X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę! Masz rację nie bedę czytała głupot bo oszalec można .Bardzo się ciesze że jest takie forum jak to:) i że można na Was liczyć:)Tobie życzę dobrego porodu za parę tygodni:) Wierzę że ja tez dotrwam do marca i synusia urodzę bo też mam takie przeczucia:)

anilorak lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 wrote:
    płaska jestem jak deska ;)
    pod prysznicem jak się myje to brzuch przyjmuje śmieszny wygląd, ale tak na pierwszy rzut oka nic nie widać
    u mnie też nic jeszcze nie widac mimo tego ze to już druga ciaża .

w pierwszej brzuszek byl widoczny w 5 miesiacu dopiero

a.png
    a.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie co znalazłam:) jakie słodkie minki robią;)
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7PVVT9V2CM0

Anilorak a ja Ciebie posłucham i tylko same przyjemne rzeczy z nudów bedę czytała i oglądała:)

anilorak lubi tę wiadomość

• as Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    witajcie kochane ;) mam takie pytanko bo wczesniej tak nie miałam , jestem wg owu w 4 tyg i 7 dni ( czyli samiusieński początek) a brzuch mi wydęło spodnie spodenki mam ciasnawe ( a które jeszcze kilka dni temu były normalne) czy aby na tym etapie tak wczesnej ciazy juz takie cuda sie działy?;P

oj tak, strasznie jakbym już w polowie ciąży była CONAJMNIEJ :-)
    To dziwne, ale normalne - dopiero teraz a jestem już w 9 tyg. zaczyna mi powoli brzuch wracać do normalego stanu, ale to też zależy od dnia.
    Ale u mnie coraz lepiej z samopoczuciem w ogóle.

juicca lubi tę wiadomość

• Perełka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam kolejną wizytę u lekarza. I widziałam Maleństwo:) Znów fikało...dzisiaj było spokojniejsze...leżało do góry nogami i nóżkami kopało:) Cóż za piękny widok. Lekarz w końcu wstępnie zdiagnozował moje plamienia- nadżerka...dość spora i może krwawić. W macicy krwiaka nie ma, i kosmrka też prawidłowa, także kamiień z serca. Muszę jeszcze na siebie uważać. I gdzies za dwa tygodnie mogę odetchnąć z ulga, bo wedgług gina największe zagrożenie minie. Aha...i dowiedziałam się,że USG ( te dokłądniejsze prenatalne) NFZ bez wskazań nie wykonuje. Zatem tylko prywatnie.

Suzy Lee, Selena lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, zapomniałam dodać, że założyłam nowy wątek o wymiarach z badań USG- tam napisałam, jak duże było moje Maleństwo dzisiaj:)

Blondi22 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Dzisiaj miałam kolejną wizytę u lekarza. I widziałam Maleństwo:) Znów fikało...dzisiaj było spokojniejsze...leżało do góry nogami i nóżkami kopało:) Cóż za piękny widok. Lekarz w końcu wstępnie zdiagnozował moje plamienia- nadżerka...dość spora i może krwawić. W macicy krwiaka nie ma, i kosmrka też prawidłowa, także kamiień z serca. Muszę jeszcze na siebie uważać. I gdzies za dwa tygodnie mogę odetchnąć z ulga, bo wedgług gina największe zagrożenie minie. Aha...i dowiedziałam się,że USG ( te dokłądniejsze prenatalne) NFZ bez wskazań nie wykonuje. Zatem tylko prywatnie.
    Perełko to super że z dzidzia ok :) a wiesz że ciąża jest podobno najlepszym lekarstwem na nadzerke :) a ja na usg prenatalne jutro ide :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potwierdzam, moja nadżerka baaardzo się zminimalizowała po pierwszej ciąży, kto wie, teraz może zniknie w ogóle? :P Podobno dziecko przy porodzie, oddaje w krwi część swoich komórek macierzystych mamie, ktoś kto pisał ten artykuł nazwał to ładnie podziękowaniem mamie za trud i wysiłek :)

Selena, Perełka lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dużo się mówi o tym, że kobieta w ciąży, przynajmniej w pierwszych tygodniach jest senna i dużo śpi. Ja kolejną noc pod rząd, spałam w sumie niecałą godzinę, w dzień oka nie mogę też zmrużyć. Rano jestem nieprzytomna ze zmęczenia, a 3 czy 4 noc pod rząd prawie w ogóle nie śpię. Któraś też z Was cierpi na bezsenność w ciąży?

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj byłam u gin

po wizycie super

dzidzia strasznie rozbrykana skakała i sie obracała ciezko było
    zmiezyc ,ale jest ok ma wszystko na swoim miejscu

i wyglada jak maly człowieczek już ;)ma prawie 7cm i tyg z usg
    to 12tyg +3 czyli wszysko sie zgadza

a tu przedtawiam moje dziecie

http://www.iv.pl/images/35297764722599820153.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 13:25

yennefer, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi gratuluje. Fajnie, że wszystko w porządku. Ale super jest to zdjęcie. Na takim przynajmniej widać, że to mały człowieczek, już nie trzeba się domyślać i wierzyć lekarzowi, że ta ciemna plamka to dziecię. Teraz to widać gołym okiem :-)

Blondi22 lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • aher Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Dziewczyny, dużo się mówi o tym, że kobieta w ciąży, przynajmniej w pierwszych tygodniach jest senna i dużo śpi. Ja kolejną noc pod rząd, spałam w sumie niecałą godzinę, w dzień oka nie mogę też zmrużyć. Rano jestem nieprzytomna ze zmęczenia, a 3 czy 4 noc pod rząd prawie w ogóle nie śpię. Któraś też z Was cierpi na bezsenność w ciąży?

Ja w pierwszych tygodniach mogłam przespać cały dzień i całą noc. Wracałam z pracy to obiad i jak się położyłam to nieraz zdarzało się, że spałam do samego rana :). Od chyba 9-10 tyg ciąży zaczęła mi doskwierać bezsenność albo sen niespokojny, przerywany. Teraz jest troszkę lepiej choć nie chodzę spać wcześniej niż 1 i oczywiście budzę się 6. Czasem znów zasnę i śpię nawet do 10. Także różnie to bywa :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od dwóch dni strasznie coś pobolowa lewa strona w okolicy jajnika :/
    Miałam tam torbiel wielkości 2,5 cm i zastanawia mnie czy ten ból nie jest z tym związany.
    Wizytę u lekarza mam dopiero na 06.08 i do tego czasu wyjechałam do rodziców - nie wytrzymałam i umówiłam się osobno na usg, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok.
    Pierwszy termin wolny to pt, do tego u jakiegoś niby wielkiego 'profesora', u którego standardowo płaci się 170,- za samo usg !!! W rejestracji pani spytała od razu, który to tydzień i powiedziała, że zapisuje u mnie usg genetyczne, bo tyle samo kosztuje a bez sensu, żebym za chwile badania zapłaciła tyle kasy.
    Niech i tak będzie - do czasu wizyty u swojego lekarza za bardzo bym się gryzła co mnie tak boli :/

Teraz z kolei mam stresa przed piątkiem.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja sie pochwalę byłam na wizycie kontrolnej u gina schudłam 1 kg a byłam pojedzona i maleństwo przez tydzień urosło 1,5 cm a więc teraz ma 5 cm gin powiedział że pięknie bije serduszko i słyszałam teętno a więc nic tylko się cieszyc i że maluszek ślicznie rosnie i że jest skończone 11 tygodni za tydzień prenatalne :)

Selena, paula22 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa super wiesci u mnie caly czas jak narazie 1kg na plusie

;oniqa lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FIFI ja też mam torbiel na jajniku, ale dużo większą 6cm i były dni, kiedy strasznie mnie bolał, wstawanie z łożka było cięzkie, cały czas czułam kłucie.po kilku dniach przeszło.Trzeba czasu az się wchłonie

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    FIFI ja też mam torbiel na jajniku, ale dużo większą 6cm i były dni, kiedy strasznie mnie bolał, wstawanie z łożka było cięzkie, cały czas czułam kłucie.po kilku dniach przeszło.Trzeba czasu az się wchłonie

Czyli jednak dobrze podejrzewałam, że to kłucie to torbiel??

Dziewczyny robicie test PAPP-a? Wyczytałam, że najlepiej robić go w dniu, w którym będzie robione usg genetyczne i teraz się zastanawiam czy jutro iść do laboratorium?

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie.Dostalam skierowanie na usg genetyczne i test Pappa.To prawda ze najlepiej robic to jednego dnia

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie jutro idę na pobranie krwi - tyle że ja za wszystko płacę więc będzie mnie to kosztowało 300,-

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ