X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo podświadomości... polecam książke Potęga podświadomości

magdalena lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki no i jestem po 1 wizycie i 1 usg ciaza jest w macicy a to dla mnie najwazniejsza informacja :-) wszystko jest ok tylko zlapalo mnie cholerne przeziebienie! dzis zjadlam juz czosnek jutro mam rano lekarza. wystraszylam sie wpisem ze podczas przeziebienia moze cos sie zadziac dzidzi:(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    I ja mam podobnie jakis tydzien temu , wiekszosc objawow ustała. Wrszcie wrocilam do swiata zywych ale powiem ze mnie to troche tez przestraszylo a wizyte mam dopiero w poniedzialek .
    jedynie co to poranne wymioty pozostaly standardem , piersi nadal rosna i bola , matko jak dlugo beda jeszcze rosly ? w takim tempie bede mogla je wkrote zarzucac na plecy :-/ i moj brzuch kochane , jest ogromny :-o wlasciwie to zaczal od dzisiaj ,dziwne tak nagle wyskoczyl az moj rano popatrzyl na mnie dziwnie i mowi ze pierwszy raz u mnie taki widzi, no hmm ja tez wczesniej nie zauwazylam az takiej pileczki .
    Matylda jak Ty sie czujesz kochana ?? nadal w lozeczku odpoczywasz?

Teraz juz chyba coraz lepiej powinnaś się czuć :-) Trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę. Ja idę w czwartek.

Czuję się bardzo dobrze, absolutnie żadnych dolegliwości nie mam już. Nadal leżę i chyba tak jednak zostanie do samego porodu :-( Z tym leżeniem zaczęły mi się dość duże niedogodności ze spaniem pojawiać, bo w nocy drętwieją mi nogi i ręce, ale z nogami jest najgorzej. Mam nadzieję, ze w czwartek lekarz znajdzie jakiś sposób na to, bo nie jest to za fajne.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    A propo podświadomości... polecam książke Potęga podświadomości
    Marysia0312 tez polecam potege podswiadonosci:-) pracuje nadal nad wieloma sprawami i dziala:-)

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Żyje najważniejsze ze żyje :) ma 4 cm i mam przyjść za tydzien bo do badań marketów potrzeba 4,5 cm więc widzimy sie za tydzien uf wracam do domku
    miriam super wadomosc:-) jestes z wawy? ja tez chodzisz moze do medicoveru?

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    U mnie było tak samo, cieszyłam się, że mam mdłości, źle się czuję i piersi dotknąć nie mogę. Pewnego, dnia jakoś tak w 8 tygodniu, wszystko pewnego ranka ustało, a mój lekarz akurat na urlop pojechał. Przez jakieś 5 dni zero objawów. W dodatku pojawiło się jednego dnia lekkie krwawienie. Byłam pewna, że to koniec. Załamałam się, z resztą lekarz też się przestraszył, ale dopiero powiedział mi to po powrocie. Jak na usg zobaczylismy, że dzidziuś ma się dobrze, to ja ryczałam jak bóbr.
    Teraz myślę, że to moja podświadomość zadziałała. Krytyczny tydzień, mój lekarz na urlopie, więc chyba mój organizm się przyblokował i wszelkie objawy ustały na jakis tydzień. Ja odchodziłam od zmysłów, a dzidziuś skakał w najlepsze. Mdłości wróciły tego samego dnia, co miałam wizytę u swojego lekarza :-D

Muszę przyznać że siew zupełności zgadzam... ostatnio czułam się zupelnie normalnie (zero objawów i prawdę mówiąc myślałam że psychika mi wysiądzie)

Już wolę aby mnie wszystko bolało,
    mogę nawet PAWIA w PRACY na środku HOLU puścić ;D
    Byle tylko czuć się inaczej niż zwykle - Byle mieć nadzieję że wszystko jest "w porządku"...

Byle wytrwać do USG ;)))

Oby ZABIŁO to najcenniejsze dla mnie SERDUSZKO
    Bo jak nie ... to nie wiem czy moje to zniesie
    <3 ... ODDAM SWOJE !!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 07:00

Matylda36, magdalena lubią tę wiadomość

• Natalia Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przesypiacie cale noce?
    ja padam ze zmęczenia o 22 zazwyczaj. I o3 lub 4 zawsze siku, no i wtedy okolo godziny, poltorej sie mecze bo nie mogę zasnąć. Juz mi sie wydaje, ze jestem wyspana.,chodze po,domu, zjem kanapkę i najczesviej po godzinie zasypiam na kanapie. Wychodze z,sypialni bo wiercac sie w,lozku budzę męża, który sie stresuję ze ja nie mogę spac. Mi jest go szkoda i juz wole, zebym tylko ja nie spala. Potem wstaje o 7 do pracy i znowu jestem nieprzytomna
    macie jakieś,sprawdzone sposoby na sen?

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mam najczęściej gdy na drugi dzien mam iść do lekarza wtedy pije szklankę ciepłego mleka wtulam sie w poduszkę i próbuje zasnąć czasem pomaga :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    miriam super wadomosc:-) jestes z wawy? ja tez chodzisz moze do medicoveru?
    Tak jestem z Warszawy i chodzę do medicoveru ;)

• Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 10 września 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena - ja też byłam przeziębiona. Trzymało mnie 1,5 tygodnia. Trzeba być cierpliwym i przechodzi.
    Bałam się strasznie bo kaszlałam i strasznie mi brzuch narywało.
    Jadłam czosnek, ale nie za dużo bo podobno może działać też poronnie w dużych ilościach. Starałam się jeść tak do 2 ząbków dziennie, najczęściej z mlekiem i miodem.
    Piłam wyciśnięty sok z cytryny z miodem bez rozcieńczania (z polecenia lekarza, podobno pobudza układ immunologiczny).
    Jak zaczął mi się kaszel to robiłam sobie syrop z cebuli i czosnku zasypany cukrem (super działa!).
    No i gardło płukałam solą.
    Jak mocno kaszlałam to jeszcze stosowałam syrop z babki lancetowatej (podobno dozwolony w ciąży).
    Polecam, przeszło mi i jestem już zdrowa :)

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Postanowiłam dzisiaj do was zaglądnąć na razie jednak tak nieśmiało bo wizytę u lekarza mam dopiero w czwartek i wtedy jak będzie wszystko ok to się rozgoszczę za waszym pozwoleniem oczywiście.

Gratuluję was dzidziek niech zdrowo rosną i życzę wspaniałych i spokojnych 9 miesięcy :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorianka zapisałaś się już na wizytę ?

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,czy ktoras robila USG w 6 tyg ciazy? ja mialam plamienia brazowe przez dwa dni i pojechalam do szpitala,co prawda jak tam bylam to ustaly ale nie to juz mnie martwi tylko wlasnie USG na poczatku 6 tyg,mianowicie jest cialko zolte,pecherzyk 2,8mm ale nie bylo widac zarodka :/ moze ktoras tez tak miala i potem wszystko dobrze sie skonczylo?? dostalam duphaston i nospe 3 razy dziennie. Dziwne jest tez to ze do tej pory nie mam zadnych objawoe procz wrazliwych i pelniejszych piersi no i podbrzusze mnie caly czas boli :(

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak miałam pierwsze usg to widać było tez tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Ciąża oceniona na 4 tydzień i 6 dni. A wg OM byłam w 5 tyg i 5 dni. Potem jak byłam tydzień później już było widać zarodek i bijące serduszko. Także spokojnie następnym razem zobaczysz swoje dzieciątko :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita mam taka nadzieje,w poniedzialek mam nastepne USG to bede juz w 7tyg.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i tutaj :)
    Gratuluje wszystkim upragnionych Kropek w brzuszku.
    Nam udało się w 12 cyklu starań :) termin 9 maja 3 dni po moich urodzinkach :P Maleństwo sprawiło nam wielką niespodziankę, nie spodziewaliśmy się,że może się udać, byłam przygotowana na badanie hsg, zdążyłam się nawet zapisać :P Mam pco, leczyłam się clo, ten cykl był akurat beż żadnych leków tym większe nasze zaskoczenie :) gdy zobaczyłam pierwszy wynik bety, dopiero wtedy uwierzyłam i popłakałam się ze szczęścia :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach i też bylam już na 1 usg tydzień temu i też był pęcherzyk i ciałko żółtkowe, za 2 tyg ide na kolejne wtedy ginka powiedziała,że będzie już Maluszek z rączkami i nóżkami no i serduszko :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia gratuluje,mamy podobny wiek ciazy. Ja na Usg musze isc szybciej przez te plamienia wczesniejsze i te bole brzucha? Asia a Ty masz jakies objawy?

• juicca Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    insoomnia wrote:
    Asia gratuluje,mamy podobny wiek ciazy. Ja na Usg musze isc szybciej przez te plamienia wczesniejsze i te bole brzucha? Asia a Ty masz jakies objawy?
    Hej ;) ja trafiając do szpitala z plamieniem w 6ti 2dn był tylko sam pecherzyk i ciałko żółtkowe , lekarz stwierdził ze to jest wczesna ciaza i tez zależne to od owulacji kiedy miała miejsce, po 4 dniach pobytu w szpitalu miałam nast. USG i już była widoczna fasolka z serduszkiem ;)

insoomnia lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca to mnie uspokoilas :) Tak tylko sie zastanawiam czy dobrze zrobilam,ze sie sama wypisalam do domu i nie leze w szpitalu. Ale lekarz powiedzial,ze raczej nic by to nie zmienilo,bo w szpitalu tez te same leki bym dostala i tyle hmm.

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ