I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Miriam wrote:Kurde od kilku dni bolą mnie plecy ba dole nie wiem o co chodzi tak mnie boli kość ogonowa jak by miał mi ogon wyrosnac mój Czarek mówi ze to od lezenia ale w co wątpię miała tak któraś z was ?
Ja mialam pare dni po owulacji jak jeszcze nie wiedzialam, ze jestem w ciazy. Tak po prostu jest w ciazy, ze w krzyzu boli, choc to powinno sie zdarzyc pod koniec bardziej niz na poczatku.
Poszukaj w internecie cwiczenia na bole krzyza, poparu dniach powinno przejsc:)
[/link]Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 16:07
-
Matylda36 wrote:Może którąś mamę z Warszawy lub z okolic zainteresuje spotkanie warsztatowe 12 września.
Szczegóły tutaj:
http://www.swiadomamama.pl/events
Ja jeszcze polecam warsztaty
http://www.mama-wie.pl/
są to warsztaty: MAMA WIE to nowy projekt, skierowany do kobiet w ciąży oraz przyszłych i obecnych rodziców. Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w kolejnej, jesiennej edycji BEZPŁATNYCH SPOTKAŃ w 9 miastach na terenie województwa mazowieckiego. Spotkania będą miały charakter wykładów i warsztatów połączonych z prezentacjami przygotowanymi przez naszych partnerów.
Są na razie aktualne 4 miasta do rejestracji pewnie później będzie reszta -
hmm.. jeśli to są mocne bóle w krzyżu i brzucha jednocześnie i nie przechodzi. To lepiej spr czy wszystko w porządku.
Bo ogólnie jak są bardzo silne to może być odklejenie łożyska.
Ale to takie bóle które nie przechodzą.
Ale na spokojnie odpocznij.
Mnie krzyż bolał w 17 tyg i miałam ból brzucha pojechałam do szpitala , a wszystko okazało się w jak najlepszym porządku:) WIęc nie martw się na zapas Doris:)doris85 lubi tę wiadomość
-
dzięki. w wkładkach nie chodzę a jak jestem w domu to staram się pochodzić kilka godzin bez.
Kiedyś jak chodziłam na basen o stosowałam muli gyn gel active ale nie wiem czy można go stosować w ciąży? on przywraca kwaśne ph. Jestem zapisana w poniedziałek to się zapytam lekarza -
mychowe - ja w 5 tyg. też miałam silne bóle w kręgosłupie i też bolała mnie kość ogonowa że nie mogłam siedzieć, zadzwoniłam do lekarza i zwiększył mi dawkowanie z luteiny zamiast 1 tabletki brałam dwa razy dziennie (także dwa razy dziennie brałam po 1 luteinie i 1 tabletke duphastonu), mnie po tej jednej dodatkowej tabletce od razu przeszło i do tej pory nic mnie nie boli. Ja mam jeszcze tyłozgięcie macicy i mi lekarz mówił że może boleć od tego bo jak się powiększa macica to n a coś tam uciska.
-
hej dziewczyny...
przeraszam ze tak sie wtracam...ale nie wiem gdzie o to spytac...
rozchorowałam się, mam zielony katar, bol gardla...
bardzo boje sie ze moge zaszkodzic dzidzi (jestem w 5tc)
czy ktoras mialy podobny przypadek i jak leczyla sie??
ja poki co wspomagam sie inhalacjami ze soli fizjologicznej.
prosze o rady pomoc. -
fizjo wrote:hej dziewczyny...
przeraszam ze tak sie wtracam...ale nie wiem gdzie o to spytac...
rozchorowałam się, mam zielony katar, bol gardla...
bardzo boje sie ze moge zaszkodzic dzidzi (jestem w 5tc)
czy ktoras mialy podobny przypadek i jak leczyla sie??
ja poki co wspomagam sie inhalacjami ze soli fizjologicznej.
prosze o rady pomoc.
ja w 4 tc zachorowałam - zapalenie zatok. Dostałam antybiotyk duomox , miałam goroączkę. Radzę iść do lekarza, nie wzbraniać się przed antybiotykiem czasami lepiej go wziąć, bo nieleczona infekcja może przynieść więcej złego. Osłabiony organizm może odrzucić ciąże. Idź do lekarza żeby to sprawdzić. Na katar póki co polecam ci Afrin sprey - to jest roztwór soli morskiej - aplikujesz aspieratorem do nosa w obie dziurki smarkasz. Oczyszczasz w tej sposób nos. Rób to jak najczęściej, żeby ci ropna wydzielina nie spływała do gardła.
Dużo zdrowia życzę !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2013, 19:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny