I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
ide dzis do polskiego lekarza.bylam w aptece ale tylko kreca glowami ze nic nie moga mi dac na przeziebienie
a ja ledwo zipie katar mam straszny i kaszel sie jakis dzis zaczal ale temperstury niemam.ide na konsultacje do pl lekarza . imdli mnie od rana
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lilka obawiam sie, ze po prostu musisz sie przemeczyc, wygrzac w lozku, pic duzo wody z cytryna i miodem, ewentualnie jakies tabletki ziolowe do ssania. Obawiam sie, ze zaden lekarz niczego innego Ci nie powie, lekarze niechetnie przepisuja jakiekolwiek leki w 1 trymestrze
-
Stokrotka84 wrote:Aha dziewczyny, dzis pierwszy raz od 8 tygodni jestem w stanie przelknac cos slodkiego! Jem wlasnie milky waya crispy rolls:) pycha!!! Do tej pory nawet biszkopty wydawaly mi sie za slodkie:)
hmm dziwne ale i mi się wszystko za słodkie wydaje teraz...nawet kawę inke mi dziś mąż posłodził 2 łyżeczki ale na szczeście nie zalał jeszcze wrzątkiem, więc sobie około 1,5 łyżeczki wysypałam z kubka, a i tak jakaś słodka ta kawa była... -
MADZIA987 wrote:hej dziewczyny jestescie bardziej doswiadczone prosze o pomoc robilam dzisiaj bete i moj wynik to 32,7 robilam ja 9 dni po skoku temperatur czyli co myslicie czy nie jest za nisko martwie sie
Madziu ja betę pierwszą robiłam w 26 dniu cyklu i wyszła mi wtedy tylko 18,83, ale wynik jako taki się nie liczy raczej na tak wczesnym etapie- świadczy tylko o tym że jesteś w ciąży- powtórz betę za 48 godzin i porównaj wyniki...po 48 godzinach beta powinna być wyższa co najmniej 66%, ale zazwyczaj wzrasta o 100% lub nawet 200%... -
lekarka dala mi locabiotal ( odpowiednik bioparoxu)skonsultowalam sie z moim ginem w Pl i powiedziala ze mozna brac.i w zasadzie tyle.kazala lezec lozku ( jakbym robila cokolwiek innego
) powiedziala zeby sobie kupic vaporuba i dala kolejne zwolnienie do srody.jesli chodzi o miod i cytryne mi to srednio pomaga bardziej podraznia mi gardlo
. oczywiscie mam obawy zeby wziasc ten bioparox ale musze wyzdrowiec
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Witajcie dziweczyny, kurujcie sie i dbajcie o maleństwa.
Ja w poniedziałek byłam na kontroli u gina. Wszystkie wyniki z krwi, moczu i cytologia są idealne. Na badaniu usg mogłam znów zobaczyć maleństwo które podrosło a serduszko biło prawidłowo. Podczas badania lekarz poinformował mnie że maleństwo nie jest jedno ale dwa!!! Niestety nie zdążyłam się ucieszyć gdy zaraz potem dowiedziałam się że drugie maleństwo w 5 tyg prawdopodobnie przestało się rozwijać i nie było też bijącego serduszka. Zamarłam nie byłam w stanie wydusić z siebie ani słowa. Lekarz poinformował mnie że to nie wpłynie na rozwój pierwszego maleństwa i że to drugie widząc że to pierwszy trymestr zostanie wchłonięte bez ubocznych szkód. Mam nadzieję że to prawda i mimo że myśl o maleństwie które nie dało rady boli i nie daje mi spokoju to jedno co mnie trzyma przy zdrowych zmyslach to zdrowie dobrze rozwijającego sie skarba. Mam nakaz odpoczywania a o przygotowaniach świątecznych też mam zapomnieć.
Pozdrawiam i życzę wszystkim zdrówka...