X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości chyba nie mam - jakoś trudno mi to określić. Mam takie momenty, że czuję się jakbym za dużo zjadła - chociaż jem mało i utrzymuje mi się takie uczucie przez 2-3 godziny. Najczęściej po południu. Do tej pory nie wymiotowałam.

Za to piersi bardzo mnie bolą, szczególnie po bokach. Najgorzej jest przy wstawaniu z łóżka. Trochę mi nabrzmiały, są twardsze i troszkę się powiększyły.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też mdłościami tego chyba bym nie nazwała ale takie nudności w żołądku jak po zatruciu jakimś i brak apetytu, współczuję tym dziewczynom które wymiotują bo ja to strasznie znoszę i chyba cierpiałabym bardzo...
    siedzę teraz sama z kotem, zastanawiam się czy nie pojechać gdzieś do marketu dla rozrywki heh, pogoda się popsuła ale nadal czuję się słabo więc nie wiem czy znajdę siłę się zebrać

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ból piersi także dotyczy...
    bolą nawet jak mam biustonosz i dotknę a jak zdejmuje wieczorem to najbardziej czuje wrażliwość...

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    ja mdłości też miałam od początku, ale bez wymiotów.wczoraj pierwszy raz mi sie zdarzyło i mam nadzieję że ostatni.
    a jak u was z bólem/wrażliwością piersi? ja miałam wrażliwe i nabrzmiałe w 5-7 tyg, teraz czasami odczuwam ból ale tylko przy ucisku z boku lub pod spodem piersi i nie powiększyły się jakoś znacznie..
    u mnie róznie ale teraz w koncu troszke mniej bola bo wczesniej nawet stanik mnie draznił
    ale u mnie same sutki bola no i urosły od początku o 1,5 rozmiaru he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 15:03

a.png
    a.png
  • as Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam u lekarza we wtorek

Wszystko git - fajnie jest podglądać maluszka, już sobie wykupiłam pakiet medyczny aby móc fasolkę oglądać co miesiąc.

to już 7 tyg - a dziecko ma chyba 6,2mm (crl - to chyba wielkość dziecka?)

Ale powiem Wam że już bym chciał aby to był 37 tydzień - jakoś nie chce mi się tej ciąży. Może to hormony, ale okropnie się czują, mam ciągle odruchy wymiotne (choć nic mi nie leci bo nie mogę też jeść) i spać :-)
    Poprzednią ciążę tak się cieszyłam, co tydzień czytałam co i jak no i super się czułam. Kurde a teraz jakaś dziwna jestem.
    Ale dwójka dzieci nam wystarczy więc jeszcze tylko 33 tygodnie :-)

Ale Wam teraz posmęciłam :-)

Blondi22, rabarbarka lubią tę wiadomość

• KlaraM Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    as wrote:
    ja byłam u lekarza we wtorek

Wszystko git - fajnie jest podglądać maluszka, już sobie wykupiłam pakiet medyczny aby móc fasolkę oglądać co miesiąc.

to już 7 tyg - a dziecko ma chyba 6,2mm (crl - to chyba wielkość dziecka?)

Ale powiem Wam że już bym chciał aby to był 37 tydzień - jakoś nie chce mi się tej ciąży. Może to hormony, ale okropnie się czują, mam ciągle odruchy wymiotne (choć nic mi nie leci bo nie mogę też jeść) i spać :-)
    Poprzednią ciążę tak się cieszyłam, co tydzień czytałam co i jak no i super się czułam. Kurde a teraz jakaś dziwna jestem.
    Ale dwójka dzieci nam wystarczy więc jeszcze tylko 33 tygodnie :-)

Ale Wam teraz posmęciłam :-)
    Spoko, mam podobne odczucia, nie znoszę jak nic mi się nie chce i się źle czuję więc już na początku mam dość tych odczuć, ale z czasem ma być podobno lepiej :-)

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból piersi jest od początku- w nocy jak wstaję do wc ( parę razy ) to trzymam piersi w dłoniach i "niosę je" by ich grawitacja nie dopadła, bo bolą jak cholera. Zdarza się, że ból jednego dnia się zmniejszy, ale na drugi dzień wraca. Rozmiar też znacznie się zwiększył- teraz noszę G, a to dopiero początek ciąży...( nosiłam już taki rozmiar- przed dietą, jak ważyłam 14 kg więcej). DObrze chociaż, że waga nie rośnie;P

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy Was tez atakuje trądzik? mi niestety stan cery się w ciąży pogarsza...

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku tzn jak spodziewałam się miesiączki to wyszło mi na twarzy kilkanaście drobnych wyprysków teraz jest ok ale włosny mi się zaczeły przetłuszczać chyba bardziej. Piersi bolą ale mndłości jeszcze nie mam może za wcześnie.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    dziewczyny a czy Was tez atakuje trądzik? mi niestety stan cery się w ciąży pogarsza...
    Burza hormonalna z reguły szaleje przez I trymestr. Więc cera ci się może pogorszyć. Ale już w II trymestrze będzie piękna i promienna.
    Ja też do 13 tygodnia mi się krostki ropowicze pojedyncze i jakieś włókniaki podskórne powstawały. Teraz nie raz 1 lub 2 wyskoczy.
    Ale jest już spoko:) No i na początku włosy mi się przetłuszczały..;/
    Ale też z potem przeszło.
    Taki urok ciąży:))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też zaczynam mieć problemy z cerą :/

Dziewczyny powiedzcie mi ile mm miały / mają Wasze maleństwa ok 5-6 tygodnia? Mój pęcherzyk ma 5,1mm i lekarz powiedział, że jest trochę za mały :(

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odpowiem ci bo ja 1 usg miałam w 10 tyg:) mimo że wiedziałam o ciąży od 3 tygodnia.
    Wiesz może miałaś późniejszą owulację. I pęcherzyk jest mniejszy. Na tym etapie ciężko powiedzieć. Chyba że miałaś monitorowaną owulacje i wiesz że nastąpiła wtedy i wtedy. I w stosunku do tego wylicza się.

rabarbarka lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem po nieplanowanej wizycie w szpitalu...dziś w toalecie obaczyłam dużo brązowego śluzu-pomyślałam o najgorszym, bo w tych tygodniach 9/10 dochodziło do moich wcześniejszych poronień.zadzwoniłam do znajomego lekarza, który na szczęście miał dziś dyżur i zgodził się sprawdzić bez przyjmowania na oddział czy wszystko w porządku.Moje dzieciątko żyje i chyba ma się dobrze.Boże co za ulgę poczułam, gdy zobaczyłam bijące serduszko...może tym razem los będzie dla mnie łaskawy..

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Ja niestety też zaczynam mieć problemy z cerą :/

Dziewczyny powiedzcie mi ile mm miały / mają Wasze maleństwa ok 5-6 tygodnia? Mój pęcherzyk ma 5,1mm i lekarz powiedział, że jest trochę za mały :(
    To może Twoja ciąża jest młodsza? Ja tak miałam i lekarze też mi różnie mówili- moja ciąża okazało się młodsza. Według okresu był siódmy bodajże, a według USG 5 tydzień i wtedy pęcherzyk wynosił 15,2mm. Okazało się, że miałam późną owulacją ( przez poronienie wcześniejsze). W każdym bądź razie mój pęcherzyk nabrał tempa i jest progres:) I na dzień dzisiejszy jest dobrze. Musisz uzbroić się w cierpliwość, iść na USG za tydzień a najlepiej dwa tygodnie i wtedy zobaczyć, czy jest progres. Wiem, że łatwo powiedzieć, trudniej zrobić. Ja chodziłam co tydzień na USG żeby się uspokoić. Teraz czekam trzy tygodnie,ale to dlatego, ze już widziałam serduszko i wiem, że wswzystko jest dobrze:) Życzę powodzenia:)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:

U mnie na początku 6 tygodnia pęcherzyk miał 9 mm. Może owulację miałaś później.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rozmiaru pęcherzyka nie moge nigdzie znaleźć, ale zarodek w 6tc miał 5,6mm

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy w macie czasami lekki ból brzucha jak na miesiączkę?

• KlaraM Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka: mi też się wydaje że jest ok, ja w 5t6d miałam 5mm i według lekarki to był rozmiar na 6t2d, było już tętno, teraz na początku 7 tyg zarodek miał już 9mm to się naprawdę szybko zmienia
    Milola86: dobrze że w tych czasach można tak szybko zrobić usg i się uspokoić, nasze mamy nie miały takich cudów, to się musiały denerwować. Wiesz dzięki temu że dzizia ma się ok i tak już zostanie.
    A ja czułam się dziś tak słabo że nie ruszyłam się z domu pomimo planów

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    a ja jestem po nieplanowanej wizycie w szpitalu...dziś w toalecie obaczyłam dużo brązowego śluzu-pomyślałam o najgorszym, bo w tych tygodniach 9/10 dochodziło do moich wcześniejszych poronień.zadzwoniłam do znajomego lekarza, który na szczęście miał dziś dyżur i zgodził się sprawdzić bez przyjmowania na oddział czy wszystko w porządku.Moje dzieciątko żyje i chyba ma się dobrze.Boże co za ulgę poczułam, gdy zobaczyłam bijące serduszko...może tym razem los będzie dla mnie łaskawy..

milola86 współczuję przeżycia. Wyobrażam sobie co czułaś. Ja w tygodniach, w których traciłam ciążę przed zwykłą wizytą nie mogłam stresu opanować, a po wyjściu płacz ze szczęścia, że dzidziuś żyje. Dzisiaj z mężem zastanawialiśmy się czy tym razem dzidziuś da radę i tak jak Ty liczymy, że tym razem los dla nas będzie łaskawy.
    Ja jak mam taką stresującą sytuację, to później odsypiam pół dnia :-)

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    U mnie na początku 6 tygodnia pęcherzyk miał 9 mm. Może owulację miałaś później.

Owulację miałam raczej w połowie cyklu... Przynajmniej tak wynika z temperatury, a mierzyłam w miarę sumiennie. W przyszłym tygodniu znów idę na wizytę. Zobaczymy czy podrośnie :) Oby.

relgdf9h54y1o8s7.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ