X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie na nfz raczej nie wchodzi w gre..bo mój gin tylko prywatnie ..nawet za luteine płacę 100 %...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę prywatnie :)

• Selena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    Ja też chodzę prywatnie :)
    a ma Twój gin jakąkolwiek umowe z nfz podpisaną ? bo mój nie...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dopisuję się do zaciążonych :-) ciąża potwierdzona na usg, było już serduszko i mam nadzieję że tak zostanie do końca

;oniqa, Blondi22, paula22, Selena, Lalita2710, Perełka lubią tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszamy do dopisania się do listy która stanowi osobny wątek. Trzeba ją przekopiować i dopisać się w odpowiedniej kolejności wg. dat.

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM wrote:
    hej, dopisuję się do zaciążonych :-) ciąża potwierdzona na usg, było już serduszko i mam nadzieję że tak zostanie do końca
    no to moje gratulacje witamy w gronie mamuś :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaraM gratuluje

a co do gin moja przyjmuje prywatnie i na NFZ też pierwsze dwie wizyty bylam prywatnie teraz juz 23 lipca ide do niej na NFZ bo w szpitalu pzyjmuje ;)

powiedziła że bedzie dzidziusia mierzyc już tak dokladnie na usg ;)

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po wizycie u lekarza;)
    na razie wszystko jest ok;)
    lekarz powiedział,że to wcale nieprawda,że tyłozgięcie przeszkadza w ciąży.
    widziałam tylko ciałko ciążowe wielkości 5mm;) ciąża jest oceniana na 4/5tydz.
    nast wizytę mam 26.07;) na wtedy mam zrobić komplet badań z krwi moczu itd i będę mieć wtedy cytologie też. lekarz był bardzo fajny, płaciłam 130zl;)

Matylda36, Blondi22, ;oniqa lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacja! Super wieści paula22. Teraz dbaj o siebie i ciesz się rosnącym dzidziusiem :-)
    Tyłozgięcie to taka uroda, wiele kobiet to ma - ja też - i nie słyszałam od żadnej znanej mi kobiety z tyłozgięciem by akurat przez tę anomalię jakiś znaczny problem miały ;-)

paula22 lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Rewelacja! Super wieści paula22. Teraz dbaj o siebie i ciesz się rosnącym dzidziusiem :-)
    Tyłozgięcie to taka uroda, wiele kobiet to ma - ja też - i nie słyszałam od żadnej znanej mi kobiety z tyłozgięciem by akurat przez tę anomalię jakiś znaczny problem miały ;-)
    teraz mam mętlik jak kiedy i gdzie te badania bo jestem w obcym mieście ale mam troszkę czasu to dam radę;)
    zadałam mu trochę pytań nawet typu malowanie paznokci;p

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno dasz radę :-)
    A lekarza trzeba pytać, nawet jeśli nam się wydaje, że pytanie może być głupie. Możesz czytać mądrości innych dziewczyn na forach, ale to lekarz powinien odpowiedzieć na wszelkie Twoje wątpliwości :-)

Czyli na lekarza fajnego trafiłaś. To połowa sukcesu. Komfort psychiczny jest bardzo ważny ;-)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    na pewno dasz radę :-)
    A lekarza trzeba pytać, nawet jeśli nam się wydaje, że pytanie może być głupie. Możesz czytać mądrości innych dziewczyn na forach, ale to lekarz powinien odpowiedzieć na wszelkie Twoje wątpliwości :-)

Czyli na lekarza fajnego trafiłaś. To połowa sukcesu. Komfort psychiczny jest bardzo ważny ;-)
    tak trafiłam do dobrego lekarza;) położną jest jego żona która jest tak samo sympatyczna;)
    rodzina moja i mojego narzeczonego uważa,że lekarz prywatnie to po co aż tak kombinować... ale nam tak pasuje i ja sie pewniej wtedy czuje;)

Blondi22 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, żebyś Ty czuła się bezpiecznie i miała zaufanie do lekarza i położnej, a rodzina nawet super kochana nie ma tu nic do gadania ;-)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 super wiesci

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Najważniejsze, żebyś Ty czuła się bezpiecznie i miała zaufanie do lekarza i położnej, a rodzina nawet super kochana nie ma tu nic do gadania ;-)
    no dokładnie;)
    za badania ze skierowaniem od lekarza prywatnego sie płaci czy normalnie mogę sie zapisac bezplatnie?)
    mam zleconą:morfologię,Wr,p.glukozy,grupa krwi(chociaż znam),Toxoplazmoza IgG+IgM,Anty-HIV,anty-HCV, mocz i stomatologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 17:19

lprktv73nye615w2.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dzisiaj u lekarza na pierwszym usg, wszystko jest dobrze, kolejna wizyta 24 lipca, juz wiem gdzie bedę rodziła Pan Doktor o tym bardzo szczegółowo porozmawiam, wybrałam szpital w Tucholi i wiem, że się to nie zmienia, ja juz tak mam nie robię tego co muszę tylko co chcę, a porodówka w Grudziądzu utknęła w czasach komunizmu....

Blondi22 lubi tę wiadomość

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja dorzucę parę dobrych wieści;) byłam dziś na wizycie i widziałam moje dzieciątko z pięknie bijącym serduszkiem;) prawie 2cm mojej małej wielkiej miłości;) oby rosło zdrowo...
    a z mniej dobrych to dr zauważyła dużą torbiel o charakterze krwotocznym.muszę być ostrożna i forsować się, to może się wchłonie
    1 sierpnia mamy badania prenatalne

paula22, Selena, Blondi22, ;oniqa lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Mikusia, widzę, że wszystko masz już zaplanowane i poukładane :-) Niech teraz ciąża zdrowo i dobrze się rozwija.

milola86 fajnie, że dzidziuś rośnie i mogłaś zobacczyć bijące serduszko. Wierzę, że ta torbiel się wchłonie i nie będzie Cię więcej denerwować :-)

Dobre wieści dziewczyny :-)

Mikusia2 lubi tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Co powiecie o chodzeniu na basen? Czytałam kilka opinii i są podzielone zdania na ten temat i nie wiem już sama czy można czy nie.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wyboru - muszę leżeć :-)
    Moja koleżanka chodziła na zajęcia na basen dla kobiet w ciąży i była zadowolona, wiem, że musiała pokazać zaświadczenie od lekarza, że nie ma przeciwskazań.

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ