X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę! Masz rację nie bedę czytała głupot bo oszalec można .Bardzo się ciesze że jest takie forum jak to:) i że można na Was liczyć:)Tobie życzę dobrego porodu za parę tygodni:) Wierzę że ja tez dotrwam do marca i synusia urodzę bo też mam takie przeczucia:)

anilorak lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 wrote:
    płaska jestem jak deska ;)
    pod prysznicem jak się myje to brzuch przyjmuje śmieszny wygląd, ale tak na pierwszy rzut oka nic nie widać
    u mnie też nic jeszcze nie widac mimo tego ze to już druga ciaża .

w pierwszej brzuszek byl widoczny w 5 miesiacu dopiero

a.png
    a.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie co znalazłam:) jakie słodkie minki robią;)
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7PVVT9V2CM0

Anilorak a ja Ciebie posłucham i tylko same przyjemne rzeczy z nudów bedę czytała i oglądała:)

anilorak lubi tę wiadomość

• as Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    witajcie kochane ;) mam takie pytanko bo wczesniej tak nie miałam , jestem wg owu w 4 tyg i 7 dni ( czyli samiusieński początek) a brzuch mi wydęło spodnie spodenki mam ciasnawe ( a które jeszcze kilka dni temu były normalne) czy aby na tym etapie tak wczesnej ciazy juz takie cuda sie działy?;P

oj tak, strasznie jakbym już w polowie ciąży była CONAJMNIEJ :-)
    To dziwne, ale normalne - dopiero teraz a jestem już w 9 tyg. zaczyna mi powoli brzuch wracać do normalego stanu, ale to też zależy od dnia.
    Ale u mnie coraz lepiej z samopoczuciem w ogóle.

juicca lubi tę wiadomość

• Perełka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam kolejną wizytę u lekarza. I widziałam Maleństwo:) Znów fikało...dzisiaj było spokojniejsze...leżało do góry nogami i nóżkami kopało:) Cóż za piękny widok. Lekarz w końcu wstępnie zdiagnozował moje plamienia- nadżerka...dość spora i może krwawić. W macicy krwiaka nie ma, i kosmrka też prawidłowa, także kamiień z serca. Muszę jeszcze na siebie uważać. I gdzies za dwa tygodnie mogę odetchnąć z ulga, bo wedgług gina największe zagrożenie minie. Aha...i dowiedziałam się,że USG ( te dokłądniejsze prenatalne) NFZ bez wskazań nie wykonuje. Zatem tylko prywatnie.

Suzy Lee, Selena lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, zapomniałam dodać, że założyłam nowy wątek o wymiarach z badań USG- tam napisałam, jak duże było moje Maleństwo dzisiaj:)

Blondi22 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Dzisiaj miałam kolejną wizytę u lekarza. I widziałam Maleństwo:) Znów fikało...dzisiaj było spokojniejsze...leżało do góry nogami i nóżkami kopało:) Cóż za piękny widok. Lekarz w końcu wstępnie zdiagnozował moje plamienia- nadżerka...dość spora i może krwawić. W macicy krwiaka nie ma, i kosmrka też prawidłowa, także kamiień z serca. Muszę jeszcze na siebie uważać. I gdzies za dwa tygodnie mogę odetchnąć z ulga, bo wedgług gina największe zagrożenie minie. Aha...i dowiedziałam się,że USG ( te dokłądniejsze prenatalne) NFZ bez wskazań nie wykonuje. Zatem tylko prywatnie.
    Perełko to super że z dzidzia ok :) a wiesz że ciąża jest podobno najlepszym lekarstwem na nadzerke :) a ja na usg prenatalne jutro ide :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potwierdzam, moja nadżerka baaardzo się zminimalizowała po pierwszej ciąży, kto wie, teraz może zniknie w ogóle? :P Podobno dziecko przy porodzie, oddaje w krwi część swoich komórek macierzystych mamie, ktoś kto pisał ten artykuł nazwał to ładnie podziękowaniem mamie za trud i wysiłek :)

Selena, Perełka lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dużo się mówi o tym, że kobieta w ciąży, przynajmniej w pierwszych tygodniach jest senna i dużo śpi. Ja kolejną noc pod rząd, spałam w sumie niecałą godzinę, w dzień oka nie mogę też zmrużyć. Rano jestem nieprzytomna ze zmęczenia, a 3 czy 4 noc pod rząd prawie w ogóle nie śpię. Któraś też z Was cierpi na bezsenność w ciąży?

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj byłam u gin

po wizycie super

dzidzia strasznie rozbrykana skakała i sie obracała ciezko było
    zmiezyc ,ale jest ok ma wszystko na swoim miejscu

i wyglada jak maly człowieczek już ;)ma prawie 7cm i tyg z usg
    to 12tyg +3 czyli wszysko sie zgadza

a tu przedtawiam moje dziecie

http://www.iv.pl/images/35297764722599820153.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 13:25

yennefer, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi gratuluje. Fajnie, że wszystko w porządku. Ale super jest to zdjęcie. Na takim przynajmniej widać, że to mały człowieczek, już nie trzeba się domyślać i wierzyć lekarzowi, że ta ciemna plamka to dziecię. Teraz to widać gołym okiem :-)

Blondi22 lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • aher Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Dziewczyny, dużo się mówi o tym, że kobieta w ciąży, przynajmniej w pierwszych tygodniach jest senna i dużo śpi. Ja kolejną noc pod rząd, spałam w sumie niecałą godzinę, w dzień oka nie mogę też zmrużyć. Rano jestem nieprzytomna ze zmęczenia, a 3 czy 4 noc pod rząd prawie w ogóle nie śpię. Któraś też z Was cierpi na bezsenność w ciąży?

Ja w pierwszych tygodniach mogłam przespać cały dzień i całą noc. Wracałam z pracy to obiad i jak się położyłam to nieraz zdarzało się, że spałam do samego rana :). Od chyba 9-10 tyg ciąży zaczęła mi doskwierać bezsenność albo sen niespokojny, przerywany. Teraz jest troszkę lepiej choć nie chodzę spać wcześniej niż 1 i oczywiście budzę się 6. Czasem znów zasnę i śpię nawet do 10. Także różnie to bywa :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od dwóch dni strasznie coś pobolowa lewa strona w okolicy jajnika :/
    Miałam tam torbiel wielkości 2,5 cm i zastanawia mnie czy ten ból nie jest z tym związany.
    Wizytę u lekarza mam dopiero na 06.08 i do tego czasu wyjechałam do rodziców - nie wytrzymałam i umówiłam się osobno na usg, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok.
    Pierwszy termin wolny to pt, do tego u jakiegoś niby wielkiego 'profesora', u którego standardowo płaci się 170,- za samo usg !!! W rejestracji pani spytała od razu, który to tydzień i powiedziała, że zapisuje u mnie usg genetyczne, bo tyle samo kosztuje a bez sensu, żebym za chwile badania zapłaciła tyle kasy.
    Niech i tak będzie - do czasu wizyty u swojego lekarza za bardzo bym się gryzła co mnie tak boli :/

Teraz z kolei mam stresa przed piątkiem.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja sie pochwalę byłam na wizycie kontrolnej u gina schudłam 1 kg a byłam pojedzona i maleństwo przez tydzień urosło 1,5 cm a więc teraz ma 5 cm gin powiedział że pięknie bije serduszko i słyszałam teętno a więc nic tylko się cieszyc i że maluszek ślicznie rosnie i że jest skończone 11 tygodni za tydzień prenatalne :)

Selena, paula22 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa super wiesci u mnie caly czas jak narazie 1kg na plusie

;oniqa lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FIFI ja też mam torbiel na jajniku, ale dużo większą 6cm i były dni, kiedy strasznie mnie bolał, wstawanie z łożka było cięzkie, cały czas czułam kłucie.po kilku dniach przeszło.Trzeba czasu az się wchłonie

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    FIFI ja też mam torbiel na jajniku, ale dużo większą 6cm i były dni, kiedy strasznie mnie bolał, wstawanie z łożka było cięzkie, cały czas czułam kłucie.po kilku dniach przeszło.Trzeba czasu az się wchłonie

Czyli jednak dobrze podejrzewałam, że to kłucie to torbiel??

Dziewczyny robicie test PAPP-a? Wyczytałam, że najlepiej robić go w dniu, w którym będzie robione usg genetyczne i teraz się zastanawiam czy jutro iść do laboratorium?

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie.Dostalam skierowanie na usg genetyczne i test Pappa.To prawda ze najlepiej robic to jednego dnia

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie jutro idę na pobranie krwi - tyle że ja za wszystko płacę więc będzie mnie to kosztowało 300,-

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ