X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wypowiedź rozsądek podpowiada nie za często ale z drugiej strony to ciekawość czy wszystko jest ok.
    ja na drugie USG planuję iść 30 września.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na kolejne idę 30.09 to będzie już prenatalne trochę się boję i trochę sie nię mogę doczekać. Mam nadzieję ,że po nim będę spokojniejsza :)

magdalena lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie , jutro o 12.00 mam wizyte u lekarza i prenatalne trzymajcie kciuki

kaaasiaczek_, magdalena, Miriam, Natalia lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca, będzie dobrze, daj znać po wizycie. ;)

juicca lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Ja też na kolejne idę 30.09 to będzie już prenatalne trochę się boję i trochę sie nię mogę doczekać. Mam nadzieję ,że po nim będę spokojniejsza :)
    Natalia i yuicca będzie dobrze :) ja na Natalią będziemy zdawać relacje po wizytach 30 września a Ty już jutro :)

dzieczyny znalazłam fajną stronę oto link:

http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-5.aspx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 17:08

juicca lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta trzymam kciuki :) daj znać jak po wizycie :)

juicca lubi tę wiadomość

• Ulala Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki! niedawno ja tutaj pisałam a już 3 trymestr leci- życzę spokojnych ciąż!

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• mychowe Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swoje pierwsze usg musze jeszcze poczekac 6 tygodni. Ale to nic. Po wczesnejszych wydarzeniach mam wiele cierpliwosci:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • juicca Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Aneta trzymam kciuki :) daj znać jak po wizycie :)
    oczywiście ze dam znać co i jak:) stresuje sie , mam taki dziwny ucisk w podbrzuszu...mam nadzieje ze to nic złego

Miriam lubi tę wiadomość

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam po wizycie mojej pani dr nie było bo m urlop ale byłam zapisana do pana doktora które przepisywała wszystkie swoje ciężarne na czas swojej nieobecności. A więc malutka bardzo się ruszała więc było trudno ją zmierzyć ma ok. 8cm.
    Pan doktor bardziej zwracał uwagę na budowę łożyska, macicy i szyki i dowiedziałam się że moje łożysko jest położone blisko ujścia macicy (niecały centymetr), spytał się jak tam ze współżyciem powiedziałam że od początku z ciąży z niego zrezygnowaliśmy i powiedział że bardzo dobrze. Z ilością tygodni łożysko jeszcze może się podnieść. Mam wybrać sobie jeszcze jakieś suplement diety bo jest duży wybór leków.
    Nastęna wizyta 17 października o 9.40 ale to już u mojej pani dr.

A jeszcze jedno dwa tygodnie temu miałam badania prenatalne i byłam badana przez brzuch to sobie myślałam że już na tej wizycie pewnie też będę tak badana tu niespodzianka jeszcze byłam badana dopochwowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 07:25

Miriam, Ewka31 lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na 10 do lekarza po skierowanie ba badania które zlecił mi prywatnie mój gin zobaczymy czy ten z medicoveru mi wypisze dziś czy będę musiała jeszcze jutro kolejnego prosić na wszelki zapisałam sie i jutro bo dziś tez mi sie L4 kończy trzymajcie kciuki żeby dziś udało mi sie załatwić i badania i L4 ;)

ania_mr, Natalia, magdalena lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Idę na 10 do lekarza po skierowanie ba badania które zlecił mi prywatnie mój gin zobaczymy czy ten z medicoveru mi wypisze dziś czy będę musiała jeszcze jutro kolejnego prosić na wszelki zapisałam sie i jutro bo dziś tez mi sie L4 kończy trzymajcie kciuki żeby dziś udało mi sie załatwić i badania i L4 ;)
    trzymamy kciuki:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf udało mi sie wszystko załatwić badania L4 do 24 wrzesnia bo wtedy mam wizytę u mojego gin :) teraz zostało mi odwiedzić szefowa :D

kaaasiaczek_, Matylda36, Natalia lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam fajnie ze wszystko sie udalo przeczytalam dzis Twoj pamietnik wzruszylam sie niesamowicie jestes dzielna!!! zawsze kobiety po przejsciach zyja z obawa, leku nie da sie wyeliminiwac ale ja bardzo sie staram myslec pozytywnie! od razu poszlas na l4? ja tak sie borykam mam stresujaca prace a ciaza obciazona ryzykiem moze powinnam teraz poswiecic sie ciazy i zrobic wszystko co w mojej mocy zeby bylo ok:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z Was miala opryszczkę na ustach w ciąży?
    mnie dopadla w kąciku i mam maść Vratizolin ale jest napisane na ulotce, że nie mozna w ciąży... próbuje tylko czosnku...

lprktv73nye615w2.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , no więc jestem po wizycie :

Okruszek ma 61.2 mm 12 tyg i 4 dn
    162u/min
    zarys główki kończyn prawidłowy , kości nosowe widoczne
    NT 1.9mm , wszystko okey dzidzia taaka ruchliwa ;)

kosmówka nisko dalej ale nie az tak zeby było zagrożenie
    poza tym plamienia i krwawienia mam dlatego że : w macicy pecherzyk z dzidzia jest po prawqej stronie a na lewej powierzchni macicy błona złuszcza się i dlatego te plamienia i podkrwawiania , za pare tygodni macica powinna byc cała wypełniona przez dzidzie czyli musi wszytsko urosnąć . moge juz chodzić ale nie forsować się a ten ucisk co pisałam to rosnąca macica

Marysia0312, Natalia, aphrodita, blueberry, kaaasiaczek_, Matylda36, zozol lubią tę wiadomość

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Hej dziewczyny , no więc jestem po wizycie :

Okruszek ma 61.2 mm 12 tyg i 4 dn
    162u/min
    zarys główki kończyn prawidłowy , kości nosowe widoczne
    NT 1.9mm , wszystko okey dzidzia taaka ruchliwa ;)

kosmówka nisko dalej ale nie az tak zeby było zagrożenie
    poza tym plamienia i krwawienia mam dlatego że : w macicy pecherzyk z dzidzia jest po prawqej stronie a na lewej powierzchni macicy błona złuszcza się i dlatego te plamienia i podkrwawiania , za pare tygodni macica powinna byc cała wypełniona przez dzidzie czyli musi wszytsko urosnąć . moge juz chodzić ale nie forsować się a ten ucisk co pisałam to rosnąca macica
    super same dobre wiesci :-) jak ja bym juz chciala byc w 12 tygodniu ehhh uwazaj na siebie

juicca lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca - super :)
    Gratulacje :)

Tak jak Magdalena zazdroszcze, że jesteś już po prenatalnym.

juicca lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    dziewczyny czy któraś z Was miala opryszczkę na ustach w ciąży?
    mnie dopadla w kąciku i mam maść Vratizolin ale jest napisane na ulotce, że nie mozna w ciąży... próbuje tylko czosnku...

Ja miałam na samym początku. Smarowałam olejkiem z drzewa herbacianego bo to mój jedyny sposób, który u mnie działa. Mówiłam lekarzowi o opryszczce to mi powiedział, że na ustach jest niegroźna.

Znowu kiedyś zanim jeszcze zaczelam się starać miałam opryszczkę pod nosem i inny lekarz ginekolog powiedział mi żebym heviran brała nawet jak bede w ciąży, ale szczerze nie odważę się bo to juz silny lek i też pisze, że nie wolno w ciąży brać.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Ja miałam na samym początku. Smarowałam olejkiem z drzewa herbacianego bo to mój jedyny sposób, który u mnie działa. Mówiłam lekarzowi o opryszczce to mi powiedział, że na ustach jest niegroźna.

Znowu kiedyś zanim jeszcze zaczelam się starać miałam opryszczkę pod nosem i inny lekarz ginekolog powiedział mi żebym heviran brała nawet jak bede w ciąży, ale szczerze nie odważę się bo to juz silny lek i też pisze, że nie wolno w ciąży brać.
    ja obecnie jestem przeziebiona i tez ratuje sie czosnkiem tylko domowe sposoby:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ