X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312-mnie wzdęcia męczyły prawie do 14tc!śłuzu nadal mam bardzo dużo.Jeśli jest biały i bezwonny nie masz się czym przejmować. Na wzdęcia polecam jogurt activiami bardzo pomagał:) No i potrawy lekkostrawne..

Perełka lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję HOPE83, myślałam że tylko ja mam takie dolegliwości:) Czyli wszystko jest ok:) Teraz tylko zostaje mi czekać za małą Kruszynką,już bym chciała aby był marzec 2014:)

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co :) Musisz się uzbroić w cierpliowść :)Ale szybko czas zleci zobaczysz,zwłaszcza w II trymestrze :)Ja też nie mogę się już doczekać jak będę tulić swojego synka :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tygodniu już widać płeć dziecka? Tez mam przeczucie ze synek bedzie:)

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz na prenatalnych badaniach w 11tc i 4 dniu powiedział,że na 80% chłopiec ( na podstawie ułożenia wyrsostka płciowego). W 15 tc byłam na kolejnym usg i na 1000% synek:)Pięknie widać już mosznę i siusiaka :D To zależy od sprzętu,lekarza i ułożenia dzidziusia..niektóre dziewczyny w 18tc nie wiedzą co noszą pod sercem bo maluch nie chce się dobrze ułożyć i pokazać co ma między nóżkiami więc to różnie bywa..ogólnie mi lekarz pwoiedział,że do chłopców lekarze są szybciej pewni niż co do dziewczynek :)

Matylda36, Marysia0312 lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 o kurczę, rzeczywiście szybko dowiedziałaś się o płci dziecka. Niesamowite jest to jak płód szybko się rozwija.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    dziewczyny a czy Was tez atakuje trądzik? mi niestety stan cery się w ciąży pogarsza...
    no ja mam okropnie duzo takich małych krostek a w pierwszej ciazy mialam idealna buzie

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Ja niestety też zaczynam mieć problemy z cerą :/

Dziewczyny powiedzcie mi ile mm miały / mają Wasze maleństwa ok 5-6 tygodnia? Mój pęcherzyk ma 5,1mm i lekarz powiedział, że jest trochę za mały :(
    ja byłam w 5-6tyg ciazy i pecherzyk żołtkowy miał 3.1 mm tak mam napisane pod usg pierwszym

rabarbarka lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny a czy w macie czasami lekki ból brzucha jak na miesiączkę?
    piero od kilku dni to przeszło a tak to czasami pobolewało jak na @

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canela wrote:
    Cześć dziewczyny!Po pierwszej szczęśliwej wizycie u gina postanowiłam do Was dołączyć. W 6tyg6d CRL maleństawa wynosiło 1cm, serduszko biło i prawie popłakałam się ze szczęścia.Wg ovu zaczynamy 8 tc. Czuję się dobrze, ale odkąd biore duphaston nasiliły się mdłości. Gin mi go przepisał profilaktycznie ze względu na 2 wcześniejsze poronienia. Nie mam jeszcze założonej karty ciąży, gin chce z tym poczekać 2 tygodnie. A Wy kiedy miałyście założone karty ciaży?
    ja od 8tyg ciazy

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy to normalne ale do tego,że mdli mnie to jestem do tego taka osłabiona jakbym miała ciało z waty...dziś cały dzień leże i spię...w brzuchu i żołądku mam takie głupie uczucie jakby mi się wszystko tam przewracało... czasami czuje ucisk w żołądku a czasami takie mam wrażenie,że jest pusty... po obudzeniu zaczęło się od mdłości...denerwuje mnie każdy zapach, samopoczucie trochę tez bo nic nie robię tylko leżę... czy to jest normalne?;( miała któraś z Was tak?
    to normalne mi juz to powoli pzechodzi chociarz zdarzaja sie jeszcze takie dni

a.png
    a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odpuściły mi mdłości, gorsze samopoczucie i okropny ból piersi. W końcu bez problemu mogę położyć się na boku i normalnie dotknąć :-) Do łazienki chyba też trochę rzadziej chodzę.
    Ciekawe jak długo będę miała odpoczynek od dolegliwości :-)

• milola86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już lepiej się czuję.mdłości czasem pojawiają się znienacka, ale już rzadziej, brzuch zaboli sporadycznie, piesi bolą przy ucisku ale tylko po bokach i od spodu, torbiel, którą mam na jajniku też już nie dokucza tak bardzo jak w zeszłym tygodniu.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to super ze ustapiły wam dolegliwosci ciazowe ;)

a.png
    a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się rozkoszować tym stanem, póki coś kolejnego mnie nie dopadnie :-D

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też większość niemiłych dolegliwości powoli znika - nie mam już strasznego problemu ze wzdęciami, piersi dają się dotknąć, nie mam mdłości - odpukać czuję się bardzo dobrze :)

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę dziewczyny samopoczucia;)
    liczę, że i u mnie będzie lepiej;)
    sama sie dziwię tych zmian bo jak na osobę która uwielbia np sprzątać to teraz nawet na to nie mam ochoty...

lprktv73nye615w2.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoć pod koniec I trymestru wszystkie tego typu dolegliwości powoli ustępują :) jeszcze żeby mi tak apetyt się pojawił - póki co jem na siłę i gdybym się nie zmuszała to mogłabym nie jeść cały dzień

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety dziś rano zaliczyłam pierwsze wymioty, na razie zrezygnuje z picie mleka

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mam apetytu... jutro ide do lekarza, zobaczymy co powie czy bedzie juz cos widac... mialam dzis male rozowe plamienie jak narazie przeszlo, ale boli mnie brzuch i cyce hehe...

relgg7rfroacrbi5.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ