X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    kambel napisała:
    Ja chcę iść na pojedynczą sesję. Tak żeby się zrelaksować po całym tygodniu w pracy. W sumie basen dobrze wpływa na kręgosłup więc chyba nie powinno być przeciwwskazań.

jeśli dobrze pamiętam to chyba mówiłaś, że plamisz.myślę że w tym wypadku basen trzeba sobie odpuścić..

dokladnie, przy plamieniach nie można chodzić na basen.

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Też mam 23 wizytę:) Tylko nie wiem, czy będzie robione badanie prenatalne, bo mój gin ma urlop i idę do innego w zastępstwie. A mój gin na ostatniej wizycie nie wspomniał mi o tym badaniu i powiem szczerze, ze nie wiem co teraz zrobić.

Badania takie robi się od 11 do 13+6 tc. więc sama sobie oblicz co i jak. Ale na moje oko musisz miec 23 mierzone NT bo poxniej bedzie juz niewiarygodne.

zsxuot7.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Badania takie robi się od 11 do 13+6 tc. więc sama sobie oblicz co i jak. Ale na moje oko musisz miec 23 mierzone NT bo poxniej bedzie juz niewiarygodne.
    Pytanie tylko, czy mi to lekarz zrobi, bo chodząc na NFZ nie można sobie zażyczyć, z tego co czytałam na różnych forach. No cóż...zobaczymy- jak lekarz stwierdzi, że trzeba, to na pewno zrobi. MUszę mu zaufać.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka ,skierowanie lekarze dają. Ale to kwestia indywidulana. Ja np nie płaciłam za badanie. Bo nie raz maja podpisane z daną kliniką lekarze jakąś umowę tak sądzę. Ale jeśli chcesz prywatnie też iść wiadomo ceny różne od 200-350 zł ost usłyszałam nawet 400zł;/ ale nie wiem z kąd ta cena.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bedę miała badania prenatalne za darmo, ale musiałam mieć odpowiednie skierowanie.są pewne przypadki, kiedy badanie jest refundowane: np wiek kobiety (zdaje się +35), poronienia nawykowe jak w moim przypadku i chyba jeśli kobieta już raz urodziła dziecko np z zespołem Downa

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja sie nie mogę doczekać kiedy poznam płeć dziecka marzę o synusiu... a to dopiero początek 7 tygodnia...

;oniqa, KlaraM lubią tę wiadomość

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia:) Zleci ci nim się obejrzysz... Ja też niedawno miałam to samo a za 2 tyg będzie 20 tydzień;) Na początku wydaję ci się że czas się wlecze ,a z czasem przyspiesza do prędkości światła;)

Mikusia2 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi bardzo przykro ale straciliśmy nasze Maleństwo. Bynajmniej ten tydzień był najwspanialszym tygodniem w moim życiu.
    Chciałam tylko napisać ze warto iść do lekarza jak najszybciej bo nie wiadomo jakby się to skończyło w moim przypadku... lekarz od razu skierował mnie do szpitala gdzie byłam pod stałym nadzorem.
    Kochane życzę dużo zdrowia Wam i Waszym Maleństwom :*

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Jest mi bardzo przykro ale straciliśmy nasze Maleństwo. Bynajmniej ten tydzień był najwspanialszym tygodniem w moim życiu.
    Chciałam tylko napisać ze warto iść do lekarza jak najszybciej bo nie wiadomo jakby się to skończyło w moim przypadku... lekarz od razu skierował mnie do szpitala gdzie byłam pod stałym nadzorem.

tak mi przykro ;(

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    strasznie mi przykro az mam łezki w oczach :( :( :( :( :( kochana trzymaj się jestem z Tobą :* <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2013, 10:40

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:

Bardzo mi przykro. Musisz sie trzymać teraz bardziej niż kiedykolwiek. Uda wam sie nappewno. Trzymaj się wszystkie jesteśmy z Tobą:)

jd7r1di.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wsparcie. Jest mi bardzo ciężko, ciesze się że mam wokół siebie kochających i wspierających ludzi, dzięki którym jestem w stanie przetrwać ten trudny okres żałoby.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Dziękuję kochane za wsparcie. Jest mi bardzo ciężko, ciesze się że mam wokół siebie kochających i wspierających ludzi, dzięki którym jestem w stanie przetrwać ten trudny okres żałoby.
    jesteśmy z Tobą;*

lprktv73nye615w2.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Kochana tak bardzo mi przykro :( wierze jednak ze już niedługo będziesz znowu oczekiwać tego szczęścia :) ja tez pierwsza ciąże straciłam :( ale teraz jestem pełna nadziei ze wzystko będzie dobrze :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie :) chciałabym do moich witamin Femibion natal 1 dokupić sobie kwasy dha :) jakie polecacie? :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    tak, mi przykro kochana, :(

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Asi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Dziewczynki mam pytanie :) chciałabym do moich witamin Femibion natal 1 dokupić sobie kwasy dha :) jakie polecacie? :)

Jeśli chodzi o witaminy dwóch lekarzy poleciło mi Pharmaton Matruelle zawiera wszysko co potrzebne kobietom w ciazy :)

Selena lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Jeśli chodzi o witaminy dwóch lekarzy poleciło mi Pharmaton Matruelle zawiera wszysko co potrzebne kobietom w ciazy :)
    Dzięki Asi :) tylko widzisz ja mam i Femibion w domu i Prenatal classic..więc chce coś do nich dodatkowo dokupić z kwasem :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi, wiem co czujesz i teraz żadne słowa nie będą dla ciebie pocieszeniem...kiedyś się spełni Twoje marzenie.

selena- mi moja profesor zapisał kwasy Mamma Hydrotherapy.

Selena lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Selena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    nezumi, wiem co czujesz i teraz żadne słowa nie będą dla ciebie pocieszeniem...kiedyś się spełni Twoje marzenie.

selena- mi moja profesor zapisał kwasy Mamma Hydrotherapy.
    o fajny produkt :) i cena przystępna :) żeby tylko był w mojej aptece :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ