I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
najlepiej duzo wypoczywaj bierz leki i nic tylko czekać do nast wizyty:)
ja też czasem podkrwawiam taką brudnawą krwią i plamie , byłam z tym krwawieniem w szpitalu 29.08 i stwierdzili ze kosmówka ociera o wewn.ujscie szyki (nisko kosmówka ułozona) i dlatego krwawienia dlatego leze w domu mi tez lekarz nie zalecił ponownie szpitala tylko dom łózko. kosmówka powinna sie podniesc wraz z e wzrostem macicy ok 18 - 20 tyg , pytałam czy rozwinie sie z tego łozysko przodujace- lekarz stwierdził ze w najgorszym przypadku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 13:11
-
Dziewczyny a znacie jakieś fajne strony z ubrankami dla ciężarnych? Ja póki co nie potrzebuje, na razie tylko wiczorem i po obiedzie rozpinam spodnie ale to raczej wzdęcia niz brzuszek
Tak czy siak oglądanie koszulek ciążowych i różnych fajnych akcesriów bardzo mnie relaksuje i wprawia w dobry nastrój
Wole to niż schizowanie -
nick nieaktualny
-
Oliwkowa wrote:Magdalena - ja też byłam przeziębiona. Trzymało mnie 1,5 tygodnia. Trzeba być cierpliwym i przechodzi.
Bałam się strasznie bo kaszlałam i strasznie mi brzuch narywało.
Jadłam czosnek, ale nie za dużo bo podobno może działać też poronnie w dużych ilościach. Starałam się jeść tak do 2 ząbków dziennie, najczęściej z mlekiem i miodem.
Piłam wyciśnięty sok z cytryny z miodem bez rozcieńczania (z polecenia lekarza, podobno pobudza układ immunologiczny).
Jak zaczął mi się kaszel to robiłam sobie syrop z cebuli i czosnku zasypany cukrem (super działa!).
No i gardło płukałam solą.
Jak mocno kaszlałam to jeszcze stosowałam syrop z babki lancetowatej (podobno dozwolony w ciąży).
Polecam, przeszło mi i jestem już zdrowa -
Natalia wrote:Dziewczyny a przesypiacie cale noce?
ja padam ze zmęczenia o 22 zazwyczaj. I o3 lub 4 zawsze siku, no i wtedy okolo godziny, poltorej sie mecze bo nie mogę zasnąć. Juz mi sie wydaje, ze jestem wyspana.,chodze po,domu, zjem kanapkę i najczesviej po godzinie zasypiam na kanapie. Wychodze z,sypialni bo wiercac sie w,lozku budzę męża, który sie stresuję ze ja nie mogę spac. Mi jest go szkoda i juz wole, zebym tylko ja nie spala. Potem wstaje o 7 do pracy i znowu jestem nieprzytomna
macie jakieś,sprawdzone sposoby na sen?
-
nick nieaktualnyNatalia wrote:Dziewczyny a znacie jakieś fajne strony z ubrankami dla ciężarnych? Ja póki co nie potrzebuje, na razie tylko wiczorem i po obiedzie rozpinam spodnie ale to raczej wzdęcia niz brzuszek
Tak czy siak oglądanie koszulek ciążowych i różnych fajnych akcesriów bardzo mnie relaksuje i wprawia w dobry nastrój
Wole to niż schizowanie
Natalia a czy poprostu nie wystarczy w normalnym sklepie z odzieza sie ubierac? Jesli chodzi o tuniki i bluzki to z wlasnego doswiadczenia wiem,ze to jedno i to samo przeciez a tylko wyrazna roznica czasem w cenie. Sama w pierwszej ciazy mialam baaaardzo wielki brzuch,mala urodzila sie 4050kg i 59cm to naprawde byl pokazny . Spodnie zastapilam roznym legginasami i dresami. No ale to w sumie kwestia indywidualna:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 14:55
-
Właściwie co do wieku ciąży to chyba musze trochę poprawić mój suwaczek, bo moja owu była chyba tydzień później i z usg powiedziała mi że ciąża jest "młodsza" więc musze poprawić co do objawów to w sumie nic takiego, na początku trochę brzuch pobolewał, piersi bolą cały czas i śpie już o 22 po za tym nicSynuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualnyAsia87 wrote:Właściwie co do wieku ciąży to chyba musze trochę poprawić mój suwaczek, bo moja owu była chyba tydzień później i z usg powiedziała mi że ciąża jest "młodsza" więc musze poprawić co do objawów to w sumie nic takiego, na początku trochę brzuch pobolewał, piersi bolą cały czas i śpie już o 22 po za tym nic
No to tak jak u mnie z tym,ze ja to juz zasypiam po 19;) -
nick nieaktualnymagdalena wrote:miriam polecilabys jakiegos ginekologa?
-
nick nieaktualnyCo do wieku ciazy to jak ja byłam na usg w 5 tyg 5 dniu według suwaczka to na usg wychodziło ze to 4 tyg 5 dzien wczoraj już pięknie usg pokazywalo równy 11 tydzien więc maluch podgonil często tak jest ze na początku wychodzi ciaza młodsza a pózniej dogania do swojego wieku
-
nick nieaktualnyDorjana wrote:to fakt - jednak większość moich znajomych chodziło prywatnie i USG miały robione na każdej wizycie - średnio co miesiąc
chyba wolę opcję częstszych spotkań z KROPKIEM
Tak jak kazdy chyba;) ale z tego co slyszalam nie jest to dobre zeby robic USG raz w miesiacu,jak ktos nie potrzebuje to powinnien zminimalizowac to do tych 3 przez cala ciaze. -
insoomnia wrote:Tak jak kazdy chyba;) ale z tego co slyszalam nie jest to dobre zeby robic USG raz w miesiacu,jak ktos nie potrzebuje to powinnien zminimalizowac to do tych 3 przez cala ciaze.
a mi z drugiej strony doktor powiedział i gdzieś też czytałam, że nie ma żadnych badań, dowodów wskazujących na szkodliwość usg. Robienie codziennie to pewnie przesada, ale raz w miesiacu to standard przy prwatnych wizytach.
Czasem dziewczyny z ciazami w ryzyku maja robione co tydzień i taki monitoring jest lepszy zeby czesto sprawdzać czy wszystko jest ok. Gdyby było szkodliwe pewnie by nie robili.
Natomiast pewnie jak we wszystkim ile lekarzy tyle opinii i najważniejsze to zdrowy rozsądek ciężarówek i lekarzy. chociaż mi osobiście czas od jegnego usg do drugiego strasznie sie dłuży i chciałabym jak najczęśniej