X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • aher Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Ja niestety też zaczynam mieć problemy z cerą :/

Dziewczyny powiedzcie mi ile mm miały / mają Wasze maleństwa ok 5-6 tygodnia? Mój pęcherzyk ma 5,1mm i lekarz powiedział, że jest trochę za mały :(

Przeglądam moje zdjęcia z USG i w 5 tyg (4 tyg i 6 dni) pęcherzyk miał 7,5 mm a zaledwie tydzień później już 21 mm (5 tyg i 6 dni). Moje cykle byly regularne 28-29 dni. Tak jak piszą dziewczyny nie martw się! to na prawdę szybko się zmienia i zależne jest od owulacji. Obecnie wg USG mój maluszek jest starszy o 5 dni niż wskazuje data ostatniej miesiączki, jednak często ta rozbieżność występuje w drugą stronę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 21:58

rabarbarka lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny a czy w macie czasami lekki ból brzucha jak na miesiączkę?

Tak, mnie bolało niemiłosiernie, ból promieniował aż na dolną część pleców. z tego co mówił mi lekarz na początku ciąży to normalne - macica rośnie, rozciąga się i towarzyszą temu takie właśnie bóle.
    Jeśli coś Cię niepokoi kontaktuj się z lekarzem - każda z nas jest inna, ma inną historię, stan zdrowia itp.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Przeglądam moje zdjęcia z USG i w 5 tyg (4 tyg i 6 dni) pęcherzyk miał 7,5 mm a zaledwie tydzień później już 21 mm (5 tyg i 6 dni). Moje cykle byly regularne 28-29 dni. Tak jak piszą dziewczyny nie martw się! to na prawdę szybko się zmienia i zależne jest od owulacji. Obecnie wg USG mój maluszek jest starszy o 5 dni niż wskazuje data ostatniej miesiączki, jednak często ta rozbieżność występuje w drugą stronę.

Dziękuje... wiem, że nie powinnam sie martwić, ale same wiecie, że to nie takie proste :)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w 5 tyg lekarz nawet nie powiedział ile ma pęcherzyk a w 7 tygodniu maluszek już miał 8mm i było tętno

relg3e5ejwatx9hx.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś zimno, aż napaliliśmy w kominku bo wczoraj zaczęłam kichać i smarkać a z domu nawet nie wyszłam, dziś nieco lepiej.
    Ostatnio pisałyście o cerze.. mi bardzo pomogło zażywanie duphastonu, czyli progesteronu, zawsze miałam w okolicach okresu pogorszenie cery a teraz nic, przy okazji brania tego hormonu odkryłam co mi pomaga również na kłopoty z cerą :-)

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Ja niestety też zaczynam mieć problemy z cerą :/

Dziewczyny powiedzcie mi ile mm miały / mają Wasze maleństwa ok 5-6 tygodnia? Mój pęcherzyk ma 5,1mm i lekarz powiedział, że jest trochę za mały :(

ja miałam 35 dnia cyklu pecherzyk wielkosci 4,4 mm i lekarz nic nie mówił ze za mały, owulacje miałam około 20 dnia cyklu, mysle ze u ciebie jest wszystko ok a za 3 tyg. usłyszysz juz serduszko tak jak ja :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój pęcherzyk w 6 tyg i 5 dniu miał 7,72 mm. Miałam też poźno owulację bo w 21 dniu cyklu. lekarka liczy mi około dwóch tygodni do tyłu czyli teraz zamiast 16 tygodnia mam 14-15 :). I wszystko jest super Dzidziuś jak narazie rozwija się książkowo :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2013, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!Po pierwszej szczęśliwej wizycie u gina postanowiłam do Was dołączyć. W 6tyg6d CRL maleństawa wynosiło 1cm, serduszko biło i prawie popłakałam się ze szczęścia.Wg ovu zaczynamy 8 tc. Czuję się dobrze, ale odkąd biore duphaston nasiliły się mdłości. Gin mi go przepisał profilaktycznie ze względu na 2 wcześniejsze poronienia. Nie mam jeszcze założonej karty ciąży, gin chce z tym poczekać 2 tygodnie. A Wy kiedy miałyście założone karty ciaży?

• Asi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kartę od 5 czerwca czyli 7 tyg ciąży. Jutro mam wizytę u lekarza i mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    ja miałam 35 dnia cyklu pecherzyk wielkosci 4,4 mm i lekarz nic nie mówił ze za mały, owulacje miałam około 20 dnia cyklu, mysle ze u ciebie jest wszystko ok a za 3 tyg. usłyszysz juz serduszko tak jak ja :)

Dziękuję Wam, kochane... naprawdę mnie uspokoiłyście :)

Asi - na pewno będzie dobrze... Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo :) Daj nam znać jak będziesz już "po"

A tak z innej beczki... Jak sądzicie kiedy najlepiej powiedzieć w pracy? Nie chciałabym za wcześnie, żeby nie "zapeszać" a drugiej strony, ktoś mnie będzie musiał zastąpić i potrzebuje czasu, żeby się wdrożyć...

relgdf9h54y1o8s7.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy to normalne ale do tego,że mdli mnie to jestem do tego taka osłabiona jakbym miała ciało z waty...dziś cały dzień leże i spię...w brzuchu i żołądku mam takie głupie uczucie jakby mi się wszystko tam przewracało... czasami czuje ucisk w żołądku a czasami takie mam wrażenie,że jest pusty... po obudzeniu zaczęło się od mdłości...denerwuje mnie każdy zapach, samopoczucie trochę tez bo nic nie robię tylko leżę... czy to jest normalne?;( miała któraś z Was tak?

lprktv73nye615w2.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy to normalne ale do tego,że mdli mnie to jestem do tego taka osłabiona jakbym miała ciało z waty...dziś cały dzień leże i spię...w brzuchu i żołądku mam takie głupie uczucie jakby mi się wszystko tam przewracało... czasami czuje ucisk w żołądku a czasami takie mam wrażenie,że jest pusty... po obudzeniu zaczęło się od mdłości...denerwuje mnie każdy zapach, samopoczucie trochę tez bo nic nie robię tylko leżę... czy to jest normalne?;( miała któraś z Was tak?
    niestety są to objawy ciąży tez tak miałam, mdłości i dziwna wrażenie pustości w brzuszku po 10 tygodniu mi minęło :)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    niestety są to objawy ciąży tez tak miałam, mdłości i dziwna wrażenie pustości w brzuszku po 10 tygodniu mi minęło :)
    oj to jeszcze trochę będę tak miec mozliwe;)
    a taki ucisk w zoladku z ta pustoscia też miałas?
    jak nie jem czasami mam, zapach jedzenia mi przeszkadza ale na szczęście coś przełknę a po jedzeniu od nowa;) no i osłabiona bardzo jestem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2013, 18:11

lprktv73nye615w2.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula miałam wszystkie wypisane przez ciebie objawy mineły tak koło 10-11 tyg.Jeszcze trochę i poczujesz się dobrze.Wszystkie objawy są do przeżycia najważniejsze że nie ma bólu brzucha.

relg3e5ejwatx9hx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    paula miałam wszystkie wypisane przez ciebie objawy mineły tak koło 10-11 tyg.Jeszcze trochę i poczujesz się dobrze.Wszystkie objawy są do przeżycia najważniejsze że nie ma bólu brzucha.
    no brzuch mnie nie boli, raczej tak raz na jakiś czas przez chwilkę jak na @ ale myślę,że to przez rozciągającą się macicę, czy się mylę?

lprktv73nye615w2.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    oj to jeszcze trochę będę tak miec mozliwe;)
    a taki ucisk w zoladku z ta pustoscia też miałas?
    jak nie jem czasami mam, zapach jedzenia mi przeszkadza ale na szczęście coś przełknę a po jedzeniu od nowa;) no i osłabiona bardzo jestem...[/QUOTE
    moje objawy były takie jak opisujesz ale spokojnie szybko to minie na pewno nie jest to przyjemne ale do przeżycia :) nie masz się o co martwić. a jeżeli chodzi o bóle @ ja mam je do dziś takie delikatniusie czasami i jest wszystko ok. takie uroki ciąży :)powodzenia

paula22 lubi tę wiadomość

• sylvia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dzis zrobiłam bete i mam 2005 we wt mam lekarza więc powoli chyba mogę się tutaj do was wprosić :)

KlaraM lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22, dokładnie mam teraz takie same odczucia, ciągle coś tam czuję w żołądku ale najgorzej chyba jak jest pusty. Mało jem bo nie mam apetytu, raczej na siłę żeby nie mieć tego uczucia pustego żołądka, trochę jak przy zatruciu i mega osłabienie
    sylvia: witaj! będzie z Ciebie marcóweczka

sylvia lubi tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie wzdęcia? bo ja straszne i dziś dużo śluzu.

• paula22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM wrote:
    paula22, dokładnie mam teraz takie same odczucia, ciągle coś tam czuję w żołądku ale najgorzej chyba jak jest pusty. Mało jem bo nie mam apetytu, raczej na siłę żeby nie mieć tego uczucia pustego żołądka, trochę jak przy zatruciu i mega osłabienie
    sylvia: witaj! będzie z Ciebie marcóweczka

no ja tez apetytu nie mam ale coś jem bo przecież trzeba... ;)

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ