X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • juicca Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej duzo wypoczywaj bierz leki i nic tylko czekać do nast wizyty:)

ja też czasem podkrwawiam taką brudnawą krwią i plamie , byłam z tym krwawieniem w szpitalu 29.08 i stwierdzili ze kosmówka ociera o wewn.ujscie szyki (nisko kosmówka ułozona) i dlatego krwawienia dlatego leze w domu mi tez lekarz nie zalecił ponownie szpitala tylko dom łózko. kosmówka powinna sie podniesc wraz z e wzrostem macicy ok 18 - 20 tyg , pytałam czy rozwinie sie z tego łozysko przodujace- lekarz stwierdził ze w najgorszym przypadku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 13:11

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a znacie jakieś fajne strony z ubrankami dla ciężarnych? Ja póki co nie potrzebuje, na razie tylko wiczorem i po obiedzie rozpinam spodnie ale to raczej wzdęcia niz brzuszek ;)
    Tak czy siak oglądanie koszulek ciążowych i różnych fajnych akcesriów bardzo mnie relaksuje i wprawia w dobry nastrój :)
    Wole to niż schizowanie :)

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj sa piękne ciuszki na nas http://www.happymum.pl/sklep3/index.php

Natalia lubi tę wiadomość

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, przede wszystkim to chyba allegro, pieknamama.pl, bonprix, itd. z normalnych sklepów to h&m, c&a. :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa wrote:
    Magdalena - ja też byłam przeziębiona. Trzymało mnie 1,5 tygodnia. Trzeba być cierpliwym i przechodzi.
    Bałam się strasznie bo kaszlałam i strasznie mi brzuch narywało.
    Jadłam czosnek, ale nie za dużo bo podobno może działać też poronnie w dużych ilościach. Starałam się jeść tak do 2 ząbków dziennie, najczęściej z mlekiem i miodem.
    Piłam wyciśnięty sok z cytryny z miodem bez rozcieńczania (z polecenia lekarza, podobno pobudza układ immunologiczny).
    Jak zaczął mi się kaszel to robiłam sobie syrop z cebuli i czosnku zasypany cukrem (super działa!).
    No i gardło płukałam solą.
    Jak mocno kaszlałam to jeszcze stosowałam syrop z babki lancetowatej (podobno dozwolony w ciąży).
    Polecam, przeszło mi i jestem już zdrowa :)
    Oliwkowa dzieki za odpowiedz :-) dzis jest ciut lepiej mniej boli gardlo czyli czosnek dziala i pewnie plukanie sola tylko tu jest problem bo doprowadzilo mnie to do wymiotow!wiec dzis bedzie szalwia:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Dziewczyny a przesypiacie cale noce?
    ja padam ze zmęczenia o 22 zazwyczaj. I o3 lub 4 zawsze siku, no i wtedy okolo godziny, poltorej sie mecze bo nie mogę zasnąć. Juz mi sie wydaje, ze jestem wyspana.,chodze po,domu, zjem kanapkę i najczesviej po godzinie zasypiam na kanapie. Wychodze z,sypialni bo wiercac sie w,lozku budzę męża, który sie stresuję ze ja nie mogę spac. Mi jest go szkoda i juz wole, zebym tylko ja nie spala. Potem wstaje o 7 do pracy i znowu jestem nieprzytomna
    macie jakieś,sprawdzone sposoby na sen?
    ja tez wczesnie padam zmeczona na siusianie tez wstaje w nocy a dzis to bylo 3 rany no i moj maz jest niewyspany:(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    miriam super wadomosc:-) jestes z wawy? ja tez chodzisz moze do medicoveru?
    miriam polecilabys jakiegos ginekologa?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny happymama i piekna mama odwiedzę wieczorkiem :)))

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Dziewczyny a znacie jakieś fajne strony z ubrankami dla ciężarnych? Ja póki co nie potrzebuje, na razie tylko wiczorem i po obiedzie rozpinam spodnie ale to raczej wzdęcia niz brzuszek ;)
    Tak czy siak oglądanie koszulek ciążowych i różnych fajnych akcesriów bardzo mnie relaksuje i wprawia w dobry nastrój :)
    Wole to niż schizowanie :)

Natalia a czy poprostu nie wystarczy w normalnym sklepie z odzieza sie ubierac? Jesli chodzi o tuniki i bluzki to z wlasnego doswiadczenia wiem,ze to jedno i to samo przeciez a tylko wyrazna roznica czasem w cenie. Sama w pierwszej ciazy mialam baaaardzo wielki brzuch,mala urodzila sie 4050kg i 59cm to naprawde byl pokazny ;). Spodnie zastapilam roznym legginasami i dresami. :) No ale to w sumie kwestia indywidualna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 14:55

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie co do wieku ciąży to chyba musze trochę poprawić mój suwaczek, bo moja owu była chyba tydzień później i z usg powiedziała mi że ciąża jest "młodsza" więc musze poprawić :P co do objawów to w sumie nic takiego, na początku trochę brzuch pobolewał, piersi bolą cały czas i śpie już o 22 :) po za tym nic :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Właściwie co do wieku ciąży to chyba musze trochę poprawić mój suwaczek, bo moja owu była chyba tydzień później i z usg powiedziała mi że ciąża jest "młodsza" więc musze poprawić :P co do objawów to w sumie nic takiego, na początku trochę brzuch pobolewał, piersi bolą cały czas i śpie już o 22 :) po za tym nic :)

No to tak jak u mnie z tym,ze ja to juz zasypiam po 19;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    miriam polecilabys jakiegos ginekologa?
    Ja wykupilam kartę ze względu na P.Czepinskiego lecz on zrezygnował z pracy dla medicoveru i chodzę do niego prywatnie a z medicoveru lorzystam przeważnie skierowania no i usg prenatalne bo mam w pakiecie poprzednia ciążę prowadziłam prywatnie u Barbary stradomskiej banieckiej ale poronilam i ja obwinialam za to a tak pózniej po przemyslemiach i rozmowie z moim terazniejszym lekarzem na jej temat doszłam do wniosku ze wcale nie była taka zła zleciła naprawdę dużo badań co jest ważne chciała dać l4 odrazu z pracy czego ja nie chciałam chociaż teraz żałuje naprawdę babka sie starała a ja niestety ja za to obwinialam chociaż co ona miała do tego wiem ze ona rownież przyjmuje w medicoverze na woloskiej a tak zabardzo nie znam lekarzy z tamtad

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wieku ciazy to jak ja byłam na usg w 5 tyg 5 dniu według suwaczka to na usg wychodziło ze to 4 tyg 5 dzien wczoraj już pięknie usg pokazywalo równy 11 tydzien więc maluch podgonil :) często tak jest ze na początku wychodzi ciaza młodsza a pózniej dogania do swojego wieku :)

• magdalena Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki miriam za wypowiedz musze sie na jakiegos zdecydowac poczytam o tej co napisalas!:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta o 18.20 nie mogę się doczekać ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak w zasadzie to co ile powinno robić się USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 19:20

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Jutro wizyta o 18.20 nie mogę się doczekać ;)
    ania_mr to czekamy na wieści :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    dziewczyny tak w zasadzie to co ile powinno robić się USG?

Usg w ciąży są 3 podstawowe które robi ginekolog. Na początku w połowie i pod koniec. Ale sama możesz sobie iść zrobić prywatnie jeśli potrzebujesz :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    to fakt - jednak większość moich znajomych chodziło prywatnie i USG miały robione na każdej wizycie - średnio co miesiąc ;D
    chyba wolę opcję częstszych spotkań z KROPKIEM ;D

Tak jak kazdy chyba;) ale z tego co slyszalam nie jest to dobre zeby robic USG raz w miesiacu,jak ktos nie potrzebuje to powinnien zminimalizowac to do tych 3 przez cala ciaze.

• Natalia Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    insoomnia wrote:
    Tak jak kazdy chyba;) ale z tego co slyszalam nie jest to dobre zeby robic USG raz w miesiacu,jak ktos nie potrzebuje to powinnien zminimalizowac to do tych 3 przez cala ciaze.

a mi z drugiej strony doktor powiedział i gdzieś też czytałam, że nie ma żadnych badań, dowodów wskazujących na szkodliwość usg. Robienie codziennie to pewnie przesada, ale raz w miesiacu to standard przy prwatnych wizytach.
    Czasem dziewczyny z ciazami w ryzyku maja robione co tydzień i taki monitoring jest lepszy zeby czesto sprawdzać czy wszystko jest ok. Gdyby było szkodliwe pewnie by nie robili.
    Natomiast pewnie jak we wszystkim ile lekarzy tyle opinii i najważniejsze to zdrowy rozsądek ciężarówek i lekarzy. chociaż mi osobiście czas od jegnego usg do drugiego strasznie sie dłuży i chciałabym jak najczęśniej ;)

relgh371zv6v421k.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ