X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Ja mam pytanie o śluz, jestem w 12 tgc i zauważyłam, w trakcie brania duphastonu śluz sie zagęścił, nieraz występowały pojedyńcze "glutki", po odstawieniu dupka śluz sie nie zmienił, od czasu do czasu pojawiają sie nitki takiego glutka. Nie wiem czy tak mój organizm reaguję na ciąże. Wizyty u lekarza dopiero za tydzień. Wy też tak macie?
    Lula mi ciężko ocenić..bo ja mam luteine dopochwową..i śluz jest zmieniony przez to..

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:02

rabarbarka lubi tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Tyle sie oczytałam o czopie śluzowym, że się przeraziłam. Internet dla ciężarnych powinien być zabroniony ;)
    oj masz racje ;) ja tez jak mnie cos niepokoi to zaraz do neta ;0 a potem tylko nerwy niepotrzebne ..staram sie z tym walczyć ale nie zawsze wychodzi ;)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Tyle sie oczytałam o czopie śluzowym, że się przeraziłam. Internet dla ciężarnych powinien być zabroniony ;)

Oj tak... Mój mężuś już kilka razy groził, że mi neta odetnie jak nie przestanę się nakręcać:P

Selena lubi tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Oj tak... Mój mężuś już kilka razy groził, że mi neta odetnie jak nie przestanę się nakręcać:P
    Dobrze ktoś mi kiedys powiedział ze zajscie w ciąże to dopiero pczatek zmartwień ;) najpierw martwimy sie czemu jej nie ma..a potem jak już jest..to o bobaska czy z nim wszystko dobrze :) kobiety chyba już tak mają :) zwłaszcza te po stracie...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do Was:) Mi mąż też powiedział,że mam tych głupot nie czytać. W listopadzie 2012 poroniłam i teraz się obawiam...lekko coś zaboli itp. to ja zaraz się dopatruje nieprawidłowości ...od 2 tygodni nawet z mężem się nie kochamy bo też się boję że będzie coś nie tak...

• sylvia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ale to chyba normalnie ze obojetnie co zaboli to zaraz sprawdza sie w necie.... :) mój mąż też mówi ze za duzo czytam...

czasami mam takie lekkie kłucie w pochwie mam sie tym martwic??

relgg7rfroacrbi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj lekarza przy wizycie:) Ja chyba wyjadę chociaz na tydzień nad morze bo w domu można zwariować czasami - przynajmniej czas mi szybciej zleci:) i dzidziuś podrośnie!

sylvia, Selena lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Zapytaj lekarza przy wizycie:) Ja chyba wyjadę chociaz na tydzień nad morze bo w domu można zwariować czasami - przynajmniej czas mi szybciej zleci:) i dzidziuś podrośnie!
    Ja chodzę do pracy :) więc mi to pomaga :) w nie myśleniu o tych moich podejrzeniach ;)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Ja mam pytanie o śluz, jestem w 12 tgc i zauważyłam, w trakcie brania duphastonu śluz sie zagęścił, nieraz występowały pojedyńcze "glutki", po odstawieniu dupka śluz sie nie zmienił, od czasu do czasu pojawiają sie nitki takiego glutka. Nie wiem czy tak mój organizm reaguję na ciąże. Wizyty u lekarza dopiero za tydzień. Wy też tak macie?

Lula_w ja biorę duphaston 3 razy dziennie od początku ciąży. I od początku nie mam w ogóle śluzu. Nie wiem czy to spowodowane jest duphastonem akurat.
    W poprzedniej ciąży też brałam duphaston, ale nie przypominam sobie, żebym wtedy miała jakiś szczególny śluz.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • as Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam,

zgadzam się że jak chodzi do pracy i ma dużo na głowie to nie ma czasu na czytanie i zamartwianie :-)

Przy pierwszej ciąży pracowałam do godzinę przed porodem (do 8 miesiąca biegałam do pracy, potem w domu i często nawet po Polsce). Z założenia wolałam nie czytać i nie słuchać rad (bo są rózne i niestety wiele osób nas straszy jak to będzie bolało i takie tam).
    Teraz natomiast mam całkiem inny system pracy i siedzę sama w domu - i niestety za dużo myślę, bardziej zwracam uwagę na mdłości i wszelkie niedogodności. Brakuje mi ludzi.

Selena, Matylda36 lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutna racja as.

W poprzednich ciążach jak chodziłam do pracy, załatwiałam różne rzeczy, przemieszczałam się, spotykałam z ludźmi, wszystko było łatwiejsze i normalne. Niczym się nie przejmowałam (nie wyolbrzymiałam), nie słuchałam rad i nie czytałam bzdur :-)
    W tej ciąży, kiedy muszę leżeć cały czas całymi dniami sama i mam ograniczoną możliwość rozrywek i zadań, to sama ze sobą nie mogę wytrzymać. A to siedzę w internecie, a to zastanawiam się, że od 2 godzin nawet mi w brzuchu nie zaburczało, albo, że już pół godziny nie chce mi się siku. Analizuję, myślę, kombinuję, a później w nocy spać nie mogę, bo się zaczynam martwić, że coś chyba jest nie tak.
    Ludzi też mi strasznie brakuje, wszyscy moi znajomi i rodzina pracują i dopiero od 18-19tej mogę liczyć na jakieś fizyczne towarzystwo.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kto mi cos powie o tych kluciach ??:)

relgg7rfroacrbi5.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:
    Sylvia mnie tak czasami kłuje :) nawet przed chwilą zakuło :) wiec to chyba normalne :) tak myśle..:)

sylvia lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:

Mnie też tak kłuje czasem. Tzn w tamtym tygodniu dopiero zaczęło. Jednego dnia kilka razy a drugiego wcale. Też mnie to zastanawia, ale skoro dotyczy to części nas to chyba coś normalnego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 13:45

Selena, sylvia lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher :) czyli widoczne tak ma by :) kurde u Ciebie już 14 -nastka :) jak brzuszek :) widać już :) ?

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Aher :) czyli widoczne tak ma by :) kurde u Ciebie już 14 -nastka :) jak brzuszek :) widać już :) ?

To moja pierwsza ciąża więc tak na prawdę dużo rzeczy mnie zastanawia czy są prawidłowe czy nie, ale nie miałam żadnych plamień ani nie biorę żadnych leków więc nie martwię się na zapas, myślę tylko optymistycznie :) Do tego wiszę nad WC cały czas więc to (mimo wszystko!) dobry znak ;)

Selena dziś już właściwie zakończyłam 14 tydzień, weszłam dziś w 15 i wg ovu to już II trymestr... oby był mniej dokuczliwy od poprzedniego :)
    Brzuch wysadziło mi już w 12 tygodniu tak z dnia na dzień :) Nie dopinam się już w większość spodni więc narazie chodzę w sukienkach bo pogoda dopisuje :) Za to jak sukienka dopasowana to wyglądam jak zaawansowana ciężarna haha, nie da się już ukryć :) Tym bardziej, że aż taka płaska przed ciążą też nie byłam... Mimo większego brzucha waga idzie w dół - schudłam od początku ciąży 5 kg, za to bobo rośnie jak na drożdżach bo wg długości USG pokazuje, że jest starsze o jakieś 5 dni niż wskazuje termin ostatniej miesiączki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 14:05

Selena, Matylda36, sylvia lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    To moja pierwsza ciąża więc tak na prawdę dużo rzeczy mnie zastanawia czy są prawidłowe czy nie, ale nie miałam żadnych plamień ani nie biorę żadnych leków więc nie martwię się na zapas, myślę tylko optymistycznie :) Do tego wiszę nad WC cały czas więc to (mimo wszystko!) dobry znak ;)

Selena dziś już właściwie zakończyłam 14 tydzień, weszłam dziś w 15 i wg ovu to już II trymestr... oby był mniej dokuczliwy od poprzedniego :)
    Brzuch wysadziło mi już w 12 tygodniu tak z dnia na dzień :) Nie dopinam się już w większość spodni więc narazie chodzę w sukienkach bo pogoda dopisuje :) Za to jak sukienka dopasowana to wyglądam jak zaawansowana ciężarna haha, nie da się już ukryć :) Tym bardziej, że aż taka płaska przed ciążą też nie byłam... Mimo większego brzucha waga idzie w dół - schudłam od początku ciąży 5 kg, za to bobo rośnie jak na drożdżach bo wg długości USG pokazuje, że jest starsze o jakieś 5 dni niż wskazuje termin ostatniej miesiączki :)
    No to super ze wszystko ok :) ja nie wisze nad WC ;) ale moja ciaża problemowa od poczatku :( dokładnie od 6 tc i krwawienia :(do tego 3- dniowy pobyt w szitalu...cały czas biore luteine..dziś zauwazyłam plamienie:(ale tylko raz...teraz juz nie ma :) dobzre ze jutro mam wizyte :) a wpiatek usg :) to jak zobacze moje dzieciatko to sie troche uspokoje :) niby najgorsze zagrożenie u mnie minęło ale dalej boje sie że cos będzie nie tak :( i tak mi juz chyba do końca zostanie...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    No to super ze wszystko ok :) ja nie wisze nad WC ;) ale moja ciaża problemowa od poczatku :( dokładnie od 6 tc i krwawienia :(do tego 3- dniowy pobyt w szitalu...cały czas biore luteine..dziś zauwazyłam plamienie:(ale tylko raz...teraz juz nie ma :) dobzre ze jutro mam wizyte :) a wpiatek usg :) to jak zobacze moje dzieciatko to sie troche uspokoje :) niby najgorsze zagrożenie u mnie minęło ale dalej boje sie że cos będzie nie tak :( i tak mi juz chyba do końca zostanie...

Selena nie martw się kochana! Jesteś już na końcówce 12 tygodnia więc to daleko :) Staraj się myśleć pozytywnie i przede wszystkim otaczaj się ludźmi z dobrą energią, to pomaga :) Najważniejsze to nie wyszukiwać informacji w internecie jeśli coś nas niepokoi bo tam rzadko coś pozytywnego można wyczytać, a przecież każda ciąża i każda z nas jest inna. Może to głupie ale forum na ovu też nie zawsze dobrze na mnie działa, tu wiele z nas ma większe czy mniejsze problemy z ciążą, a więź między nami powstaje i każda każdą się przejmuje i wynajduje często u siebie powody do zmartwień.
    Dobrze, że wizytę masz jutro, będziesz spokojniejsza! :) Zobaczysz jakie dzieciątko już będzie duże - one tak szybko rosną :)

Selena lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Selena nie martw się kochana! Jesteś już na końcówce 12 tygodnia więc to daleko :) Staraj się myśleć pozytywnie i przede wszystkim otaczaj się ludźmi z dobrą energią, to pomaga :) Najważniejsze to nie wyszukiwać informacji w internecie jeśli coś nas niepokoi bo tam rzadko coś pozytywnego można wyczytać, a przecież każda ciąża i każda z nas jest inna. Może to głupie ale forum na ovu też nie zawsze dobrze na mnie działa, tu wiele z nas ma większe czy mniejsze problemy z ciążą, a więź między nami powstaje i każda każdą się przejmuje i wynajduje często u siebie powody do zmartwień.
    Dobrze, że wizytę masz jutro, będziesz spokojniejsza! :) Zobaczysz jakie dzieciątko już będzie duże - one tak szybko rosną :)
    No wiem :) i dlatego stram sie mysleć pozytywnie :) i wmawiam sobie ze to te moje huśtawki nastrojów tak na mnie działaja ;) ale wierze ze tym razem wszystko zakończy sie szczęśliwie :) i będe mieć juz niedługo ten mój skarb przy sobie :) mam duże wsparcie w m :) i to mi daje duz o siły :) wszyscy wkoło pomagaja jak mogą :) i to naprawde jest super :)A co do forum to masz racje..czesto smutne wiadomosci uderzają w nas..zwłaszca we mnie..ja jestem mega wrazliwa osoba ..i każde niepowodzenie innych przeżywam jak swoje..
    No i nie mogę sie doczekać tego usg :) żeby zobaczyć jak moje serduszko kochane urosło :) jak ostatnio je widziałam to miało 2,5 cm :)

aher lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ