X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis jestem w drugim trymestrze i niestety do mnie energia jakos nie chce wrocic :P
    ominela mnie tak jak pogodowo ominela nas wiosny przez swieta ;) haha
    nie na serio dzis bylam u poloznej i okazalo sie ze moje ciagle zmeczenie to niedobor zelaza :P dlatego jestem caly czas padnieta.
    Co do kolejnych dokuczliwych objawow STRASZNE swedzenie skory i najlepsze ze nic nie pomaga hahaha olejki,oliwki,kremy,kompiele NIC
    No i u mnie wydety brzuch dalej pozostal.. gazy mnie kochaja i nie chca wychodzic z brzuszka :P musze robic jakies smieszne masaze ;)

A wiec wam zycze przyjemniejszego drugiego trymestu ;)
    ale nie ma co marudzic,przynajmniej czuje ze jestem w ciazy :D

iśka lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Cześć, witam szczególnie nowe ciężarówki :)
    Lilka moim najlepszym przyjacielem tez jest łóżko...a w pracy juz się strasznie męczę, dziś idąc rano do pracy miałam odruchy wymiotne, a w pracy caały czas ziewałam...oczywiście wróciłam, zjadałam i poszłam spać :)
    Juz sie doczekać nie moge drugiego trymestru, bo i mniejsze ryzyko poronienia będzie i te objawy dokuczliwe znikną...mam nadzieję, że wicej energii będe wtedy miała, bo jak narazie jest porażka!

No to nie jesteś sama! Ja mam też nadzieję,że wkońcu minie i w II trymestrze będzie już lepiej!!! OBY!!!

iv093e5eynq4wz4z.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pijecie jakies ziolowe herbatki na wydete brzuszki ? :) ja pilam miete potem przeczytalam ze niby ma dzialanie rozkurczowe i ze sie nie powinno.mi najbardziej podchodzi sok pomaranczowy ze swiezo wycisnietych owocow mniamiii :) pijecie moze Muszynianke??

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***iśka
    to pozazdrościc ciąży bez objawów...ale z drugiej strony sobie tak mysle że mi jak jeden dzień nic nie dolega to się cholernie martwie..:(
    ***lilka
    piszesz o soku pomarańczowym i juz mnie odrzuca..:(:(...a co do muszynianki to ja pije ale niegazowaną...nie raz napije sie POLARIS gazowaną na lepsze odpicie ale przestałam bo się wzdęta robiłam...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma któraś z was chorą tarczyce?ja mam niedoczynność w sumie to jestem pod kontrolą endokrynologa i aż tak się tym nie martwie gorzej z choroba hashimoto którą mam naczytałam sie sporo o niej i moze nawet za dużo...:(:(:(...ale chce być dobrej myśli ze będzie okey..:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    ma któraś z was chorą tarczyce?ja mam niedoczynność w sumie to jestem pod kontrolą endokrynologa i aż tak się tym nie martwie gorzej z choroba hashimoto którą mam naczytałam sie sporo o niej i moze nawet za dużo...:(:(:(...ale chce być dobrej myśli ze będzie okey..:)

Ja mam niedoczynność tarczycy, dodatkowo mieszkam w Anglii więc do 12 tyg. nie będę miała żadnych badań jeśli chodzi o tarczycę. A Tobie zlecili jakieś dodatkowe badania?

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na przeziebienie polecam
    1-2 zabki czosnku przecisniete przez praske
    szklana mleka
    lyzka miodu
    lyzeczka masla
    maslo,mleko i czosnek wymieszac podgzac i doprowadzic do wrzenia (nie gotowac) dodac miodu, przecedzic i wypic wieczorkiem przed snem. Mozna pic nie cedzone, ale nie polecam.
    smakuje okropnie, ale dziala cuda, najlepiej zaaplkowac drugiej polowce tez, bo niestety zapach moze powalic :-)

Q82doi09kub0318v3.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam niedoczynnosc tarczycy biore zwiekszona dawke euthyroxu i jestem w kontakcie z endo w PL.bralam 50 teraz 75 i mam nadzieje ze jest dobrze.
    badania kazala zrobic w 1o tygodniu.. dobrze ze do niej zadzwonilam bo moja irlandzka gp wiedzac o chorobie kazala brac ta sama dawke..totez wolalam sprawdzic bo wiedzialam ze skoro mam problem z tarczyca a maly jeszcze niema swojej potrzebuje wiekszej dawki.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o tym że wcale mnie brzuch nie pobolewa i piersi też coraz mniej. Strasznie sie martwie bo na usg był tylko pecherzyk.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze w UK są do d... Ja spytałam mego GP o tabletki, kazał mi nic nie zmieniać. Już sama nie wiem, czy mam się martwić czy nie :(

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka moja endo poweidziala zeby zwiekszyc dawke natychmiast i na szczescie mialam te tabletki w Dublinie bo jak bylam u niej to mi wypisala inna dawke na wszelki wypadek.gp nie jest endokrynologiem.zadzwon do jakiegos lekarza w PL zeby sie skonsultowac.ja u mojej gin-endokrynolog bylam raz po zabiegu laparoskopii sprwdzic tarczyce..w grudniu.gdy zadzwonilam wiedziala od razu kim jestem :) ja tez po wizycie u gp bylam przekonana zeby brac to sama dawke teraz a pozniej zmienia ja w szpitalu bo tak mi powiedziano.nic sie nie martw bedzie ok.jestes w 4 tym tygodniu takze masz czas :)a co bierzesz??

• Kropka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę Levothyroxine 100 mg już od ponad 3 lat. Poczytam zaraz trochę na ten temat i może to dobry pomysł skonsultować się z jakimś polskim lekarzem. Ach ta Brytyjska służba zdrowia... :(

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka skonsultuj sie z endokrynologiem w PL nie czytaj neta bo sie bedziesz niepotrzebnie stresowac.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas ja bym sie bardziej martwila gdyby brzuch bolal.kazda z Nas srednio raz dziennie mysli czy wszystko jest wporzadku. .spokojnie..u mnie tez byl tylko pecherzyk nast usg mam za tydzien i staram sie myslec pozytywnie.i nie czytac neta.nie googlac.

• Kropka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem,że googlowanie to zło - wszystko kończy się źle. Tarczycę badałam 2 tyg. temu, jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Jak odbierałam wyniki, już byłam tego świadoma :) Wyniki miałam dobre. Na 100% skontaktuję się z endokrynologiem w PL. Tu w UK endo. nie widziałam na oczy, wszystko przez GP.
    Dzięki Lilka za porady :)
    Smutas a mnie brzuch pobolewa i to mnie martwi.
    My baby to chyba nigdy nie przestaniemy się martwić ;)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka Nie ma za co :)) wyniki masz dobre to super :)masz racje my baby zawsze znajdziemy sobie jakis powod do zmartwien.

• yennefer Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech coś jest w tym naszym narzekaniu :)
    Ja na samym początku miałam tylko ból brzucha. To z jednej strony martwiłam się czemu boli, a z drugiej czemu np. nie bolą mnie piersi :) Teraz bolą i wcale to nie jest przyjemne :/
    No i jak teraz brzuch przestał też mnie boleć, to oczywiście się zastanawiam czy to dobrze czy nie... Ale w zamian za to dostałam dziś rano po raz pierwszy mdłości :/
    I pewnie tak jeszcze kolejne 7 miesięcy będę myśleć nad każdym objawem :)
    Ale dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam :)

Kropka lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    pijecie jakies ziolowe herbatki na wydete brzuszki ? :) ja pilam miete potem przeczytalam ze niby ma dzialanie rozkurczowe i ze sie nie powinno.mi najbardziej podchodzi sok pomaranczowy ze swiezo wycisnietych owocow mniamiii :) pijecie moze Muszynianke??

Lilka mnie lekarz powiedzial zeby nie jesc cutrusow nie wiem dlaczego moze ze uczulaja?hmm gdzies mi sie tez mignelo ze dzialaja rozkurczowo.no nie wiem nie jem i nie pije.a co do muszynianki to jest lekko gazowana i mi nie smakuje.z wody pije tylko niegazowana sama albo z sokiem.tak od poczatku sie nauczylam i jest ok.na nudnosci wypijalam miete 1szklanke dziennie na raty ale nie wiecej.zadnych wiecej ziol.herbatki owocowe jak najbardziej

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Dziewczyny co myślicie o tym że wcale mnie brzuch nie pobolewa i piersi też coraz mniej. Strasznie sie martwie bo na usg był tylko pecherzyk.

Smutas mnie w ogole nie pobolewal brzuch.od samego poczatku nie wiedzialam co to za klucie czy cos mimo to ze mialam plamienie i bralam tabletki..a poki nie boli i nic nie leci to jest wszystko w porzadku.nie zamartwiaj sie.piersi czulam ale tez nie bylo zle bardziej parzace w dotyku

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole ja jestem w 2trymestrzee i czy jest lepiej?zdecydowanie lepiej pod katem mdlosci ktorych i tak mialam malo.niestety zaczynaja sie inne objawy ktore mnie nie ominely.krwawienie z dziasel i z nosa(ale nie ciurkiem tylko wysuszona sluzowka i podrazniona) poza tym bezsennosc.nie chce spac w dzien chociaz zmeczona czasem bo poznien w nocy nie usne.doszly bole glowy bole plecow.czasami rece puchna i pierscionkow juz nie nosze.ale za to piersi nie bola i mozna codziennie poczuc maluszka i nawet pod reka jak sie uda.a sex hmm u mnie jak nie bylo tok nje ma..juz 5miesiecy..moj jest wyrozumialy.hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ