X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis jestem w drugim trymestrze i niestety do mnie energia jakos nie chce wrocic :P
    ominela mnie tak jak pogodowo ominela nas wiosny przez swieta ;) haha
    nie na serio dzis bylam u poloznej i okazalo sie ze moje ciagle zmeczenie to niedobor zelaza :P dlatego jestem caly czas padnieta.
    Co do kolejnych dokuczliwych objawow STRASZNE swedzenie skory i najlepsze ze nic nie pomaga hahaha olejki,oliwki,kremy,kompiele NIC
    No i u mnie wydety brzuch dalej pozostal.. gazy mnie kochaja i nie chca wychodzic z brzuszka :P musze robic jakies smieszne masaze ;)

A wiec wam zycze przyjemniejszego drugiego trymestu ;)
    ale nie ma co marudzic,przynajmniej czuje ze jestem w ciazy :D

iśka lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Cześć, witam szczególnie nowe ciężarówki :)
    Lilka moim najlepszym przyjacielem tez jest łóżko...a w pracy juz się strasznie męczę, dziś idąc rano do pracy miałam odruchy wymiotne, a w pracy caały czas ziewałam...oczywiście wróciłam, zjadałam i poszłam spać :)
    Juz sie doczekać nie moge drugiego trymestru, bo i mniejsze ryzyko poronienia będzie i te objawy dokuczliwe znikną...mam nadzieję, że wicej energii będe wtedy miała, bo jak narazie jest porażka!

No to nie jesteś sama! Ja mam też nadzieję,że wkońcu minie i w II trymestrze będzie już lepiej!!! OBY!!!

iv093e5eynq4wz4z.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pijecie jakies ziolowe herbatki na wydete brzuszki ? :) ja pilam miete potem przeczytalam ze niby ma dzialanie rozkurczowe i ze sie nie powinno.mi najbardziej podchodzi sok pomaranczowy ze swiezo wycisnietych owocow mniamiii :) pijecie moze Muszynianke??

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***iśka
    to pozazdrościc ciąży bez objawów...ale z drugiej strony sobie tak mysle że mi jak jeden dzień nic nie dolega to się cholernie martwie..:(
    ***lilka
    piszesz o soku pomarańczowym i juz mnie odrzuca..:(:(...a co do muszynianki to ja pije ale niegazowaną...nie raz napije sie POLARIS gazowaną na lepsze odpicie ale przestałam bo się wzdęta robiłam...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma któraś z was chorą tarczyce?ja mam niedoczynność w sumie to jestem pod kontrolą endokrynologa i aż tak się tym nie martwie gorzej z choroba hashimoto którą mam naczytałam sie sporo o niej i moze nawet za dużo...:(:(:(...ale chce być dobrej myśli ze będzie okey..:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    ma któraś z was chorą tarczyce?ja mam niedoczynność w sumie to jestem pod kontrolą endokrynologa i aż tak się tym nie martwie gorzej z choroba hashimoto którą mam naczytałam sie sporo o niej i moze nawet za dużo...:(:(:(...ale chce być dobrej myśli ze będzie okey..:)

Ja mam niedoczynność tarczycy, dodatkowo mieszkam w Anglii więc do 12 tyg. nie będę miała żadnych badań jeśli chodzi o tarczycę. A Tobie zlecili jakieś dodatkowe badania?

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na przeziebienie polecam
    1-2 zabki czosnku przecisniete przez praske
    szklana mleka
    lyzka miodu
    lyzeczka masla
    maslo,mleko i czosnek wymieszac podgzac i doprowadzic do wrzenia (nie gotowac) dodac miodu, przecedzic i wypic wieczorkiem przed snem. Mozna pic nie cedzone, ale nie polecam.
    smakuje okropnie, ale dziala cuda, najlepiej zaaplkowac drugiej polowce tez, bo niestety zapach moze powalic :-)

Q82doi09kub0318v3.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam niedoczynnosc tarczycy biore zwiekszona dawke euthyroxu i jestem w kontakcie z endo w PL.bralam 50 teraz 75 i mam nadzieje ze jest dobrze.
    badania kazala zrobic w 1o tygodniu.. dobrze ze do niej zadzwonilam bo moja irlandzka gp wiedzac o chorobie kazala brac ta sama dawke..totez wolalam sprawdzic bo wiedzialam ze skoro mam problem z tarczyca a maly jeszcze niema swojej potrzebuje wiekszej dawki.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o tym że wcale mnie brzuch nie pobolewa i piersi też coraz mniej. Strasznie sie martwie bo na usg był tylko pecherzyk.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze w UK są do d... Ja spytałam mego GP o tabletki, kazał mi nic nie zmieniać. Już sama nie wiem, czy mam się martwić czy nie :(

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka moja endo poweidziala zeby zwiekszyc dawke natychmiast i na szczescie mialam te tabletki w Dublinie bo jak bylam u niej to mi wypisala inna dawke na wszelki wypadek.gp nie jest endokrynologiem.zadzwon do jakiegos lekarza w PL zeby sie skonsultowac.ja u mojej gin-endokrynolog bylam raz po zabiegu laparoskopii sprwdzic tarczyce..w grudniu.gdy zadzwonilam wiedziala od razu kim jestem :) ja tez po wizycie u gp bylam przekonana zeby brac to sama dawke teraz a pozniej zmienia ja w szpitalu bo tak mi powiedziano.nic sie nie martw bedzie ok.jestes w 4 tym tygodniu takze masz czas :)a co bierzesz??

• Kropka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę Levothyroxine 100 mg już od ponad 3 lat. Poczytam zaraz trochę na ten temat i może to dobry pomysł skonsultować się z jakimś polskim lekarzem. Ach ta Brytyjska służba zdrowia... :(

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka skonsultuj sie z endokrynologiem w PL nie czytaj neta bo sie bedziesz niepotrzebnie stresowac.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas ja bym sie bardziej martwila gdyby brzuch bolal.kazda z Nas srednio raz dziennie mysli czy wszystko jest wporzadku. .spokojnie..u mnie tez byl tylko pecherzyk nast usg mam za tydzien i staram sie myslec pozytywnie.i nie czytac neta.nie googlac.

• Kropka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem,że googlowanie to zło - wszystko kończy się źle. Tarczycę badałam 2 tyg. temu, jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Jak odbierałam wyniki, już byłam tego świadoma :) Wyniki miałam dobre. Na 100% skontaktuję się z endokrynologiem w PL. Tu w UK endo. nie widziałam na oczy, wszystko przez GP.
    Dzięki Lilka za porady :)
    Smutas a mnie brzuch pobolewa i to mnie martwi.
    My baby to chyba nigdy nie przestaniemy się martwić ;)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka Nie ma za co :)) wyniki masz dobre to super :)masz racje my baby zawsze znajdziemy sobie jakis powod do zmartwien.

• yennefer Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech coś jest w tym naszym narzekaniu :)
    Ja na samym początku miałam tylko ból brzucha. To z jednej strony martwiłam się czemu boli, a z drugiej czemu np. nie bolą mnie piersi :) Teraz bolą i wcale to nie jest przyjemne :/
    No i jak teraz brzuch przestał też mnie boleć, to oczywiście się zastanawiam czy to dobrze czy nie... Ale w zamian za to dostałam dziś rano po raz pierwszy mdłości :/
    I pewnie tak jeszcze kolejne 7 miesięcy będę myśleć nad każdym objawem :)
    Ale dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam :)

Kropka lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    pijecie jakies ziolowe herbatki na wydete brzuszki ? :) ja pilam miete potem przeczytalam ze niby ma dzialanie rozkurczowe i ze sie nie powinno.mi najbardziej podchodzi sok pomaranczowy ze swiezo wycisnietych owocow mniamiii :) pijecie moze Muszynianke??

Lilka mnie lekarz powiedzial zeby nie jesc cutrusow nie wiem dlaczego moze ze uczulaja?hmm gdzies mi sie tez mignelo ze dzialaja rozkurczowo.no nie wiem nie jem i nie pije.a co do muszynianki to jest lekko gazowana i mi nie smakuje.z wody pije tylko niegazowana sama albo z sokiem.tak od poczatku sie nauczylam i jest ok.na nudnosci wypijalam miete 1szklanke dziennie na raty ale nie wiecej.zadnych wiecej ziol.herbatki owocowe jak najbardziej

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Dziewczyny co myślicie o tym że wcale mnie brzuch nie pobolewa i piersi też coraz mniej. Strasznie sie martwie bo na usg był tylko pecherzyk.

Smutas mnie w ogole nie pobolewal brzuch.od samego poczatku nie wiedzialam co to za klucie czy cos mimo to ze mialam plamienie i bralam tabletki..a poki nie boli i nic nie leci to jest wszystko w porzadku.nie zamartwiaj sie.piersi czulam ale tez nie bylo zle bardziej parzace w dotyku

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole ja jestem w 2trymestrzee i czy jest lepiej?zdecydowanie lepiej pod katem mdlosci ktorych i tak mialam malo.niestety zaczynaja sie inne objawy ktore mnie nie ominely.krwawienie z dziasel i z nosa(ale nie ciurkiem tylko wysuszona sluzowka i podrazniona) poza tym bezsennosc.nie chce spac w dzien chociaz zmeczona czasem bo poznien w nocy nie usne.doszly bole glowy bole plecow.czasami rece puchna i pierscionkow juz nie nosze.ale za to piersi nie bola i mozna codziennie poczuc maluszka i nawet pod reka jak sie uda.a sex hmm u mnie jak nie bylo tok nje ma..juz 5miesiecy..moj jest wyrozumialy.hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ