I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
jeśli ciąża nie jest zagrożona to nie ma przeciwwskazań co do jazdy na rowerze. Mi ginka powiedziała że jak najbardziej jeździć. nie polecałaby gdybym się dopiero uczyła bo jest duża możliwość urazów i co za tym idzie możliwych komplikacji. Rowerek stacjonarny jak najbardziej można. Wiadomo, z umiarem jak każdy sport Brzuszków bym się nie odważyła robić chociaż jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży to robiłam turbo spalanie w Ewą Ch. i bardzo dużo jeździłam na rowerze.
-
Nie wiedziałaś można wybaczyć. Ale brzuch macica rośnie. I chodzi o to żeby ten zarodek się prawidłowo zagnieżdżał...
Potem co raz większy i w takim momencie nie da się ćwiczyć brzucha bo to jest nawet nie logiczne.
Co do innych sportów tylko konsultacja z lekarzem. Ale brzuch to świętość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 13:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi lekarz powiedział ze muszę odpuścić ćwiczenia chociaż ja tylko jazda konna czasem na siłownię ale niezbyt często ale zaproponował mi lekkie ćwiczenia na piłce do pilatesu no i aerobik dla ciężarnych właśnie w II trymestrze jak narazie najlepszym dla mnie sportem jest wymiotowanie na odległość i spanie na czas
blueberry, michaela, Iwo123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Może herbatka z rumianku??
"Herbatki z rumianku mogą być stosowane podczas przeziębienia. Stosując napar z rumianku można leczyć zapalenie górnych dróg oddechowych, jamy ustnej lub gardła. Osobom cierpiącym na zaburzenia układu pokarmowego zaleca się picie herbatki rumiankowej, która łagodzi napięcia jamy brzusznej, pomaga również w łagodzeniu kolki u niemowląt, rozładowywuje gazy, uśmierza ból brzucha."
Ja ostatnio piję rumianek bo pomaga mi na mdłości. Na razie ze wszystkich wypróbowanych przeze mnie sposóbów Rumianek jest na miejscu NR 1. -
Lalita2710 wrote:Zbiegi okoliczności ,bo moja koleżanka miała fatalną cerę ,pryszcz na pryszczu.. Ma chłopca;)
Wszystko zależy od hormonów.
ja podobno też mam chłopca a cera straszna i juz nie pomaga za wiele na to ale coz i tak jestem szczesliwa, ze bede miec szkraba;)
dopiero dziś się odzywam, poniewaz byłam kilka dni u rodzinki w innym regionie i nie miałam jak sie odezwac takce witam dziewczyny ponownie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 18:51
-
witajcie kochane , tak jak pisała Miriam lezałam w szpitalu z krwawieniem , dziś mnie puścili do domu chociaz wolałam dla pewnosci 1 dzien jeszcze poleżec , jutro ide do swojego lekarza to dam znac co i jak... bo w szpitalu to szkoda gadac.. co lekarz to inna opinia, z dzidzią okey
Miriam, Marysia0312, blueberry, Iwo123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Normalne tak ok 7 tyg powoli zaczyna się mocniej zagnieżdżać zarodek w ściany macicy... macica z każdym tyg będzie się powiększać. Potem boleści brzucha pojawiają się tak do 18 tyg kiedy wiązadła się rozciągają.
i tak w kółko. Jeśli nie jest to bardzo mocny ból (każdy ma inną skale boleści) nie ma plamień to na spokojnie. -
nick nieaktualnyLalita2710 wrote:Normalne tak ok 7 tyg powoli zaczyna się mocniej zagnieżdżać zarodek w ściany macicy... macica z każdym tyg będzie się powiększać. Potem boleści brzucha pojawiają się tak do 18 tyg kiedy wiązadła się rozciągają.
i tak w kółko. Jeśli nie jest to bardzo mocny ból (każdy ma inną skale boleści) nie ma plamień to na spokojnie.
Z ktorego to tygodnia brzuszek na avatarku ?