X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • aher Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Ja niestety też zaczynam mieć problemy z cerą :/

Dziewczyny powiedzcie mi ile mm miały / mają Wasze maleństwa ok 5-6 tygodnia? Mój pęcherzyk ma 5,1mm i lekarz powiedział, że jest trochę za mały :(

Przeglądam moje zdjęcia z USG i w 5 tyg (4 tyg i 6 dni) pęcherzyk miał 7,5 mm a zaledwie tydzień później już 21 mm (5 tyg i 6 dni). Moje cykle byly regularne 28-29 dni. Tak jak piszą dziewczyny nie martw się! to na prawdę szybko się zmienia i zależne jest od owulacji. Obecnie wg USG mój maluszek jest starszy o 5 dni niż wskazuje data ostatniej miesiączki, jednak często ta rozbieżność występuje w drugą stronę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 21:58

rabarbarka lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny a czy w macie czasami lekki ból brzucha jak na miesiączkę?

Tak, mnie bolało niemiłosiernie, ból promieniował aż na dolną część pleców. z tego co mówił mi lekarz na początku ciąży to normalne - macica rośnie, rozciąga się i towarzyszą temu takie właśnie bóle.
    Jeśli coś Cię niepokoi kontaktuj się z lekarzem - każda z nas jest inna, ma inną historię, stan zdrowia itp.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Przeglądam moje zdjęcia z USG i w 5 tyg (4 tyg i 6 dni) pęcherzyk miał 7,5 mm a zaledwie tydzień później już 21 mm (5 tyg i 6 dni). Moje cykle byly regularne 28-29 dni. Tak jak piszą dziewczyny nie martw się! to na prawdę szybko się zmienia i zależne jest od owulacji. Obecnie wg USG mój maluszek jest starszy o 5 dni niż wskazuje data ostatniej miesiączki, jednak często ta rozbieżność występuje w drugą stronę.

Dziękuje... wiem, że nie powinnam sie martwić, ale same wiecie, że to nie takie proste :)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w 5 tyg lekarz nawet nie powiedział ile ma pęcherzyk a w 7 tygodniu maluszek już miał 8mm i było tętno

relg3e5ejwatx9hx.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś zimno, aż napaliliśmy w kominku bo wczoraj zaczęłam kichać i smarkać a z domu nawet nie wyszłam, dziś nieco lepiej.
    Ostatnio pisałyście o cerze.. mi bardzo pomogło zażywanie duphastonu, czyli progesteronu, zawsze miałam w okolicach okresu pogorszenie cery a teraz nic, przy okazji brania tego hormonu odkryłam co mi pomaga również na kłopoty z cerą :-)

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Ja niestety też zaczynam mieć problemy z cerą :/

Dziewczyny powiedzcie mi ile mm miały / mają Wasze maleństwa ok 5-6 tygodnia? Mój pęcherzyk ma 5,1mm i lekarz powiedział, że jest trochę za mały :(

ja miałam 35 dnia cyklu pecherzyk wielkosci 4,4 mm i lekarz nic nie mówił ze za mały, owulacje miałam około 20 dnia cyklu, mysle ze u ciebie jest wszystko ok a za 3 tyg. usłyszysz juz serduszko tak jak ja :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój pęcherzyk w 6 tyg i 5 dniu miał 7,72 mm. Miałam też poźno owulację bo w 21 dniu cyklu. lekarka liczy mi około dwóch tygodni do tyłu czyli teraz zamiast 16 tygodnia mam 14-15 :). I wszystko jest super Dzidziuś jak narazie rozwija się książkowo :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2013, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!Po pierwszej szczęśliwej wizycie u gina postanowiłam do Was dołączyć. W 6tyg6d CRL maleństawa wynosiło 1cm, serduszko biło i prawie popłakałam się ze szczęścia.Wg ovu zaczynamy 8 tc. Czuję się dobrze, ale odkąd biore duphaston nasiliły się mdłości. Gin mi go przepisał profilaktycznie ze względu na 2 wcześniejsze poronienia. Nie mam jeszcze założonej karty ciąży, gin chce z tym poczekać 2 tygodnie. A Wy kiedy miałyście założone karty ciaży?

• Asi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kartę od 5 czerwca czyli 7 tyg ciąży. Jutro mam wizytę u lekarza i mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    ja miałam 35 dnia cyklu pecherzyk wielkosci 4,4 mm i lekarz nic nie mówił ze za mały, owulacje miałam około 20 dnia cyklu, mysle ze u ciebie jest wszystko ok a za 3 tyg. usłyszysz juz serduszko tak jak ja :)

Dziękuję Wam, kochane... naprawdę mnie uspokoiłyście :)

Asi - na pewno będzie dobrze... Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo :) Daj nam znać jak będziesz już "po"

A tak z innej beczki... Jak sądzicie kiedy najlepiej powiedzieć w pracy? Nie chciałabym za wcześnie, żeby nie "zapeszać" a drugiej strony, ktoś mnie będzie musiał zastąpić i potrzebuje czasu, żeby się wdrożyć...

relgdf9h54y1o8s7.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy to normalne ale do tego,że mdli mnie to jestem do tego taka osłabiona jakbym miała ciało z waty...dziś cały dzień leże i spię...w brzuchu i żołądku mam takie głupie uczucie jakby mi się wszystko tam przewracało... czasami czuje ucisk w żołądku a czasami takie mam wrażenie,że jest pusty... po obudzeniu zaczęło się od mdłości...denerwuje mnie każdy zapach, samopoczucie trochę tez bo nic nie robię tylko leżę... czy to jest normalne?;( miała któraś z Was tak?

lprktv73nye615w2.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy to normalne ale do tego,że mdli mnie to jestem do tego taka osłabiona jakbym miała ciało z waty...dziś cały dzień leże i spię...w brzuchu i żołądku mam takie głupie uczucie jakby mi się wszystko tam przewracało... czasami czuje ucisk w żołądku a czasami takie mam wrażenie,że jest pusty... po obudzeniu zaczęło się od mdłości...denerwuje mnie każdy zapach, samopoczucie trochę tez bo nic nie robię tylko leżę... czy to jest normalne?;( miała któraś z Was tak?
    niestety są to objawy ciąży tez tak miałam, mdłości i dziwna wrażenie pustości w brzuszku po 10 tygodniu mi minęło :)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    niestety są to objawy ciąży tez tak miałam, mdłości i dziwna wrażenie pustości w brzuszku po 10 tygodniu mi minęło :)
    oj to jeszcze trochę będę tak miec mozliwe;)
    a taki ucisk w zoladku z ta pustoscia też miałas?
    jak nie jem czasami mam, zapach jedzenia mi przeszkadza ale na szczęście coś przełknę a po jedzeniu od nowa;) no i osłabiona bardzo jestem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2013, 18:11

lprktv73nye615w2.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula miałam wszystkie wypisane przez ciebie objawy mineły tak koło 10-11 tyg.Jeszcze trochę i poczujesz się dobrze.Wszystkie objawy są do przeżycia najważniejsze że nie ma bólu brzucha.

relg3e5ejwatx9hx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    paula miałam wszystkie wypisane przez ciebie objawy mineły tak koło 10-11 tyg.Jeszcze trochę i poczujesz się dobrze.Wszystkie objawy są do przeżycia najważniejsze że nie ma bólu brzucha.
    no brzuch mnie nie boli, raczej tak raz na jakiś czas przez chwilkę jak na @ ale myślę,że to przez rozciągającą się macicę, czy się mylę?

lprktv73nye615w2.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    oj to jeszcze trochę będę tak miec mozliwe;)
    a taki ucisk w zoladku z ta pustoscia też miałas?
    jak nie jem czasami mam, zapach jedzenia mi przeszkadza ale na szczęście coś przełknę a po jedzeniu od nowa;) no i osłabiona bardzo jestem...[/QUOTE
    moje objawy były takie jak opisujesz ale spokojnie szybko to minie na pewno nie jest to przyjemne ale do przeżycia :) nie masz się o co martwić. a jeżeli chodzi o bóle @ ja mam je do dziś takie delikatniusie czasami i jest wszystko ok. takie uroki ciąży :)powodzenia

paula22 lubi tę wiadomość

• sylvia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dzis zrobiłam bete i mam 2005 we wt mam lekarza więc powoli chyba mogę się tutaj do was wprosić :)

KlaraM lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22, dokładnie mam teraz takie same odczucia, ciągle coś tam czuję w żołądku ale najgorzej chyba jak jest pusty. Mało jem bo nie mam apetytu, raczej na siłę żeby nie mieć tego uczucia pustego żołądka, trochę jak przy zatruciu i mega osłabienie
    sylvia: witaj! będzie z Ciebie marcóweczka

sylvia lubi tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie wzdęcia? bo ja straszne i dziś dużo śluzu.

• paula22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM wrote:
    paula22, dokładnie mam teraz takie same odczucia, ciągle coś tam czuję w żołądku ale najgorzej chyba jak jest pusty. Mało jem bo nie mam apetytu, raczej na siłę żeby nie mieć tego uczucia pustego żołądka, trochę jak przy zatruciu i mega osłabienie
    sylvia: witaj! będzie z Ciebie marcóweczka

no ja tez apetytu nie mam ale coś jem bo przecież trzeba... ;)

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ