I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
a na którą ? ja mam na 13.40 może sie dowiem kto u mnie mieszka ;)mam nadzieję ze wszystko ok bo 4 tyg to jednak długi okres czasu , juz czuję małe pukania od wewnątrz więc mam nadzieje ze jest dobrze
Będziemy się chwalić dobrymi informacjamiMatylda36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny wczoraj dowiedzialam sie że prawdopodobni jestem w ciązy lekarz widział powiększoną macicę i mam testy pozytywne . Martwią mnie bóle brzucha i podbrzusza ( czy to moze być przez to że 2 dni temu i 3 kochaliśmy się z męzem bo nie podejrzewałam ciązy? ) lekarz kazał mi brać nospe ? Czy to normalne
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBobasek jeżeli jesteś w ciąży, i boli cię brzuch, to możliwe, ze przez to iż zarodek się zagnieżdża i jest no jak najbardziej normalne. Czytałam na staraczkach twoje pytanie, i radziłabym Ci iść zrobić betę w laboratorium, wynik zazwyczaj jest po dwóch godzinach, będziesz miała pewnosć czy to ciąża. Szkoda, że na wizycie lekarz nie dał Ci skierowania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 09:00
Effcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
BOBASEK wrote:Dziewczyny wczoraj dowiedzialam sie że prawdopodobni jestem w ciązy lekarz widział powiększoną macicę i mam testy pozytywne . Martwią mnie bóle brzucha i podbrzusza ( czy to moze być przez to że 2 dni temu i 3 kochaliśmy się z męzem bo nie podejrzewałam ciązy? ) lekarz kazał mi brać nospe ? Czy to normalne
Rozciąga ci się macica i więzadła i boli. NormalneWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 11:13
-
BOBASEK wrote:NA WYNIKU MAM B-HGC GONATROPIJNA KOSMÓWKOWA 285,70 miu/ML czy to ciąza?
nie masz norm na wyniku? Powinnaś mieć normy na wyniku . Wartość HCG odpowiada konkretnemu tygodniowi ciąży
Ciąża jest bodajże od wartości HCG 5 o ile dobrze pamiętam, przynajmniej według laboratorium w którym robiłam badanie
Umów się na wizytę do lekarza i porozmawiaj o bólach.
Ja miałam od razu nospę i L4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 11:15
Rucia, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie nie boje sie a nawet to mnie uspokaja a co do szkodliwości usg hm mój lekarz nic takiego mi nie mówił wiem ze podsłuchu serca na usg Ze to dosłownie włącza sie na sekundę podejrzenie maluszka na dosłownie kilka sekund nie jest niebezpieczne Matylda ma racje a co do mnie jestem w ciazy zagrożonej i dlatego mam często usg w poprzedniej ciazy gdybym sprawdzała tak często dzidziulka nie nosiła bym w sobie martwego przez 4 tyg i z tego powodu byłam o krok od zakażenia mojego organizmu moja ciążę prowadzi jeden z najlepszych specjalistów w Warszawie ordynator jednego z lepszych szpitali w Warszawie zajmujący sie trudnymi przypadkami więc nie mam sie czego bać jestem pod dobra opieka specjalisty nie to co w poprzedniej ciazy prowadził mnie lekarz konowal i powiem tak nawet gdy miała bym urodzić dxiecko. ADHD czy innym schorzeniem wole urodzić chore niż stracić je kolejny raz
-
nick nieaktualnyA co do zalecanych 3-4 usg to są to 3 usg obowiązkowe na NFZ ale jak któraś z was chodzi prywatnie to i tak co miesiąc na wizycie ma usg więc robi sie ich ok 8 a jeszcze moja ciocia miała ciążę tez zagrożona 10 lat temu i jeździła do Niemiec na usg co tydzien a dzieciak Zdrowy według mnie to mit z tym usg usg to nie rendgen zeby szkodzilo gdyby było szkodliwe nie robili by go a ciaza była by prowadzona tak jak u naszych mam
Rucia, juicca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiriam wrote:A co do zalecanych 3-4 usg to są to 3 usg obowiązkowe na NFZ ale jak któraś z was chodzi prywatnie to i tak co miesiąc na wizycie ma usg więc robi sie ich ok 8 a jeszcze moja ciocia miała ciążę tez zagrożona 10 lat temu i jeździła do Niemiec na usg co tydzien a dzieciak Zdrowy według mnie to mit z tym usg usg to nie rendgen zeby szkodzilo gdyby było szkodliwe nie robili by go a ciaza była by prowadzona tak jak u naszych mam
Jest dokładnie tak jak piszesz. 3-4 USG są w ramach NFZ-u. Przecież wielu lekarzy robi USG przy każdej wizycie i nie widzą w tym problemu i szkodliwości dla dziecka. Zastanawia mnie to swtwierdzenie, że od USG dzici mają ADHD. Z chęcią bym poczytała na ten temat. -
Ja mam wizyty co 3 tygodnie i na każdym mam usg, nawet wczoraj miałam wizytę i widziałam moje małe maleństwo, widok cudowny, widziałam tak z bliska oczka, nosek i brudke i nawet jak otwiera buzie i pije wody. Dzieciątko było wczoraj bardzo rozbrykane.
Miriam, Rucia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTez bym z chęcią o tym poczytala ja osobiście uważam ze ADHD jest choroba cywilizacyjną nie mająca nic wspólnego z usg ale może sie mylę. 22.10 mam wizytę u mojego gin no i kolejne usg podpytam go co on na ten temat mysli
Rucia lubi tę wiadomość
-
Miriam pisałaś kiedyś że w szpitalu dali ci luteinę, do kiedy masz ją brać, bo mi zostało na dwa tygodnie i lekarz mówił że więcej mam już nie brać bo wszystko jest w porządku i nie widzi potrzeby żeby dalej brać.