X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312-mnie wzdęcia męczyły prawie do 14tc!śłuzu nadal mam bardzo dużo.Jeśli jest biały i bezwonny nie masz się czym przejmować. Na wzdęcia polecam jogurt activiami bardzo pomagał:) No i potrawy lekkostrawne..

Perełka lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję HOPE83, myślałam że tylko ja mam takie dolegliwości:) Czyli wszystko jest ok:) Teraz tylko zostaje mi czekać za małą Kruszynką,już bym chciała aby był marzec 2014:)

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co :) Musisz się uzbroić w cierpliowść :)Ale szybko czas zleci zobaczysz,zwłaszcza w II trymestrze :)Ja też nie mogę się już doczekać jak będę tulić swojego synka :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tygodniu już widać płeć dziecka? Tez mam przeczucie ze synek bedzie:)

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz na prenatalnych badaniach w 11tc i 4 dniu powiedział,że na 80% chłopiec ( na podstawie ułożenia wyrsostka płciowego). W 15 tc byłam na kolejnym usg i na 1000% synek:)Pięknie widać już mosznę i siusiaka :D To zależy od sprzętu,lekarza i ułożenia dzidziusia..niektóre dziewczyny w 18tc nie wiedzą co noszą pod sercem bo maluch nie chce się dobrze ułożyć i pokazać co ma między nóżkiami więc to różnie bywa..ogólnie mi lekarz pwoiedział,że do chłopców lekarze są szybciej pewni niż co do dziewczynek :)

Matylda36, Marysia0312 lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 o kurczę, rzeczywiście szybko dowiedziałaś się o płci dziecka. Niesamowite jest to jak płód szybko się rozwija.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    dziewczyny a czy Was tez atakuje trądzik? mi niestety stan cery się w ciąży pogarsza...
    no ja mam okropnie duzo takich małych krostek a w pierwszej ciazy mialam idealna buzie

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Ja niestety też zaczynam mieć problemy z cerą :/

Dziewczyny powiedzcie mi ile mm miały / mają Wasze maleństwa ok 5-6 tygodnia? Mój pęcherzyk ma 5,1mm i lekarz powiedział, że jest trochę za mały :(
    ja byłam w 5-6tyg ciazy i pecherzyk żołtkowy miał 3.1 mm tak mam napisane pod usg pierwszym

rabarbarka lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny a czy w macie czasami lekki ból brzucha jak na miesiączkę?
    piero od kilku dni to przeszło a tak to czasami pobolewało jak na @

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canela wrote:
    Cześć dziewczyny!Po pierwszej szczęśliwej wizycie u gina postanowiłam do Was dołączyć. W 6tyg6d CRL maleństawa wynosiło 1cm, serduszko biło i prawie popłakałam się ze szczęścia.Wg ovu zaczynamy 8 tc. Czuję się dobrze, ale odkąd biore duphaston nasiliły się mdłości. Gin mi go przepisał profilaktycznie ze względu na 2 wcześniejsze poronienia. Nie mam jeszcze założonej karty ciąży, gin chce z tym poczekać 2 tygodnie. A Wy kiedy miałyście założone karty ciaży?
    ja od 8tyg ciazy

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy to normalne ale do tego,że mdli mnie to jestem do tego taka osłabiona jakbym miała ciało z waty...dziś cały dzień leże i spię...w brzuchu i żołądku mam takie głupie uczucie jakby mi się wszystko tam przewracało... czasami czuje ucisk w żołądku a czasami takie mam wrażenie,że jest pusty... po obudzeniu zaczęło się od mdłości...denerwuje mnie każdy zapach, samopoczucie trochę tez bo nic nie robię tylko leżę... czy to jest normalne?;( miała któraś z Was tak?
    to normalne mi juz to powoli pzechodzi chociarz zdarzaja sie jeszcze takie dni

a.png
    a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odpuściły mi mdłości, gorsze samopoczucie i okropny ból piersi. W końcu bez problemu mogę położyć się na boku i normalnie dotknąć :-) Do łazienki chyba też trochę rzadziej chodzę.
    Ciekawe jak długo będę miała odpoczynek od dolegliwości :-)

• milola86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już lepiej się czuję.mdłości czasem pojawiają się znienacka, ale już rzadziej, brzuch zaboli sporadycznie, piesi bolą przy ucisku ale tylko po bokach i od spodu, torbiel, którą mam na jajniku też już nie dokucza tak bardzo jak w zeszłym tygodniu.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to super ze ustapiły wam dolegliwosci ciazowe ;)

a.png
    a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się rozkoszować tym stanem, póki coś kolejnego mnie nie dopadnie :-D

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też większość niemiłych dolegliwości powoli znika - nie mam już strasznego problemu ze wzdęciami, piersi dają się dotknąć, nie mam mdłości - odpukać czuję się bardzo dobrze :)

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę dziewczyny samopoczucia;)
    liczę, że i u mnie będzie lepiej;)
    sama sie dziwię tych zmian bo jak na osobę która uwielbia np sprzątać to teraz nawet na to nie mam ochoty...

lprktv73nye615w2.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoć pod koniec I trymestru wszystkie tego typu dolegliwości powoli ustępują :) jeszcze żeby mi tak apetyt się pojawił - póki co jem na siłę i gdybym się nie zmuszała to mogłabym nie jeść cały dzień

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety dziś rano zaliczyłam pierwsze wymioty, na razie zrezygnuje z picie mleka

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mam apetytu... jutro ide do lekarza, zobaczymy co powie czy bedzie juz cos widac... mialam dzis male rozowe plamienie jak narazie przeszlo, ale boli mnie brzuch i cyce hehe...

relgg7rfroacrbi5.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ