I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Zbiegi okoliczności ,bo moja koleżanka miała fatalną cerę ,pryszcz na pryszczu.. Ma chłopca;)
Wszystko zależy od hormonów.
Moja mama urodziła 2 córki... W ze mną w ciąży wymiotowała , z moją siostrą nic ,a nic...
Za to w obydwóch ciążach przytyła tylko 7kg , obydwie cesarki. (Zbyt wąski kanał rodny) -
Ewelina wrote:Pocieszę Cię Lissa, u mnie to samo. Kaszka na czole, bolesne krostki na policzkach, zwłaszcza przy brodzie. Przed okresem miałam takie niespodzianki i akurat dziś wypada termin, w którym @ się powinna pojawić, więc może to dlatego? Zobaczymy, jeśli nie, to chyba zacznę stosować jakieś mocniejsze specyfiki, niż pasta do zębów
A pasta pomaga ?
J tez mam kaszke na czole i na policzkach takie wieksze krostki
Pytanie czy mozna cos stosowac czy pozostawic to naturze .
Tez slyszalam ze corka zabiera urode matce, ja marze cichutko o córce, tatus o synku , zobaczymy -
Mi pasta pomaga na te brzydkie, grube bolące krostki. Oduczyłam się rozdrapywania - na dzień lekko przyklepuję je korektorem antybakteryjnym, a na noc krem i punktowo pasta. Po dwóch dniach po krostce nie ma śladu.
Dorjana, nawet po USG będziesz się zastanawiać, czy wszystko jest ok. Jak widzisz po naszych postach ciąża to chyba jeden wielki znak zapytaniahttps://www.maluchy.pl/li-68384.png -
hej dziewczyny...
powiedzcie mi jak powinna prawidlowo przyrastac beta???
kilka dni temu zorobilam badanie z krwi (8 dni po owulacji) i wynik ok 31.
Jutro ide powtórzyć...miną 4 dni.jaki mniej wiecej powinien byc wynik???
Bede wdzieczna za informację))
-
Hej fizjo:)
Ja beta hcg robiłam 11 dni po owul miałam 974 ,a potem po 5 dniach od tego badania miałam już 8996
http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator Tu masz kalkulator
wpisujesz jedną ( przy niej ilość dni po owulacji o ile jesteś pewna w 100% np po przez monitoring USG że w ten dzień nastąpiła) bete drugą , i
Hours Between Tests (czyli ilość godzin między jedną a drugą betą -
dziewczyny ja tez mam kaszke na czole
ale jako takich pryszczy nie mam.
dzis powtorzylam test ciazowy oj jaka piekna druga krecha wyszla wiec pewnie moj babel rosnie.wczoraj sie zafiksowalam a wszystko przez lekarza ktory powiedzial mi beta za mala a to pewnie ciaza jest wczesna. no tak sie wygadalam he he
uciekam milego popoludnia
-
Dorjana wrote:Witam serdecznie
właściwie dopiero się wczytuję i zapoznaję z waszymi wpisami...
Widzę że przerabiacie różne problemy... szkoda tylko że ponad 200 str mam do nadrobienia ;P
więc zanim się zaczytam, chciałam zapytać:
czy jest jakiś sposób na sprawdzenie czy KROPEK się dobrze rozwija??
Czy pozostaje czekanie do pierwszego USG ??
pozdrawiam
Wcale nie musisz czytać wszystkich postów. Masz pytania pytaj na bieżąco;) Każdy jak będzie wiedział odpowie. Niektóre wątki były milion razy omawiane:) I będą omawiane.
Kropek na pewno ma się dobrze (myśl pozytywna) Jeśli nie masz nadmiernych bólów brzucha i plamień. Odpoczywaj dużo bierz kwas foliowy (np Folik)
pij dużo wody, odpoczywaj:) odżywiaj się zdrowo. I czekaj na spokojnie na 1 USGJak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy...
Więc luz blues;) Niby 9 m-ce a leciWięc na spokojnie.
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o intensywne ćwiczenia powinnaś spytać lekarza czy nie ma przeciwwskazań. Ja bym z nimi na wszelki wypadek skończyła - przynajmniej na razie - bo z tego co piszesz wynika że nie miałaś jeszcze pierwszego usg. Lepiej chyba dmuchać na zimne. Ja przed ciążą biegałam dość dużo. Jak dowiedziałam się o ciąży natychmiast przestałam - i bardzo dobrze zrobiłam bo pani doktor odradziła w moim stanie tego typu wysiłek. Nie odbieraj tego co piszę jako jakieś nadmierne straszenie ale poroniłam jedną ciążę i dlatego jestem ostrożna - może nadmiernie ale co zrobić. Tak już mam:)
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny pisałam już u kwietniowych mamusiek ale wam też się pochwalę Dziś miałam dawno umówioną wizytę u wcześniejszego mojego gina i pomyślałam ze pójdę zobaczyć jak się fasolek czuje i dobrze zrobiłam on ma słabsze usg niż mój obecny gin ale wiem że rośnie a ponad to dziś pokazało się echo zarodka
Jestem szczęśliwa i nie mogę się doczekać wizyty u mojego gina żeby zobaczyć już rączki, nóżki i usłyszeć serduszkoLalita2710, Natalia lubią tę wiadomość
-
Ja bym absolutnie nie ćwiczyła mięśni brzucha w ciąży...
Jak ktoś coś ćwiczył niech ćwiczy typu jakiś rower lekkie truftanie itd...
Ale brzuch:| jak się chcę stracić dziecko to droga wolna....
Trzeba wszystko brać na chłopski rozum ,przy wykonywaniu skłonów ruszasz brzuchem.
Marysiu brzuch czasem twardnieje ,ale na kilka sekund. I powinien puścić macica od samego początku się przygotowuje do porodu.
Bierz magnez ,odpoczywaj powinno być w porządku.
Po 20 tyg twardnienia (są co raz częstsze) Jeśli brzuch nie twardnieje na długi czas to nic się nie dzieje, możesz powiedzieć lekarzowi o swoich obawach.
-
Oj brzuszki raczej nie są dobrym pomysłem,ani podskoki, gwałtowne skręty, na spojenie łonowe tez warto uważać od któregoś momentu, Dobre będą joga, basen, ćwiczenia dla kobiet w ciąży większość klubów przyjmuje od 12 tc, kobiety teraz czesto biegają w ciązy, ja nie miałam odwagi jednak - trzeba to wszystko skonsultować z lekarzem. Rowerek -spotkałąm się z opiniami że nie, ale dlaczego tego mi nikt nie wytłumaczył.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 12:31