X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    dziewczyny, pochwaliłyście się już dobrą nowiną z rodziną? czy tylko Wy i Wasi partnerzy wiedzą póki co? :)

jak ja powiedziałam swojej mamie to ona rozgadała już powie rodziny, a chcieliśmy poczekać aż serduszko zacznie pić, ale ona już nie wytrzymała

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi rodzice też już wiedzą, ale nie wiem jak postępować z teściami. :/ bo oni mają długie jęzory i zaraz wszyscy będą wiedzieć, głupia sytuacja.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie dało się ukryć :-) Jestem w ciąży wysokiego ryzyka, od początku muszę leżeć, a na dodatek, o ciąży dowiedzieliśmy się jak akurat byliśmy kilka dni w Polsce (na stałe mieszkam poza Polską), w odwiedzinach u rodzinki i już nie mogłam wrócić z mężem do swojego domu, tylko zostałam w Polsce.
    Także, mimo, że chcieliśmy utrzymać tę ciążę jak najdłużej dla siebie, niestety nie udało się i tym sposobem nie tylko najbliższa rodzina z jednej i drugiej strony wie, ale i najbliżsi znajomi. Dodatkowo wie pół firmy mojego męża, bo najprawdopodobniej będę musiała leżeć do końca, a nawet gdybym mogła wstać, to podróż byłaby zbyt ryzykowna i mój mąż załatwia wszelkie formalności, aby przenieść się na ładnych parę miesięcy do Polski.
    Nie wyobrażamy sobie tak długiej rozłąki i widywanie się tylko w weekendy.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chciałam poczekać do bijacego serduszka.ale powiedziałam tylko mamie a dalsza rodzina dowiaduje się teraz powoli

relg3e5ejwatx9hx.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Dziś siostra przyniosła mi wyniki:

Morfologia - dobra

Mocz - prawidłowy

glukoza - 81,2 mg/dl (70-105)

Toxo IgM - 0,276 COI

alloprzeciwciała - nie wykryto

Rubella IgG - 27 IU/ml (>=10 wynik dodatni)

CMV IgM - 0,480 (<0,85 wynik ujemny)

CMV IgG - 389,100 U/ml (powyżej 15 dodatni) - umiało świaczyć że cytomegalię przechodziłam i nawet o tym nie wiedziałam

HIV - ujemny

Hbs - 0,375 COI

zamiast USR siostra zrobiła mi VDRL - ujemny

HCV - 0,102 COI

skontaktowałam się ze swoją panią doktor i muszę jeszcze zrobić: Awidność przeciwciał IgG przeciwko wirusowi cytomegalii - kolejne kłocie....

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie powiedzieliśmy jeszcze :D nie wiem jakoś chyba wolę poczekać do 12 tyg jak już całkiem zagrożenie minie...

4afcc1255b.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    My nie powiedzieliśmy jeszcze :D nie wiem jakoś chyba wolę poczekać do 12 tyg jak już całkiem zagrożenie minie...

też tak na początku myślałam, ale jednak jak zobaczyłam moją mamę i jej podejrzliwy uśmieszek to musiałam jej powiedzieć :D strasznie się ucieszyła, bo od dawna mówiła, że chce być "młodą" babcią :D posłodziła sobie 44-latka :D

as lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z narzeczonym chcieliśmy tylko najbliższym ale i tak się już sporo rozeszło...
    byłam dziś na wizycie lekarskiej a więc: serce bije z tempem 170, dziecko ma 1,57cm. wyniki które robiłam ogólnie mam dobre poza tym, że mam troszke TSH podzyższone i za duzo szczawianów i lekarz kazał zwracać uwagę na produkty wysoko zawierające szczawiany. przepisał mi prenatal classic i dziewczyny w nim jest kwasu foliowego 2 razy wiecej niz normalnie brałam to mam brac tylko prenatal i ten sam kwas foliowy zaprzestac?

Blondi22 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam od swojego gina witaminy i powiedział, że już nie muszę brać oddzielnie kwasu foliowego, bo mam go dosyć w tych witaminach.

paula22 lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak..my tez nie moglismy sie powstrzymac i powiedzielismy najblizszym dosyc szybko ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:02

Blondi22 lubi tę wiadomość

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super dziewczyny, że w Waszymi malcami wszystko dobrze. :)

jeśli chodzi o witaminy, to ja dostałam Femibion Natal 1 i do tego biorę jeszcze magnez.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama widziała mnie 5 dni po owulacji i powiedziała, że jestem w ciązy.... :)
    mój M powiedział swojej mamie jak byłam w 6 tygodniu i to dlatego ze dostałam silnej migreny, a ta na sile chciala byc madrzejsza i mi pomoc i zareagowała tak: TY MI NIE MÓW, TY MI NIE MÓW, CO Z TEGO ŻE JA BEDE BABCIA DZIS JESTEM TAKA UMORDOWANA A TY MI GLOWE ZAWRACASZ.... :(

as lubi tę wiadomość

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wczorajszych badaniach jestem o wiele bardziej spokojniejsza :)
    już nie siedze i nie gdybam :)
    będzie ok i tyle :)

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wszystko będzie dobrze z naszymi maleństwami;)

czy Was tez pobolewa żołądek??

lprktv73nye615w2.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzielenia się wieściami o ciąży to jesteśmy z tym ostrożni, wie moja mama, teściowa i siostra.Jestem za zwolnieniu, więc siła rzeczy w pracy też wiedzą. Z reszta rodziny i znajomych czekamy aż sami zauważą;)Po naszych wcześniejszych przejściach wolę to zachować jak najdłużej w jak najmniejszym gronie wtajemniczonych.

Ja dziś od rana męczę się z potwornym bólem głowy;/ Nie mogę chodzić, ani siedzieć, jedynie na leżąco daje się jakoś wytrzymać.Mam nadzieję, że wkrótce to minie.W ogóle ostatnie dni u mnie są kiepskie, od dwóch dni pobolewa brzuch, jednego dnia musiałam aż wziąć nospę i na dodatek jakieś dziwne kłucia w pochwie;/ Masakra jakaś;/
    Miła któras z was takie kłucia?one najbardziej mnie niepokoją...

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam to raczej normalne rozciąga się wszystko.Jeśli niee towarzyszy krwawienie to raczej jest ok.Minie to z czasem

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy tylko ja mam takie schizy związane z tym czy będzie dobrze :( Ja mam jakąs masakra non stop doszukuję się objawów ciąży. Jak mnie przestają cycki boleć to już panika, dziś otworzyłam lodówke i nie przeszkadza mi jej zapach :/ 2 tyg wymioty i nudności teraz mi to jakoś przeszło... jestem przerażona. Jedyne co to ból miesiączkowy i kłucie jest czasem. Nie wiem czy jestem już tak przewrażliwiona czy co. Już się oczywiście naczytałam o ciąży obumarłej itd masakra jakaś ;(

4afcc1255b.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, nie czytaj tych głupot. trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
    ja głupia - też czytałam i czasem czytam dalej jakieś głupoty, a później sama się denerwuje, bo boję się, że coś może być nie tak. :/

qb3ci09kgez1zp78.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już się nauczyłam i nie czytam.Ciesz się z tego że już dobrze znosisz ciąże.Nie ma się co stresować.Mnie piersi już dobry miesiąc nie bolą.Na początku też się martwiłam zanikającymi objawami ale po co????Przecież brzuch mnie bardzo nie bolał nie krwawiłam nic się nie działo.Serduszko biło na ostatniej wizycie.Więc na spokojnie sobie wytłumaczyłam że czas zacząć cieszyć się z ciąży.Nawet odstawieniem luteiny się nie strsuję a nie biore 2 dzień.Szkoda dziecka narażać na stresy.Więc spokojnie ciesz się ciąża

aher, Iwo123 lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ