I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
szczessciara wrote:A czy mialas robiona amniopunkcje ? Bo ja wybieram sie niedlugo na badanie prenatalne ale troche jestem zielona w tym temacie
amniopunkcja jest robiona w przypadku kiedy "coś" wyjdzie na normalnym badaniu.
jeśli w rodzinie nie ma jakiś genetycznych chorób, nie masz więcej niż 35 lat, itd. to robisz normalne badanie usg + ewentualnie test Papp-a.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 17:48
-
nick nieaktualny
-
szczessciara wrote:A czy mialas robiona amniopunkcje ? Bo ja wybieram sie niedlugo na badanie prenatalne ale troche jestem zielona w tym temacie
nie miałam
ale
"W przypadku wystąpienia wysokiego ryzyka wad u płodu istnieje możliwość wykonania zabiegu pobrania płynu owodniowego (amniopunkcja) w celu określenia kariotypu płodu. Amniopunkcja przy posiadanym skierowaniu jest bezpłatna!"
więc najpierw musisz mieć zrobione badania prenatalne i test podwójny test PAPP-A a potem w razie konieczności wysyłają na amniopunkcja bo jest ryzyko poronienia
Test podwójny (PAPPA+HCG) – 150 zł -
nick nieaktualnyania_mr wrote:nie miałam
ale
"W przypadku wystąpienia wysokiego ryzyka wad u płodu istnieje możliwość wykonania zabiegu pobrania płynu owodniowego (amniopunkcja) w celu określenia kariotypu płodu. Amniopunkcja przy posiadanym skierowaniu jest bezpłatna!"
więc najpierw musisz mieć zrobione badania prenatalne i test podwójny test PAPP-A a potem w razie konieczności wysyłają na amniopunkcja bo jest ryzyko poronienia
Test podwójny (PAPPA+HCG) – 150 zł
A czy ten test pappa jest konieczny ? Ty mialas robiony ? -
szczessciara wrote:Daj potem znac czego sie dowiedzialas. )
Niestety mam jakiegos pecha. Mój ginekolog na urlopie, sms nie został dostarczony. A druga Pani ginekolog tez niedostępna. Dzisiaj miała przyjmować do 18, a w gabinecie cisza i komórki też nie odbiera. Pewnie też na urlopie.
Jak mi się pojawi dzisiaj plamienie to jadę na Izbę Przyjęć do Szpitala.
Jeszcze jutro spróbuję rano się dostać. -
nick nieaktualnyMoze poprostu sie nie przemeczaj , ja tez jestem po jednym poronieniu a teraz ciagle leze w lozku ale to tez dlatego ze dowiedzialam sie ze mam malego 1 cm krwiaczka wiec odpoczywam i sie nie przemeczam.
Nie pisze polskkimi znakami bo nie mam takiej opcji na telefonie -
nick nieaktualny
-
Miriam wrote:Z mniej dobrych wiadomości juica pisała do mnie smsa ze trafiła do szpitala krwawila żywa krwią podobno to z krwiaka z dzidzia podobno ok trzymajmy kciuki i modlimy sie za nich
juicca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miriam wrote:Z mniej dobrych wiadomości juica pisała do mnie smsa ze trafiła do szpitala krwawila żywa krwią podobno to z krwiaka z dzidzia podobno ok trzymajmy kciuki i modlimy sie za nich
-
Dziewczyny właśnie wróciłam ze szpitala. Mojemu maleństwu bije serduszko i wszystko jest ok. Tak mi powiedział Pan Doktor. Stwierdził, że plamienia tak czasem wystepują i może mi jakieś naczynko pękło.
kaaasiaczek_, blueberry, Iwo123, Ewelina lubią tę wiadomość
-
Oj to straszne, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze z nią. Pozdrów ją ode mnie jeśli masz z nią kontakt.juicca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też już mam prenatalne za sobą. Co prawda na wyniki końcowe trzeba poczekać około tygodnia ale pan doktor powiedział że nie ma się czym martwić. Przezierność karkowa 1,5 mm, kość nosowa jest, i serduszko ok. Tylko łobuz tak się ułożył że nie dał sobie płci podglądnąć. Ale najważniejsze że jest wszystko ok. Kamień z serca spadł bo strach był niesamowity. Cudownie było popodglądać maleństwo - ma już 9 cm.
kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość