I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia wrote:Ja też na kolejne idę 30.09 to będzie już prenatalne trochę się boję i trochę sie nię mogę doczekać. Mam nadzieję ,że po nim będę spokojniejsza
dzieczyny znalazłam fajną stronę oto link:
http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-5.aspxWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 17:08
juicca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny trzymam kciuki! niedawno ja tutaj pisałam a już 3 trymestr leci- życzę spokojnych ciąż!
magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
Miriam wrote:Aneta trzymam kciuki daj znać jak po wizycie
Miriam lubi tę wiadomość
-
Wczoraj byłam po wizycie mojej pani dr nie było bo m urlop ale byłam zapisana do pana doktora które przepisywała wszystkie swoje ciężarne na czas swojej nieobecności. A więc malutka bardzo się ruszała więc było trudno ją zmierzyć ma ok. 8cm.
Pan doktor bardziej zwracał uwagę na budowę łożyska, macicy i szyki i dowiedziałam się że moje łożysko jest położone blisko ujścia macicy (niecały centymetr), spytał się jak tam ze współżyciem powiedziałam że od początku z ciąży z niego zrezygnowaliśmy i powiedział że bardzo dobrze. Z ilością tygodni łożysko jeszcze może się podnieść. Mam wybrać sobie jeszcze jakieś suplement diety bo jest duży wybór leków.
Nastęna wizyta 17 października o 9.40 ale to już u mojej pani dr.
A jeszcze jedno dwa tygodnie temu miałam badania prenatalne i byłam badana przez brzuch to sobie myślałam że już na tej wizycie pewnie też będę tak badana tu niespodzianka jeszcze byłam badana dopochwowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 07:25
Miriam, Ewka31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIdę na 10 do lekarza po skierowanie ba badania które zlecił mi prywatnie mój gin zobaczymy czy ten z medicoveru mi wypisze dziś czy będę musiała jeszcze jutro kolejnego prosić na wszelki zapisałam sie i jutro bo dziś tez mi sie L4 kończy trzymajcie kciuki żeby dziś udało mi sie załatwić i badania i L4
ania_mr, Natalia, magdalena lubią tę wiadomość
-
Miriam wrote:Idę na 10 do lekarza po skierowanie ba badania które zlecił mi prywatnie mój gin zobaczymy czy ten z medicoveru mi wypisze dziś czy będę musiała jeszcze jutro kolejnego prosić na wszelki zapisałam sie i jutro bo dziś tez mi sie L4 kończy trzymajcie kciuki żeby dziś udało mi sie załatwić i badania i L4
-
nick nieaktualny
-
miriam fajnie ze wszystko sie udalo przeczytalam dzis Twoj pamietnik wzruszylam sie niesamowicie jestes dzielna!!! zawsze kobiety po przejsciach zyja z obawa, leku nie da sie wyeliminiwac ale ja bardzo sie staram myslec pozytywnie! od razu poszlas na l4? ja tak sie borykam mam stresujaca prace a ciaza obciazona ryzykiem moze powinnam teraz poswiecic sie ciazy i zrobic wszystko co w mojej mocy zeby bylo ok:-)
-
Hej dziewczyny , no więc jestem po wizycie :
Okruszek ma 61.2 mm 12 tyg i 4 dn
162u/min
zarys główki kończyn prawidłowy , kości nosowe widoczne
NT 1.9mm , wszystko okey dzidzia taaka ruchliwa
kosmówka nisko dalej ale nie az tak zeby było zagrożenie
poza tym plamienia i krwawienia mam dlatego że : w macicy pecherzyk z dzidzia jest po prawqej stronie a na lewej powierzchni macicy błona złuszcza się i dlatego te plamienia i podkrwawiania , za pare tygodni macica powinna byc cała wypełniona przez dzidzie czyli musi wszytsko urosnąć . moge juz chodzić ale nie forsować się a ten ucisk co pisałam to rosnąca macicaMarysia0312, Natalia, aphrodita, blueberry, kaaasiaczek_, Matylda36, zozol lubią tę wiadomość
-
juicca wrote:Hej dziewczyny , no więc jestem po wizycie :
Okruszek ma 61.2 mm 12 tyg i 4 dn
162u/min
zarys główki kończyn prawidłowy , kości nosowe widoczne
NT 1.9mm , wszystko okey dzidzia taaka ruchliwa
kosmówka nisko dalej ale nie az tak zeby było zagrożenie
poza tym plamienia i krwawienia mam dlatego że : w macicy pecherzyk z dzidzia jest po prawqej stronie a na lewej powierzchni macicy błona złuszcza się i dlatego te plamienia i podkrwawiania , za pare tygodni macica powinna byc cała wypełniona przez dzidzie czyli musi wszytsko urosnąć . moge juz chodzić ale nie forsować się a ten ucisk co pisałam to rosnąca macicajuicca lubi tę wiadomość
-
paula22 wrote:dziewczyny czy któraś z Was miala opryszczkę na ustach w ciąży?
mnie dopadla w kąciku i mam maść Vratizolin ale jest napisane na ulotce, że nie mozna w ciąży... próbuje tylko czosnku...
Ja miałam na samym początku. Smarowałam olejkiem z drzewa herbacianego bo to mój jedyny sposób, który u mnie działa. Mówiłam lekarzowi o opryszczce to mi powiedział, że na ustach jest niegroźna.
Znowu kiedyś zanim jeszcze zaczelam się starać miałam opryszczkę pod nosem i inny lekarz ginekolog powiedział mi żebym heviran brała nawet jak bede w ciąży, ale szczerze nie odważę się bo to juz silny lek i też pisze, że nie wolno w ciąży brać. -
aphrodita wrote:Ja miałam na samym początku. Smarowałam olejkiem z drzewa herbacianego bo to mój jedyny sposób, który u mnie działa. Mówiłam lekarzowi o opryszczce to mi powiedział, że na ustach jest niegroźna.
Znowu kiedyś zanim jeszcze zaczelam się starać miałam opryszczkę pod nosem i inny lekarz ginekolog powiedział mi żebym heviran brała nawet jak bede w ciąży, ale szczerze nie odważę się bo to juz silny lek i też pisze, że nie wolno w ciąży brać.