X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti Miriam ma rację. Nie ma co szukać na siłę, jesli nie piecze, nie swędzi, nie ma upławów, ani brzydkiego zapachu, nie ma co kombinować.
    Powiem Ci tak, ja miałam robiony teraz posiew, z resztą będę miała robiony co parę tygodni, bo grozi mi założenie szwu lub pessara na szyjkę i wtedy badanie czystości pochwy jest potrzebne, tak samo musiałam zrobić cytologię mimo, że miałam robioną pół roku temu. Jest potrzeba tak jak u mnie, to lekarz sam Ci zaproponuje, w innym przypadku nie ma sensu ingerować.

I tak w ciąży jesteś częściej niż normalnie u gina i częściej "tam" zagląda, więc małe są szanse, że coś zostanie przegapione :-D

Miriam lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny macie racje zaczynam już świrować. Chyba zamiast na badania czystości pochwy powinnam zapisać się do psychologa :)
    Czasami potrzebny jest mi kubeł zimnej wody to wracam do ludzi.
    dzięki dziewczyny :)

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam po co Ci psycholog, masz nas :-D lepiej idź na zakupy lub na dobre ciastko i ploty z koleżanką, ha ha ;-)

haybeauti, ania_mr lubią tę wiadomość

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe jak tak będe was tu męczyć to mnie wywalicie z tego forum hehe:)
    no masz racje z tymi zakupami pomału zmniejsza mi się liczba ubrań.

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie zakupy płoty i coś dobrego do jedzenia ;) ale w sumie Ci sie nie dziwie ze sie boisz sama na początku szukałam wszystkiego złego dopóki nie pogadalam z moim kochanym lekarzem :) a tak pozatym to jest nas tu pare z Warszawy może by sie tak kiedyś spotkać i pogadać przy jakiejś herbatce i ciachu :D :P

haybeauti, Matylda36 lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie z cera jest gozej mam kaszke na czole i tylko tu.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam masz bardzo dobry pomysł. Jak mi lekarze trochę odpuszczą i będę mogła chociaż na chwilę wstać z łóżka, to koniecznie umawiamy się w jakiejś kawiarni na ciastko i ploty.
    haybeauti nikt Cię z forum nie wyrzuci, jedynie dostaniesz po głowie, jak za bardzo będziesz świrować :-D
    Jest tu nas sporo po przejściach i początek ciąży na przykład dla mnie był masakryczny pod względem schizowania i nerwów. Teraz jest lepiej. Ja leżę cały czas, więc wkręcanie i doszukiwanie się różnych nieprawidłowości tej ciąży miałam na porządku dziennym.
    Ja nie mogę wyjść na zakupy, zająć się sprzątaniem czy sprawami na mieście, więc znalazłam sobie nowe hobby, zaczęłam uczyć się szyć (no bo co można robić na leżąco oprócz czytania, siedzenia w internecie i oglądania TV).
    Tak się wkręciłam w nowe zajęcie, że mniej się denerwuję i martwię, że coś nie tak może być z moją ciążą ;-) Polecam jakieś zajęcie, które Cię pochłonie bez reszty, nawet jeśli będzie najgłupsze na świecie :-D

Miriam, magdalena, haybeauti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda to czekamy aż lekarz pozwoli Ci wstać a jak nie to ja Cię znajdę z ciachem i herbata z automatu zapukam do twych drzwi hihi :) no ja gdy miałam leżeć plackiem znalazłam zajęcie wujka Google i tam sie nakrecalam niepotrzebnie teraz już lepiej a to do sąsiadki na herbatke a to w karty gram na kurniku to jakaś książka to ovu :) w przyszłym tyg mam usg w pon 12 do lekarza po skierowanie na badania 13 do lekarza po zwolnienie bo szefowa powiedziała ze mam iść bo sie sezon przeziębien zaczyna i dzieciaki w przedszkolu chore przychodzą zdziwiło mnie to ze sama mi to powiedziała myślałam ze będę musiała sie tłumaczyć dlaczego nie chce pracować :D i jak będzie wszystko ok to jadę do teściowej na tydzien obiecali mi ze mnie z tesciem na grzyby zabiorą :) lubię lazic po lesie :) no i 24 do lekarza i od października studia mi sie zaczynaja więc będę miała co robić ;)

Matylda36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale herbaty wam nie dopuszcze :P

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt to zorganizować sobie zajęcie i zaplanować dni od rana do nocy :-) Jest o wiele łatwiej.

Czekamy w takim razie na rozwój sytuacji i widzimy się za jakiś czas na herbatce ;-)

Miriam lubi tę wiadomość

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to jest pomysł. wiesz Matylda36 podsunęłaś mi świetny pomysł zawsze lubiłam szydełkować czy robić na drutach - trochę staroświeckie ale co tam ;)

Matylda36 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to jakie cuda dla maluszka można zrobic :)

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak :).

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie:) Ogólnie wszystko dobrze:) Mały troszkę się wiercił jak miałam USG i łapał się za uszy:D:D Pani doktor stwierdziła że nie mam żadnej infekcji:)

Następna wizyta 2.10:) 25.10 USG:)

Lalita2710, haybeauti, magdalena, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to cieszymy się ze z Tobą i dzidzią wszystko w porządku :)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po badaniu:) dzidziuś ma 66mm:) fikał jak mu Pan doktor robił zdjęcia, cudowny widok! :) Kocham mojego małego Bąbelka ! Kolejna wizyta 1.10.2013
    Aha...wspominałam mu o moich bolączkach brzusznych i stwierdził ,że się wszystko rozciąga i mam prawo tak sie czuć- powiedział że ciąża przebiega prawidłowo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 20:32

Lalita2710, juicca, Iwo123, magdalena, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie:) Ogólnie wszystko dobrze:) Mały troszkę się wiercił jak miałam USG i łapał się za uszy:D:D Pani doktor stwierdziła że nie mam żadnej infekcji:)

Następna wizyta 2.10:) 25.10 USG:)
    ha ha dobre lapal sie za uszy :-) jaki to musial byc cudny widok

Iwo123 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja również po wizycie. wczoraj miałam napisać, ale padłam, bo było tyle pacjentek, że szok.

ale tak ogólnie to wszystko jest w porządku, dzidzia ma 77,0 mm (czyli swoje 5 dni podgoniła), BPD: 23,3 mm, NT: 2,1 mm, płyn owodniowy w normie, tylko zastanawia mnie, że przy łożysku jest napisane "przednia ściana nisko". lekarz nic nie wspominał, że coś jest nie tak. pytałam nawet czy na basen mogę chodzić, stwierdził, że tak, tylko mam na grzybicę uważać. sama nie wiem czy to coś złego z tym łożyskiem... może któraś z Was też miała coś podobnego?

Iwo123 lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj byłam na wizycie i piszę dopiero dzisiaj bo jak wróciłam to zero aktywności. Tylko spałam.
    Moje maleństwo ma 8mm. Serduszko ładnie bije. Ciąża cały czas wychodzi mi o 6 dni młodsza.
    Kolejna wizyta 19 września. Tym razem biorę ze sobą męża.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Ja też wczoraj byłam na wizycie i piszę dopiero dzisiaj bo jak wróciłam to zero aktywności. Tylko spałam.
    Moje maleństwo ma 8mm. Serduszko ładnie bije. Ciąża cały czas wychodzi mi o 6 dni młodsza.
    Kolejna wizyta 19 września. Tym razem biorę ze sobą męża.

nie martw się, moja dzidzia na początku była młodsza o tydzień, później o 5 dni, a teraz jest takiej wielkości jakiej powinna być i odpowiada tc. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ