I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
fifi83 wrote:w takim razie jutro idę na pobranie krwi - tyle że ja za wszystko płacę więc będzie mnie to kosztowało 300,-
-
fifi83 wrote:300,- za samo usg??? łooo matkooooo drogooooo !!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2013, 12:18
-
Witajcie kochane dzis zrobiłam bete tak z ciekawosci , tydz temu była 474,7 a dziś :Beta-HCG beta-HCG 11990 mIU/ml mam nadzieje że dobry wynik , chyba nie jest za mały co?
-
fifi83 wrote:w takim razie jutro idę na pobranie krwi - tyle że ja za wszystko płacę więc będzie mnie to kosztowało 300,-
też myślałam że tyle będę musiała zapłacić, na szczęscie do końca sierpnia mieszkam jeszcze u siostry a ona pracuje w diagnostyce i jako rodzina diagnosty miałam o połowę taniej -
nick nieaktualny
-
kasiaks,z tego co wiem na nfz dostaje sie skierowanie jesli sa wskazania do badan genetycznych np. poronienia nawykowe lub choroby genetyczne w rodzinie, albo Wasza doktor ma jakąś umowę z nfz
-
kasiaks wrote:Ania a chodzisz dalej do dr Paligi? bo mnie wypisała skierowanie na prenatalne na nfz
tak chodzę nada, kolejną wizytę mam 16 sierpnia, a badanie prenatalne mam na 29 sierpnia i też mam skierowanie na NFZWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2013, 09:15
-
Dziś siostra przyniosła mi wyniki:
Morfologia - dobra
Mocz - prawidłowy
glukoza - 81,2 mg/dl (70-105)
Toxo IgM - 0,276 COI
alloprzeciwciała - nie wykryto
Rubella IgG - 27 IU/ml (>=10 wynik dodatni)
CMV IgM - 0,480 (<0,85 wynik ujemny)
CMV IgG - 389,100 U/ml (powyżej 15 dodatni) - umiało świaczyć że cytomegalię przechodziłam i nawet o tym nie wiedziałam
HIV - ujemny
Hbs - 0,375 COI
zamiast USR siostra zrobiła mi VDRL - ujemny
HCV - 0,102 COI -
jestem po badaniu
najpierw wrażenia - "wielki pan prof." wziął 170,- za 10min badania, nie mówił żadnych szczegółów tak jak to mój gin, który opisuje każdy najmniejszy drobiazg, wymienił po kolei wymiary twierdząc, że ok i tyle ...
przezierność fałdu karkowego 1,2mm
kość nosowa wyraźnie widoczna 3mm
serduszko ok 152 uderzenia na min.
kość udowa 76mm
długość ciemieniowo-siedzeniowa 6,64cm
uspokoiłam się
milola86, Marysia0312, Selena, Perełka, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
fifi83 wrote:jestem po badaniu
najpierw wrażenia - "wielki pan prof." wziął 170,- za 10min badania, nie mówił żadnych szczegółów tak jak to mój gin, który opisuje każdy najmniejszy drobiazg, wymienił po kolei wymiary twierdząc, że ok i tyle ...
przezierność fałdu karkowego 1,2mm
kość nosowa wyraźnie widoczna 3mm
serduszko ok 152 uderzenia na min.
kość udowa 76mm
długość ciemieniowo-siedzeniowa 6,64cm
uspokoiłam się
super wiescififi83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kasiaks wrote:Milola nie wiem jakie ma umowy, ale I prenatalne miałam na nfz, przy drugich muszę zapłacić za echo serduszka 300zł.
Ania u kogo masz prenatalne?
u dr Jackiewicza.
A mam pytanie masz do dr Paligi e-mail bo muszę coś się zapytać w sprawie wyników a gdzieś mi się zawieruszył ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2013, 14:07
-
nick nieaktualny