X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    kambel napisała:
    Ja chcę iść na pojedynczą sesję. Tak żeby się zrelaksować po całym tygodniu w pracy. W sumie basen dobrze wpływa na kręgosłup więc chyba nie powinno być przeciwwskazań.

jeśli dobrze pamiętam to chyba mówiłaś, że plamisz.myślę że w tym wypadku basen trzeba sobie odpuścić..

dokladnie, przy plamieniach nie można chodzić na basen.

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Też mam 23 wizytę:) Tylko nie wiem, czy będzie robione badanie prenatalne, bo mój gin ma urlop i idę do innego w zastępstwie. A mój gin na ostatniej wizycie nie wspomniał mi o tym badaniu i powiem szczerze, ze nie wiem co teraz zrobić.

Badania takie robi się od 11 do 13+6 tc. więc sama sobie oblicz co i jak. Ale na moje oko musisz miec 23 mierzone NT bo poxniej bedzie juz niewiarygodne.

zsxuot7.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Badania takie robi się od 11 do 13+6 tc. więc sama sobie oblicz co i jak. Ale na moje oko musisz miec 23 mierzone NT bo poxniej bedzie juz niewiarygodne.
    Pytanie tylko, czy mi to lekarz zrobi, bo chodząc na NFZ nie można sobie zażyczyć, z tego co czytałam na różnych forach. No cóż...zobaczymy- jak lekarz stwierdzi, że trzeba, to na pewno zrobi. MUszę mu zaufać.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka ,skierowanie lekarze dają. Ale to kwestia indywidulana. Ja np nie płaciłam za badanie. Bo nie raz maja podpisane z daną kliniką lekarze jakąś umowę tak sądzę. Ale jeśli chcesz prywatnie też iść wiadomo ceny różne od 200-350 zł ost usłyszałam nawet 400zł;/ ale nie wiem z kąd ta cena.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bedę miała badania prenatalne za darmo, ale musiałam mieć odpowiednie skierowanie.są pewne przypadki, kiedy badanie jest refundowane: np wiek kobiety (zdaje się +35), poronienia nawykowe jak w moim przypadku i chyba jeśli kobieta już raz urodziła dziecko np z zespołem Downa

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja sie nie mogę doczekać kiedy poznam płeć dziecka marzę o synusiu... a to dopiero początek 7 tygodnia...

;oniqa, KlaraM lubią tę wiadomość

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia:) Zleci ci nim się obejrzysz... Ja też niedawno miałam to samo a za 2 tyg będzie 20 tydzień;) Na początku wydaję ci się że czas się wlecze ,a z czasem przyspiesza do prędkości światła;)

Mikusia2 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi bardzo przykro ale straciliśmy nasze Maleństwo. Bynajmniej ten tydzień był najwspanialszym tygodniem w moim życiu.
    Chciałam tylko napisać ze warto iść do lekarza jak najszybciej bo nie wiadomo jakby się to skończyło w moim przypadku... lekarz od razu skierował mnie do szpitala gdzie byłam pod stałym nadzorem.
    Kochane życzę dużo zdrowia Wam i Waszym Maleństwom :*

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Jest mi bardzo przykro ale straciliśmy nasze Maleństwo. Bynajmniej ten tydzień był najwspanialszym tygodniem w moim życiu.
    Chciałam tylko napisać ze warto iść do lekarza jak najszybciej bo nie wiadomo jakby się to skończyło w moim przypadku... lekarz od razu skierował mnie do szpitala gdzie byłam pod stałym nadzorem.

tak mi przykro ;(

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    strasznie mi przykro az mam łezki w oczach :( :( :( :( :( kochana trzymaj się jestem z Tobą :* <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2013, 10:40

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:

Bardzo mi przykro. Musisz sie trzymać teraz bardziej niż kiedykolwiek. Uda wam sie nappewno. Trzymaj się wszystkie jesteśmy z Tobą:)

jd7r1di.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wsparcie. Jest mi bardzo ciężko, ciesze się że mam wokół siebie kochających i wspierających ludzi, dzięki którym jestem w stanie przetrwać ten trudny okres żałoby.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Dziękuję kochane za wsparcie. Jest mi bardzo ciężko, ciesze się że mam wokół siebie kochających i wspierających ludzi, dzięki którym jestem w stanie przetrwać ten trudny okres żałoby.
    jesteśmy z Tobą;*

lprktv73nye615w2.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Kochana tak bardzo mi przykro :( wierze jednak ze już niedługo będziesz znowu oczekiwać tego szczęścia :) ja tez pierwsza ciąże straciłam :( ale teraz jestem pełna nadziei ze wzystko będzie dobrze :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie :) chciałabym do moich witamin Femibion natal 1 dokupić sobie kwasy dha :) jakie polecacie? :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    tak, mi przykro kochana, :(

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Asi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Dziewczynki mam pytanie :) chciałabym do moich witamin Femibion natal 1 dokupić sobie kwasy dha :) jakie polecacie? :)

Jeśli chodzi o witaminy dwóch lekarzy poleciło mi Pharmaton Matruelle zawiera wszysko co potrzebne kobietom w ciazy :)

Selena lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Jeśli chodzi o witaminy dwóch lekarzy poleciło mi Pharmaton Matruelle zawiera wszysko co potrzebne kobietom w ciazy :)
    Dzięki Asi :) tylko widzisz ja mam i Femibion w domu i Prenatal classic..więc chce coś do nich dodatkowo dokupić z kwasem :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi, wiem co czujesz i teraz żadne słowa nie będą dla ciebie pocieszeniem...kiedyś się spełni Twoje marzenie.

selena- mi moja profesor zapisał kwasy Mamma Hydrotherapy.

Selena lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Selena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    nezumi, wiem co czujesz i teraz żadne słowa nie będą dla ciebie pocieszeniem...kiedyś się spełni Twoje marzenie.

selena- mi moja profesor zapisał kwasy Mamma Hydrotherapy.
    o fajny produkt :) i cena przystępna :) żeby tylko był w mojej aptece :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ