X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apetytu też od kilku dni nie mam. Jem, bo muszę, ale przynajmniej wszystko mi smakuje :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zaczęły się wymioty i u mnie, narazie ok raz dziennie, myślałam że mnie ominą bo to już 8 tydz leci ale widać nie ma reguły. Mój lekarz powiedział że wymioty zwykle są od początku, więc ja mam późno, ale co tam, liczę że szybko miną

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM wrote:
    no to zaczęły się wymioty i u mnie, narazie ok raz dziennie, myślałam że mnie ominą bo to już 8 tydz leci ale widać nie ma reguły. Mój lekarz powiedział że wymioty zwykle są od początku, więc ja mam późno, ale co tam, liczę że szybko miną
    Ja tylko raz wymiotowałam na samym początku ..teraz tylko mdłości męczą..

KlaraM lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie mdłości miałam tylko przez 3 dni. Tak jakoś krótko. Może jeszcze wrócą. Zastanawiam się czy to może działać tak, że one pojawiają się na trzy dni, znikają na dwa i pojawiają się znowu? Jakie są Wasze doświadczenia?

• Selena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Ja w sumie mdłości miałam tylko przez 3 dni. Tak jakoś krótko. Może jeszcze wrócą. Zastanawiam się czy to może działać tak, że one pojawiają się na trzy dni, znikają na dwa i pojawiają się znowu? Jakie są Wasze doświadczenia?
    U mnie jak się pojawiły na poczatku ciaży to są cały czas..tyle że nie męczą cały dzień :) najgorzej jest rano,jak mam pusty żołądek no i jak mi jakiś zapach nie podpasuje...aha i teraz bardziej mnie mdli po jedzeniu a wcześniej mdliło przed.

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:

U mnie zdarza się przerwy. Jak pisałam wcześniej mnie męczą wymioty od początku ciąży, nasiliły się mega od chyba 9 tyg i trwa tak do teraz. Ok 4 razy dziennie to norma :( Miałam przerwy np 1-3 dniowe i po tym czasie wracały na nowo z taką samą siłą. Różnica jest u mnie taka, że wcześniej nie mogłam w ogóle zmusić się do zjedzenia czegokolwiek bo od razu brało mnie na wymioty - od jakiegoś czasu jem, ale organizm szybko się tego pozbywa :( Mój lekarz mówił, że wymioty mogą utrzymywać się do 16 tc, ale ostatnio spotkałam moją ciocię i mówiła, że ona wymiotowała całe 9 miesięcy... eh :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2013, 13:08

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam straszne wzdecia i nudnosci wymiotowac jeszcze nie wymiotowalam, ale duzo juz mi do tych wymiotow nie brakuje... ale najbardziej dokucza mi sennosc moglabym spac caly dzien i cala noc...

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam... 6mm zarodek w 5 tyg czy to ok?? musze odpoczywac.. :)

;oniqa, Blondi22 lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi chyba wszystko odeszło jak ręką odjął i wydaje mi się, że przyszedł apetyt - lodówka się nie zamyka ;)

KlaraM lubi tę wiadomość

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do mdłości ja mam je codziennie niezależnie od pory dnia...
    nawet w nocy jak się zbudzę czasami...
    ostatniej nocy było strasznie, juz mnie tak mdliło jakbym miała zwymiotować ale nie... czasami juz bym chciała bo może przyniosło by mi to ulgę...

lprktv73nye615w2.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie teraz mdłości pojawiają się wieczorami i urzymują aż zasnę , co nie jest przez to łatwe... Nie wymiotuję i już chyba nie będę wymiotować. Mimo to uważam, że same mdłości mogą mocno uprzykrzyć życie. Do tego pojawiło się mocne wzdęcie brzucha i dlatego jest lekko wystający, mimo, że waga nadal stoi. Za tydzień dowiem się, czy z Maleństwem wszystko dobrze i w końcu odetchnę z ulgą.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli u każdej z nas inaczej te mdłości, nudności występują. Ale te nasze organizmy są zaskakujące.

• KlaraM Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Czyli u każdej z nas inaczej te mdłości, nudności występują. Ale te nasze organizmy są zaskakujące.
    Tak, mnie się zdarza bez konkretnej przyczyny, jak nie zjem albo jakiś czas po zjedzeniu i właściwie niezapowiedzianie. Z doświadczeń wielu innych mam widać wyraźnie że im większe mdłości i wymioty tym większa szansa na dziewczynkę. Tyle dziewczyn opowiadało jak to z chłopcami lekko przeszły ciążę a z córkami "rzygały dalej niż widziały" :-) oczywiście wyjątki pewnie też są

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem wyjątkiem.. :D z córeczką nie wymiotowałam i nie miałam żadnych mdłości od początku do końca ciąży :) Teraz będziemy mieli na 1000 % synka i mdłości mnie męczyły bardzo dłuugo, dopiero niedawno przeszły całkowicie iw końcu zaczęłam normalnie funkcjonować :)

KlaraM lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze coś w tym jest :) bo ja na synka ciąże przechodziłam super Zero mdłości, zachcianek itd itp..... a teraz miałam mdłości do 3 miesiąca i wymiotowałam kilka razy:) Nie znam jeszcze płci ale wszystkie znaki na niebie wskazują na dziewczynkę:)

A odnośnie apetytu mam ogromny na owoce. I na parówki ehehheheh normlanie zawsze ich unikam i synkowi też nie podaje a teraz właśnie mąż musiał zrobić spacer do sklepu....... heheh I jak tu się zdrowo odżywiać :))

Matylda36, KlaraM lubią tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem, od tygodnia biorę luteinę dopochwowo 2x1tab oraz duphaston 2x1tab. Dziś zauważyłam podczas aplikowania luteiny że mój śluz nie jest całkowicie biały jak był tylko lekko beżowy. Brzuch mnie nie boli ,sporadycznie czuje troszkę jak na miesiączkę (ale rzadko ) jestem w 6 tyg. Mój lekarz wróci dopiero w 29.07 ma urlop ,czy powinnam iść do innego?

• MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm...Ja Ci niestety nie pomogę ale już ktoś pisał o lekko zabarwionym śluzie po podawaniu luteiny dopochwowo i z tego co pamiętam nie świadczyło to o niczym złym. Ale zawsze takie rzeczy lepiej skonsultować z lekarzem nawet innym jesli twój jest na urlopie :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny mam problem, od tygodnia biorę luteinę dopochwowo 2x1tab oraz duphaston 2x1tab. Dziś zauważyłam podczas aplikowania luteiny że mój śluz nie jest całkowicie biały jak był tylko lekko beżowy. Brzuch mnie nie boli ,sporadycznie czuje troszkę jak na miesiączkę (ale rzadko ) jestem w 6 tyg. Mój lekarz wróci dopiero w 29.07 ma urlop ,czy powinnam iść do innego?
    Ja bym radziła isc do innego..tez biore lutkę i właśnie zauwazylam plamienie :( boję się strasznie :( na szczęście jutro mam wizyte :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właściwi mam zamiast białego śłuzu lekko zabarwiony na beżowo-dopiero na białym papierze toaletowym zauważyłam jest go mało ale zapiszę sie dziś do innego lekarza ,zbada mnie i bedę spokojniejsza.

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:02

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ