X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi bardzo mi przykro :(

• as Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Nezumi i innych dziewczyn "po przejściach"

Życie wystawia nas czasem na bardzo ciężkie próby. Jest mi bardzo przykro.
    Pragnę jednak podtrzmać Was na duchu i starajcie się myśleć pozytywnie.
    Wiem to bardzo trudne, dlatego opowiem Wam pewną historię, która mówi sama za siebie.

Moja Kuzynka z mężem starali się o dziecko 10lat. 10 lat to bardzo długo...
    Ta presja ich samych, rodziców i rodziny...
    Próbowali wszystkiego, wszelkie badania, miliony lekarzy różnych maści, uleczaczy. Mieli za sobą kilka prób in vitro i chyba z 5 poronień...

Aż w końcu 3 lata temu udało im się przetrwać najtrudniejszy czas ciąży, reszta jakoś poszła i urodziło im się upragnione dziecko. Radość była tak wielka że niezwykle pozytywnie wpłynęła na nich samych i ich związek. Stres przeszedł.
    Właśnie niedawno dowiedziałam się że spodziewają się 3 dziecka (tak 3)
    Ciąża (podobnie jak poprzednia) nie jest zagrożona i wszystko ok.

Tak więc życzę wszystkim aby mimo przeciwności losu MYŚLEĆ POZYTYWNIE.

Selena, Oleńka, nezumi lubią tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie, bardzo mi miło. Mam nadzieje że już niebawem znów odezwę się z dobrymi wiadomościami :)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi, strasznie Ci współczuję, ale wierzę, że niedługo szczęście znowu się do Ciebie uśmiechnie i zobaczysz II kreseczki. :)

Dziewczyny, mam takie pytanie odnośnie badań, bo dostałam skierowanie na gr. krwi, USR, morfologia, mocz, glukoza, toksoplazmoza (IgG, IgM), różyczka, HIV i HCV, w jakim czasie dostanę wynik? Zaraz na drugi dzień, czy dłużej trzeba czekać?

qb3ci09kgez1zp78.png
  • as Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam wyniki badań na drugi dzień.
    Ale może na wszelki wypadek zrób sobie troszkę wcześniej - bo być może zależy od przychodni (ile czasu zajmuje im dowiezienie wyników :-))

• Selena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Nezumi, strasznie Ci współczuję, ale wierzę, że niedługo szczęście znowu się do Ciebie uśmiechnie i zobaczysz II kreseczki. :)

Dziewczyny, mam takie pytanie odnośnie badań, bo dostałam skierowanie na gr. krwi, USR, morfologia, mocz, glukoza, toksoplazmoza (IgG, IgM), różyczka, HIV i HCV, w jakim czasie dostanę wynik? Zaraz na drugi dzień, czy dłużej trzeba czekać?
    Ja z tych badań miałam robione tylko grupe krwi morfologie mocz :) i wyniki miałm w ten sam dzień :) a na różyczke jak kiedys sama robiłam to chwile czekałam :) ale to dlatego ze wysyłali do innego lab..a niewiem jak u Ciebie jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 09:02

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:49

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno wysyłają do laboratorium, bo tam gdzie muszę zrobić jest tylko punkt pobrań. w takim układzie pójdę jutro na badania, wizytę mam na 17 lipca ustaloną.

dzięki wielkie ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny idąc za Waszą radą kupiłam sobie ten balsam z Rossmana, zapach faktycznie specyficzny, bardzo pudrowy, ale na szczęście narazie mój węch nie jest tak wyczulony więc mi to nie przeszkadza :)

Byłam niedawno na USG i widziałam mojego Maluszka :) powiem Wam, że to zadziwiające, że z każdą wizytą jest tak duża różnica w jego rozwoju! Śmiesznie było bo odbijał się nóżkami i kołysał w pęcherzyku :) później położył rączki na karku, nogi skrzyżowane i leżał jak na leżaku :D

Co do wyników badań laboratoryjnych - ja czekałam na nie 4 dni w tym weekend. Podzieliłam sobie te badania i na HIV itd. zrobiłam kilka dni wcześniej, a morfologię i mocz ogólny na dzień przed wizytą aby wynik był jak najświeższy.

Perełka, ;oniqa, Selena, paula22, KlaraM lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher fajnie, że maluszek rośnie, a poza, którą przyjął chyba świadczy o tym, że jest mu u Ciebie w brzuszku tak dobrze, jak na najlepszych wakacjach :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja też po licznych badaniach, miałam usg, Maluch ma 9mm i bije serce więc tym razem jestem spokojniejsza
    a jak tam u Was pogoda? podobno ma dziś padać w całym kraju ale u mnie narazie słonecznie

paula22 lubi tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży juz ten Twój maluszek KlaraM :-)
    Gratulacje!!!
    Ja mam wizytę jutro i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

KlaraM lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Duży juz ten Twój maluszek KlaraM :-)
    Gratulacje!!!
    Ja mam wizytę jutro i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Zdaj koniecznie jutro relację jak było u lekarza;)
    musi byc dobrze;)

Matylda36, Mikusia2 lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nudy, nudy, nudy, czas mi się wlecze o jeja zanudze sie no....

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj u mnie też jeszcze daleko do wizyty ...

a.png
    a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza wizyta zaliczona do pozytywnych :-)
    Dzidziuś urósł półtorej raza więcej od ostatniego usg. Serduszko nadal pięknie bije :-)
    Leki mam utrzymane te same plus witaminy muszę zacząć przyjmować ze względu na to, że leżę cały czas.

Jestem bardzo szczęśliwa :-)

Selena, pasia27, Blondi22, fifi83, paula22, milola86 lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Dzisiejsza wizyta zaliczona do pozytywnych :-)
    Dzidziuś urósł półtorej raza więcej od ostatniego usg. Serduszko nadal pięknie bije :-)
    Leki mam utrzymane te same plus witaminy muszę zacząć przyjmować ze względu na to, że leżę cały czas.

Jestem bardzo szczęśliwa :-)
    Matylda super wiesci :) oby tak dalej :) ja mam wizyte za tydzień 18 lipca:)i wkońcu mi gin karte ciaży załozy..bo jeszcze nie mam..on jest ostrożny i zaklada dopiero po 11 tc :) ale dane wpisze wszystkie od pierwszej wizyty :) a 19 lipca mam usg :) i może juz sie dowiem kto tam we mnie mieszka ;) mojej siostrze udało sie własnie płec poznać w 13 tc wiec i ja na to licze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2013, 13:12

Matylda36 lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę się martwię dziś mam biegunkę zauważyłam troszkę ciemniejszego śluzu...mam nadzieje że wszystko w porządku...

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Matylda super wiesci :) oby tak dalej :) ja mam wizyte za tydzień 18 lipca:)i wkońcu mi gin karte ciaży załozy..bo jeszcze nie mam..on jest ostrożny i zaklada dopiero po 11 tc :) ale dane wpisze wszystkie od pierwszej wizyty :) a 19 lipca mam usg :) i może juz sie dowiem kto tam we mnie mieszka ;) mojej siostrze udało sie własnie płec poznać w 13 tc wiec i ja na to licze ;)
    może ja 23 lipcasie dowiem kto u mnie mieszka fajnie by było ;)

Selena, Matylda36 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejną wizytę mam jakoś tak w 13tc - wtedy też badania prenatalne i bardzo możliwe, że lekarz już coś powie na temat płci dziecka :)
    Cały czas mi się wydaje, że będzie chłopczyk :)

Poza tym dziś od rana mam straszny migrenowy ból głowy - próbowałam wszystkiego - leżałam, żeby usnąć, wzięłam gorącą kąpiel, wypiłam mnóstwo wody i nic - jak bolało tak boli - w życiu takiego bólu nie czułam :/
    Najgorsze jest to, że w salonie i z koleżanką umówiłam się na wybieranie sukienki ślubnej - nie chcę tego odwoływać, wolę mieć to z głowy.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ