X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez przenieśliśmy się pod Warszawę, na granicę Piastowa i Pruszkowa, mamy o jeden pokój więcej, świetne mieszkanie, wiekszy metraż, cisza, spokój, ogród na dachu a pieniadze te same co w warszawie za dużo mniej, a żeby było śmieszniej mam teraz szybciej do centrum niż z tarchomina miałam.
    Miriam, tez szukaliśmy mieszkań tam gdzie Ty :) I Mam bardzo miłe skojarzenia z Kraśnikiem pod Lublinem, jeździłam tam kiedyś na zawody motocrossowe w 2006 i chyba 2007 jeszcze też.

płeć lepiej poznawać w okolicach połówkowego ;) Teraz to za wcześnie, musiałby być bardzo doświadczony lekarz.

blueberry, Miriam lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my kupiliśmy pod Warszawa tylko w druga stronę niż wy bo w na granicy Piaseczna w Starej Iwicznej mamy dwa pokoje (sypialnia i ogromny salon z brakiem i kuchnia) no ale już niedługo z sypialni zrobi sie pokoik Bobo a my przeprowadzka do salonu hihi no my podchodzimy z mężem właśnie z krasnika :) i właśnie tam jadę tylko do teściowej bo moja mama już tez tam nie mieszka więc zostały mi odwiedziny u teściowej babci i siostry :) ale zawsze mieszkamy u teściów.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa mi lekarz odradzil lot do Grecji na wakacje bo podobno nie wolno ale jeżeli TWoj mówi ze mozna to widocznie mozna

• magdalena Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisa ja tez dostalam zakaz lotow i wypadow w gory. wiec moze zapytaj jeszcze raz. dziewczyny ale fajnie slodko i milo sie zrobilo czytalam wszystko z zaciekawieniem i lezka tez sie zakrecila w oku jak opisywalyscie fikolki fasolek:-) :-) :-) :-) poprawilyscie mi humor dziekuje Wam bo dzis mam kiepski dzien dolek jakis.
    wiecie tez z mezulkiem myslimy zeby uciec pod warszawe ale na razie jeszcze nie wybralismy konkretnie.
    te kluski klaskie tez bym zjadla bo je uwielbiam:-)
    juicca kolejnych szczesliwych i slonecznych dni w malzenstwie. ja jestem swiezo upieczona mezatka z 3 sierpnia a fasolka z podrozy poslubnej he he

juicca, Paulina1986 lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję ;) fajnie z podrózy poślubnej , ja na wczasach po ślubie okres dostałam

magdalena lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) Wszystkiego Najlepszego na Nowej drodze Życia

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    lisa ja tez dostalam zakaz lotow i wypadow w gory. wiec moze zapytaj jeszcze raz.

Jak juz to zapytam innego lekarza, juz raz mojego pytalam, watpie aby zmienil zdanie po moim telefonie ;-)

atdci09k18tcna0b.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Gratulacje :) Wszystkiego Najlepszego na Nowej drodze Życia
    dziekuje:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa ja wczoraj pytałam bo lecę w sobotę i mówił że jak usg i wyniki z krwi są ok to można lecieć ze nie wskazane sa loty jak sa jakieś nieprawidlowosci. Ale możesz zapytać drugiego lekarza żeby się nie martwic.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Pozwolicie że dołączę? Ja jestem dopiero na samym początku tej drogi :) Ale nie obeszło się bez wcześniejszych przygód. W październiku tamtego roku zaszłam w ciążę, niestety była pozamaciczna. Trafiłam na stół operacyjny z pękniętym jajowodem.

Teraz jednak udało się, no i maleństwo jest w macicy :)

Suzy Lee, magdalena, szczessciara lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszam zatem poczytać na yourbabyproject.pl.tl ;)

szczessciara lubi tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana,musisz wytrzymac,wszystko dla Kropka,pamietasz? ;)

Dorjana lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lotów, to ja planuje na listopad wakacje. Lekarz nowi ,ze jak wyniki będą dobre to spokojnie mogę leciec nawet kilka godzin i dluzszy lot. Wakacje mialy byc w sierpniu ale zrezygnowaliśmy i zostal listopad.
    są oczywiscie jakieś zasady tego cobw samolocie trzeba robić żeby kropkowi bylo dobrze, ale wszystko do ogarnięcia :)

gratulacje wynikow usg, rocznic ślubów i nowych ślubów :)

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    hmmm...

nio tak - tylko że jak zarezerwujesz wycieczkę i za nią zapłacisz i zapłacisz a później się okaże że coś jest nie tak z wynikami ??

nie orientujesz się czy w takim wypadku masz prawo rezygnacji (i zwrotu pieniążków) albo zmiany terminu??

Hm wątpie zeby oddwali pieniadze w takim wypadku - nie ma pewnie ubezpieczenia od pogorszenia zdrowia/czy ciazy :(
    mam nadzieje, ze po koncu 1 trymestru jak wyniki beda dobre to nagle sie nie pogorosza w polowie drugiego.
    Najwyzej zrobimy rodzicom albo tesciom wymuszony urlop i oni polecą (tfu tfu) zeby jednak sie tak nie stało.

relgh371zv6v421k.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej Dziewczyny :) Pozwolicie że dołączę? Ja jestem dopiero na samym początku tej drogi :) Ale nie obeszło się bez wcześniejszych przygód. W październiku tamtego roku zaszłam w ciążę, niestety była pozamaciczna. Trafiłam na stół operacyjny z pękniętym jajowodem.

Teraz jednak udało się, no i maleństwo jest w macicy :)
    paula222 wiem co to znaczy dowiedziec sie ze ciaza jest w macicy:-) mamy takie same przejscia ale to juz za nami i nie ma co wracac teraz trzeba sie cieszyc tym co jest teraz:-) :-) :-) :-) :-) witamy Cie serdecznie

dzie bylam u lekarza mam kolejne zwolnienie gardlo zawalone na maksa dala mi tantum werde w aerozolu co o ty sadzicie? nie jest napisane ze mozna stosowac w ciazy tylko jest info ze po konsultacji z lekarzem i tak sama nie wiem. miod dzis kuoiony wiec syropik zrobiony i bede go pila no musi przejsc! cholendziu.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 13:09

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    paula222 wiem co to znaczy dowiedziec sie ze ciaza jest w macicy:-) mamy takie same przejscia ale to juz za nami i nie ma co wracac teraz trzeba sie cieszyc tym co jest teraz:-) :-) :-) :-) :-) witamy Cie serdecznie

dzie bylam u lekarza mam kolejne zwolnienie gardlo zawalone na maksa dala mi tantum werde w aerozolu co o ty sadzicie? nie jest napisane ze mozna stosowac w ciazy tylko jest info ze po konsultacji z lekarzem i tak sama nie wiem. miod dzis kuoiony wiec syropik zrobiony i bede go pila no musi przejsc! cholendziu.....

ja od piątku również jestem przeziębiona, ale gardło nie boli, tylko katar, zatkany nos i gorączka. byłam u gina to powiedział, żebym brała wapno musujące, rutinoscorbin i apap (w razie gorączki), do tego miód, maliny, czosnek. tantum verde można stosować w ciąży także bez obaw. ;)

magdalena lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena też jesteś po cp? I mamy podobny wiek ciąży :) Bardzo się cieszę :)
    kaaasieczek to w ciąży można brać apap? Właśnie co do leków się nie orientuje ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna brac APAP, do 6 tabletek dziennie nawet chyba... ale wiadomo - lepiej unikać dotąd dopóki się da wytrzymać. Brać tylko w sytuacjach na prawde bolesnych dolegliwosci i zaczynac od jednej tabletki. Ja nigdy nie wzielam wiecej niz 2 jednego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 14:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam przywitać wszystkich. 10tydz i 3 dzień - wiemy tylko ja, partner i giekolog ;) jakoś zawsze z dużą obawą i dystansem podchodzę do euforii przed 2 trymestrem - chyba za dużo widziałam ;)
    stwierdziłam, że włączę się w dyskusję ( obserwuję od dnia w którym się dowiedzieliśmy o ciąży, ale postanowiłam poczekać do usg w 13 tygodniu)
    w listopadzie też planuję bardzo długi lot samolotem i wydaję mi się, że troszkę demonizujecie szukając jakichś zagrożeń - jeśli wszystko jest ok, to ciąża jest stanem fizjologicznym i nie ma przeciwskazań do normalnego życia, uprawiania sportu ( jeśli ktoś jest instruktorką fitness to nie zrezygnuje z pracy przez ciążę bo niby czemu), bądź podróżowania. Rozumiem obawy niektórych z Was, ale większość przykrych sytuacji w czasie ciąży ( poronienie, krwawienie) dzieje się i tak w najmniej oczekiwanym momencie i jeżeli lekarz uzna, że ciąża nie jest zagrożona to nie ma sensu szukać problemu.
    Martwi mnie też, że "konsultujecie" między sobą to czy dany lek brać czy nie - lekarze zapisują w karcie to co przepisują kobietą w przypadku przeziębienia i jeśli mówią, że coś trzeba to raczej nie robią tego złośliwie żeby zaszkodzić waszej ciąży. A takim leczeniem przez internet możecie sobie tylko poważnie zaszkodzić ( wcześniej pojawiał się temat opryszczki).
    pozdrawiam Was wszystkie, w szczególności przyszłe kwietniowe mamy ;)

Lissa lubi tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... no wiesz MAła ;D

Ja osobiście nie ufam lekarzom ... (i myślę że mam do tego prawo)
    i pewnie masz "rację" ( a przynajmniej masz prawo do swojego zdania)... może wiedzą co robią - pod warunkiem że się ma do czynienia z lekarzem a nie sfrustrowanym i wypalonym zawodowo robolem, który zapomniał o idei swojego zawodu...

(pewnie według Ciebie ta babka miała rację co moją mamę przez 2 lata leczyła na chorobę której nie było... zamiast od razu przejść do szczegółowej diagnostyki... pewnie moja mama nadal by z nami była
    pewnie ten koleś który mojej mamy nie chciał przyjąć na oddział i mi prosto w oczy powiedział: "Nie mogę przyjąć Pani mamy, gdyż dbamy o statystyki, nie możemy pozwalać na zgony w szpitalu"
    A moja mama błagała o szpital, bała się śmierci - myślała że w szpitalu jej pomogą godnie odejść)

Po śmierci mamy obiecałam sobie że nigdy nie spocznę na diagnozie jednego lekarza - bo każdy człowiek się może pomylić...

WYTŁUSZCZĘ JESZCZE TEN FRAGMENT specjalnie dla MAŁEJ
    ... dlatego właśnie wolę konsultować takie kwestie z innymi, bo pewnie nie jedna dziewczyna opryszczkę przechodziła i pewnie nie jedna konsultowała z lekarzem... w ten sposób poznaję również opinie innych (w tym lekarzy)...

ja wyczytałam że opryszczka wargowa nie jest szkodliwa (jeżeli wcześniej występowała)
    To ja się boję o moje dziecko, to ja będę je wychowywać w zdrowiu czy w chorobie i to ja pytam...
    ...i naprawdę nie potrzebuję krytyki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 18:31

Matylda36, Miriam, mychowe lubią tę wiadomość

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ