X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ciazy :) ja miałam podobny dylemat z czopkami na wymioty które dostałam oczywiście odrazu zaczęłam szperac w necie co i jak przerazilam sie ... Po późniejszej rozmowie z moim gin już zmienionym okazało sie ze tak jest napisane ale nie koniecznie tak jest i lepiej wziąć czopek ba wymioty niż wylądować w szpitalu gdzie torekan podawany jest dozylnie mi sie wydaje ze jeżeli lekarz wiedział o ciazy przypisał ci ten lek z jakiegoś powodu i lepiej go stosować teraz niż jak opryszczka sie rozprzestrzeni i dojdzie do jakiejś infekcji

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miałyście lub macie bóle kości miednicy?? Od jakiegoś czasu mam właśnie takie bóle promienujące często do biodra. Najczęsciej boli mnie prawa strona, aczkolwiek lewa też potrafi dokuczać. Często mnie tak boli, przeszkadza w chodzeniu, schylaniu.
    Dziwie się, że na początku ciąży mam takie bóle. Na pewno wspomnę lekarzowi w czwartek o tym, ale ciekawa jestem czy ktoś oprócz mnie ma takie bóle.
    Nie wiem czy to coś poważnego.. na pewno zapytam lekarza w czwartek.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam a nawet mam nadal tylko już nie tak często podobno to normalne bo wszystko sie rozrasta i to dlatego ;)

• juicca Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tak mam , to raczej normalny objaw rozrastania sie macicy , miednicy :)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie boli prawa strona ledzwi i ciągnie się aż do pupy i spać nie mogę ani się ułożyć i nie wiem co to martwię się czy to nie jakieś problemy z nerka?:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo to pij dużo wody może być to ból od nerki...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo... miałam podobnie, ale z prawej stroyn kości ogonowej, promieniowało i czasem rwalo jak przy rwie kulszowej. Krótko też póki pracowałam 8h przy biurku, po 4 h siedzenia promieniowało mi tez lewe biodro, że aż źle mi sie siedziało i myślało.

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny dawno się nie odzywalam ale od 30 sierpnia jestem na L4 i niechce oddalać kompa a na telefonie ciężko się pisze ale ciągle czytam co u was ją 24 jadę na prenatalne badania nie wiem jak wytrzymam badania mam na 14 i mam być na czczo szok pozdrawiam Wszystkie dziewczyny i trzymam kciuki za nasze fasolki będzie doborze musi być

klz9cwa175lwe78n.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 MOJE SERDUSZKO <3

40f6f97fa2bf6037.jpg

Wiek płodu: 4t 3d

61912caf2bf1cb87.jpg

Miriam, zielona_kropeczka, Matylda36, mychowe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na 11.30 mam badania prenatalne :)) to trzymajcie za mnie kciuki ;]

Miriam, doris85, Matylda36 lubią tę wiadomość

• zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana gratuluje kropka :D Ja mam wizytę 18 września i strasznie się denerwuje. Moja ciąża jest zagrożona, ostatnio jak byłam u gina to było jeszcze za wcześnie i nie było nic widać na usg..

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie ginow prowadzących, którzy są tez poloznikami i rodzicie u,nich w szpitalach? Czy wyborem szpitala zajmujecie sie później? Nie wiem czy powinnam juz sie orientować. Di kwietnia jeszcze sporo czasu.

Dorjana - piekny kropek :)
    a jeszcze fajniej będzie jak kropek zacznie przypominać kijanke i czlowieka :) ja ostatnio bylam na etapie "glizdki" najcudniejszej na świecie oczywiscie :)

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin do którego chodzę prywatnie jest ordynatorem szpitala praskiego i tam mam zamiar rodzic :) dobre opinie o szpitalu a do tego mój gin tam pracuje :) no chyba ze tam nie dojade bo mieszkam po drugiej stronie stolicy hihi

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie ja ostatnio miałam silne bóle i też mam leżeć ale najważniejsze jest zdrowie naszych kruszynek więc czego sie dla nich nie zrobi :)

Mirella lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, fajnie, ze masz zaufanego lekarza w szpitalu - tylko trzymac kciuki zebys nie zaczela rodzic w godzinach szczytu :)

Tez slyszalam ze dobra polozna to skarb.
    chyba sie zajmę tym po badaniu polowkowym, będę juz spokojna o dzidzie a jeszcze będzie sporo czasu.

Miriam lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 12:40 kolejna wizyta. Trzymajcie kciuki :-)

Miriam, magdalena lubią tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w rodzinie położną także wiadomo, że będę rodzić w tym szpitalu co ona pracuje. Do lekarza też chodzę, którego mi poleciła i pracuje w tym samym szpitalu.

Mirella będę trzymać kciuki.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Hej dziewczyny :(
    mam problem - miałyście może opryszczkę wargową w ciąży
    nie wiem co robić - dostałam receptę na HEVIRAN
    (jestem przeciwnikiem przyjmowania leków)
    a w necie wyczytałam że może on doprowadzić do poronienia albo uszkodzenia płodu ;((
    nie wiem co robić ...

proszę poradźcie coś !!!!

BŁAGAM !!!!
    też mam opryszczkę i dostałam Heviran od gin i gdy spytałam czy szkodzi dziecku powiedział, że bardziej szkodzi opryszczka bo uszkadza dziecku serce i wybiera sie mniejsze zło. ja biorę tak jak zalecił i ju prawie nie mam a mija trzeci dzień. Lekarz wie co robi

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana tu jeszcze raz Ciebie zapytam na tym watku - jaki mialas GS wymiar na tym USG?:)
    Ja bylam tydzien temu i przechrzyk wynosil 2,8mm i wtedy lekarz powiedzial,ze jest ok,dzis poszlam do swojej gin na USG i wyszlo jej po tygodniu,ze GS 19 podejrzewam,ze tez mm chyba,ze juz cm???? nie wiem i powiedzial mi,ze to malo i ciaza jest mniejsza o tydzien:/ i dalej mam brac duphaston i nospe i za 2 tyg na USG. O zarodku nawet nic nie powiedziala:(

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam problem z forum. Nie wiem co się stało ale rozjeżdza mi się strona tak że nie mogę nic napisać. Teraz pisze w pracy ale wiecie jak to jest w pracy ;)
    Miriam gratulacje!! Cieszę się że dzidziuś ma się dobrze. Pamiętam jak PRZEŻYWAŁAŚ te 2 tygodnie. Teraz już będziesz spokojna.
    A propos lekarzy to ja się zdecydowałam na takiego który pracuje w szpitalu.
    I chyba to wszystko. Trzymam za was kciuki i ściskam.
    W domu mogę pisać tylko na swoim wykresie i odpisywać na wiadomości, forum mi się zablokowało i nie wiem dla czego? Miałyście taki problem? A ale mogę czytać więc piszcie śmiało. Duchem jestem z wami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 16:09

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ