I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Alexis jestem w drugim trymestrze i niestety do mnie energia jakos nie chce wrocic
ominela mnie tak jak pogodowo ominela nas wiosny przez swieta haha
nie na serio dzis bylam u poloznej i okazalo sie ze moje ciagle zmeczenie to niedobor zelaza dlatego jestem caly czas padnieta.
Co do kolejnych dokuczliwych objawow STRASZNE swedzenie skory i najlepsze ze nic nie pomaga hahaha olejki,oliwki,kremy,kompiele NIC
No i u mnie wydety brzuch dalej pozostal.. gazy mnie kochaja i nie chca wychodzic z brzuszka musze robic jakies smieszne masaze
A wiec wam zycze przyjemniejszego drugiego trymestu
ale nie ma co marudzic,przynajmniej czuje ze jestem w ciazyiśka lubi tę wiadomość
-
alexis wrote:Cześć, witam szczególnie nowe ciężarówki
Lilka moim najlepszym przyjacielem tez jest łóżko...a w pracy juz się strasznie męczę, dziś idąc rano do pracy miałam odruchy wymiotne, a w pracy caały czas ziewałam...oczywiście wróciłam, zjadałam i poszłam spać
Juz sie doczekać nie moge drugiego trymestru, bo i mniejsze ryzyko poronienia będzie i te objawy dokuczliwe znikną...mam nadzieję, że wicej energii będe wtedy miała, bo jak narazie jest porażka!
No to nie jesteś sama! Ja mam też nadzieję,że wkońcu minie i w II trymestrze będzie już lepiej!!! OBY!!! -
pijecie jakies ziolowe herbatki na wydete brzuszki ? ja pilam miete potem przeczytalam ze niby ma dzialanie rozkurczowe i ze sie nie powinno.mi najbardziej podchodzi sok pomaranczowy ze swiezo wycisnietych owocow mniamiii pijecie moze Muszynianke??https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
***iśka
to pozazdrościc ciąży bez objawów...ale z drugiej strony sobie tak mysle że mi jak jeden dzień nic nie dolega to się cholernie martwie..
***lilka
piszesz o soku pomarańczowym i juz mnie odrzuca.....a co do muszynianki to ja pije ale niegazowaną...nie raz napije sie POLARIS gazowaną na lepsze odpicie ale przestałam bo się wzdęta robiłam... -
ma któraś z was chorą tarczyce?ja mam niedoczynność w sumie to jestem pod kontrolą endokrynologa i aż tak się tym nie martwie gorzej z choroba hashimoto którą mam naczytałam sie sporo o niej i moze nawet za dużo......ale chce być dobrej myśli ze będzie okey..
-
polska_dziewczyna wrote:ma któraś z was chorą tarczyce?ja mam niedoczynność w sumie to jestem pod kontrolą endokrynologa i aż tak się tym nie martwie gorzej z choroba hashimoto którą mam naczytałam sie sporo o niej i moze nawet za dużo......ale chce być dobrej myśli ze będzie okey..
Ja mam niedoczynność tarczycy, dodatkowo mieszkam w Anglii więc do 12 tyg. nie będę miała żadnych badań jeśli chodzi o tarczycę. A Tobie zlecili jakieś dodatkowe badania? -
Dziewczyny na przeziebienie polecam
1-2 zabki czosnku przecisniete przez praske
szklana mleka
lyzka miodu
lyzeczka masla
maslo,mleko i czosnek wymieszac podgzac i doprowadzic do wrzenia (nie gotowac) dodac miodu, przecedzic i wypic wieczorkiem przed snem. Mozna pic nie cedzone, ale nie polecam.
smakuje okropnie, ale dziala cuda, najlepiej zaaplkowac drugiej polowce tez, bo niestety zapach moze powalic
-
ja mam niedoczynnosc tarczycy biore zwiekszona dawke euthyroxu i jestem w kontakcie z endo w PL.bralam 50 teraz 75 i mam nadzieje ze jest dobrze.
badania kazala zrobic w 1o tygodniu.. dobrze ze do niej zadzwonilam bo moja irlandzka gp wiedzac o chorobie kazala brac ta sama dawke..totez wolalam sprawdzic bo wiedzialam ze skoro mam problem z tarczyca a maly jeszcze niema swojej potrzebuje wiekszej dawki.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Kropka moja endo poweidziala zeby zwiekszyc dawke natychmiast i na szczescie mialam te tabletki w Dublinie bo jak bylam u niej to mi wypisala inna dawke na wszelki wypadek.gp nie jest endokrynologiem.zadzwon do jakiegos lekarza w PL zeby sie skonsultowac.ja u mojej gin-endokrynolog bylam raz po zabiegu laparoskopii sprwdzic tarczyce..w grudniu.gdy zadzwonilam wiedziala od razu kim jestem ja tez po wizycie u gp bylam przekonana zeby brac to sama dawke teraz a pozniej zmienia ja w szpitalu bo tak mi powiedziano.nic sie nie martw bedzie ok.jestes w 4 tym tygodniu takze masz czas :)a co bierzesz??https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Smutas ja bym sie bardziej martwila gdyby brzuch bolal.kazda z Nas srednio raz dziennie mysli czy wszystko jest wporzadku. .spokojnie..u mnie tez byl tylko pecherzyk nast usg mam za tydzien i staram sie myslec pozytywnie.i nie czytac neta.nie googlac.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Ja wiem,że googlowanie to zło - wszystko kończy się źle. Tarczycę badałam 2 tyg. temu, jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Jak odbierałam wyniki, już byłam tego świadoma Wyniki miałam dobre. Na 100% skontaktuję się z endokrynologiem w PL. Tu w UK endo. nie widziałam na oczy, wszystko przez GP.
Dzięki Lilka za porady
Smutas a mnie brzuch pobolewa i to mnie martwi.
My baby to chyba nigdy nie przestaniemy się martwić -
Ech coś jest w tym naszym narzekaniu
Ja na samym początku miałam tylko ból brzucha. To z jednej strony martwiłam się czemu boli, a z drugiej czemu np. nie bolą mnie piersi Teraz bolą i wcale to nie jest przyjemne
No i jak teraz brzuch przestał też mnie boleć, to oczywiście się zastanawiam czy to dobrze czy nie... Ale w zamian za to dostałam dziś rano po raz pierwszy mdłości
I pewnie tak jeszcze kolejne 7 miesięcy będę myśleć nad każdym objawem
Ale dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mamKropka lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:pijecie jakies ziolowe herbatki na wydete brzuszki ? ja pilam miete potem przeczytalam ze niby ma dzialanie rozkurczowe i ze sie nie powinno.mi najbardziej podchodzi sok pomaranczowy ze swiezo wycisnietych owocow mniamiii pijecie moze Muszynianke??
Lilka mnie lekarz powiedzial zeby nie jesc cutrusow nie wiem dlaczego moze ze uczulaja?hmm gdzies mi sie tez mignelo ze dzialaja rozkurczowo.no nie wiem nie jem i nie pije.a co do muszynianki to jest lekko gazowana i mi nie smakuje.z wody pije tylko niegazowana sama albo z sokiem.tak od poczatku sie nauczylam i jest ok.na nudnosci wypijalam miete 1szklanke dziennie na raty ale nie wiecej.zadnych wiecej ziol.herbatki owocowe jak najbardziej -
Smutas wrote:Dziewczyny co myślicie o tym że wcale mnie brzuch nie pobolewa i piersi też coraz mniej. Strasznie sie martwie bo na usg był tylko pecherzyk.
Smutas mnie w ogole nie pobolewal brzuch.od samego poczatku nie wiedzialam co to za klucie czy cos mimo to ze mialam plamienie i bralam tabletki..a poki nie boli i nic nie leci to jest wszystko w porzadku.nie zamartwiaj sie.piersi czulam ale tez nie bylo zle bardziej parzace w dotyku -
A tak w ogole ja jestem w 2trymestrzee i czy jest lepiej?zdecydowanie lepiej pod katem mdlosci ktorych i tak mialam malo.niestety zaczynaja sie inne objawy ktore mnie nie ominely.krwawienie z dziasel i z nosa(ale nie ciurkiem tylko wysuszona sluzowka i podrazniona) poza tym bezsennosc.nie chce spac w dzien chociaz zmeczona czasem bo poznien w nocy nie usne.doszly bole glowy bole plecow.czasami rece puchna i pierscionkow juz nie nosze.ale za to piersi nie bola i mozna codziennie poczuc maluszka i nawet pod reka jak sie uda.a sex hmm u mnie jak nie bylo tok nje ma..juz 5miesiecy..moj jest wyrozumialy.hehe