X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez przenieśliśmy się pod Warszawę, na granicę Piastowa i Pruszkowa, mamy o jeden pokój więcej, świetne mieszkanie, wiekszy metraż, cisza, spokój, ogród na dachu a pieniadze te same co w warszawie za dużo mniej, a żeby było śmieszniej mam teraz szybciej do centrum niż z tarchomina miałam.
    Miriam, tez szukaliśmy mieszkań tam gdzie Ty :) I Mam bardzo miłe skojarzenia z Kraśnikiem pod Lublinem, jeździłam tam kiedyś na zawody motocrossowe w 2006 i chyba 2007 jeszcze też.

płeć lepiej poznawać w okolicach połówkowego ;) Teraz to za wcześnie, musiałby być bardzo doświadczony lekarz.

blueberry, Miriam lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my kupiliśmy pod Warszawa tylko w druga stronę niż wy bo w na granicy Piaseczna w Starej Iwicznej mamy dwa pokoje (sypialnia i ogromny salon z brakiem i kuchnia) no ale już niedługo z sypialni zrobi sie pokoik Bobo a my przeprowadzka do salonu hihi no my podchodzimy z mężem właśnie z krasnika :) i właśnie tam jadę tylko do teściowej bo moja mama już tez tam nie mieszka więc zostały mi odwiedziny u teściowej babci i siostry :) ale zawsze mieszkamy u teściów.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa mi lekarz odradzil lot do Grecji na wakacje bo podobno nie wolno ale jeżeli TWoj mówi ze mozna to widocznie mozna

• magdalena Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisa ja tez dostalam zakaz lotow i wypadow w gory. wiec moze zapytaj jeszcze raz. dziewczyny ale fajnie slodko i milo sie zrobilo czytalam wszystko z zaciekawieniem i lezka tez sie zakrecila w oku jak opisywalyscie fikolki fasolek:-) :-) :-) :-) poprawilyscie mi humor dziekuje Wam bo dzis mam kiepski dzien dolek jakis.
    wiecie tez z mezulkiem myslimy zeby uciec pod warszawe ale na razie jeszcze nie wybralismy konkretnie.
    te kluski klaskie tez bym zjadla bo je uwielbiam:-)
    juicca kolejnych szczesliwych i slonecznych dni w malzenstwie. ja jestem swiezo upieczona mezatka z 3 sierpnia a fasolka z podrozy poslubnej he he

juicca, Paulina1986 lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję ;) fajnie z podrózy poślubnej , ja na wczasach po ślubie okres dostałam

magdalena lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) Wszystkiego Najlepszego na Nowej drodze Życia

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    lisa ja tez dostalam zakaz lotow i wypadow w gory. wiec moze zapytaj jeszcze raz.

Jak juz to zapytam innego lekarza, juz raz mojego pytalam, watpie aby zmienil zdanie po moim telefonie ;-)

atdci09k18tcna0b.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Gratulacje :) Wszystkiego Najlepszego na Nowej drodze Życia
    dziekuje:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa ja wczoraj pytałam bo lecę w sobotę i mówił że jak usg i wyniki z krwi są ok to można lecieć ze nie wskazane sa loty jak sa jakieś nieprawidlowosci. Ale możesz zapytać drugiego lekarza żeby się nie martwic.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Pozwolicie że dołączę? Ja jestem dopiero na samym początku tej drogi :) Ale nie obeszło się bez wcześniejszych przygód. W październiku tamtego roku zaszłam w ciążę, niestety była pozamaciczna. Trafiłam na stół operacyjny z pękniętym jajowodem.

Teraz jednak udało się, no i maleństwo jest w macicy :)

Suzy Lee, magdalena, szczessciara lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszam zatem poczytać na yourbabyproject.pl.tl ;)

szczessciara lubi tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana,musisz wytrzymac,wszystko dla Kropka,pamietasz? ;)

Dorjana lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lotów, to ja planuje na listopad wakacje. Lekarz nowi ,ze jak wyniki będą dobre to spokojnie mogę leciec nawet kilka godzin i dluzszy lot. Wakacje mialy byc w sierpniu ale zrezygnowaliśmy i zostal listopad.
    są oczywiscie jakieś zasady tego cobw samolocie trzeba robić żeby kropkowi bylo dobrze, ale wszystko do ogarnięcia :)

gratulacje wynikow usg, rocznic ślubów i nowych ślubów :)

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    hmmm...

nio tak - tylko że jak zarezerwujesz wycieczkę i za nią zapłacisz i zapłacisz a później się okaże że coś jest nie tak z wynikami ??

nie orientujesz się czy w takim wypadku masz prawo rezygnacji (i zwrotu pieniążków) albo zmiany terminu??

Hm wątpie zeby oddwali pieniadze w takim wypadku - nie ma pewnie ubezpieczenia od pogorszenia zdrowia/czy ciazy :(
    mam nadzieje, ze po koncu 1 trymestru jak wyniki beda dobre to nagle sie nie pogorosza w polowie drugiego.
    Najwyzej zrobimy rodzicom albo tesciom wymuszony urlop i oni polecą (tfu tfu) zeby jednak sie tak nie stało.

relgh371zv6v421k.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej Dziewczyny :) Pozwolicie że dołączę? Ja jestem dopiero na samym początku tej drogi :) Ale nie obeszło się bez wcześniejszych przygód. W październiku tamtego roku zaszłam w ciążę, niestety była pozamaciczna. Trafiłam na stół operacyjny z pękniętym jajowodem.

Teraz jednak udało się, no i maleństwo jest w macicy :)
    paula222 wiem co to znaczy dowiedziec sie ze ciaza jest w macicy:-) mamy takie same przejscia ale to juz za nami i nie ma co wracac teraz trzeba sie cieszyc tym co jest teraz:-) :-) :-) :-) :-) witamy Cie serdecznie

dzie bylam u lekarza mam kolejne zwolnienie gardlo zawalone na maksa dala mi tantum werde w aerozolu co o ty sadzicie? nie jest napisane ze mozna stosowac w ciazy tylko jest info ze po konsultacji z lekarzem i tak sama nie wiem. miod dzis kuoiony wiec syropik zrobiony i bede go pila no musi przejsc! cholendziu.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 13:09

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    paula222 wiem co to znaczy dowiedziec sie ze ciaza jest w macicy:-) mamy takie same przejscia ale to juz za nami i nie ma co wracac teraz trzeba sie cieszyc tym co jest teraz:-) :-) :-) :-) :-) witamy Cie serdecznie

dzie bylam u lekarza mam kolejne zwolnienie gardlo zawalone na maksa dala mi tantum werde w aerozolu co o ty sadzicie? nie jest napisane ze mozna stosowac w ciazy tylko jest info ze po konsultacji z lekarzem i tak sama nie wiem. miod dzis kuoiony wiec syropik zrobiony i bede go pila no musi przejsc! cholendziu.....

ja od piątku również jestem przeziębiona, ale gardło nie boli, tylko katar, zatkany nos i gorączka. byłam u gina to powiedział, żebym brała wapno musujące, rutinoscorbin i apap (w razie gorączki), do tego miód, maliny, czosnek. tantum verde można stosować w ciąży także bez obaw. ;)

magdalena lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena też jesteś po cp? I mamy podobny wiek ciąży :) Bardzo się cieszę :)
    kaaasieczek to w ciąży można brać apap? Właśnie co do leków się nie orientuje ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna brac APAP, do 6 tabletek dziennie nawet chyba... ale wiadomo - lepiej unikać dotąd dopóki się da wytrzymać. Brać tylko w sytuacjach na prawde bolesnych dolegliwosci i zaczynac od jednej tabletki. Ja nigdy nie wzielam wiecej niz 2 jednego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 14:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam przywitać wszystkich. 10tydz i 3 dzień - wiemy tylko ja, partner i giekolog ;) jakoś zawsze z dużą obawą i dystansem podchodzę do euforii przed 2 trymestrem - chyba za dużo widziałam ;)
    stwierdziłam, że włączę się w dyskusję ( obserwuję od dnia w którym się dowiedzieliśmy o ciąży, ale postanowiłam poczekać do usg w 13 tygodniu)
    w listopadzie też planuję bardzo długi lot samolotem i wydaję mi się, że troszkę demonizujecie szukając jakichś zagrożeń - jeśli wszystko jest ok, to ciąża jest stanem fizjologicznym i nie ma przeciwskazań do normalnego życia, uprawiania sportu ( jeśli ktoś jest instruktorką fitness to nie zrezygnuje z pracy przez ciążę bo niby czemu), bądź podróżowania. Rozumiem obawy niektórych z Was, ale większość przykrych sytuacji w czasie ciąży ( poronienie, krwawienie) dzieje się i tak w najmniej oczekiwanym momencie i jeżeli lekarz uzna, że ciąża nie jest zagrożona to nie ma sensu szukać problemu.
    Martwi mnie też, że "konsultujecie" między sobą to czy dany lek brać czy nie - lekarze zapisują w karcie to co przepisują kobietą w przypadku przeziębienia i jeśli mówią, że coś trzeba to raczej nie robią tego złośliwie żeby zaszkodzić waszej ciąży. A takim leczeniem przez internet możecie sobie tylko poważnie zaszkodzić ( wcześniej pojawiał się temat opryszczki).
    pozdrawiam Was wszystkie, w szczególności przyszłe kwietniowe mamy ;)

Lissa lubi tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... no wiesz MAła ;D

Ja osobiście nie ufam lekarzom ... (i myślę że mam do tego prawo)
    i pewnie masz "rację" ( a przynajmniej masz prawo do swojego zdania)... może wiedzą co robią - pod warunkiem że się ma do czynienia z lekarzem a nie sfrustrowanym i wypalonym zawodowo robolem, który zapomniał o idei swojego zawodu...

(pewnie według Ciebie ta babka miała rację co moją mamę przez 2 lata leczyła na chorobę której nie było... zamiast od razu przejść do szczegółowej diagnostyki... pewnie moja mama nadal by z nami była
    pewnie ten koleś który mojej mamy nie chciał przyjąć na oddział i mi prosto w oczy powiedział: "Nie mogę przyjąć Pani mamy, gdyż dbamy o statystyki, nie możemy pozwalać na zgony w szpitalu"
    A moja mama błagała o szpital, bała się śmierci - myślała że w szpitalu jej pomogą godnie odejść)

Po śmierci mamy obiecałam sobie że nigdy nie spocznę na diagnozie jednego lekarza - bo każdy człowiek się może pomylić...

WYTŁUSZCZĘ JESZCZE TEN FRAGMENT specjalnie dla MAŁEJ
    ... dlatego właśnie wolę konsultować takie kwestie z innymi, bo pewnie nie jedna dziewczyna opryszczkę przechodziła i pewnie nie jedna konsultowała z lekarzem... w ten sposób poznaję również opinie innych (w tym lekarzy)...

ja wyczytałam że opryszczka wargowa nie jest szkodliwa (jeżeli wcześniej występowała)
    To ja się boję o moje dziecko, to ja będę je wychowywać w zdrowiu czy w chorobie i to ja pytam...
    ...i naprawdę nie potrzebuję krytyki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 18:31

Matylda36, Miriam, mychowe lubią tę wiadomość

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ