I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Do Nezumi i innych dziewczyn "po przejściach"
Życie wystawia nas czasem na bardzo ciężkie próby. Jest mi bardzo przykro.
Pragnę jednak podtrzmać Was na duchu i starajcie się myśleć pozytywnie.
Wiem to bardzo trudne, dlatego opowiem Wam pewną historię, która mówi sama za siebie.
Moja Kuzynka z mężem starali się o dziecko 10lat. 10 lat to bardzo długo...
Ta presja ich samych, rodziców i rodziny...
Próbowali wszystkiego, wszelkie badania, miliony lekarzy różnych maści, uleczaczy. Mieli za sobą kilka prób in vitro i chyba z 5 poronień...
Aż w końcu 3 lata temu udało im się przetrwać najtrudniejszy czas ciąży, reszta jakoś poszła i urodziło im się upragnione dziecko. Radość była tak wielka że niezwykle pozytywnie wpłynęła na nich samych i ich związek. Stres przeszedł.
Właśnie niedawno dowiedziałam się że spodziewają się 3 dziecka (tak 3)
Ciąża (podobnie jak poprzednia) nie jest zagrożona i wszystko ok.
Tak więc życzę wszystkim aby mimo przeciwności losu MYŚLEĆ POZYTYWNIE.
Selena, Oleńka, nezumi lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za wsparcie, bardzo mi miło. Mam nadzieje że już niebawem znów odezwę się z dobrymi wiadomościami
-
Nezumi, strasznie Ci współczuję, ale wierzę, że niedługo szczęście znowu się do Ciebie uśmiechnie i zobaczysz II kreseczki.
Dziewczyny, mam takie pytanie odnośnie badań, bo dostałam skierowanie na gr. krwi, USR, morfologia, mocz, glukoza, toksoplazmoza (IgG, IgM), różyczka, HIV i HCV, w jakim czasie dostanę wynik? Zaraz na drugi dzień, czy dłużej trzeba czekać?
-
kaaasiaczek_ wrote:Nezumi, strasznie Ci współczuję, ale wierzę, że niedługo szczęście znowu się do Ciebie uśmiechnie i zobaczysz II kreseczki.
Dziewczyny, mam takie pytanie odnośnie badań, bo dostałam skierowanie na gr. krwi, USR, morfologia, mocz, glukoza, toksoplazmoza (IgG, IgM), różyczka, HIV i HCV, w jakim czasie dostanę wynik? Zaraz na drugi dzień, czy dłużej trzeba czekać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 09:02
-
Dziewczyny idąc za Waszą radą kupiłam sobie ten balsam z Rossmana, zapach faktycznie specyficzny, bardzo pudrowy, ale na szczęście narazie mój węch nie jest tak wyczulony więc mi to nie przeszkadza
Byłam niedawno na USG i widziałam mojego Maluszka powiem Wam, że to zadziwiające, że z każdą wizytą jest tak duża różnica w jego rozwoju! Śmiesznie było bo odbijał się nóżkami i kołysał w pęcherzyku później położył rączki na karku, nogi skrzyżowane i leżał jak na leżaku
Co do wyników badań laboratoryjnych - ja czekałam na nie 4 dni w tym weekend. Podzieliłam sobie te badania i na HIV itd. zrobiłam kilka dni wcześniej, a morfologię i mocz ogólny na dzień przed wizytą aby wynik był jak najświeższy.Perełka, ;oniqa, Selena, paula22, KlaraM lubią tę wiadomość
-
Dzisiejsza wizyta zaliczona do pozytywnych
Dzidziuś urósł półtorej raza więcej od ostatniego usg. Serduszko nadal pięknie bije
Leki mam utrzymane te same plus witaminy muszę zacząć przyjmować ze względu na to, że leżę cały czas.
Jestem bardzo szczęśliwaSelena, pasia27, Blondi22, fifi83, paula22, milola86 lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Matylda36 wrote:Dzisiejsza wizyta zaliczona do pozytywnych
Dzidziuś urósł półtorej raza więcej od ostatniego usg. Serduszko nadal pięknie bije
Leki mam utrzymane te same plus witaminy muszę zacząć przyjmować ze względu na to, że leżę cały czas.
Jestem bardzo szczęśliwaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2013, 13:12
Matylda36 lubi tę wiadomość
-
Selena wrote:Matylda super wiesci oby tak dalej ja mam wizyte za tydzień 18 lipca:)i wkońcu mi gin karte ciaży załozy..bo jeszcze nie mam..on jest ostrożny i zaklada dopiero po 11 tc ale dane wpisze wszystkie od pierwszej wizyty a 19 lipca mam usg i może juz sie dowiem kto tam we mnie mieszka mojej siostrze udało sie własnie płec poznać w 13 tc wiec i ja na to licze
Selena, Matylda36 lubią tę wiadomość
-
Ja kolejną wizytę mam jakoś tak w 13tc - wtedy też badania prenatalne i bardzo możliwe, że lekarz już coś powie na temat płci dziecka
Cały czas mi się wydaje, że będzie chłopczyk
Poza tym dziś od rana mam straszny migrenowy ból głowy - próbowałam wszystkiego - leżałam, żeby usnąć, wzięłam gorącą kąpiel, wypiłam mnóstwo wody i nic - jak bolało tak boli - w życiu takiego bólu nie czułam
Najgorsze jest to, że w salonie i z koleżanką umówiłam się na wybieranie sukienki ślubnej - nie chcę tego odwoływać, wolę mieć to z głowy.