I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie lekarz na prenatalnych badaniach w 11tc i 4 dniu powiedział,że na 80% chłopiec ( na podstawie ułożenia wyrsostka płciowego). W 15 tc byłam na kolejnym usg i na 1000% synek:)Pięknie widać już mosznę i siusiaka To zależy od sprzętu,lekarza i ułożenia dzidziusia..niektóre dziewczyny w 18tc nie wiedzą co noszą pod sercem bo maluch nie chce się dobrze ułożyć i pokazać co ma między nóżkiami więc to różnie bywa..ogólnie mi lekarz pwoiedział,że do chłopców lekarze są szybciej pewni niż co do dziewczynek
Matylda36, Marysia0312 lubią tę wiadomość
-
rabarbarka wrote:Ja niestety też zaczynam mieć problemy z cerą
Dziewczyny powiedzcie mi ile mm miały / mają Wasze maleństwa ok 5-6 tygodnia? Mój pęcherzyk ma 5,1mm i lekarz powiedział, że jest trochę za małyrabarbarka lubi tę wiadomość
-
Canela wrote:Cześć dziewczyny!Po pierwszej szczęśliwej wizycie u gina postanowiłam do Was dołączyć. W 6tyg6d CRL maleństawa wynosiło 1cm, serduszko biło i prawie popłakałam się ze szczęścia.Wg ovu zaczynamy 8 tc. Czuję się dobrze, ale odkąd biore duphaston nasiliły się mdłości. Gin mi go przepisał profilaktycznie ze względu na 2 wcześniejsze poronienia. Nie mam jeszcze założonej karty ciąży, gin chce z tym poczekać 2 tygodnie. A Wy kiedy miałyście założone karty ciaży?
-
paula22 wrote:Dziewczyny nie wiem czy to normalne ale do tego,że mdli mnie to jestem do tego taka osłabiona jakbym miała ciało z waty...dziś cały dzień leże i spię...w brzuchu i żołądku mam takie głupie uczucie jakby mi się wszystko tam przewracało... czasami czuje ucisk w żołądku a czasami takie mam wrażenie,że jest pusty... po obudzeniu zaczęło się od mdłości...denerwuje mnie każdy zapach, samopoczucie trochę tez bo nic nie robię tylko leżę... czy to jest normalne?;( miała któraś z Was tak?
-
Dzisiaj odpuściły mi mdłości, gorsze samopoczucie i okropny ból piersi. W końcu bez problemu mogę położyć się na boku i normalnie dotknąć Do łazienki chyba też trochę rzadziej chodzę.
Ciekawe jak długo będę miała odpoczynek od dolegliwościMama najcudowniejszych skarbów -
ja też już lepiej się czuję.mdłości czasem pojawiają się znienacka, ale już rzadziej, brzuch zaboli sporadycznie, piesi bolą przy ucisku ale tylko po bokach i od spodu, torbiel, którą mam na jajniku też już nie dokucza tak bardzo jak w zeszłym tygodniu.