Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie każde usg ma możliwość puszczenia bicia serduszka więc po prostu może dlatego on tego nie zrobił :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kciukam za wasze wizyty :D ja mam USG prenatalne dopiero w poniedziałek niech ten czas szybciej leci !!!! :D

kaaasiaczek_, Iwo123 lubią tę wiadomość

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti nie jestem z W-wy ja mieszkam w Elblągu także kawałek drogi od W-wy ale za to blisko jezior i morza:)

relgzbmh71xqedw7.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Iwo123, ja też mam dzisiaj wizytę, o 17. trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze, daj znać jak wrócisz. ;)
    Kaaasiaczek a ja będe trzymac za ciebie kciuki :-)

Haybeauti spróbuj umówić się na wizytę do innego lekarza, jesli jesteś z Warszawy polecam dr Luterek, prowadzi moją ciąże, na każdej wizycie mam USG, wszystko wytłumaczy, super lekarz..

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    dziewczyny kciukam za wasze wizyty :D ja mam USG prenatalne dopiero w poniedziałek niech ten czas szybciej leci !!!! :D

ja teraz czekałam na usg 3 tygodnie, nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić przez ten czas. :D trochę na początku mi się czas dłużył, ale jak teraz na to spojrzę, to czas zapiernicza jak nie wiem. :)
    Miriam, będzie dobrze, na Twoją relacje też czekam. :)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy zobaczymy ja po tych moich przeżyciach w poprzedniej ciąży jestem teraz z paraliżowana przez strach bo w tedy byłam na usg ok 8 tyg a później w 12 i jak się okazało od razu po poprzednim usg dziecko przestało się rozwijać więc to jest ten najcięższy czas dla mnie jak będzie dobrze to już będzie z górki :)

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę u lekarza 11 września dziś jadę odebrać wyniki z krwi (morfologia, mocz, Toxo IgM)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    no zobaczymy zobaczymy ja po tych moich przeżyciach w poprzedniej ciąży jestem teraz z paraliżowana przez strach bo w tedy byłam na usg ok 8 tyg a później w 12 i jak się okazało od razu po poprzednim usg dziecko przestało się rozwijać więc to jest ten najcięższy czas dla mnie jak będzie dobrze to już będzie z górki :)

no na pewno się martwisz, ale pamiętaj, że maluch też to czuje... :)

Miriam, Miriam lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Magda421 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti nie ma sensu powtarzać cytologii jeśli poprzedni wynik był ok. Moja lekarka przez wziernik ogląda szyjkę macicy i sprawdza czy nie ma nadżerek i czy jest dobrze sformułowana. Gdyby jakaś się pojawiła to pobiera się materiał tylko z obrębu nadżerki. Nie ma co niepotrzebnie grzebać w szyjce. Myślę też że powinnaś zdobyć się na większe zaufanie do lekarza - czytałam o twoich przejściach i rozumiem że to trudne po tym co przeszłaś. Ale musisz się wreszcie na jakiegoś zdecydować bo inaczej do końca ciąży będziesz skakać z kwiatka na kwiatek a lekarz powinien też zaznajomić się ze swoją pacjętką i poznać ją.

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
    file:///C:/Users/Magda/Desktop/Karolek/2014-02-25-309.jpg
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś byłam na wizycie i lekarz pobral cytologie bo ostatnią mialam ponad rok temu ale jak miarka w tym roku dobra to może dlatego nie zalecil.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam wasza cera ???? POGORSZYŁA się czy poprawiła ?? ja ogólnie nie mam źle tylko tak trochę więcej syfków jak przed okresem..ale tragedii nie ma :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Iwo123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogorszyła:(, może później będzie lepiej.

relg3e5ejn8hl19k.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie póki co też coś czasem wyjdzie jak przed okresem, ale nie jest źle. :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie żadnych zmian, taką samą cerę mam w ciąży jak i przed ciążą, nic mi nie wyskakuje, pielęgnacji nie zmieniałam

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam okropna kaszke na dekolcie i czole a nigdy nie miałam problemow z cera mam ze w drygim trymestrze będzie już lepiej:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    bijące serduszko widać na usg (pulsuje), może zasugerował się tym, że skoro je widzi to nie musi go puszczać, no nie wiem... co do cytologii, to przed ciążą miałam robioną w kwietniu, a mimo to w lipcu robiłam jeszcze raz, bo lekarz powiedział, że jak wszystko to wszystko. może spróbuj jeszcze umówić się na wizytę do innego lekarza. będziesz miała wtedy pewność... a sama się nie stresuj tylko myśl pozytywnie.
    Dzięki za to, nie wpadłam na to, że może po prostu widział i nie musiał puszczać następnym razem poproszę i zobaczymy czy taką funkcję w sprzęcie.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Miriam rozumiem Cię doskonale. trzymam za ciebie kciuki żeby te 2 tygodnie szybko i przede wszystkim spokojnie zleciały.

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie cera w nie za dobrym stanie, cera stala sie taka szorstka nawet na czole mimo, że zawsze miałam je gładkie a teraz kaszka i ogólnie ciągle wysyp nowych wyprysków. moze jakies rady macie?? :)

lprktv73nye615w2.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będziecie na mnie złe ale co myślicie o badaniu czystości pochwy? żeby upewnić się że jest oki. Często mi się zdarzały infekcje bez objawów.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    będziecie na mnie złe ale co myślicie o badaniu czystości pochwy? żeby upewnić się że jest oki. Często mi się zdarzały infekcje bez objawów.
    Kochana byłaś u lekarza pewnie by coś zauważył przy badaniu wiec po co ingetowac ale jeżeli ma cię to uspokoić to zrób to stres minie ;) ale błagam nie szukaj nic na sile hihi :P

Matylda36 lubi tę wiadomość

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ