I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
haybeauti Miriam ma rację. Nie ma co szukać na siłę, jesli nie piecze, nie swędzi, nie ma upławów, ani brzydkiego zapachu, nie ma co kombinować.
Powiem Ci tak, ja miałam robiony teraz posiew, z resztą będę miała robiony co parę tygodni, bo grozi mi założenie szwu lub pessara na szyjkę i wtedy badanie czystości pochwy jest potrzebne, tak samo musiałam zrobić cytologię mimo, że miałam robioną pół roku temu. Jest potrzeba tak jak u mnie, to lekarz sam Ci zaproponuje, w innym przypadku nie ma sensu ingerować.
I tak w ciąży jesteś częściej niż normalnie u gina i częściej "tam" zagląda, więc małe są szanse, że coś zostanie przegapioneMiriam lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualnyDokładnie zakupy płoty i coś dobrego do jedzenia ale w sumie Ci sie nie dziwie ze sie boisz sama na początku szukałam wszystkiego złego dopóki nie pogadalam z moim kochanym lekarzem a tak pozatym to jest nas tu pare z Warszawy może by sie tak kiedyś spotkać i pogadać przy jakiejś herbatce i ciachu
haybeauti, Matylda36 lubią tę wiadomość
-
Miriam masz bardzo dobry pomysł. Jak mi lekarze trochę odpuszczą i będę mogła chociaż na chwilę wstać z łóżka, to koniecznie umawiamy się w jakiejś kawiarni na ciastko i ploty.
haybeauti nikt Cię z forum nie wyrzuci, jedynie dostaniesz po głowie, jak za bardzo będziesz świrować
Jest tu nas sporo po przejściach i początek ciąży na przykład dla mnie był masakryczny pod względem schizowania i nerwów. Teraz jest lepiej. Ja leżę cały czas, więc wkręcanie i doszukiwanie się różnych nieprawidłowości tej ciąży miałam na porządku dziennym.
Ja nie mogę wyjść na zakupy, zająć się sprzątaniem czy sprawami na mieście, więc znalazłam sobie nowe hobby, zaczęłam uczyć się szyć (no bo co można robić na leżąco oprócz czytania, siedzenia w internecie i oglądania TV).
Tak się wkręciłam w nowe zajęcie, że mniej się denerwuję i martwię, że coś nie tak może być z moją ciążą Polecam jakieś zajęcie, które Cię pochłonie bez reszty, nawet jeśli będzie najgłupsze na świecieMiriam, magdalena, haybeauti lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualnyMatylda to czekamy aż lekarz pozwoli Ci wstać a jak nie to ja Cię znajdę z ciachem i herbata z automatu zapukam do twych drzwi hihi no ja gdy miałam leżeć plackiem znalazłam zajęcie wujka Google i tam sie nakrecalam niepotrzebnie teraz już lepiej a to do sąsiadki na herbatke a to w karty gram na kurniku to jakaś książka to ovu w przyszłym tyg mam usg w pon 12 do lekarza po skierowanie na badania 13 do lekarza po zwolnienie bo szefowa powiedziała ze mam iść bo sie sezon przeziębien zaczyna i dzieciaki w przedszkolu chore przychodzą zdziwiło mnie to ze sama mi to powiedziała myślałam ze będę musiała sie tłumaczyć dlaczego nie chce pracować i jak będzie wszystko ok to jadę do teściowej na tydzien obiecali mi ze mnie z tesciem na grzyby zabiorą lubię lazic po lesie no i 24 do lekarza i od października studia mi sie zaczynaja więc będę miała co robić
Matylda36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja już po wizycie:) Ogólnie wszystko dobrze:) Mały troszkę się wiercił jak miałam USG i łapał się za uszy:D:D Pani doktor stwierdziła że nie mam żadnej infekcji:)
Następna wizyta 2.10:) 25.10 USG:)Lalita2710, haybeauti, magdalena, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja już po badaniu:) dzidziuś ma 66mm:) fikał jak mu Pan doktor robił zdjęcia, cudowny widok! Kocham mojego małego Bąbelka ! Kolejna wizyta 1.10.2013
Aha...wspominałam mu o moich bolączkach brzusznych i stwierdził ,że się wszystko rozciąga i mam prawo tak sie czuć- powiedział że ciąża przebiega prawidłowo:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 20:32
Lalita2710, juicca, Iwo123, magdalena, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Iwo123 wrote:Dziewczyny ja już po wizycie:) Ogólnie wszystko dobrze:) Mały troszkę się wiercił jak miałam USG i łapał się za uszy:D:D Pani doktor stwierdziła że nie mam żadnej infekcji:)
Następna wizyta 2.10:) 25.10 USG:)
Iwo123 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, ja również po wizycie. wczoraj miałam napisać, ale padłam, bo było tyle pacjentek, że szok.
ale tak ogólnie to wszystko jest w porządku, dzidzia ma 77,0 mm (czyli swoje 5 dni podgoniła), BPD: 23,3 mm, NT: 2,1 mm, płyn owodniowy w normie, tylko zastanawia mnie, że przy łożysku jest napisane "przednia ściana nisko". lekarz nic nie wspominał, że coś jest nie tak. pytałam nawet czy na basen mogę chodzić, stwierdził, że tak, tylko mam na grzybicę uważać. sama nie wiem czy to coś złego z tym łożyskiem... może któraś z Was też miała coś podobnego?Iwo123 lubi tę wiadomość
-
Ja też wczoraj byłam na wizycie i piszę dopiero dzisiaj bo jak wróciłam to zero aktywności. Tylko spałam.
Moje maleństwo ma 8mm. Serduszko ładnie bije. Ciąża cały czas wychodzi mi o 6 dni młodsza.
Kolejna wizyta 19 września. Tym razem biorę ze sobą męża. -
aphrodita wrote:Ja też wczoraj byłam na wizycie i piszę dopiero dzisiaj bo jak wróciłam to zero aktywności. Tylko spałam.
Moje maleństwo ma 8mm. Serduszko ładnie bije. Ciąża cały czas wychodzi mi o 6 dni młodsza.
Kolejna wizyta 19 września. Tym razem biorę ze sobą męża.
nie martw się, moja dzidzia na początku była młodsza o tydzień, później o 5 dni, a teraz jest takiej wielkości jakiej powinna być i odpowiada tc.