X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka doskonale Cię rozumiem i Twoje schizy. Myśli nie da się odsunąć zupełnie, ale zagłuszyć może się w pewnym stopniu udać. Ja po dwóch stratach, nie umiem się nie martwić. Jak przestały mnie piersi boleć, schizowałam, to samo jak nie czułam ciągnięcia w brzuchu przez dwa dni, jak pojawiło się większe plamienie, płakałam pół dnia.
    Wiem, że takie moje zachowanie nic nie da, nic nie zmieni, a ja tylko szkodzę dziecku. Nie dam Ci recepty jak pozbyć się czarnych myśli, ale powiem Ci, że mi się to udało. Nie całkowicie, ale jest zdecydowanie lepiej. Jak zaczyna ogarniać mnie paniczny strach, za wszelką cenę odsuwam schizy, zaczęłam pracować nad oddechem w takich chwilach i wyciszeniem się. Nie czytam bzdur, czytam tylko pozytywne rzeczy, zaczęłam się bardzo mocno skupiać na pozytywnym nastawieniu i jeżeli ktoś zaczyna opowiadać mi coś złego - bo ludzie mają do tego tendencję, zwłaszcza w Polsce zauważyłam, to może nie jest to miłe z mojej strony, ale ucinam taką opowieść informując, że nie chce słuchać, że komuś coś złego się przytrafiło w ciąży. Ograniczyłam kontakty z ludźmi, którzy wszystko czarno widzą.
    A z mężem postanowiliśmy, że musimy nauczyć się cieszyć z każdego dnia tej ciąży i wierzyć mocno, że tym razem szczęście nas nie opuści ;-)

Iwo123 lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • aher Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola kłucia w pochwie też czasem odczuwam, pisałyśmy już tu wcześniej z dziewczynami - kilka z nas tak ma więc to chyba normalne :) Boleści też mam różne ale wiadomo, że macica się rozciąga, jelita się przemieszczają i jeśli nie ma krwawienia wszystko trzeba brać na spokojnie :)

Oleńko co do objawów ciąży ja również szczególnie w pierwszych tygodniach miałam tak, że raz mnie mdliło, raz nie ale jak mnie dopadły wymioty w 9 tygodniu tak odpuszczają mi dopiero teraz. Wymiotowałam 3-5 razy dziennie więc tęskniłam za czasami kiedy nic mi nie dolegało. I wcale nie chodziło o zapachy, bo węch jest tak samo czuły jak przed ciążą.Każda z nas przechodzi ciążę inaczej więc nie ma co szukać w internecie i martwić się na zapas, bo mało dobrego w tej kwestii można tam znaleźć :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane za słowa otuchy. Rzeczywiście trzeba odpuścić i cieszyć się z każdego dnia ciąży...czasem mam takie dni ale to chyba hormony mi buzują :D jutro pewnie znów pojawią się mdłości albo co innego :) w każdym razie w poniedziałek serducho biło i wszystko było w porządku. Następna wizyta dopiero 30 sierpnia strasznieeee długo :D najchętniej to bym się do USG podczepiła i łaziła z nim 24/h na dobe :D ale to chyba przez poronienie taka jestem zeschizowana bo tak bardzo zależy mi na tym dziecku. Trzymam za Was kochane kciuki :*

Matylda36, paula22 lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nieśmiało tu zaglądam ciąża potwierdzona betą następna wizyta u gin 16 sierpnia będziemy sprawdzać czy tętno jest tak bardzo się boje i chyba pójdę wcześniej do gin potwierdzić to bo piersi mnie nie bolą mdłości nie ma :( i chciała bym wiedzieć czy z maluszkiem wszystko ok a usg jeszcze nie miałam :(

blueberry lubi tę wiadomość

• milola86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Hej nieśmiało tu zaglądam ciąża potwierdzona betą następna wizyta u gin 16 sierpnia będziemy sprawdzać czy tętno jest tak bardzo się boje i chyba pójdę wcześniej do gin potwierdzić to bo piersi mnie nie bolą mdłości nie ma :( i chciała bym wiedzieć czy z maluszkiem wszystko ok a usg jeszcze nie miałam :(

Miriam, bardzo się cieszę że wam się udało.Wiem, że jesteś po stracie i bardzo się denerwujesz, ale idąc wcześniej na usg nic więcej się nie dowiesz, bo na serduszko jest za wcześnie.Ja jestem po 3 stratach i czekałam do 8 tygodnia by zobaczyć maleństwo. Mdłościami i bólem piersi się nie przejmuj.Mnie np też piersi nie bolały, były jedynie minimalnie bardziej wrażliwe, a mdłości zaczęły się 6/7 tydzień.

Miriam lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się denerwuję nie chce nikomu na razie mówić o ciąży bo boję się że skończy się to jak ostatnio całe szczęście mam teraz 2 tyg urlopu jeżeli będzie wszystko ok poproszę o zwolnienie lekarza i poinformuję szefową bo boje się chodzić do pracy pracuję w żłobku a tam co trochę jakieś dziecko z katarem lub gorączką boje się zarazić wiec zostaje mi czekanie i myślenie pozytywne :)
    Mąż przyczepił mi do kluczy kapsel od tymbarku "Myśl pozytywnie" jak łapię doła to zerkam na niego :)

;oniqa, fifi83, blueberry, aher lubią tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:

Będzie dobrze ja na początku też nie miałam zbytnio objawów. Na pewno będzie dobrze ;) Też mam 16 sierpnia wizytę ale już drugą ;) W 5 tygodniu i 4 dniu był u mnie widać tylko pęcherzyk a w 6 tygodniu i 4 dniu widziałam jak serduszko bije ;) Powodzenia

Miriam lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na pierwszej wizycie w piątek lekarz stwierdził że na USG za wcześnie hmm teraz tak siedziałam i dla świętego spokoju zapisałam się jeszcze na 9 sierpnia zawsze to tydzień wcześniej wizyta :)

• KlaraM Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22: oj żołądek daje mi w kość od ok 4 tygodni
    Ja mam dzisiaj wizytę o 13 i aż się boję wyjść na ten upał

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM wrote:
    paula22: oj żołądek daje mi w kość od ok 4 tygodni
    Ja mam dzisiaj wizytę o 13 i aż się boję wyjść na ten upał

oj nie ma czym oddychać...
    ja lubię słońce ale az a taki skwarek to męka....
    co do żołądka to chyba po prostu musimy wytrzymać;)

lprktv73nye615w2.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam kochana, nareszcie :) Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo <3 :)

Miriam lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie dziekuje :) a Ty jak się czujesz jak maleństwo ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz może jakieś rady jak zapobiec poronieniu? co robić żeby było dobrze ?

• blueberry Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież wiesz, że nie wiem :) Co ma być to będzie i tyle, ja nawet przy plamieniach, bólach różnych i skurczach nie jeździłam do szpitala. Stwierdziłam, że jeśli jest mi pisane to tym razem choćby nie wiem co donoszę do końca ciążę. I jest dobrze :) Przynajmniej na razie. Bierz witaminki, poproś o duphaston lekarza, o luteinę a reszta w rękach Boga :)

Miriam lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, nie łam się, jest nas tutaj więcej po stratach i musimy wierzyć, że tym razem i my będziemy szczęśliwe. W kupie raźniej, więc dobrze, że tu jesteś ;-)
    Ja mam jutro wizytę i mówię sobie, że co ma być to będzie, ale dzisiaj od samego rana mam ciągnięcia po bokach brzucha, więc odbieram to jako dobry znak, a jeszcze jakby mnie mdłości dopadły, to bym ze szczęścia się popłakała.
    Ale jutro przed wizytą będę miała mega stresa!

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda trzymam kciuki za wizytę też marzę o mdłościach czy chodzby tkliwych ciężkich piersiach a tu nic :( jedynie sutki bola

Matylda36 lubi tę wiadomość

• blueberry Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda uwierz mi przy mdłościach nie da się płakać ze szczęścia :D To najgorsze co może być, ja się męczyłam miesiąc i płakałam ze złości, że to nie mija :)

zfxga33.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może was chociaż troszkę pocieszę i uspokoję. Ja też jestem po stracie...A teraz spójrzcie na mój suwaczek:) chociaż ciąża do łatwych i przyjemnych nie należała, lada dzień Zosia będzie ze mną:) Trzymam kciuki za was i wasze maleństwa!!!!

Miriam, Miriam, Selena, blueberry, Blondi22, Blondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I żebyście miały bezobjawowe ciąże, bo dolegliwości ciążowe to naprawdę nic fajnego :)

Selena lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam, że przy mdłościach nie da się cieszyć, ale jak mnie raz dopadły, akurat po dwóch dniach gdzie nagle przestałam odczuwać jakiekolwiek objawy ciąży, i zaczęłam krwawić, a mdłości przyszły nagle i silne, to najpierw był szok, a później płakałam ze szczęścia.
    Wiem, że trudno w to uwierzyć, ale tak mocno nastawiłam się, że tę ciążę donoszę, że nawet jak jestem nieprzytomna ze złego samopoczucia, a mój mąż jest zmartwiony, bo nie może mi za bardzo pomóc, mówię mu, Kochanie za chwilę umrę tak mi nie dobrze, ale cieszmy się, bo mdłości i tragiczne samopoczucie przez całe dnie, to dobry znak dla ciąży i cieszę się mimo odruchów i myśli, że nie dam więcej rady.

Może jestem nienormalna, ale tak bardzo nie chcę przeżywać kolejnej tragedii, że potrafię się już nawet cieszyć z mdłości.

Miriam, aher, Perełka lubią tę wiadomość

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ