I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy tez przenieśliśmy się pod Warszawę, na granicę Piastowa i Pruszkowa, mamy o jeden pokój więcej, świetne mieszkanie, wiekszy metraż, cisza, spokój, ogród na dachu a pieniadze te same co w warszawie za dużo mniej, a żeby było śmieszniej mam teraz szybciej do centrum niż z tarchomina miałam.
Miriam, tez szukaliśmy mieszkań tam gdzie Ty I Mam bardzo miłe skojarzenia z Kraśnikiem pod Lublinem, jeździłam tam kiedyś na zawody motocrossowe w 2006 i chyba 2007 jeszcze też.
płeć lepiej poznawać w okolicach połówkowego Teraz to za wcześnie, musiałby być bardzo doświadczony lekarz.blueberry, Miriam lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo my kupiliśmy pod Warszawa tylko w druga stronę niż wy bo w na granicy Piaseczna w Starej Iwicznej mamy dwa pokoje (sypialnia i ogromny salon z brakiem i kuchnia) no ale już niedługo z sypialni zrobi sie pokoik Bobo a my przeprowadzka do salonu hihi no my podchodzimy z mężem właśnie z krasnika i właśnie tam jadę tylko do teściowej bo moja mama już tez tam nie mieszka więc zostały mi odwiedziny u teściowej babci i siostry ale zawsze mieszkamy u teściów.
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lisa ja tez dostalam zakaz lotow i wypadow w gory. wiec moze zapytaj jeszcze raz. dziewczyny ale fajnie slodko i milo sie zrobilo czytalam wszystko z zaciekawieniem i lezka tez sie zakrecila w oku jak opisywalyscie fikolki fasolek:-) poprawilyscie mi humor dziekuje Wam bo dzis mam kiepski dzien dolek jakis.
wiecie tez z mezulkiem myslimy zeby uciec pod warszawe ale na razie jeszcze nie wybralismy konkretnie.
te kluski klaskie tez bym zjadla bo je uwielbiam:-)
juicca kolejnych szczesliwych i slonecznych dni w malzenstwie. ja jestem swiezo upieczona mezatka z 3 sierpnia a fasolka z podrozy poslubnej he hejuicca, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny Pozwolicie że dołączę? Ja jestem dopiero na samym początku tej drogi Ale nie obeszło się bez wcześniejszych przygód. W październiku tamtego roku zaszłam w ciążę, niestety była pozamaciczna. Trafiłam na stół operacyjny z pękniętym jajowodem.
Teraz jednak udało się, no i maleństwo jest w macicySuzy Lee, magdalena, szczessciara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do lotów, to ja planuje na listopad wakacje. Lekarz nowi ,ze jak wyniki będą dobre to spokojnie mogę leciec nawet kilka godzin i dluzszy lot. Wakacje mialy byc w sierpniu ale zrezygnowaliśmy i zostal listopad.
są oczywiscie jakieś zasady tego cobw samolocie trzeba robić żeby kropkowi bylo dobrze, ale wszystko do ogarnięcia
gratulacje wynikow usg, rocznic ślubów i nowych ślubów -
Dorjana wrote:hmmm...
nio tak - tylko że jak zarezerwujesz wycieczkę i za nią zapłacisz i zapłacisz a później się okaże że coś jest nie tak z wynikami ??
nie orientujesz się czy w takim wypadku masz prawo rezygnacji (i zwrotu pieniążków) albo zmiany terminu??
Hm wątpie zeby oddwali pieniadze w takim wypadku - nie ma pewnie ubezpieczenia od pogorszenia zdrowia/czy ciazy
mam nadzieje, ze po koncu 1 trymestru jak wyniki beda dobre to nagle sie nie pogorosza w polowie drugiego.
Najwyzej zrobimy rodzicom albo tesciom wymuszony urlop i oni polecą (tfu tfu) zeby jednak sie tak nie stało. -
Paula222 wrote:Hej Dziewczyny Pozwolicie że dołączę? Ja jestem dopiero na samym początku tej drogi Ale nie obeszło się bez wcześniejszych przygód. W październiku tamtego roku zaszłam w ciążę, niestety była pozamaciczna. Trafiłam na stół operacyjny z pękniętym jajowodem.
Teraz jednak udało się, no i maleństwo jest w macicy
dzie bylam u lekarza mam kolejne zwolnienie gardlo zawalone na maksa dala mi tantum werde w aerozolu co o ty sadzicie? nie jest napisane ze mozna stosowac w ciazy tylko jest info ze po konsultacji z lekarzem i tak sama nie wiem. miod dzis kuoiony wiec syropik zrobiony i bede go pila no musi przejsc! cholendziu.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 13:09
-
magdalena wrote:paula222 wiem co to znaczy dowiedziec sie ze ciaza jest w macicy:-) mamy takie same przejscia ale to juz za nami i nie ma co wracac teraz trzeba sie cieszyc tym co jest teraz:-) witamy Cie serdecznie
dzie bylam u lekarza mam kolejne zwolnienie gardlo zawalone na maksa dala mi tantum werde w aerozolu co o ty sadzicie? nie jest napisane ze mozna stosowac w ciazy tylko jest info ze po konsultacji z lekarzem i tak sama nie wiem. miod dzis kuoiony wiec syropik zrobiony i bede go pila no musi przejsc! cholendziu.....
ja od piątku również jestem przeziębiona, ale gardło nie boli, tylko katar, zatkany nos i gorączka. byłam u gina to powiedział, żebym brała wapno musujące, rutinoscorbin i apap (w razie gorączki), do tego miód, maliny, czosnek. tantum verde można stosować w ciąży także bez obaw.
magdalena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymozna brac APAP, do 6 tabletek dziennie nawet chyba... ale wiadomo - lepiej unikać dotąd dopóki się da wytrzymać. Brać tylko w sytuacjach na prawde bolesnych dolegliwosci i zaczynac od jednej tabletki. Ja nigdy nie wzielam wiecej niz 2 jednego dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 14:52
-
nick nieaktualnyChciałam przywitać wszystkich. 10tydz i 3 dzień - wiemy tylko ja, partner i giekolog jakoś zawsze z dużą obawą i dystansem podchodzę do euforii przed 2 trymestrem - chyba za dużo widziałam
stwierdziłam, że włączę się w dyskusję ( obserwuję od dnia w którym się dowiedzieliśmy o ciąży, ale postanowiłam poczekać do usg w 13 tygodniu)
w listopadzie też planuję bardzo długi lot samolotem i wydaję mi się, że troszkę demonizujecie szukając jakichś zagrożeń - jeśli wszystko jest ok, to ciąża jest stanem fizjologicznym i nie ma przeciwskazań do normalnego życia, uprawiania sportu ( jeśli ktoś jest instruktorką fitness to nie zrezygnuje z pracy przez ciążę bo niby czemu), bądź podróżowania. Rozumiem obawy niektórych z Was, ale większość przykrych sytuacji w czasie ciąży ( poronienie, krwawienie) dzieje się i tak w najmniej oczekiwanym momencie i jeżeli lekarz uzna, że ciąża nie jest zagrożona to nie ma sensu szukać problemu.
Martwi mnie też, że "konsultujecie" między sobą to czy dany lek brać czy nie - lekarze zapisują w karcie to co przepisują kobietą w przypadku przeziębienia i jeśli mówią, że coś trzeba to raczej nie robią tego złośliwie żeby zaszkodzić waszej ciąży. A takim leczeniem przez internet możecie sobie tylko poważnie zaszkodzić ( wcześniej pojawiał się temat opryszczki).
pozdrawiam Was wszystkie, w szczególności przyszłe kwietniowe mamyLissa lubi tę wiadomość
-
hmmm... no wiesz MAła
Ja osobiście nie ufam lekarzom ... (i myślę że mam do tego prawo)
i pewnie masz "rację" ( a przynajmniej masz prawo do swojego zdania)... może wiedzą co robią - pod warunkiem że się ma do czynienia z lekarzem a nie sfrustrowanym i wypalonym zawodowo robolem, który zapomniał o idei swojego zawodu...
(pewnie według Ciebie ta babka miała rację co moją mamę przez 2 lata leczyła na chorobę której nie było... zamiast od razu przejść do szczegółowej diagnostyki... pewnie moja mama nadal by z nami była
pewnie ten koleś który mojej mamy nie chciał przyjąć na oddział i mi prosto w oczy powiedział: "Nie mogę przyjąć Pani mamy, gdyż dbamy o statystyki, nie możemy pozwalać na zgony w szpitalu"
A moja mama błagała o szpital, bała się śmierci - myślała że w szpitalu jej pomogą godnie odejść)
Po śmierci mamy obiecałam sobie że nigdy nie spocznę na diagnozie jednego lekarza - bo każdy człowiek się może pomylić...
WYTŁUSZCZĘ JESZCZE TEN FRAGMENT specjalnie dla MAŁEJ
... dlatego właśnie wolę konsultować takie kwestie z innymi, bo pewnie nie jedna dziewczyna opryszczkę przechodziła i pewnie nie jedna konsultowała z lekarzem... w ten sposób poznaję również opinie innych (w tym lekarzy)...
ja wyczytałam że opryszczka wargowa nie jest szkodliwa (jeżeli wcześniej występowała)
To ja się boję o moje dziecko, to ja będę je wychowywać w zdrowiu czy w chorobie i to ja pytam...
...i naprawdę nie potrzebuję krytyki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 18:31
Matylda36, Miriam, mychowe lubią tę wiadomość