I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aphrodita ja miałam w podobnym czasie co Ty plamienie dwudniowe i gdzieś wyczytałam że w okolicy 7 tygodnia jest takie mocne zagnieżdżenie zarodka i że może dojść do plamienia. Ja byłam w tym czasie akurat na usg potwierdzającym ciążę i lekarz nic nie widział niepokojącego więc do dziś sobie to plamienie tłumaczę zagnieżdżeniem
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie do was , miewałyście na początku luźne stolce? Bo ja zamiast mdłości i wymiotów to co dziś bym nie zjadła to na WC.. a to chyba bardziej meczące..Już zaczęłam się martwic , że coś jest nie tak ...aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
nick nieaktualnyDziewczyny
Czy plamienie, lekkie krwawienie jest normalne na samym poczatku ciąży?
Ja jestem w czwartm tygodniu dopiero, poczatek piatego i cos takiego wlasnie mi sie przdarzylo dzis, czyli 1 dzien po terminie spodziewanej @.
Pierwsza beta wyszła dość niska, niecałe 7, więc martwie się czy to nie oznacza ze dzidzi jednak nie będzie...
W sobote dopiero druga beta żeby potwierdzić, ale moze któras z Was coś podpowie podtrzymującego na duchu?
-
Ja miałam plamienia na początku ciąży, w 5 tyg. Dostałam duphaston, do tej pory nie wiadomo czemu plamiłam, nie określono konkretnej przyczyny, lekarka powiedziała że to wahania hormonalne, że na początku ciąży często tak jest.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olivia wrote:Dziewczyny
Czy plamienie, lekkie krwawienie jest normalne na samym poczatku ciąży?
Ja jestem w czwartm tygodniu dopiero, poczatek piatego i cos takiego wlasnie mi sie przdarzylo dzis, czyli 1 dzien po terminie spodziewanej @.
Pierwsza beta wyszła dość niska, niecałe 7, więc martwie się czy to nie oznacza ze dzidzi jednak nie będzie...
W sobote dopiero druga beta żeby potwierdzić, ale moze któras z Was coś podpowie podtrzymującego na duchu?
Ciężko doradzić bo ja w 4 tygodniu ciąży (2 tygodnie po stosunku) ovul beta miała 974...
Nie wiem jak jest z niską betą ,a plamieniami... zrób kolejną spr czy jest przyrost... I wybierz się do lekarza.
Tylko się nie załamuj...
Ja zanim zobaczyłam upragnione kreski też czekałam długo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 14:22
-
nick nieaktualny
-
Plamienie może być implantacyjne. A beta.. cóż. U mnie w 6 tygodniu wskazywała na ciążę 4 tygodniową i lekarka mnie nastraszyła, że nie rozwija się. Jak widać na suwaczku dziecię rośnie i ma się dobrze
Więc beta sreta jak to ja mówię hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 15:21
-
nick nieaktualny
-
A więc malutka rozwija się prawidłowo

Długość ciemieniowo-siedzeniowa 69,4mm
Przezierność karku 2,00 mm
płyn owodniowy w normie
Markery wad chromosomalnych: kość nosowa obecna, przepływ na zastawce trójdzielnej prawidłowa
Anatomia płodu obraz prawidłowy.
Miałam też zrobione test PAPP-A (test podwójny) też dostałam skierowanie więc nie płaciłam.
Mała w brzuszku miała czkawkę było widać jak podskakuje, i ssie kciuk
I moje przypuszczenia się sprawdziły na 80% dziewczynka
termin porodu wg USG 5 marzec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 17:32
nick nieaktualny, haybeauti, Iwo123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:Ania super wiadomość:)Dzidziuś już duży, prawie 7 cm:)
A jakie imię do dziewczynki wybrałaś?
No i kiedy kolejna wizyta?
Imię już maż dawno wybrał będzie Alicja
a kolejną wizytę mam 11.09
a drugie badanie prenatalna mam 30 października o 12.00
nemini86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania_mr wrote:Imię już maż dawno wybrał będzie Alicja

a kolejną wizytę mam 11.09
a drugie badanie prenatalna mam 30 października o 12.00
A czy mialas robiona amniopunkcje ? Bo ja wybieram sie niedlugo na badanie prenatalne ale troche jestem zielona w tym temacie