X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • aher Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Ja wczoraj się zarejestrowałam, ale nie dostałam jeszcze maila potwierdzającego. Spróbowałam teraz po raz kolejny, ale wyskakuje info, że taki adres mailowy już jest zarejestrowany. Czyli przyjęli zgłoszenie, ale jeszcze go nie potwierdzili. Ciekawe, czy potwierdzenie jeszcze przyjdzie, czy się gdzieś zagubiło w cyberprzestrzeni.

Makcza sprawdź zakładkę ze spamem - może tam wpadł mail z potwierdzeniem

Miriam lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W spamie nie było. Jeszcze raz spróbowałam, podając służbowy adres, i przyszedł link. Jestem zapisana! :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Mam do Was ogromną prośbę, czy któraś z Was wie może jak sformułować podanie do pracodawcy o dofinansowanie rehabilitacji? Wiem, że to pytanie z zupełnie innej beczki, ale pilnie muszę napisać coś takiego. Będę wdzięczna za wszelką pomoc.

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj zauważyłam ciemno żółty śluz:( ostatnio zawsze miał białą barwe. Zmartwiłam się tym strasznie, boję się że to początek plamień:(
    Dodam że na początku ciąży miałam plamienia (ciemno brązowy śluz) i dostałam duphaston, który już praktycznie odstawiłam. Została mi 1 tab, obecnie biorę 1/2 tab. na dzień..
    Wizyte mam dopiero 4.09:(

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi. Wkoncu uslyszalam troche pozytywnych wiesci. Bo jestem tu pierwszy miesiac a co poniektore dziewczyny znalazly juz mi tyle chorob...Plamienie porownywaly do jakis torbieli, nadzerek itp., niskim poziomem estrogenu...Juz sie balam, ze jest cos ze mna nie tak. Narazie sie wstrzymam z ostatecznym testowaniem bo kto wie czy @ do mnie nie zawita...Narazie sie czuje masakrycznie

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123- moze zadzwon do swojego gin i powiedz o tych plamieniach. Slyszalam o przypadkach, ze niektore kobiety tak maja i nie zagraza to dzidziusiowi ale lepiej dmuchac na zimne

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj zauważyłam ciemno żółty śluz:( ostatnio zawsze miał białą barwe. Zmartwiłam się tym strasznie, boję się że to początek plamień:(
    Dodam że na początku ciąży miałam plamienia (ciemno brązowy śluz) i dostałam duphaston, który już praktycznie odstawiłam. Została mi 1 tab, obecnie biorę 1/2 tab. na dzień..

,, W czasie rozwijania się płodu w ciele przyszłej mamy zachodzą różne zmiany, np. silnemu ukrwieniu ulegają tkanki, przez co gruczoły produkują więcej niż dotychczas śluzu. Ten obecny w pochwie staje się więc bardziej obfity, nie bardzo gęsty, białawy, czasem lekko żółty o delikatnym zapachu lub bezwonny. Dodatkowo, w macicy powstaje czop śluzowy - umiejscowiony w szyjce macicy stanowi barierę przed wszelkimi szkodnikami z zewnątrz. Tuż przed porodem (kilkanaście lub kilka dni albo godzin) wydostaje się on z pochwy dzięki rozwieraniu się szyjki macicy"

Lub masz jakąś infekcje. Jeśli piecze lub swędzi.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie ten śluz nie był w ogóle brązowy, po prostu ciemno zołty. Podczas kąpieli, mnie troszkę piecze, więc może to rzeczywiście jakaś infekcja. Mam nadzieję że to nic poważnego.
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.

relg3e5ejn8hl19k.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo, ja mam prawie od początku taki śluz a też biorę duphaston tylko z innych względów. Pytałam dwoje różnych ginekologów i oboje potwierdzili że to nic groźnego, ale mnie nic nie piecze więc upewnij się lepiej czy to nie infekcja bo w ciąży ma się podobno większą do nich skłonność

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się właśnie przestarszyłam. Nie wiem co robić. Wróciłam z zakupów, szybko do łazienki na siku, patrzę a tu brązowy śluz. Teraz co chwile chodzę i sprawdzam i niby nie ma juz takiej ilości. Pisałam do mojego ginekologa, ale obawiam się, że jest za granicą. Mówił, że w tym tygodniu go nie będzie.
    Może panikuję bo jestem po poronieniu, ale nie wiem co robić.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wydaje mi się, że ten brązowy śluz może być wynikiem nadmiernego wysiłku skoro pojawił się po powrocie z zakupów. Powinnaś zwolnić tempo ;)
    Ale jeżeli rano ten śluz nadal będzie brązowy to radziłabym natychmiast wybrać się do lekarza.

• blueberry Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:

Jeżeli ten śluz nie ma brzydkiego zapachu to myślę, że nie masz się czym martwić :) Może to jakiś grzybek, albo infekcja ale jeśli nie ma zapachu to myślę, że możesz spokojnie poczekać do wizyty.

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Dziewczyny ja się właśnie przestarszyłam. Nie wiem co robić. Wróciłam z zakupów, szybko do łazienki na siku, patrzę a tu brązowy śluz. Teraz co chwile chodzę i sprawdzam i niby nie ma juz takiej ilości. Pisałam do mojego ginekologa, ale obawiam się, że jest za granicą. Mówił, że w tym tygodniu go nie będzie.
    Może panikuję bo jestem po poronieniu, ale nie wiem co robić.

Czy bierzesz jakieś leki? Jeśli nie i jutro plamienie będzie się utrzymywać pojechałabym do lekarza bądź na ip do szpitala na Twoim miejscu. W końcu raz już poroniłaś, więc jeśli nie bierzesz nic na podtrzymanie to nie bagatelizowałabym tego.

zfxga33.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę duphaston 3x1 i acard. Dziwne to plamienie było bo takie jednorazowe. Dzisiaj nic nie ma na razie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:01

• Iwo123 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. W nocy nie mogłam spać, budziłam się kilka razy i leciałam do kibelka sprawdzić czy wszystko ok, czy przypadkiem nie ma brązowego śluzu. Wstałam rano i jak narazie wszystko ok, śluz jest ale biały, lekko żółty. Chyba za bardzo schizowałam i się stresowałam narażając przy tym dzidzie. Mam nadzieje że już będzie ok.

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Biorę duphaston 3x1 i acard. Dziwne to plamienie było bo takie jednorazowe. Dzisiaj nic nie ma na razie.
    Jeśli dzisiaj jest ok, to może pękło ci naczynko. Ale jeśli pojawi się znowu brązowy śluz to lepiej skontaktuj się z lekarzem.
    Dużo odpoczywaj, nie przemęczaj się.

relg3e5ejn8hl19k.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Jeżeli ten śluz nie ma brzydkiego zapachu to myślę, że nie masz się czym martwić :) Może to jakiś grzybek, albo infekcja ale jeśli nie ma zapachu to myślę, że możesz spokojnie poczekać do wizyty.

Iwo123 ja miałam grzybka i śluz właśnie taki ciemno żółty. Trochę swędziało ale nie każdego dnia. Tak wybiórczo. I nie miałam żadnego zapachu. Grzybek nie musi mieć wszystkich objawów.
    Myślę ze możesz poczekać do wizyty. gdybyś miała uporczywe swędzenie to clotrimazolum w kremie nie zaszkodzi.
    Ja ze względu na to że miałam problemy z układem moczowym i mega dużo bakterii myślałam że to właśnie przez to i przechodziłam chyba ze 2 tygodnie smarując się tylko clotrim... teraz kończę antybiotyk i 5 września na kontrolę.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Kochana ja miałam tak w poprzedniej ciazy tez jeden dzień i cisza poczytalam na forum akurat nie na owu na innym i to zbagatelizowalam bo 2 dni wczesniej bylam u gin i bylo ok no i niestety pare tyg pózniej w 12 tyg okazało sie ze plod obumarł pare tyg wczesniej ok 8 tyg a plamienia mialam wlasnie w 8 tyg nie to ze Cię starsze bo to może być nic groźnego ale ja po tym co ostatnio przeszłam odrazu pobiegla bym do lekarza lub na izbę przyjęć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 08:52

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Spróbuję się wcisnąć dzisiaj na wizytę do kobiety, do ktorej chodziłam w poprzedniej ciąży.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ