I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam bardzo silne bóle podbrzusza od 4 do 6 tygodnia ciąży. Mój lekarz powiedział że nie powinno cały czas boleć. Dostałam duphaston 3x1 i nospe 2x1 i przeszło. Od 7 tc. już kazał odłożyć leki i nic już mnie nie boli.
Czasem coś zakłuje ale krótko. -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny ale dzis nerwowa jestem , wizyta na 12.45 ciekawe co mi powie mój lekarz.. pozatym jade jeszcze po wypis ze szpitala. Mam nadzieje ze nie pośle mnie na oddział bo bym chyba zwariowała...
-
nick nieaktualny
-
do 14 tygodnia brzuch jest zaokrąglony z powodu zmian hormonalnych Potem trochę opada i tak od 18 tyg zaczyna na serio rosnąć
Poza tym mój brzuch to liliput mało obiektywnie na niego trzeba patrzeć
Genetyka po mamie zadziałała
Wszystko będzie dobrze ,myśl pozytywnie:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 10:44
juicca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
juicca niezmiennie trzymamy kciuki za wizytę i minimum nerwów Musi byc dobrze, bo dobre wieści wszystkie nas nakręcają, więc nie może być inaczej
A mój brzuch wygląda tak jak Lality w 4 tyg. Może przez to leżenie, nie chce wystrzelić do góry, ha hajuicca lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Masz naprawdę śliczny brzuszek ;P mimo wszystko czuję ze bedę miała wielki basiorek Miriam nie strasz ;p heh w szpitalu lezała babeczka (11 tydz) ciąża mnoga czworaczki ale niestety jednemu serduszko przestało pukać...
NO Lalitko mam nadzieję ze mój brzuszek sie unormuje
a na zaparcia które mnie męcza oprócz zdrowego jedzenia i woody używam czopki glicerynowe a herbatke koperkowa popijam zeby gazy z żołądka usunąc -
nick nieaktualnyLula mi do 9 września kazano 3x1 później 2x1 i od 24 września może uda nam się go odstawić z tego co mi wiadomo 3x1 to jest dawkowanie już stosowane przy poronieniach więc to jest spora dawka i nie powinno się z niej od tak o rezygnować tylko stopniowo tak mi to wytłumaczył mój gin jeden z najlepszych w Warszawie ordynator szpitala praskiego
-
martusia172005 wrote:Mamuśki mam pytanie czy wy też tak macie lub miałyście że cały czas chce się wam jeść? U mnie non stop czuje głód i wszystko wokół tego się kręci. Jest to 7 tydzień a już brzuszek mi widać ,jak bym jadła jak czuje głód to będę jak słonica
martusia to chyba jest indywidualna kwestia.
Ja do tej pory nie miałam czegoś takiego, żebym czuła non stop głód. Zdarzyło mi się późno w nocy, jak nie spałam i od 4-5 godzin nic nie jadłam, to poczułam straszny głód, ale tylko tyle.
Nie miałam też do tej pory żadnych zachcianek, jakoś mocno nie odrzucało mnie od jedzenia. Był czas, że nie miałam ochoty na jedzenie, albo zdejmowałam sałatę z kanapki czy wędliny nie jadłam, ale to też nie było tak, że nie przełknęłabym, tylko nie miałam na nie w ogóle ochoty. Każda ma pewnie inaczej.Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjuicca wrote:Masz naprawdę śliczny brzuszek ;P mimo wszystko czuję ze bedę miała wielki basiorek Miriam nie strasz ;p heh w szpitalu lezała babeczka (11 tydz) ciąża mnoga czworaczki ale niestety jednemu serduszko przestało pukać...
NO Lalitko mam nadzieję ze mój brzuszek sie unormuje
a na zaparcia które mnie męcza oprócz zdrowego jedzenia i woody używam czopki glicerynowe a herbatke koperkowa popijam zeby gazy z żołądka usunąc
Mam znajomą która miała trojaczki z inseminacji właśnie ona poleciła mi mojego teraźniejszego gina no i u niej też jedno przestało się rozwijać ok 12 tyg a teraz ma 4 letnich przecudownych dwóch chłopców udało się ich uratować choć lekarze w innych szpitalach nie dawali szans -
martusia172005 wrote:Mamuśki mam pytanie czy wy też tak macie lub miałyście że cały czas chce się wam jeść? U mnie non stop czuje głód i wszystko wokół tego się kręci. Jest to 7 tydzień a już brzuszek mi widać ,jak bym jadła jak czuje głód to będę jak słonica
Tak owszem na początku miałam wilczy głód do 7 tyg gdzieś ,potem nastąpiła przerwa przez kilka tyg... zaczęła się tak od 17 tyg przez jakiś czas znów się skończyła. I kolejna faza wilczego głodu rozpoczęła mi się z 1,5 tyg temu... -
nick nieaktualnymartusia172005 wrote:Mamuśki mam pytanie czy wy też tak macie lub miałyście że cały czas chce się wam jeść? U mnie non stop czuje głód i wszystko wokół tego się kręci. Jest to 7 tydzień a już brzuszek mi widać ,jak bym jadła jak czuje głód to będę jak słonica
ja z tydzień temu tak miłam że jak coś przeczytałam o jedzeniu albo zobaczyłam coś w tv to chciałam natychianst to i wkółko jadłam teraz też sporo jak na siebie jem bo jest mi co troche nie dobrze a jak jem to mi przechodzi