I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
rabarbarka wrote:Ja niestety też zaczynam mieć problemy z cerą
Dziewczyny powiedzcie mi ile mm miały / mają Wasze maleństwa ok 5-6 tygodnia? Mój pęcherzyk ma 5,1mm i lekarz powiedział, że jest trochę za mały
Przeglądam moje zdjęcia z USG i w 5 tyg (4 tyg i 6 dni) pęcherzyk miał 7,5 mm a zaledwie tydzień później już 21 mm (5 tyg i 6 dni). Moje cykle byly regularne 28-29 dni. Tak jak piszą dziewczyny nie martw się! to na prawdę szybko się zmienia i zależne jest od owulacji. Obecnie wg USG mój maluszek jest starszy o 5 dni niż wskazuje data ostatniej miesiączki, jednak często ta rozbieżność występuje w drugą stronę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 21:58
rabarbarka lubi tę wiadomość
-
Marysia0312 wrote:Dziewczyny a czy w macie czasami lekki ból brzucha jak na miesiączkę?
Tak, mnie bolało niemiłosiernie, ból promieniował aż na dolną część pleców. z tego co mówił mi lekarz na początku ciąży to normalne - macica rośnie, rozciąga się i towarzyszą temu takie właśnie bóle.
Jeśli coś Cię niepokoi kontaktuj się z lekarzem - każda z nas jest inna, ma inną historię, stan zdrowia itp. -
aher wrote:Przeglądam moje zdjęcia z USG i w 5 tyg (4 tyg i 6 dni) pęcherzyk miał 7,5 mm a zaledwie tydzień później już 21 mm (5 tyg i 6 dni). Moje cykle byly regularne 28-29 dni. Tak jak piszą dziewczyny nie martw się! to na prawdę szybko się zmienia i zależne jest od owulacji. Obecnie wg USG mój maluszek jest starszy o 5 dni niż wskazuje data ostatniej miesiączki, jednak często ta rozbieżność występuje w drugą stronę.
Dziękuje... wiem, że nie powinnam sie martwić, ale same wiecie, że to nie takie proste -
Ale dziś zimno, aż napaliliśmy w kominku bo wczoraj zaczęłam kichać i smarkać a z domu nawet nie wyszłam, dziś nieco lepiej.
Ostatnio pisałyście o cerze.. mi bardzo pomogło zażywanie duphastonu, czyli progesteronu, zawsze miałam w okolicach okresu pogorszenie cery a teraz nic, przy okazji brania tego hormonu odkryłam co mi pomaga również na kłopoty z cerą -
rabarbarka wrote:Ja niestety też zaczynam mieć problemy z cerą
Dziewczyny powiedzcie mi ile mm miały / mają Wasze maleństwa ok 5-6 tygodnia? Mój pęcherzyk ma 5,1mm i lekarz powiedział, że jest trochę za mały
ja miałam 35 dnia cyklu pecherzyk wielkosci 4,4 mm i lekarz nic nie mówił ze za mały, owulacje miałam około 20 dnia cyklu, mysle ze u ciebie jest wszystko ok a za 3 tyg. usłyszysz juz serduszko tak jak jarabarbarka lubi tę wiadomość
-
A mój pęcherzyk w 6 tyg i 5 dniu miał 7,72 mm. Miałam też poźno owulację bo w 21 dniu cyklu. lekarka liczy mi około dwóch tygodni do tyłu czyli teraz zamiast 16 tygodnia mam 14-15 . I wszystko jest super Dzidziuś jak narazie rozwija się książkowo
rabarbarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!Po pierwszej szczęśliwej wizycie u gina postanowiłam do Was dołączyć. W 6tyg6d CRL maleństawa wynosiło 1cm, serduszko biło i prawie popłakałam się ze szczęścia.Wg ovu zaczynamy 8 tc. Czuję się dobrze, ale odkąd biore duphaston nasiliły się mdłości. Gin mi go przepisał profilaktycznie ze względu na 2 wcześniejsze poronienia. Nie mam jeszcze założonej karty ciąży, gin chce z tym poczekać 2 tygodnie. A Wy kiedy miałyście założone karty ciaży?
-
darijka wrote:ja miałam 35 dnia cyklu pecherzyk wielkosci 4,4 mm i lekarz nic nie mówił ze za mały, owulacje miałam około 20 dnia cyklu, mysle ze u ciebie jest wszystko ok a za 3 tyg. usłyszysz juz serduszko tak jak ja
Dziękuję Wam, kochane... naprawdę mnie uspokoiłyście
Asi - na pewno będzie dobrze... Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo Daj nam znać jak będziesz już "po"
A tak z innej beczki... Jak sądzicie kiedy najlepiej powiedzieć w pracy? Nie chciałabym za wcześnie, żeby nie "zapeszać" a drugiej strony, ktoś mnie będzie musiał zastąpić i potrzebuje czasu, żeby się wdrożyć... -
Dziewczyny nie wiem czy to normalne ale do tego,że mdli mnie to jestem do tego taka osłabiona jakbym miała ciało z waty...dziś cały dzień leże i spię...w brzuchu i żołądku mam takie głupie uczucie jakby mi się wszystko tam przewracało... czasami czuje ucisk w żołądku a czasami takie mam wrażenie,że jest pusty... po obudzeniu zaczęło się od mdłości...denerwuje mnie każdy zapach, samopoczucie trochę tez bo nic nie robię tylko leżę... czy to jest normalne?;( miała któraś z Was tak?
-
paula22 wrote:Dziewczyny nie wiem czy to normalne ale do tego,że mdli mnie to jestem do tego taka osłabiona jakbym miała ciało z waty...dziś cały dzień leże i spię...w brzuchu i żołądku mam takie głupie uczucie jakby mi się wszystko tam przewracało... czasami czuje ucisk w żołądku a czasami takie mam wrażenie,że jest pusty... po obudzeniu zaczęło się od mdłości...denerwuje mnie każdy zapach, samopoczucie trochę tez bo nic nie robię tylko leżę... czy to jest normalne?;( miała któraś z Was tak?
-
darijka wrote:niestety są to objawy ciąży tez tak miałam, mdłości i dziwna wrażenie pustości w brzuszku po 10 tygodniu mi minęło
a taki ucisk w zoladku z ta pustoscia też miałas?
jak nie jem czasami mam, zapach jedzenia mi przeszkadza ale na szczęście coś przełknę a po jedzeniu od nowa;) no i osłabiona bardzo jestem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2013, 18:11
-
madzia123 wrote:paula miałam wszystkie wypisane przez ciebie objawy mineły tak koło 10-11 tyg.Jeszcze trochę i poczujesz się dobrze.Wszystkie objawy są do przeżycia najważniejsze że nie ma bólu brzucha.
-
paula22 wrote:oj to jeszcze trochę będę tak miec mozliwe;)
a taki ucisk w zoladku z ta pustoscia też miałas?
jak nie jem czasami mam, zapach jedzenia mi przeszkadza ale na szczęście coś przełknę a po jedzeniu od nowa;) no i osłabiona bardzo jestem...[/QUOTE
moje objawy były takie jak opisujesz ale spokojnie szybko to minie na pewno nie jest to przyjemne ale do przeżycia nie masz się o co martwić. a jeżeli chodzi o bóle @ ja mam je do dziś takie delikatniusie czasami i jest wszystko ok. takie uroki ciąży :)powodzeniapaula22 lubi tę wiadomość
-
paula22, dokładnie mam teraz takie same odczucia, ciągle coś tam czuję w żołądku ale najgorzej chyba jak jest pusty. Mało jem bo nie mam apetytu, raczej na siłę żeby nie mieć tego uczucia pustego żołądka, trochę jak przy zatruciu i mega osłabienie
sylvia: witaj! będzie z Ciebie marcóweczkasylvia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KlaraM wrote:paula22, dokładnie mam teraz takie same odczucia, ciągle coś tam czuję w żołądku ale najgorzej chyba jak jest pusty. Mało jem bo nie mam apetytu, raczej na siłę żeby nie mieć tego uczucia pustego żołądka, trochę jak przy zatruciu i mega osłabienie
sylvia: witaj! będzie z Ciebie marcóweczka
no ja tez apetytu nie mam ale coś jem bo przecież trzeba...