, Matylda36 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejną wizytę mam jakoś tak w 13tc - wtedy też badania prenatalne i bardzo możliwe, że lekarz już coś powie na temat płci dziecka :)
    Cały czas mi się wydaje, że będzie chłopczyk :)

Poza tym dziś od rana mam straszny migrenowy ból głowy - próbowałam wszystkiego - leżałam, żeby usnąć, wzięłam gorącą kąpiel, wypiłam mnóstwo wody i nic - jak bolało tak boli - w życiu takiego bólu nie czułam :/
    Najgorsze jest to, że w salonie i z koleżanką umówiłam się na wybieranie sukienki ślubnej - nie chcę tego odwoływać, wolę mieć to z głowy.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ