X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam pytanie- byłam na szybkiej kontroli, bo znów pojawiło mi się plamienie i gin przepisał mi Duphaston. Teraz brałam luteinę. NIe znam tego drugiego leku- brałyśie go? Jak się po nim czułyście. Przepisał mi go inny gin, bo mój ma urlop:/
    p.s.dodam, że z Maleństwem wszystko dobrze:) fikołki robił podczas badania:)

;oniqa lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę teraz Duphaston od kilku dni i nic mi nie jest, tez mialam plamienia i mineły :)

ja teraz jestem gdzies w 6 tyg ale sama sobie to obliczyłam, poniewaz moj gin ani mnie za duzo nie wypytywal tylko o ostatnia miesiaczke, ani nie zalozyl karty ani nic... moze zrobi to na nastepnej wizycie we wt...

relgg7rfroacrbi5.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę duphaston od początku ciąży. Nie mam żadnych dolegliwości, ani skutków ubocznych.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore duphaston i luteinę .Nie mam skutków ubocznych- czuję ze mi pomagają te tabletki.

• Perełka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za pomoc dziewczyny:)

sylvia lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam dziś bete 6707 :) wzrosła od niedzieli :)

relgg7rfroacrbi5.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie ) udało mi sie że byłam dziś pierwsza :) mam wkońcu karte ciąży założoną :) słyszałam serduszko maleństwa :) pięknie bije 165razy na minute :) także mega ulga po wczorajszym plamieniu :) no i gin potwierdził że mogłam uszkodzić ściankę tabletką..mam teraz ją zwilżać wodą przed aplikacją :) ale już będziemy kończyć luteine mam tylko wykorzystać to co mam w domku takze wszystko super :) jeszcze tylko jutro usg :)

sylvia, kaaasiaczek_, paula22, aher, Suzy Lee lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super :)

relgg7rfroacrbi5.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzybica w ciąy? macie jakieś sposoby domowe aby sobie pomóc? wizyte kolejna mam 24 lipca, a tak mnie swedzi ze nie wiem jak sobie pradzic myslalam o jogurcie naturalnym... :(

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia najlepiej udaj sie do apteki bo moja kolezanka ostatnio z powodu stanu zapalnego udala sie do szpitala ze wczesniejszymi skurczami..a wiadomo skurcze nie potrzebne no poczatku..slyszalam o jogurcie,czosnku i jakis plukankach ale najlepiej poradzic sie farmaceutki albo lekarza

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Ja już po wizycie ) udało mi sie że byłam dziś pierwsza :) mam wkońcu karte ciąży założoną :) słyszałam serduszko maleństwa :) pięknie bije 165razy na minute :) także mega ulga po wczorajszym plamieniu :) no i gin potwierdził że mogłam uszkodzić ściankę tabletką..mam teraz ją zwilżać wodą przed aplikacją :) ale już będziemy kończyć luteine mam tylko wykorzystać to co mam w domku takze wszystko super :) jeszcze tylko jutro usg :)

Cieszę się, że wszystko dobrze :) Lubię czytać takie wieści. Ja mam wizytę dokładnie za tydzień - w czwartek ale dość późno bo przed 22. Już nie mogę się doczekać :)

Selena lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:
    ja biorę teraz Duphaston od kilku dni i nic mi nie jest, tez mialam plamienia i mineły :)

ja teraz jestem gdzies w 6 tyg ale sama sobie to obliczyłam, poniewaz moj gin ani mnie za duzo nie wypytywal tylko o ostatnia miesiaczke, ani nie zalozyl karty ani nic... moze zrobi to na nastepnej wizycie we wt...
    syla żeby załaożyc ci karte ciazy muszą mieć wszystkie wyniki krew, mocz itd :)

sylvia lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • as Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:

Super, fajnie czytać takie wieści.
    Usg są niesamowite, to cudowne móc podglądać dzidzie :-)

Selena lubi tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od kilku dni wiem o ciazy owu pisze ze (5 tydz) 4 tyg i 5 dni ( ogólnie zapłodnienie miało miejsce 2 tyg temu a ja juz taka śpiąca masakra lekkie mdłosci juz ale jeśli chodzi o spanie to wcześniej tak nie miałam ehh...

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca ja na samiuteńkim początku też byłam mocno śpiąca, ale tylko przez kilka dni, teraz w ogóle spać nie mogę.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też ta senność minęła...wcześniej to mogłam spać popołudniami bez przerwy. Teraz nawet jak czuję zmęczenie, to zasnąć nie mogę...cóż widocznie takie uroki ciąży. Ale to wszystko jesy do zniesienia byle Maleństwo czuło się dobrze:)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie cały czas chce spać.... :)

relgg7rfroacrbi5.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na szczeście powoli przechodzi ale jak jestem zmęczona to odrazu ide do łóżka :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodatkowo jeszcze brzuch pobolewa jak na @ tak troszke , i czasem pulsowanie czuję w dwóch jajnikach

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seleno- przynajmniej miałaś tą grupę krwi zrobioną! :)|
    Matyld0- myślę, że tamta lekarka nie powinna Ci mówić takich strasznych rzeczy i właśnie zrobić wszystko żeby ciążę wesprzeć i utrzymać, a nie czekać aż się samo stanie coś... ale widzę, dzielnie się trzymasz, tylko tak dalej! trzymam kciuki za pomyślny obrót spraw i maluszka. A ja sama nie wiem czemu się tak przejmuję jej ciążą. Znamy się od 3 klasy podstawówki, byłyśmy dla siebie kiedyś jak siostry jako 16-18latki i podpisałyśmy nawet pakt otym, że razem będziemy zachhodzić w ciążę, zakopałyśmy to 10 lat temu u mojej babci w ogrodzie wraz z innymi rzeczami i jest niby do odkopania w tym roku, ale to chyba bedzie musiało poczekac... może dlatego, że kiedyś byłyśmy sobie bliskie... mimo że zredukowałam kontakt do jednego razu na rok po tym jak mi odbiła faceta 6 lat temu, po 3 latach zmieniła partnera na obecnego narzeczonego i ojca dzidzi, i ten kontakt jakoś tak rozszerzył się do kilku razy w roku, ale od jakiegoś roku od kiedy zaczęli się starać, dystans jakoś stopnial na tyle, że jak widać moge być wzruszona jej stanem błogosławionym :)

Hope- popieram, ja tez preferuję takie podejśćie lekarza.

Selena, Matylda36 lubią tę wiadomość

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ