I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aphrodita ja miałam w podobnym czasie co Ty plamienie dwudniowe i gdzieś wyczytałam że w okolicy 7 tygodnia jest takie mocne zagnieżdżenie zarodka i że może dojść do plamienia. Ja byłam w tym czasie akurat na usg potwierdzającym ciążę i lekarz nic nie widział niepokojącego więc do dziś sobie to plamienie tłumaczę zagnieżdżeniem
Miriam lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie do was , miewałyście na początku luźne stolce? Bo ja zamiast mdłości i wymiotów to co dziś bym nie zjadła to na WC.. a to chyba bardziej meczące..Już zaczęłam się martwic , że coś jest nie tak ...aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
nick nieaktualnyDziewczyny
Czy plamienie, lekkie krwawienie jest normalne na samym poczatku ciąży?
Ja jestem w czwartm tygodniu dopiero, poczatek piatego i cos takiego wlasnie mi sie przdarzylo dzis, czyli 1 dzien po terminie spodziewanej @.
Pierwsza beta wyszła dość niska, niecałe 7, więc martwie się czy to nie oznacza ze dzidzi jednak nie będzie...
W sobote dopiero druga beta żeby potwierdzić, ale moze któras z Was coś podpowie podtrzymującego na duchu? -
Ja miałam plamienia na początku ciąży, w 5 tyg. Dostałam duphaston, do tej pory nie wiadomo czemu plamiłam, nie określono konkretnej przyczyny, lekarka powiedziała że to wahania hormonalne, że na początku ciąży często tak jest.
Olivia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olivia wrote:Dziewczyny
Czy plamienie, lekkie krwawienie jest normalne na samym poczatku ciąży?
Ja jestem w czwartm tygodniu dopiero, poczatek piatego i cos takiego wlasnie mi sie przdarzylo dzis, czyli 1 dzien po terminie spodziewanej @.
Pierwsza beta wyszła dość niska, niecałe 7, więc martwie się czy to nie oznacza ze dzidzi jednak nie będzie...
W sobote dopiero druga beta żeby potwierdzić, ale moze któras z Was coś podpowie podtrzymującego na duchu?
Ciężko doradzić bo ja w 4 tygodniu ciąży (2 tygodnie po stosunku) ovul beta miała 974...
Nie wiem jak jest z niską betą ,a plamieniami... zrób kolejną spr czy jest przyrost... I wybierz się do lekarza.
Tylko się nie załamuj... Ja zanim zobaczyłam upragnione kreski też czekałam długo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 14:22
-
nick nieaktualny
-
Plamienie może być implantacyjne. A beta.. cóż. U mnie w 6 tygodniu wskazywała na ciążę 4 tygodniową i lekarka mnie nastraszyła, że nie rozwija się. Jak widać na suwaczku dziecię rośnie i ma się dobrze Więc beta sreta jak to ja mówię hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 15:21
-
nick nieaktualny
-
A więc malutka rozwija się prawidłowo
Długość ciemieniowo-siedzeniowa 69,4mm
Przezierność karku 2,00 mm
płyn owodniowy w normie
Markery wad chromosomalnych: kość nosowa obecna, przepływ na zastawce trójdzielnej prawidłowa
Anatomia płodu obraz prawidłowy.
Miałam też zrobione test PAPP-A (test podwójny) też dostałam skierowanie więc nie płaciłam.
Mała w brzuszku miała czkawkę było widać jak podskakuje, i ssie kciuk
I moje przypuszczenia się sprawdziły na 80% dziewczynka
termin porodu wg USG 5 marzec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 17:32
Marysia0312, haybeauti, Iwo123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:Ania super wiadomość:)Dzidziuś już duży, prawie 7 cm:)
A jakie imię do dziewczynki wybrałaś?
No i kiedy kolejna wizyta?
Imię już maż dawno wybrał będzie Alicja
a kolejną wizytę mam 11.09
a drugie badanie prenatalna mam 30 października o 12.00nemini86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania_mr wrote:Imię już maż dawno wybrał będzie Alicja
a kolejną wizytę mam 11.09
a drugie badanie prenatalna mam 30 października o 12.00
A czy mialas robiona amniopunkcje ? Bo ja wybieram sie niedlugo na badanie prenatalne ale troche jestem zielona w tym temacie