I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
ewajoanna wrote:Witajcie dziweczyny, kurujcie sie i dbajcie o maleństwa.
Ja w poniedziałek byłam na kontroli u gina. Wszystkie wyniki z krwi, moczu i cytologia są idealne. Na badaniu usg mogłam znów zobaczyć maleństwo które podrosło a serduszko biło prawidłowo. Podczas badania lekarz poinformował mnie że maleństwo nie jest jedno ale dwa!!! Niestety nie zdążyłam się ucieszyć gdy zaraz potem dowiedziałam się że drugie maleństwo w 5 tyg prawdopodobnie przestało się rozwijać i nie było też bijącego serduszka. Zamarłam nie byłam w stanie wydusić z siebie ani słowa. Lekarz poinformował mnie że to nie wpłynie na rozwój pierwszego maleństwa i że to drugie widząc że to pierwszy trymestr zostanie wchłonięte bez ubocznych szkód. Mam nadzieję że to prawda i mimo że myśl o maleństwie które nie dało rady boli i nie daje mi spokoju to jedno co mnie trzyma przy zdrowych zmyslach to zdrowie dobrze rozwijającego sie skarba. Mam nakaz odpoczywania a o przygotowaniach świątecznych też mam zapomnieć.
Pozdrawiam i życzę wszystkim zdrówka...
Wow. ale mnie zadziwiłaś... bardzo mi przykro ale najważniejsze,że drugie dzieciątko jest ok. Odpoczywaj, leń się. Pozdrawiam! -
Ewajoanna mi też jest bardzo przykro z powodu straty drugiego maleństwa...tak się chyba często zdarza...mam 2 koleżanki, które miały identyczną sytuację jak Ty...ale ciążę przechodziły bezproblemowo i urodziły zdrowego dzidziusia...skup się teraz na maleństwie, które jest Tobie, ciesz się nim, że wszystko z nim okej...powodzenia
ewajoanna lubi tę wiadomość
-
Stokrotka napisz po wizycie
ja wcale nie jestem senna wrecz odwrotnie spac nie moge.dzis w nocy przewracalam sie z boku na bok i nic. stresu tez nie mam..mam nadzieje ze dzis sobie odbije
maz mi ogorki konserwowe kupil takie czosnkowe Kobitki Pychaaa mowie Wam
)) i leze ciagle bo jeszcze chorobsko nie odpuszcza ale bioparox pomaga.wygladam tez bosko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2013, 17:00
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15