I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kaaasiaczek_ wrote:Iwo123, ja też mam dzisiaj wizytę, o 17. trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze, daj znać jak wrócisz.
Haybeauti spróbuj umówić się na wizytę do innego lekarza, jesli jesteś z Warszawy polecam dr Luterek, prowadzi moją ciąże, na każdej wizycie mam USG, wszystko wytłumaczy, super lekarz..kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość
-
Miriam wrote:dziewczyny kciukam za wasze wizyty ja mam USG prenatalne dopiero w poniedziałek niech ten czas szybciej leci !!!!
ja teraz czekałam na usg 3 tygodnie, nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić przez ten czas. trochę na początku mi się czas dłużył, ale jak teraz na to spojrzę, to czas zapiernicza jak nie wiem.
Miriam, będzie dobrze, na Twoją relacje też czekam.
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno zobaczymy zobaczymy ja po tych moich przeżyciach w poprzedniej ciąży jestem teraz z paraliżowana przez strach bo w tedy byłam na usg ok 8 tyg a później w 12 i jak się okazało od razu po poprzednim usg dziecko przestało się rozwijać więc to jest ten najcięższy czas dla mnie jak będzie dobrze to już będzie z górki
-
Miriam wrote:no zobaczymy zobaczymy ja po tych moich przeżyciach w poprzedniej ciąży jestem teraz z paraliżowana przez strach bo w tedy byłam na usg ok 8 tyg a później w 12 i jak się okazało od razu po poprzednim usg dziecko przestało się rozwijać więc to jest ten najcięższy czas dla mnie jak będzie dobrze to już będzie z górki
no na pewno się martwisz, ale pamiętaj, że maluch też to czuje...
Miriam, Miriam lubią tę wiadomość
-
Haybeauti nie ma sensu powtarzać cytologii jeśli poprzedni wynik był ok. Moja lekarka przez wziernik ogląda szyjkę macicy i sprawdza czy nie ma nadżerek i czy jest dobrze sformułowana. Gdyby jakaś się pojawiła to pobiera się materiał tylko z obrębu nadżerki. Nie ma co niepotrzebnie grzebać w szyjce. Myślę też że powinnaś zdobyć się na większe zaufanie do lekarza - czytałam o twoich przejściach i rozumiem że to trudne po tym co przeszłaś. Ale musisz się wreszcie na jakiegoś zdecydować bo inaczej do końca ciąży będziesz skakać z kwiatka na kwiatek a lekarz powinien też zaznajomić się ze swoją pacjętką i poznać ją.
-
kaaasiaczek_ wrote:bijące serduszko widać na usg (pulsuje), może zasugerował się tym, że skoro je widzi to nie musi go puszczać, no nie wiem... co do cytologii, to przed ciążą miałam robioną w kwietniu, a mimo to w lipcu robiłam jeszcze raz, bo lekarz powiedział, że jak wszystko to wszystko. może spróbuj jeszcze umówić się na wizytę do innego lekarza. będziesz miała wtedy pewność... a sama się nie stresuj tylko myśl pozytywnie.
-
Miriam wrote:no zobaczymy zobaczymy ja po tych moich przeżyciach w poprzedniej ciąży jestem teraz z paraliżowana przez strach bo w tedy byłam na usg ok 8 tyg a później w 12 i jak się okazało od razu po poprzednim usg dziecko przestało się rozwijać więc to jest ten najcięższy czas dla mnie jak będzie dobrze to już będzie z górki
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhaybeauti wrote:będziecie na mnie złe ale co myślicie o badaniu czystości pochwy? żeby upewnić się że jest oki. Często mi się zdarzały infekcje bez objawów.
Matylda36 lubi tę wiadomość