X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie na nfz raczej nie wchodzi w gre..bo mój gin tylko prywatnie ..nawet za luteine płacę 100 %...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę prywatnie :)

• Selena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    Ja też chodzę prywatnie :)
    a ma Twój gin jakąkolwiek umowe z nfz podpisaną ? bo mój nie...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dopisuję się do zaciążonych :-) ciąża potwierdzona na usg, było już serduszko i mam nadzieję że tak zostanie do końca

;oniqa, Blondi22, paula22, Selena, Lalita2710, Perełka lubią tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszamy do dopisania się do listy która stanowi osobny wątek. Trzeba ją przekopiować i dopisać się w odpowiedniej kolejności wg. dat.

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM wrote:
    hej, dopisuję się do zaciążonych :-) ciąża potwierdzona na usg, było już serduszko i mam nadzieję że tak zostanie do końca
    no to moje gratulacje witamy w gronie mamuś :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaraM gratuluje

a co do gin moja przyjmuje prywatnie i na NFZ też pierwsze dwie wizyty bylam prywatnie teraz juz 23 lipca ide do niej na NFZ bo w szpitalu pzyjmuje ;)

powiedziła że bedzie dzidziusia mierzyc już tak dokladnie na usg ;)

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po wizycie u lekarza;)
    na razie wszystko jest ok;)
    lekarz powiedział,że to wcale nieprawda,że tyłozgięcie przeszkadza w ciąży.
    widziałam tylko ciałko ciążowe wielkości 5mm;) ciąża jest oceniana na 4/5tydz.
    nast wizytę mam 26.07;) na wtedy mam zrobić komplet badań z krwi moczu itd i będę mieć wtedy cytologie też. lekarz był bardzo fajny, płaciłam 130zl;)

Matylda36, Blondi22, ;oniqa lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacja! Super wieści paula22. Teraz dbaj o siebie i ciesz się rosnącym dzidziusiem :-)
    Tyłozgięcie to taka uroda, wiele kobiet to ma - ja też - i nie słyszałam od żadnej znanej mi kobiety z tyłozgięciem by akurat przez tę anomalię jakiś znaczny problem miały ;-)

paula22 lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Rewelacja! Super wieści paula22. Teraz dbaj o siebie i ciesz się rosnącym dzidziusiem :-)
    Tyłozgięcie to taka uroda, wiele kobiet to ma - ja też - i nie słyszałam od żadnej znanej mi kobiety z tyłozgięciem by akurat przez tę anomalię jakiś znaczny problem miały ;-)
    teraz mam mętlik jak kiedy i gdzie te badania bo jestem w obcym mieście ale mam troszkę czasu to dam radę;)
    zadałam mu trochę pytań nawet typu malowanie paznokci;p

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno dasz radę :-)
    A lekarza trzeba pytać, nawet jeśli nam się wydaje, że pytanie może być głupie. Możesz czytać mądrości innych dziewczyn na forach, ale to lekarz powinien odpowiedzieć na wszelkie Twoje wątpliwości :-)

Czyli na lekarza fajnego trafiłaś. To połowa sukcesu. Komfort psychiczny jest bardzo ważny ;-)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    na pewno dasz radę :-)
    A lekarza trzeba pytać, nawet jeśli nam się wydaje, że pytanie może być głupie. Możesz czytać mądrości innych dziewczyn na forach, ale to lekarz powinien odpowiedzieć na wszelkie Twoje wątpliwości :-)

Czyli na lekarza fajnego trafiłaś. To połowa sukcesu. Komfort psychiczny jest bardzo ważny ;-)
    tak trafiłam do dobrego lekarza;) położną jest jego żona która jest tak samo sympatyczna;)
    rodzina moja i mojego narzeczonego uważa,że lekarz prywatnie to po co aż tak kombinować... ale nam tak pasuje i ja sie pewniej wtedy czuje;)

Blondi22 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, żebyś Ty czuła się bezpiecznie i miała zaufanie do lekarza i położnej, a rodzina nawet super kochana nie ma tu nic do gadania ;-)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 super wiesci

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Najważniejsze, żebyś Ty czuła się bezpiecznie i miała zaufanie do lekarza i położnej, a rodzina nawet super kochana nie ma tu nic do gadania ;-)
    no dokładnie;)
    za badania ze skierowaniem od lekarza prywatnego sie płaci czy normalnie mogę sie zapisac bezplatnie?)
    mam zleconą:morfologię,Wr,p.glukozy,grupa krwi(chociaż znam),Toxoplazmoza IgG+IgM,Anty-HIV,anty-HCV, mocz i stomatologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 17:19

lprktv73nye615w2.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dzisiaj u lekarza na pierwszym usg, wszystko jest dobrze, kolejna wizyta 24 lipca, juz wiem gdzie bedę rodziła Pan Doktor o tym bardzo szczegółowo porozmawiam, wybrałam szpital w Tucholi i wiem, że się to nie zmienia, ja juz tak mam nie robię tego co muszę tylko co chcę, a porodówka w Grudziądzu utknęła w czasach komunizmu....

Blondi22 lubi tę wiadomość

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja dorzucę parę dobrych wieści;) byłam dziś na wizycie i widziałam moje dzieciątko z pięknie bijącym serduszkiem;) prawie 2cm mojej małej wielkiej miłości;) oby rosło zdrowo...
    a z mniej dobrych to dr zauważyła dużą torbiel o charakterze krwotocznym.muszę być ostrożna i forsować się, to może się wchłonie
    1 sierpnia mamy badania prenatalne

paula22, Selena, Blondi22, ;oniqa lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Mikusia, widzę, że wszystko masz już zaplanowane i poukładane :-) Niech teraz ciąża zdrowo i dobrze się rozwija.

milola86 fajnie, że dzidziuś rośnie i mogłaś zobacczyć bijące serduszko. Wierzę, że ta torbiel się wchłonie i nie będzie Cię więcej denerwować :-)

Dobre wieści dziewczyny :-)

Mikusia2 lubi tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Co powiecie o chodzeniu na basen? Czytałam kilka opinii i są podzielone zdania na ten temat i nie wiem już sama czy można czy nie.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wyboru - muszę leżeć :-)
    Moja koleżanka chodziła na zajęcia na basen dla kobiet w ciąży i była zadowolona, wiem, że musiała pokazać zaświadczenie od lekarza, że nie ma przeciwskazań.

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ