I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDamy radę! Masz rację nie bedę czytała głupot bo oszalec można .Bardzo się ciesze że jest takie forum jak to:) i że można na Was liczyć:)Tobie życzę dobrego porodu za parę tygodni:) Wierzę że ja tez dotrwam do marca i synusia urodzę bo też mam takie przeczucia:)
anilorak lubi tę wiadomość
-
fifi83 wrote:płaska jestem jak deska
pod prysznicem jak się myje to brzuch przyjmuje śmieszny wygląd, ale tak na pierwszy rzut oka nic nie widać
w pierwszej brzuszek byl widoczny w 5 miesiacu dopiero -
nick nieaktualny
-
juicca wrote:witajcie kochane mam takie pytanko bo wczesniej tak nie miałam , jestem wg owu w 4 tyg i 7 dni ( czyli samiusieński początek) a brzuch mi wydęło spodnie spodenki mam ciasnawe ( a które jeszcze kilka dni temu były normalne) czy aby na tym etapie tak wczesnej ciazy juz takie cuda sie działy?;P
oj tak, strasznie jakbym już w polowie ciąży była CONAJMNIEJ
To dziwne, ale normalne - dopiero teraz a jestem już w 9 tyg. zaczyna mi powoli brzuch wracać do normalego stanu, ale to też zależy od dnia.
Ale u mnie coraz lepiej z samopoczuciem w ogóle.juicca lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj miałam kolejną wizytę u lekarza. I widziałam Maleństwo:) Znów fikało...dzisiaj było spokojniejsze...leżało do góry nogami i nóżkami kopało:) Cóż za piękny widok. Lekarz w końcu wstępnie zdiagnozował moje plamienia- nadżerka...dość spora i może krwawić. W macicy krwiaka nie ma, i kosmrka też prawidłowa, także kamiień z serca. Muszę jeszcze na siebie uważać. I gdzies za dwa tygodnie mogę odetchnąć z ulga, bo wedgług gina największe zagrożenie minie. Aha...i dowiedziałam się,że USG ( te dokłądniejsze prenatalne) NFZ bez wskazań nie wykonuje. Zatem tylko prywatnie.
Suzy Lee, Selena lubią tę wiadomość
-
Perełka wrote:Dzisiaj miałam kolejną wizytę u lekarza. I widziałam Maleństwo:) Znów fikało...dzisiaj było spokojniejsze...leżało do góry nogami i nóżkami kopało:) Cóż za piękny widok. Lekarz w końcu wstępnie zdiagnozował moje plamienia- nadżerka...dość spora i może krwawić. W macicy krwiaka nie ma, i kosmrka też prawidłowa, także kamiień z serca. Muszę jeszcze na siebie uważać. I gdzies za dwa tygodnie mogę odetchnąć z ulga, bo wedgług gina największe zagrożenie minie. Aha...i dowiedziałam się,że USG ( te dokłądniejsze prenatalne) NFZ bez wskazań nie wykonuje. Zatem tylko prywatnie.
-
nick nieaktualnypotwierdzam, moja nadżerka baaardzo się zminimalizowała po pierwszej ciąży, kto wie, teraz może zniknie w ogóle? Podobno dziecko przy porodzie, oddaje w krwi część swoich komórek macierzystych mamie, ktoś kto pisał ten artykuł nazwał to ładnie podziękowaniem mamie za trud i wysiłek
Selena, Perełka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dużo się mówi o tym, że kobieta w ciąży, przynajmniej w pierwszych tygodniach jest senna i dużo śpi. Ja kolejną noc pod rząd, spałam w sumie niecałą godzinę, w dzień oka nie mogę też zmrużyć. Rano jestem nieprzytomna ze zmęczenia, a 3 czy 4 noc pod rząd prawie w ogóle nie śpię. Któraś też z Was cierpi na bezsenność w ciąży?Mama najcudowniejszych skarbów
-
ja wczoraj byłam u gin
po wizycie super
dzidzia strasznie rozbrykana skakała i sie obracała ciezko było
zmiezyc ,ale jest ok ma wszystko na swoim miejscu
i wyglada jak maly człowieczek już ;)ma prawie 7cm i tyg z usg
to 12tyg +3 czyli wszysko sie zgadza
a tu przedtawiam moje dziecie
http://www.iv.pl/images/35297764722599820153.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 13:25
yennefer, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Blondi gratuluje. Fajnie, że wszystko w porządku. Ale super jest to zdjęcie. Na takim przynajmniej widać, że to mały człowieczek, już nie trzeba się domyślać i wierzyć lekarzowi, że ta ciemna plamka to dziecię. Teraz to widać gołym okiem
Blondi22 lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Matylda36 wrote:Dziewczyny, dużo się mówi o tym, że kobieta w ciąży, przynajmniej w pierwszych tygodniach jest senna i dużo śpi. Ja kolejną noc pod rząd, spałam w sumie niecałą godzinę, w dzień oka nie mogę też zmrużyć. Rano jestem nieprzytomna ze zmęczenia, a 3 czy 4 noc pod rząd prawie w ogóle nie śpię. Któraś też z Was cierpi na bezsenność w ciąży?
Ja w pierwszych tygodniach mogłam przespać cały dzień i całą noc. Wracałam z pracy to obiad i jak się położyłam to nieraz zdarzało się, że spałam do samego rana . Od chyba 9-10 tyg ciąży zaczęła mi doskwierać bezsenność albo sen niespokojny, przerywany. Teraz jest troszkę lepiej choć nie chodzę spać wcześniej niż 1 i oczywiście budzę się 6. Czasem znów zasnę i śpię nawet do 10. Także różnie to bywa -
Mnie od dwóch dni strasznie coś pobolowa lewa strona w okolicy jajnika
Miałam tam torbiel wielkości 2,5 cm i zastanawia mnie czy ten ból nie jest z tym związany.
Wizytę u lekarza mam dopiero na 06.08 i do tego czasu wyjechałam do rodziców - nie wytrzymałam i umówiłam się osobno na usg, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok.
Pierwszy termin wolny to pt, do tego u jakiegoś niby wielkiego 'profesora', u którego standardowo płaci się 170,- za samo usg !!! W rejestracji pani spytała od razu, który to tydzień i powiedziała, że zapisuje u mnie usg genetyczne, bo tyle samo kosztuje a bez sensu, żebym za chwile badania zapłaciła tyle kasy.
Niech i tak będzie - do czasu wizyty u swojego lekarza za bardzo bym się gryzła co mnie tak boli
Teraz z kolei mam stresa przed piątkiem. -
Witajcie ja sie pochwalę byłam na wizycie kontrolnej u gina schudłam 1 kg a byłam pojedzona i maleństwo przez tydzień urosło 1,5 cm a więc teraz ma 5 cm gin powiedział że pięknie bije serduszko i słyszałam teętno a więc nic tylko się cieszyc i że maluszek ślicznie rosnie i że jest skończone 11 tygodni za tydzień prenatalne
Selena, paula22 lubią tę wiadomość
-
FIFI ja też mam torbiel na jajniku, ale dużo większą 6cm i były dni, kiedy strasznie mnie bolał, wstawanie z łożka było cięzkie, cały czas czułam kłucie.po kilku dniach przeszło.Trzeba czasu az się wchłonie
-
milola86 wrote:FIFI ja też mam torbiel na jajniku, ale dużo większą 6cm i były dni, kiedy strasznie mnie bolał, wstawanie z łożka było cięzkie, cały czas czułam kłucie.po kilku dniach przeszło.Trzeba czasu az się wchłonie
Czyli jednak dobrze podejrzewałam, że to kłucie to torbiel??
Dziewczyny robicie test PAPP-a? Wyczytałam, że najlepiej robić go w dniu, w którym będzie robione usg genetyczne i teraz się zastanawiam czy jutro iść do laboratorium?