I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny:) Do tej pory was tylko podczytywałam teraz chyba pora się ujawnić Wczoraj miałam pierwszą wizytę u lekarza i bije już serduszko Ile stresu się najadłam to moje:) Wg. lekarza to 6 tydzień
anetta28, iśka, alexis, jatoja25, Kropka lubią tę wiadomość
-
Mnie brzuch na poczatku zaklul, zabolal, a to nie bolal, pozniej jajniki, i znowu gdzies tam zabolalo i znowu cisza ... Jutro zaczynamy 14tc, i brzusio mnie pobolewa, wczoraj bylam na nocnej zmianie od kilku miesiecy, tak mnie brzuch zaczal bolec, ze musialam odejsc od pacjentow, usiasc i przeszlo po chwili.
Wkoncu to wszystko musi sie rozciagnac, gdzies to wszystko musi nam sie w brzuszku zmiescic, a jak bez rozciagania?
Tak jak napisala jedna z Dziewczyn, dobrze jak nic nie leci
Zycze milego dnia, a my uciekamy spac! -
nick nieaktualnyDziękuje
anetta28 ja myślałam,że w ogólę ich mieć nie będę.Wcale nie są rano tylko, napadają mnie z znienacka od kilku dni nie wiadomo kiedy. Nie ważna pora dnia, wieczorem też je mam dopóki odpowiedniej pozycji w łóżku nie znajdę. Zauważyłam też,że przynajmniej u mnie nasilają się jak się np po coś schylę.
Będzie dobrze:) Niestety postresujesz się trochę ale tego się nie da przeskoczyć. Ja miałam pietra jeszcze do tego bo to była 1 wizyta i oczywiście, po głowie mi chodziło czy aby na pewno to dzidziuś i do tego czy w macicy. Na szczęście bałam się niepotrzebnie :)Ale widok ruszającego się serduszka - bezcennyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2013, 08:11
-
akinom gratuluję!!!
Mi moja gin powiedziała,ze mam jeść to na co mam ochotę i pić wodę mineralną najlepiej muszyniankę, staropolankę,nałęczowiankę. Soki cytrusowe w ciąży można po porodzie dostaniemy listę czego jeść i pić nie można!!! Bo wszystko uczula!!!
Następną wizytę mam w pn 8.04. Juz nie mogę się doczekać!!! -
KROPKA
nie nie mam zadnych dodatkowych badań tylko co 3 tyg. mam powtarzać tsh od kad jestem w ciaży nie byłam jescze u endo idę dopiero na drugi tydzień w piątek...jestem z nia w kontakcie telefonicznym co wynik to dzwonie wyniki mam dobre bo tsh wynosi 1,58 więc nawet mi dawki nie podniosła bo mowi że wynik super...a tak na marginesie to biore euthyrox 75 na pół...Kropka lubi tę wiadomość
-
anetta28
ja tez nie mam rannych mdłości...i podobnie jak AKINOM dopadają mnie jak chcą przeważnie w popołudniowych godzinach a potem jescze pod wieczór dzis nawet miałam je jak do łóżka się położyłam...tylko ja jakiś mega mocnych mdłości nie mam są ale takie umiarkowane...a jak zdaży sie że jeden dzień nie mam to panikuje że coś nie tak ...ten strach to myslę że mnie nie opuści do puki do puty nie będę mieć dzidziusia na rękach...iśka lubi tę wiadomość
-
iśka
w poniedziałek masz wizyte zazdroszcze bo ja za 2 tyg.w poniedziałek....a co ile masz spotkania??ja co 3 tyg.i najchetniech chciałabym chodzic co tydzień albo jak tylko czuje nie pewność... lekarz to by mnie wyśmiał chyba...iśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, wprawdzie 1 trymestr juz daleko za mna, ale zagladam sobie tu i czytam Wasze posty. I powiem Wam jedna rzecz a propos tych boli, mdloaci, zgagi.. Jesli sa takie dni ze ich nie ma i mozecie normalnie zyc i funkcjonowac to tylko llsie cieszcie.. owszem wiadomo, ze bole sa bo wszystko sie rozciaga i to normalne, ale jednak bol to bol i lepiej jak go nie ma. Jak mi wraz z koncem 1 trymestru skonczyly sia e bole piersi to bylam najszczesliwsza kobieta na swiecie! A myslenie "jak mnie przestalo bolec to znaczy ze cos jest nie tak" generuje tylki stres.. Kochane, ja Wam wszystkim zycze luzu i spokoju przez te pozostale miesiace, pamietam jak sama sie denerwowalam i wiem jak trudno jest sie nie stresowac, ale Wasz maluszek tez czuje Wasze nerwy..
pasia27, BellaRosa, anilorak, rubi67, jatoja25 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja znowu nie poszlam do pracy. Choroba rozkrecila sie na dobre, mam zapchany noc, katar, kaszel, dziwny posmak w ustach, wszystko mnie boli:((( masakra. Biore witaminy, rutinoscorbin, duzo wody z cytryna, miod manuka 500, oby zaczelo pomagac. Dzis mialam kolejna nieprzespana noc, nie mogla oddychac i przelykac sliny, okropne uczucie. Mowialam rano zadzwonic do pracy i powiedziec, ze znowu mnie nie bedzie:( czosnku nie znosze i zazwyczaj dostaje wysypki na calym ciele, takze w moim wypadku czosnek raczej odpada. Chcialam kipic tabl z czosnkiem, ale w ciazy nie wolno ich brac. Ide spac, nie mam na nic ochoty:(
-
polska_dziewczyna wrote:***iśka
to pozazdrościc ciąży bez objawów...ale z drugiej strony sobie tak mysle że mi jak jeden dzień nic nie dolega to się cholernie martwie..
***lilka
piszesz o soku pomarańczowym i juz mnie odrzuca.....a co do muszynianki to ja pije ale niegazowaną...nie raz napije sie POLARIS gazowaną na lepsze odpicie ale przestałam bo się wzdęta robiłam...
hej jesteśmy w tym samym tygodniu:) co do piersi to mnie raz bolą całe, na drugi dzień swędzą sutki, a na trzeci nic nie boli więc chyba normalne objawy. dzisiaj np. cycuszki nie bolą, ale któż wie co będzie jutro brak enegii jest ze mną cały czas,jadłowstręt, mdłości od 4 tygodni, a od dwóch dni nowość - wymioty, na tą chwilę leże i nie mam siły wstać, w pracy wytrzymałam 3 godziny:) -
polska_dziewczyna wrote:iśka
w poniedziałek masz wizyte zazdroszcze bo ja za 2 tyg.w poniedziałek....a co ile masz spotkania??ja co 3 tyg.i najchetniech chciałabym chodzic co tydzień albo jak tylko czuje nie pewność... lekarz to by mnie wyśmiał chyba...
ja też mam wizytę co 3 tygodnie i następną mam za dwa tygodnie we wtorek:)