I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Makcza wrote:Ja wczoraj się zarejestrowałam, ale nie dostałam jeszcze maila potwierdzającego. Spróbowałam teraz po raz kolejny, ale wyskakuje info, że taki adres mailowy już jest zarejestrowany. Czyli przyjęli zgłoszenie, ale jeszcze go nie potwierdzili. Ciekawe, czy potwierdzenie jeszcze przyjdzie, czy się gdzieś zagubiło w cyberprzestrzeni.
Makcza sprawdź zakładkę ze spamem - może tam wpadł mail z potwierdzeniemMiriam lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Mam do Was ogromną prośbę, czy któraś z Was wie może jak sformułować podanie do pracodawcy o dofinansowanie rehabilitacji? Wiem, że to pytanie z zupełnie innej beczki, ale pilnie muszę napisać coś takiego. Będę wdzięczna za wszelką pomoc.
-
Dziewczyny dzisiaj zauważyłam ciemno żółty śluz:( ostatnio zawsze miał białą barwe. Zmartwiłam się tym strasznie, boję się że to początek plamień
Dodam że na początku ciąży miałam plamienia (ciemno brązowy śluz) i dostałam duphaston, który już praktycznie odstawiłam. Została mi 1 tab, obecnie biorę 1/2 tab. na dzień..
Wizyte mam dopiero 4.09:( -
Dziewczyny bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi. Wkoncu uslyszalam troche pozytywnych wiesci. Bo jestem tu pierwszy miesiac a co poniektore dziewczyny znalazly juz mi tyle chorob...Plamienie porownywaly do jakis torbieli, nadzerek itp., niskim poziomem estrogenu...Juz sie balam, ze jest cos ze mna nie tak. Narazie sie wstrzymam z ostatecznym testowaniem bo kto wie czy @ do mnie nie zawita...Narazie sie czuje masakrycznie
-
Iwo123 wrote:Dziewczyny dzisiaj zauważyłam ciemno żółty śluz:( ostatnio zawsze miał białą barwe. Zmartwiłam się tym strasznie, boję się że to początek plamień
Dodam że na początku ciąży miałam plamienia (ciemno brązowy śluz) i dostałam duphaston, który już praktycznie odstawiłam. Została mi 1 tab, obecnie biorę 1/2 tab. na dzień..
Wizyte mam dopiero 4.09:(
,, W czasie rozwijania się płodu w ciele przyszłej mamy zachodzą różne zmiany, np. silnemu ukrwieniu ulegają tkanki, przez co gruczoły produkują więcej niż dotychczas śluzu. Ten obecny w pochwie staje się więc bardziej obfity, nie bardzo gęsty, białawy, czasem lekko żółty o delikatnym zapachu lub bezwonny. Dodatkowo, w macicy powstaje czop śluzowy - umiejscowiony w szyjce macicy stanowi barierę przed wszelkimi szkodnikami z zewnątrz. Tuż przed porodem (kilkanaście lub kilka dni albo godzin) wydostaje się on z pochwy dzięki rozwieraniu się szyjki macicy"
Lub masz jakąś infekcje. Jeśli piecze lub swędzi. -
Iwo, ja mam prawie od początku taki śluz a też biorę duphaston tylko z innych względów. Pytałam dwoje różnych ginekologów i oboje potwierdzili że to nic groźnego, ale mnie nic nie piecze więc upewnij się lepiej czy to nie infekcja bo w ciąży ma się podobno większą do nich skłonność
-
Dziewczyny ja się właśnie przestarszyłam. Nie wiem co robić. Wróciłam z zakupów, szybko do łazienki na siku, patrzę a tu brązowy śluz. Teraz co chwile chodzę i sprawdzam i niby nie ma juz takiej ilości. Pisałam do mojego ginekologa, ale obawiam się, że jest za granicą. Mówił, że w tym tygodniu go nie będzie.
Może panikuję bo jestem po poronieniu, ale nie wiem co robić. -
nick nieaktualny
-
Iwo123 wrote:Dziewczyny dzisiaj zauważyłam ciemno żółty śluz:( ostatnio zawsze miał białą barwe. Zmartwiłam się tym strasznie, boję się że to początek plamień
Wizyte mam dopiero 4.09:(
Jeżeli ten śluz nie ma brzydkiego zapachu to myślę, że nie masz się czym martwić Może to jakiś grzybek, albo infekcja ale jeśli nie ma zapachu to myślę, że możesz spokojnie poczekać do wizyty. -
aphrodita wrote:Dziewczyny ja się właśnie przestarszyłam. Nie wiem co robić. Wróciłam z zakupów, szybko do łazienki na siku, patrzę a tu brązowy śluz. Teraz co chwile chodzę i sprawdzam i niby nie ma juz takiej ilości. Pisałam do mojego ginekologa, ale obawiam się, że jest za granicą. Mówił, że w tym tygodniu go nie będzie.
Może panikuję bo jestem po poronieniu, ale nie wiem co robić.
Czy bierzesz jakieś leki? Jeśli nie i jutro plamienie będzie się utrzymywać pojechałabym do lekarza bądź na ip do szpitala na Twoim miejscu. W końcu raz już poroniłaś, więc jeśli nie bierzesz nic na podtrzymanie to nie bagatelizowałabym tego. -
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. W nocy nie mogłam spać, budziłam się kilka razy i leciałam do kibelka sprawdzić czy wszystko ok, czy przypadkiem nie ma brązowego śluzu. Wstałam rano i jak narazie wszystko ok, śluz jest ale biały, lekko żółty. Chyba za bardzo schizowałam i się stresowałam narażając przy tym dzidzie. Mam nadzieje że już będzie ok.
-
aphrodita wrote:Biorę duphaston 3x1 i acard. Dziwne to plamienie było bo takie jednorazowe. Dzisiaj nic nie ma na razie.
Dużo odpoczywaj, nie przemęczaj się. -
blueberry wrote:Jeżeli ten śluz nie ma brzydkiego zapachu to myślę, że nie masz się czym martwić Może to jakiś grzybek, albo infekcja ale jeśli nie ma zapachu to myślę, że możesz spokojnie poczekać do wizyty.
Iwo123 ja miałam grzybka i śluz właśnie taki ciemno żółty. Trochę swędziało ale nie każdego dnia. Tak wybiórczo. I nie miałam żadnego zapachu. Grzybek nie musi mieć wszystkich objawów.
Myślę ze możesz poczekać do wizyty. gdybyś miała uporczywe swędzenie to clotrimazolum w kremie nie zaszkodzi.
Ja ze względu na to że miałam problemy z układem moczowym i mega dużo bakterii myślałam że to właśnie przez to i przechodziłam chyba ze 2 tygodnie smarując się tylko clotrim... teraz kończę antybiotyk i 5 września na kontrolę. -
nick nieaktualnyaphrodita wrote:Biorę duphaston 3x1 i acard. Dziwne to plamienie było bo takie jednorazowe. Dzisiaj nic nie ma na razie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 08:52