X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    No bralam nospe dwa razy dzis i w nocy raz, ale bez rezultatu. Wiec bylam u lekarza i mam zapalenie pecherza moczowego i antybiotyk na 5 dni. Smieszne to, ale bardzo mi ulzylo, ze to infekcja, a nie poczatek poronienia. Teraz bede musiala sie zmuszac do wiekszej ilosci plynow przy tych cholernych mdlosciach ;)

no Mychowe ;D MAMUSIU NAJTROSKLIWSZA !!!!
    Dobrze że się wyjaśniło :D

<3 SZYBKIEGO POWROTU DO ZDRÓWKA ŻYCZE !!! <3

mychowe lubi tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny ależ ten czas leci nie odzywam się często do Was ale codziennie czytam co u Was słychać w telefonie ciężo pisać bo co napiszę to przez przypadek wyjdę z internetu i na nowo już nie chce mi się go odpalać. Widzę że już większość z Nas była na prenatalnych badaniach ja przed swoimi pisałam że mam być naczczo przed testem z krwi a badanie miałam na 14 nie wiedziałam jak to zniosę ale byłam twarda jak się okazało jak mi pielęgniarka pobierała krew zaczęłam narzekać że tak długo jestem bez jedzenia a ona zdziwiona oczywiście laska z infolinii mnie wprowadziła w błąd myślałam że rozniosę przychodnię bo ostatnio moje nerwy są na krańcu wytrzymałości strasznie szybko się denerwuję i strasznie krzyczę a teraz córka jest chora już od dwóch tygodni siedzi ze mną w domu nie chodzi do przedszkola i ciągle płacze a ja zaraz wychodzę z siebie szok już sama z siebie się śmieję jak to wygląda z boku aż mi jest jej żal mąż ucieka na ogródek tak szybko jak to jest możliwe jak tylko wróci z pracy aby jemu się nie oberwało szok mam nadzieję że mi to szybko minie bo maluszek jak się urodzi to mi dopiero pokaże. Ależ się rozpisałam. jeszcze życzę dziewczyny zdrowia bo sama przechodziłam już przeziębienie i szok

klz9cwa175lwe78n.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, chyba i ja mogę zapisać do I trymestru. Właśnie sie dowiedziałam, że jestem w ciąży. U lekarza nie byłam bo to za wcześnie, ostatnią miesiączkę miałam 3 września więc jestem w ok. 5 tyg. Zaraz sobie wyczaruję suwaczek :D

Miriam lubi tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale, Karolino! Zapraszamy!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziś na wieczór panieński koleżanki, pamiętacie może jakąś zabawę/konkurs ze swojego wieczoru? Coś co się wszystkim podobało?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dla szwagra żony okulary z fiutkiem, rogi i ogon diabełka. Podczas panieńskiego graliśmy w różne gry na panieński można wszędzie w sex shopach kupić. Już teraz nie pamiętam dokładnie w jaką gre grałyśmy no ale niestety przegrała a karą było to że musiała ubrana w te okulary i struj diabełka biec dookoła bloku krzycząc że jest seksownym diabełkiem. Dodam że na jej niekorzyść impreza odbyła się w bloku który był strasznie długi bo miał aż 8 klatek. Ubaw był po pachy ludzie z okien nas kamerowali :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były specjalne karty na wieczór panieński z zadaniami dla panny młodej, świadkowej i całej grupy. Panieński odbywał się w klubie a do zadań należało zaangażować innych ludzi z klubu np. ochroniarza, kogoś z sąsiedniego stolika itp. Zabawa świetna, śmiechu co nie miara :) przed imprezą w klubie musiałam zagdywać z zawiąznaymi oczami, co za prezenty dostałam, a jak wiadomo nie były to standardowe rzeczy :)
    U koleżanki były anonimowe ankiety z pytaniami nt. sexu, mężczyzn, upodobań itd. Następnie odczytywane były pytania i odpowiedzi - naśmiać się można również :)

Dziewczyny ja za 3 tygodnie też idę na wesele. Nie wiem jak wybrnę z tego, że nie piję alkoholu, bo nikt nie wie, że jestem w ciąży, gdyż chcę to zachować dla siebie i mojego M do końca 12-tego tygodnia. Zawsze na weselach byłam pierwsza do toastów, a teraz będę siedzieć przy wodzie mineralnej, co nie jest dla mnie żadnym problemem, ale jak tu się tłumaczyć znajomym? No nic, będę się martwić za 3 tyg. Życzę udanej imprezy Makcza :)

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo wyjdzie jak zauważą że nie pijesz albo zmyślisz że antybiotyk jakiś bierzesz albo brałaś to chyba jedyna sensowna wymówka

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysły, dzięki i więcej proszę!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze wykręcam się od picia że biorę leki na żołądek a tych z alkoholem raczej się nie łączy i wystarczy albo leki od serca jeśli bierzesz acard jak ja to nawet nie skłamiesz

klz9cwa175lwe78n.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, w koncu dostalam list z data pierwszego usg na 24 pazdziernika. Trzymajcie kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 19:44

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nietypowe pytanie chciałabym zapytać jak to jest z wizyta u lekarza na nfz czy obowiązuje jakiś rejon czy można zadzwonić poprostu do wybranej przychodni i się umówić? Do tej pory chodziłam prywatnie ale chciałabym iść na nfz do jednego lekarza i nie wiem jak to wygląda formalnie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    26 sierpnia miałam ostatnią miesiączkę. 27 września zrobiłam bete i wyszła pozytywna 19,54 czyli jestem świerzynką :). Fajnie byłoby do was dołączyć :).
    Mam pewne obawy bo jestem już po jednym poronieniu i niestety mam straszne obawy.
    01.10 od razu poleciałam do ginekologa na potwierdzenie ciąży ale niestety nie usłyszałam tego co chciałam. Pan doktor nic nie widział na usg :(.
    Czy mogło być za wcześnie na tą wizytę?
    Warto również wspomnieć, że mam poźną owulację. W ciąże mogłam zajść około 20dc.
    W czwartek tj 03.10 poszłam zrobić znowu bete wynik 720,6 czyli rośnie :).
    Kolejna sprawa, która mnie niepokoi to mała ilość objawów ciąży. Nie jest mi jakoś niedobrze, nawet mam apetyt. Jedynie co to mam wzdęcia, gazy, zaparcia i częstomocz.
    Sama nie wiem w którym jestem tyg ciąży niby od ostatniej miesiączki licząc to 6 tydzień ale biorąc pod uwagę moją późną owulację od momentu zapłodnienia to jakiś 4 tydzień.
    Jak sądzicie kiedy wybrać się do gin żeby było coś widać na usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie martw sie będzie dobrze mialas późno owu to i dzidek jest mniejszy :) myśle ze za jakiś tydzien dwa powinno byc już coś widać najważniejsze ze beta rośnie :) nas jest wiecej tu po poronieniu więc sie nie martw będzie dobrze :) ale na wszelki mogła byś poprosić doktorka o duphaston lub luteine na wszelki wypadek na podtrzymanie :) zacidkam kciuki za was :)

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 18:59

• Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka wrote:
    Hej.
    26 sierpnia miałam ostatnią miesiączkę. 27 września zrobiłam bete i wyszła pozytywna 19,54 czyli jestem świerzynką :). Fajnie byłoby do was dołączyć :).
    Mam pewne obawy bo jestem już po jednym poronieniu i niestety mam straszne obawy.
    01.10 od razu poleciałam do ginekologa na potwierdzenie ciąży ale niestety nie usłyszałam tego co chciałam. Pan doktor nic nie widział na usg :(.
    Czy mogło być za wcześnie na tą wizytę?
    Warto również wspomnieć, że mam poźną owulację. W ciąże mogłam zajść około 20dc.
    W czwartek tj 03.10 poszłam zrobić znowu bete wynik 720,6 czyli rośnie :).
    Kolejna sprawa, która mnie niepokoi to mała ilość objawów ciąży. Nie jest mi jakoś niedobrze, nawet mam apetyt. Jedynie co to mam wzdęcia, gazy, zaparcia i częstomocz.
    Sama nie wiem w którym jestem tyg ciąży niby od ostatniej miesiączki licząc to 6 tydzień ale biorąc pod uwagę moją późną owulację od momentu zapłodnienia to jakiś 4 tydzień.
    Jak sądzicie kiedy wybrać się do gin żeby było coś widać na usg?
    Tak biorę luteine dopochwowo. Tak na wszelki wypadek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No będzie dobrze uszy do góry :) a co do objawów w tej ciazy tez na początku nie miałam nawet miałam plamienie więc byłam przekonana ze @ zaraz będzie objawy rozkrecily sie ok 7-8 tyg :)

Bankierka lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 października 2013, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyna ja tez mam może trochę nietypowe pytanie czy któraś z was była na usg wraz z mężem. Bo my oboje byśmy chcieli być teraz razem przy usg pierwszego trymestru ale nie wiem czy lekarz się zgodzi?

relgzbmh71xqedw7.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he ....
    no to się wypowiem bo mam doświadczenie w tych klockach ;P
    mój mężuś na każde badanie chodzi ze mną - a co tam - niech się chłop przyzwyczaja jak ma być przy porodzie ;D

a co do USG to zawsze śmiesznie mamy akcje - wystarczy że gr GIN-ka otwiera drzwi do gabinetu a mój mężuś już krzyczy: "CZY JA TEZ MOGĘ ???"
    a po wizycie już się upewnia:
    "Czy na następnej wizycie też będziemy dzidzię oglądać ??? :D

najbardziej to mi zaimponował jak zapytał panią GIN:
    "Czy to USG oby na pewno nie szkodzi naszemu dziecku??? "
    "A te tabletki ????"
    (chodziło o Duphaston)

<3 SWEET <3 - aż mi się pyszczek uśmiechnął
    <3 FACECI SĄ NAPRAWDĘ SŁODCY jak widzą SWOJE DZIEŁO <3

MoniaT, judith, mychowe lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 października 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mąż też chce być ze mną na wizytach ale nie zawsze może bo my mamy swoja firmę i nie zawsze może zostawić ja. Mam nadzieję że lekarz nam nie odmówi tym badziej że badanie bedzie przez brzuch. A co do porodu to też on bedzie przy mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 07:32

relgzbmh71xqedw7.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ