X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    miriam fajnie ze wszystko sie udalo przeczytalam dzis Twoj pamietnik wzruszylam sie niesamowicie jestes dzielna!!! zawsze kobiety po przejsciach zyja z obawa, leku nie da sie wyeliminiwac ale ja bardzo sie staram myslec pozytywnie! od razu poszlas na l4? ja tak sie borykam mam stresujaca prace a ciaza obciazona ryzykiem moze powinnam teraz poswiecic sie ciazy i zrobic wszystko co w mojej mocy zeby bylo ok:-)
    Jak sie dowiedziałam o ciazy chodziłam do pracy jeszcze tydzien pózniej zaczynał mi sie dwutygodniowy urlop po urlopie odrazu zanioslam L4 ja pracuje w żłobku gdzie często rodzice przyprowadzaja chore dzieci więc to jest ryzyko a do tego dzieciaki małe trzeba często je na rękach nosić więc to tez nie bardzo bo już niektóre są bardzo ciężkie a do tego po moich przejściach nie chciałam iść do pracy chociaż to nie jest dla mnie opłacalne bo umowę mam na najniższa krajowa a resztę doatawalam pod stołem a szefowa z góry nam powiedziała ze na zwolnieniu ona nie będzie nam dopłacać ale już raz chodziłam do pracy i być może to przesto sie tak stało jak sie stało teraz wole nie ryzykować :) ale zwolnienie to jest indywidualna decyzja kobiety :) nie wiem gdzie pracujesz może skonsultuj to z lekarzem co on myśli o tym rozważ za i przeciw i wtedy sie zdecyduj :) ja wiem tyle najważniejsze zdrowie maluszka :)

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Jak sie dowiedziałam o ciazy chodziłam do pracy jeszcze tydzien pózniej zaczynał mi sie dwutygodniowy urlop po urlopie odrazu zanioslam L4 ja pracuje w żłobku gdzie często rodzice przyprowadzaja chore dzieci więc to jest ryzyko a do tego dzieciaki małe trzeba często je na rękach nosić więc to tez nie bardzo bo już niektóre są bardzo ciężkie a do tego po moich przejściach nie chciałam iść do pracy chociaż to nie jest dla mnie opłacalne bo umowę mam na najniższa krajowa a resztę doatawalam pod stołem a szefowa z góry nam powiedziała ze na zwolnieniu ona nie będzie nam dopłacać ale już raz chodziłam do pracy i być może to przesto sie tak stało jak sie stało teraz wole nie ryzykować :) ale zwolnienie to jest indywidualna decyzja kobiety :) nie wiem gdzie pracujesz może skonsultuj to z lekarzem co on myśli o tym rozważ za i przeciw i wtedy sie zdecyduj :) ja wiem tyle najważniejsze zdrowie maluszka :)
    dzieki miriam :-)
    to fakt decyzje musze podjac w konsultacji z moja gin. jedno jest pewne teraz najwazniejsza jest dzidzia ktora potrzebuje spokoju.

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem na zwolnieniu od 9tygodnia ponieważ miałam uciazliwe mdlosci i wymioty poza tym mam bardzo strsujaca atmosfere w pracy i szefa i balam sie o dzidzie więc wole dmuchac na zimne

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    ja jestem na zwolnieniu od 9tygodnia ponieważ miałam uciazliwe mdlosci i wymioty poza tym mam bardzo strsujaca atmosfere w pracy i szefa i balam sie o dzidzie więc wole dmuchac na zimne
    ja na szczescie nie mam wymiotow ale mdlosci mam i to po poludniu do wieczora dziwne:-) no wlasnie jak jest kiepska i stresujaca atmosfera to trzeba sie ewakuowac:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    ja obecnie jestem przeziebiona i tez ratuje sie czosnkiem tylko domowe sposoby:-)

ja tez jestem przeziebiona ale domowe sposoby na mnie jakos jeszcze nie działaja:(

lprktv73nye615w2.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje juicca :) Ja niestety dziś w nocy przeżyłam koszmar mąż przeziębiony i drugi dzień ma gorączkę a ja na dodatek od godz 22 miałam okropne bóle podbrzusza połączone z bólem w dolnej części pleców. Ból straszny a ja oczywiście panika w domu miałam luteinę wiec wzięłam luteinę i no-spe i nic nie pomagało dopiero o 2 w nocy usnęłam bez bólu a teraz sie martwię ostatnio we wtorek wszystko było ok z dzidzią ale strach jest a wizytę mam 24.09

relgzbmh71xqedw7.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    Gratulacje juicca :) Ja niestety dziś w nocy przeżyłam koszmar mąż przeziębiony i drugi dzień ma gorączkę a ja na dodatek od godz 22 miałam okropne bóle podbrzusza połączone z bólem w dolnej części pleców. Ból straszny a ja oczywiście panika w domu miałam luteinę wiec wzięłam luteinę i no-spe i nic nie pomagało dopiero o 2 w nocy usnęłam bez bólu a teraz sie martwię ostatnio we wtorek wszystko było ok z dzidzią ale strach jest a wizytę mam 24.09
    oj każda z nas doskonale rozumie ten strach, ja jak mnie tylko brzuch zaboli czy coś też zaraz panika. na dodatek jestem mocno przeziębiona i nic nie pomaga;/ oby tylko dzidzi nic nie było

lprktv73nye615w2.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia na początku też miałam mocne bóle brzucha , musisz brać luteine , nos-pe w razie silnego bólu i magnez...

Paula22 do łóżka się połóż , ciepła herbata ,najlepiej sok z malin naturalny (może od jakiejś babci )
    mleko z miodem , syrop z cebuli , proponuje miskę z wodą i solą ciepłą wodę nogi do niej pomoczyć trochę i na to grube skarpetusy i do łóżka wygrzać się.
    Magnez witamina C może jakaś rozpuszczalna w tabletkach do wody.

magdalena lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    ja na szczescie nie mam wymiotow ale mdlosci mam i to po poludniu do wieczora dziwne:-) no wlasnie jak jest kiepska i stresujaca atmosfera to trzeba sie ewakuowac:-)

Popołudniowe i wieczorne mdłości przepowiadają synka ;)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 nie słyszałam o tym nigdy. Ja mam mdłości cały dzień a najgorsze właśnie popołudniu i wieczorem.

No i chcielibyśmy jako pierwsze dziecko chłopczyka:)Ale zobaczymy czy to prawda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 11:57

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że jak mdłości są rano to na dziewczynkę, a jak wieczorem to na chłopca. U mnie w poprzedniej ciąży się potwierdziło. Tak samo ja ze smakami - przy chłopcu kwaśne, pikantne, konkretne jedzonko, a przy dziewczynce łakocie. U mnie te smaki też potwierdzały chłopaka. No ale wiadomo, że to tylko ogólniki, i u jednej mogą wystąpić a u innej nie, albo mogą wystąpić całkiem na odwrót :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Popołudniowe i wieczorne mdłości przepowiadają synka ;)
    no ja mam jakies przeczucie od pocztku ze to bedzie On:-) wiec moze w tych objawach tez cos jest!
    dzieczwyny niedlugo jade po bhcg a potem do gin zeby mi dal skierowanie na progesteron. zobaczymy czy nie bedzie problemu i czy nie bedzie chcial mnie badac? hmmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 15:03

dqpri09knl7nzqjn.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) hm u niektórych dziewczyn się sprawdza na te smaki ale u mnie w pierwszej ciazy miałam smaki na kwaśne pikantne a na łakocie mnie odrzucało i okazało się ze córeczka... teraz też mało jem słodyczy i wole ostrzejsze smaki więc nic nie wiadomo najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe ;) a i w pasie poszło mi już do przodu miałam ok 90 a teraz juz 97

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakoś mam przeczucie że będzie córeczka babcia też cały czas mówi że mam dbać o jej wnusie a zobaczymy co będzie :) najważniejsze żeby było zdrowe

relgzbmh71xqedw7.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następną wizytę mam dopiero 10.10 2013 jak oczywiści nic sie nie będzie działo to może uda się zobaczyć kto w moim brzuszku mieszka chociaz dla mnie nie ma znaczenia 2 ciaże straciłam i teraz modle sie żeby donosić urodzić i móc tulić w ramionach kruszynkę , chcę poprostu usłyszeć kiedys mamo Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    U mnie jakoś mam przeczucie że będzie córeczka babcia też cały czas mówi że mam dbać o jej wnusie a zobaczymy co będzie :) najważniejsze żeby było zdrowe

Ja też miałam takie przeczucie, nawet mówiliśmy do brzucha jak do dziewczynki, no ale cóż, jest synuś i przeczucia szlag trafił :D

zfxga33.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    no ja mam jakies przeczucie od pocztku ze to bedzie On:-) wiec moze w tych objawach tez cos jest!
    dzieczwyny niedlugo jade po bhcg a potem do gin zeby mi dal skierowanie na progesteron. zobaczymy czy nie bedzie problemu i czy nie bedzie chcial mnie badac? hmmmmm

no i jestem po wynikach i wizycie u gina bhcg dzis 20 558 wiec ladnie sie rozwija ostatnio bylo 3200 (05.09) wiec fasolka rosnie, lekarz powiedzial ze jest spora i gdybym zrobila usg w poniedzialek bo serduszko pewnie bym zobaczyla:-) ale juz poczekam do 30 niech kruszynka sie rozwija. byl zaskoczony ze badam progesteron a to przeciez normalne przeciez gdy jego poziom jest za niski moze dojsc do poronienia czasami nie rozumiem tych lekarzy czy oni sie ucza na roznych ksiazkach czy co???? ten gin byl jakis malomowny a nie ma nic gorszego jak trzeba wyciagac info od lekarza. dobrze ze ja mam fajna ginekolozke swoja droga siostre zakonna ale jest super gosna polecenia no i ma doswiadczenie z hormonami ona mnie odpowiednio ustawila i 1 m-c staran i od razu doszlo do zaplodnienia:-) ale sie rozpisalam ale jestem taka szczesliwa balam sie ze moje przeziebienie zle wplynie na ciaze.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:

Ja w poprzedniej ciazy tez mialam takie mdlosci popoludniu i wieczorem. Wiec poranne mdlosci to nie zasada.
    Dlugo je masz?
    Poprzedniej ciazy niestety nie donosilam,ale teraz jestesmy w tym samym czasie ciazowym i mam jedynie lekkie mdlosci i wrazliwosc na zapachy.
    Powodzenia!

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe ja tak mam od tego tygodnia ale dzis jest w miare wiec moze to tez zalezy co zjem? no mamy identyczna ciaze:-) zapachy tez mnie draznia.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie na każdej ulotce leku jest tak napisane lekarz przypisując Ci ten lek wiedział napewno co robi jeżeli oczywiście powiedziałaś mu :)

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ