X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie każde usg ma możliwość puszczenia bicia serduszka więc po prostu może dlatego on tego nie zrobił :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kciukam za wasze wizyty :D ja mam USG prenatalne dopiero w poniedziałek niech ten czas szybciej leci !!!! :D

kaaasiaczek_, Iwo123 lubią tę wiadomość

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti nie jestem z W-wy ja mieszkam w Elblągu także kawałek drogi od W-wy ale za to blisko jezior i morza:)

relgzbmh71xqedw7.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Iwo123, ja też mam dzisiaj wizytę, o 17. trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze, daj znać jak wrócisz. ;)
    Kaaasiaczek a ja będe trzymac za ciebie kciuki :-)

Haybeauti spróbuj umówić się na wizytę do innego lekarza, jesli jesteś z Warszawy polecam dr Luterek, prowadzi moją ciąże, na każdej wizycie mam USG, wszystko wytłumaczy, super lekarz..

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    dziewczyny kciukam za wasze wizyty :D ja mam USG prenatalne dopiero w poniedziałek niech ten czas szybciej leci !!!! :D

ja teraz czekałam na usg 3 tygodnie, nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić przez ten czas. :D trochę na początku mi się czas dłużył, ale jak teraz na to spojrzę, to czas zapiernicza jak nie wiem. :)
    Miriam, będzie dobrze, na Twoją relacje też czekam. :)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy zobaczymy ja po tych moich przeżyciach w poprzedniej ciąży jestem teraz z paraliżowana przez strach bo w tedy byłam na usg ok 8 tyg a później w 12 i jak się okazało od razu po poprzednim usg dziecko przestało się rozwijać więc to jest ten najcięższy czas dla mnie jak będzie dobrze to już będzie z górki :)

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę u lekarza 11 września dziś jadę odebrać wyniki z krwi (morfologia, mocz, Toxo IgM)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    no zobaczymy zobaczymy ja po tych moich przeżyciach w poprzedniej ciąży jestem teraz z paraliżowana przez strach bo w tedy byłam na usg ok 8 tyg a później w 12 i jak się okazało od razu po poprzednim usg dziecko przestało się rozwijać więc to jest ten najcięższy czas dla mnie jak będzie dobrze to już będzie z górki :)

no na pewno się martwisz, ale pamiętaj, że maluch też to czuje... :)

Miriam, Miriam lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Magda421 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti nie ma sensu powtarzać cytologii jeśli poprzedni wynik był ok. Moja lekarka przez wziernik ogląda szyjkę macicy i sprawdza czy nie ma nadżerek i czy jest dobrze sformułowana. Gdyby jakaś się pojawiła to pobiera się materiał tylko z obrębu nadżerki. Nie ma co niepotrzebnie grzebać w szyjce. Myślę też że powinnaś zdobyć się na większe zaufanie do lekarza - czytałam o twoich przejściach i rozumiem że to trudne po tym co przeszłaś. Ale musisz się wreszcie na jakiegoś zdecydować bo inaczej do końca ciąży będziesz skakać z kwiatka na kwiatek a lekarz powinien też zaznajomić się ze swoją pacjętką i poznać ją.

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
    file:///C:/Users/Magda/Desktop/Karolek/2014-02-25-309.jpg
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś byłam na wizycie i lekarz pobral cytologie bo ostatnią mialam ponad rok temu ale jak miarka w tym roku dobra to może dlatego nie zalecil.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam wasza cera ???? POGORSZYŁA się czy poprawiła ?? ja ogólnie nie mam źle tylko tak trochę więcej syfków jak przed okresem..ale tragedii nie ma :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Iwo123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogorszyła:(, może później będzie lepiej.

relg3e5ejn8hl19k.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie póki co też coś czasem wyjdzie jak przed okresem, ale nie jest źle. :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie żadnych zmian, taką samą cerę mam w ciąży jak i przed ciążą, nic mi nie wyskakuje, pielęgnacji nie zmieniałam

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam okropna kaszke na dekolcie i czole a nigdy nie miałam problemow z cera mam ze w drygim trymestrze będzie już lepiej:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    bijące serduszko widać na usg (pulsuje), może zasugerował się tym, że skoro je widzi to nie musi go puszczać, no nie wiem... co do cytologii, to przed ciążą miałam robioną w kwietniu, a mimo to w lipcu robiłam jeszcze raz, bo lekarz powiedział, że jak wszystko to wszystko. może spróbuj jeszcze umówić się na wizytę do innego lekarza. będziesz miała wtedy pewność... a sama się nie stresuj tylko myśl pozytywnie.
    Dzięki za to, nie wpadłam na to, że może po prostu widział i nie musiał puszczać następnym razem poproszę i zobaczymy czy taką funkcję w sprzęcie.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Miriam rozumiem Cię doskonale. trzymam za ciebie kciuki żeby te 2 tygodnie szybko i przede wszystkim spokojnie zleciały.

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie cera w nie za dobrym stanie, cera stala sie taka szorstka nawet na czole mimo, że zawsze miałam je gładkie a teraz kaszka i ogólnie ciągle wysyp nowych wyprysków. moze jakies rady macie?? :)

lprktv73nye615w2.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będziecie na mnie złe ale co myślicie o badaniu czystości pochwy? żeby upewnić się że jest oki. Często mi się zdarzały infekcje bez objawów.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    będziecie na mnie złe ale co myślicie o badaniu czystości pochwy? żeby upewnić się że jest oki. Często mi się zdarzały infekcje bez objawów.
    Kochana byłaś u lekarza pewnie by coś zauważył przy badaniu wiec po co ingetowac ale jeżeli ma cię to uspokoić to zrób to stres minie ;) ale błagam nie szukaj nic na sile hihi :P

Matylda36 lubi tę wiadomość

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ