X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wypowiedź rozsądek podpowiada nie za często ale z drugiej strony to ciekawość czy wszystko jest ok.
    ja na drugie USG planuję iść 30 września.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na kolejne idę 30.09 to będzie już prenatalne trochę się boję i trochę sie nię mogę doczekać. Mam nadzieję ,że po nim będę spokojniejsza :)

magdalena lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie , jutro o 12.00 mam wizyte u lekarza i prenatalne trzymajcie kciuki

kaaasiaczek_, magdalena, Miriam, Natalia lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca, będzie dobrze, daj znać po wizycie. ;)

juicca lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Ja też na kolejne idę 30.09 to będzie już prenatalne trochę się boję i trochę sie nię mogę doczekać. Mam nadzieję ,że po nim będę spokojniejsza :)
    Natalia i yuicca będzie dobrze :) ja na Natalią będziemy zdawać relacje po wizytach 30 września a Ty już jutro :)

dzieczyny znalazłam fajną stronę oto link:

http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-5.aspx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 17:08

juicca lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta trzymam kciuki :) daj znać jak po wizycie :)

juicca lubi tę wiadomość

• Ulala Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki! niedawno ja tutaj pisałam a już 3 trymestr leci- życzę spokojnych ciąż!

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• mychowe Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swoje pierwsze usg musze jeszcze poczekac 6 tygodni. Ale to nic. Po wczesnejszych wydarzeniach mam wiele cierpliwosci:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • juicca Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Aneta trzymam kciuki :) daj znać jak po wizycie :)
    oczywiście ze dam znać co i jak:) stresuje sie , mam taki dziwny ucisk w podbrzuszu...mam nadzieje ze to nic złego

Miriam lubi tę wiadomość

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam po wizycie mojej pani dr nie było bo m urlop ale byłam zapisana do pana doktora które przepisywała wszystkie swoje ciężarne na czas swojej nieobecności. A więc malutka bardzo się ruszała więc było trudno ją zmierzyć ma ok. 8cm.
    Pan doktor bardziej zwracał uwagę na budowę łożyska, macicy i szyki i dowiedziałam się że moje łożysko jest położone blisko ujścia macicy (niecały centymetr), spytał się jak tam ze współżyciem powiedziałam że od początku z ciąży z niego zrezygnowaliśmy i powiedział że bardzo dobrze. Z ilością tygodni łożysko jeszcze może się podnieść. Mam wybrać sobie jeszcze jakieś suplement diety bo jest duży wybór leków.
    Nastęna wizyta 17 października o 9.40 ale to już u mojej pani dr.

A jeszcze jedno dwa tygodnie temu miałam badania prenatalne i byłam badana przez brzuch to sobie myślałam że już na tej wizycie pewnie też będę tak badana tu niespodzianka jeszcze byłam badana dopochwowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 07:25

Miriam, Ewka31 lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na 10 do lekarza po skierowanie ba badania które zlecił mi prywatnie mój gin zobaczymy czy ten z medicoveru mi wypisze dziś czy będę musiała jeszcze jutro kolejnego prosić na wszelki zapisałam sie i jutro bo dziś tez mi sie L4 kończy trzymajcie kciuki żeby dziś udało mi sie załatwić i badania i L4 ;)

ania_mr, Natalia, magdalena lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Idę na 10 do lekarza po skierowanie ba badania które zlecił mi prywatnie mój gin zobaczymy czy ten z medicoveru mi wypisze dziś czy będę musiała jeszcze jutro kolejnego prosić na wszelki zapisałam sie i jutro bo dziś tez mi sie L4 kończy trzymajcie kciuki żeby dziś udało mi sie załatwić i badania i L4 ;)
    trzymamy kciuki:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf udało mi sie wszystko załatwić badania L4 do 24 wrzesnia bo wtedy mam wizytę u mojego gin :) teraz zostało mi odwiedzić szefowa :D

kaaasiaczek_, Matylda36, Natalia lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam fajnie ze wszystko sie udalo przeczytalam dzis Twoj pamietnik wzruszylam sie niesamowicie jestes dzielna!!! zawsze kobiety po przejsciach zyja z obawa, leku nie da sie wyeliminiwac ale ja bardzo sie staram myslec pozytywnie! od razu poszlas na l4? ja tak sie borykam mam stresujaca prace a ciaza obciazona ryzykiem moze powinnam teraz poswiecic sie ciazy i zrobic wszystko co w mojej mocy zeby bylo ok:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z Was miala opryszczkę na ustach w ciąży?
    mnie dopadla w kąciku i mam maść Vratizolin ale jest napisane na ulotce, że nie mozna w ciąży... próbuje tylko czosnku...

lprktv73nye615w2.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , no więc jestem po wizycie :

Okruszek ma 61.2 mm 12 tyg i 4 dn
    162u/min
    zarys główki kończyn prawidłowy , kości nosowe widoczne
    NT 1.9mm , wszystko okey dzidzia taaka ruchliwa ;)

kosmówka nisko dalej ale nie az tak zeby było zagrożenie
    poza tym plamienia i krwawienia mam dlatego że : w macicy pecherzyk z dzidzia jest po prawqej stronie a na lewej powierzchni macicy błona złuszcza się i dlatego te plamienia i podkrwawiania , za pare tygodni macica powinna byc cała wypełniona przez dzidzie czyli musi wszytsko urosnąć . moge juz chodzić ale nie forsować się a ten ucisk co pisałam to rosnąca macica

Marysia0312, Natalia, aphrodita, blueberry, kaaasiaczek_, Matylda36, zozol lubią tę wiadomość

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Hej dziewczyny , no więc jestem po wizycie :

Okruszek ma 61.2 mm 12 tyg i 4 dn
    162u/min
    zarys główki kończyn prawidłowy , kości nosowe widoczne
    NT 1.9mm , wszystko okey dzidzia taaka ruchliwa ;)

kosmówka nisko dalej ale nie az tak zeby było zagrożenie
    poza tym plamienia i krwawienia mam dlatego że : w macicy pecherzyk z dzidzia jest po prawqej stronie a na lewej powierzchni macicy błona złuszcza się i dlatego te plamienia i podkrwawiania , za pare tygodni macica powinna byc cała wypełniona przez dzidzie czyli musi wszytsko urosnąć . moge juz chodzić ale nie forsować się a ten ucisk co pisałam to rosnąca macica
    super same dobre wiesci :-) jak ja bym juz chciala byc w 12 tygodniu ehhh uwazaj na siebie

juicca lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca - super :)
    Gratulacje :)

Tak jak Magdalena zazdroszcze, że jesteś już po prenatalnym.

juicca lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    dziewczyny czy któraś z Was miala opryszczkę na ustach w ciąży?
    mnie dopadla w kąciku i mam maść Vratizolin ale jest napisane na ulotce, że nie mozna w ciąży... próbuje tylko czosnku...

Ja miałam na samym początku. Smarowałam olejkiem z drzewa herbacianego bo to mój jedyny sposób, który u mnie działa. Mówiłam lekarzowi o opryszczce to mi powiedział, że na ustach jest niegroźna.

Znowu kiedyś zanim jeszcze zaczelam się starać miałam opryszczkę pod nosem i inny lekarz ginekolog powiedział mi żebym heviran brała nawet jak bede w ciąży, ale szczerze nie odważę się bo to juz silny lek i też pisze, że nie wolno w ciąży brać.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Ja miałam na samym początku. Smarowałam olejkiem z drzewa herbacianego bo to mój jedyny sposób, który u mnie działa. Mówiłam lekarzowi o opryszczce to mi powiedział, że na ustach jest niegroźna.

Znowu kiedyś zanim jeszcze zaczelam się starać miałam opryszczkę pod nosem i inny lekarz ginekolog powiedział mi żebym heviran brała nawet jak bede w ciąży, ale szczerze nie odważę się bo to juz silny lek i też pisze, że nie wolno w ciąży brać.
    ja obecnie jestem przeziebiona i tez ratuje sie czosnkiem tylko domowe sposoby:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ